Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi mind a kettőtöknek, igyekeztem!
A trafó, az meg... így marad..
A trafo. de csak ennyi a "negativum". A tobbi az Pozitiv!
Ugyes vagy! hasznald egeszseggel A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Egy kis utánépítés . . .
Készítettem 2db panelmérőt Attila fórumtársunk tervei alapján. Az élesztés még hátravan.
Szia!
Szép munka, gratulálok! Annyi észrevétel hogy hasznos lett volna finombeállító potikat is beépíteni, vagy többfordulatú potival megcsinálni. Valószínüleg használat során előbb - utóbb érezni fogod a hiányát. (saját tapasztalat) Mivel az én anyagi lehetőségeim korlátozottak voltak, a két potis megoldást választottam. Sokkal kényelmesebb lett a kezelése. Szép lett az előlap is. A főkapcsolót is előre tettem volna. Kicsit irigykedem mert az enyém még mindíg félkész állapotban van, bár napiszinten használom így is. Képek
Köszönöm szépen, a Tiéd sem semmi! Nagyon szép a dobozolása is, érdekelne, hogy hogyan készíted az előlapot, főleg ilyen nagy méretben...?!
Üdv!
Nyáklapból van, és vasaltam. Vasalás és a papírmaradványok letakarítása után lefújtam lakkal. A mintázatot AutoCAD-ben rajzoltam. A kapcsoló rész külön lett felvasalva mert egy lapra nem fért rá.
Azóta újracsináltam egy kicsit nagyobb verzióban, mert kicsinek bizonyúlt a trafó, az új ebbe nem fért már bele. A fedélnek szerencsére van egy alsó része is így már elég nagy lesz a doboz. Egy régi elkon gázelemző doboza volt. Ha végesztem vele majd rakok fel képeket.
Köszönöm szépen! Nem is sejtettem hogy vasalva van, azt hittem öntapadós matrica. Nekem az nem igazán vállt be, de ezt majd 1x ki fogom próbálni..
Üdv!
Gratulálok, szép munka. A doboza is jól sikerült. Csak így tovább. Külön tetszik, a magyarnyelvű feliratozás.
Jó lett ez. Kellően szellős belülről. Megérdemel mindenképpen egy gratulációt.
Egyedül a sok előlapi csavarfejet tartom picit zavarónak. Én süllyesztett fejűvel rögzíteném az előlapra amit kell. Erre takarásként vagy egy teli fóliás (nyomtatott papírlap+fólia laminálás) dísz előlapot vagy egy másik előlapi lemezt (max 4 csavarral, ami látszik) tennék. Ha egyiket sem, akkor a süllyesztett (vagy a mostani) csavarfejeket lefesteném feketére. Ha még esetleg belenyúlnék, akkor a vezetékeket kissé összerendezném benne kötegelővel, vagy más módon. A főkapcsolót hátra tetted, ami néha kényelmetlen is lehet. Nyilván volt okod rá, mert az előlapon is látok egy ki/be kapcsolót.
Kösz szépen Nektek, belenyúlni most egy ideig nem akarok már, megteszi így is!
Üdv!
Szia!
Szép munka , remélem felélednek! Üdv.kila
Köszönöm, én is remélem.
A készülő labortápomban lesz, lassan elkészül a többi része is.
Szia!
Csak egy tapasztalati jó tanács, a vezetők közül a gyantát totálisan ki kell szedni (fogkefe hígító) és ha beüzemeléskor bármelyik sorban egyetlen karakter is bizonytalanul mutat, vagy üresen a nullák helyén bármi más van, akkor neki kell esni ismét a fogkefével. Nekem harmadik kefélésre tűnt el egy bizonytalan működés. Nekiálltam Attila SMPSII tápjának, és kifejezetten erre a célra vettem 0,35-ös forrasztó ón-t, hogy a lehető leg optimálisabb legyen a gyantásodás.
Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet, bár egyik kicsit elszomorított a dolog, ugyanis én még le is fújtam forrasztás előtt TN180-as védőlakkal ( ami műgyanta alapú ). Szerinted okozhat ez a lakk is ilyen problémát? Bár ez nem olyan összetételű, mint ami a forrasztó ónban van,de ha elkezdem mosogatni hígítóval akkor lehet hogy ezt is leszedi.
Hát nem tudom, mint mondtam nekem a forrasztó ón gyantája zavart be, de reméljük nem lesz gond, a helyzet az hogy méréstechnológiában nem szerencsés gyantázgatni, mert ezeknek az anyagoknak is van átmeneti ellenállása főleg ahol a két vezető között csak tizedek vannak, én sem azért vettem meg Attilától a gyári nyákot, mert nem tudom volna legyártani, hanem mert ez már egy erre a célra megfelelő technológiával készült.
Sok sikert!
Ja, a hígítóval csínyán, az SMD-nek nem árt meg a vezetőnek sem, de a csatikat és a potmétereket, még a gőze is megkezdheti.
Sziasztok!
Az elektrotanyán találtam egy leírást egy asztali halogén lámpa átalakításról. Annyira megtetszett, hogy vettem a fáradságot, és én is átalakítottam a fiam asztali lámpáját.
Mester!
Szép lett, nagyon. Szerintem is jobb lenne finombeállító potival, vagy helipottal. Ha meg nem sértelek vele, adok Neked 2 db 10k-s helipotot, értékbeállítóval (ha kell, a többit magánban)
Üdv!
Tisztításta inkább isopropanolt (izopropil-alkohol), vagy denaturált szeszt használj. Hígítóból van több féle-fajta, azok használata után maradhat hígító maradvány, amit semmivel sem tudsz leszedni. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
Szia!
Jó munkát végeztél, gratulálok. Engedj meg azért néhány gondolatot. Tudom sokan favorizálják itt a HE-n a teljesítmény tranzisztorok L profilos szerelését. Nem is mutat rosszul, de ami engem nem nyugtat meg ebben a kivitelezésben, az a hűtőborda felé történő hőelvezetés, hőátadás. Az általad feltett képek alapján (kb. 15cm hosszú lehet az L profil és a vastagsága is gondolom 3-5mm) a hőátadó keresztmetszet nem nagyon lehet több úgy 5-7 cm2-nél. Azt, hogy ez mennyire lesz elég a tranzisztor hőmérséklet kordában tartásához majd a használat igazolja. Én úgy gondolom, hogy az a néhány vezeték darab, ami a hűtőbordára közvetlenül szerelt tranzisztorok miatt került volna be a dobozba, arányaiban nem nagyon növelte volna az amúgy is jelen lévő vezeték mennyiségét. Így viszont a hűtés jósága lett szerényebb. Még egyszer gratula. További sikeres építgetést kívánok. papus51
Üdv mindenkinek!
Elkészültem egy -Vzolee cikke alapján épített - forrasztóállomással. A páka, amihez épült, egy hakko 907 klón, nincs rajta márkajelzés, de K típusú hőelem van benne. Az elkészült mű ajándékba lesz egy családtagnak. A doboza egy printer átkapcsolóé volt jobb napjaiban, a potméter forgatógombját pedig én magam esztergáltam bükkfából, majd lakkoztam selyemfényűre. Az előlap papírra nyomtatott, laminált, majd kétoldalas ragasztóval rögzített lap. Ez az első ilyen előlapom, remélem, tartós lesz majd.
Szia!
Ez tök jól néz ki. Kívül is és belül is. Üdv. papus51
Szia!
Nem sértesz meg, köszi szépen! Mindjárt írok privátot! Papus51: Köszönöm szépen Neked is! Valóban igazad van, ezt már a megépítés előtt ajánlották, de 2 dolog miatt hagytam végül is figyelmen kívül: 1)nem fogok hosszú távon 90W-ot kiszívni belőle szerintem (ha igen akkor egyszer összedobok egy kapcsolóüzeműt nagyobb teljesítménnyel, jobbat), 2)sokan megépítették, és nem igen hallottam panaszt a bordákkal kapcsolatban. Köszönöm a jó kívánságokat! Üdv!
Szia!
Példaértékű munka, így kell építeni és dobozolni! Mint a gyári! Gratulálok! Üdv!
Köszi a dícsérő szavakat mindkettőtöknek
Néhány hibát azért elkövettem, pl a nyák alkatrész oldalát elfelejtettem vasalással feliratozni, így a végén maradt az alkoholos filc, és a bal oldali sorkapocs a csavar meghúzásakor elferdült. Azt már nem akartam visszatekerni, nehogy eltörjön a lába. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
Köszönöm, ez egyszerűen zseniális Nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen magyarul. Nem mintha problémát jelentene az angol, de azért na Egyedül az furcsa, hogy a jól megszokott VCO, VCF, VCA, stb rövidítéseket is lefordítja magyarra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |