Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   128 / 298
(#) Lacko11 válasza Evicus hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Na jól van...kezd világosodni...tehát a fagyasztóban a búrkolat levételével láthatók a csövek...akkor való színű meg is találták a lyukat. Most gondolom megcsinálták, és éjszakára nyomás alatt hagyták. Erre azért van szükség hogy reggelre lássák volt-e nyomásesés. Ha volt, akkor még valahol van rajta lyuk, ha nem volt akkor jöhet a vákuumolás és a hűtőközeggel való feltöltés.
(#) Evicus válasza Lacko11 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Szóval éppen az a helyzet, hogy amikor az én általam kihívott szerelő kijött és a fagyasztóban a burkolatot levette, akkor mondta, hogy el kell vinni a hűtőt (nem tudom mit látott). Elvitték és négy napig volt náluk, amikoris megcsinálták az általad is említett nyomáspróbát, ami alapján adta az előzőekben hivatkozott szakvéleményt ("Szekrénytestben a normáltér és a fagyasztótér elpárologtatót összekötő cső lukas/szivárog/. A szekrénytest szigetelésének megbontása nélkül nem javítható."). Tehát akkor a lyuk e szerint a szerelő szerint a szigetelés alatt van. Erre mentem be az üzletbe, ahol vásároltam a hűtőt, akik szintén elvitték a saját szervizükbe, ahol azt mondták, hogy nem kell a szigetelést megbontani, mert ők úgy tudják javítani, hogy hátul, alul a kompresszornál levehető a burkolat és azon keresztül tudnak javítani. Azt nem értem, hogy két szerelő teljesen mást mond. Most lehet, hogy az üzlet szervize is ugyan ezt a nyomáspróbát csinálja? De akkor ha valóban lyukas valahol, más eredmény nem jöhet ki, mint az általam felkért szerelőnél. Vagy igen?
(#) Lacko11 válasza Evicus hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Nyomáspróbát csak egyféleképpen lehet végezni. Sajnos erről látatlanban nem lehet többet mondani.
(#) etibor hozzászólása Márc 19, 2014 /

Üdvözlöm az urakat!

6 év működés után tegnap sípolással lepett meg az Electrolux hűtőm.
Váratlan volt mert a fagyasztó résznél jelezte a hibát,korában a felső résznél jelzett hibát de azt pár perc múlva abba maradt
Előbb azt gondoltam hogy lekapcsolom a sípoló hangot és majd újra elkezd visszahűteni(mert a hőmérséklet folyamatosan esett). De nem így történt, a kompresszor alig lehetett hallani csak ilyen pulzáló zúgó hangot.Csináltam a kihúzós bedugós módszert,ekkor amikor újra bekapcsoltam bugyogó hangot hallottam a kompresszor felől.Fagyasztóból kipakoltam,bíztam benne hogy reggelre helyreáll de mégsem. Ugyanúgy hallom indításnál a bugyogó hangot,aztán abbahagyja egy kis idő múlva és csak a pulzáló zúgó hangot hallom(talán mintha erőlködne).
Szerelő előtt még megkérdezném a hozzáértőket mi lehet a probléma,és hogy ne legyen túl nagy lehúzás a végén...

Köszözönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) Evicus válasza Lacko11 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Köszönöm a választ, én is ezt mondtam az üzletben, hogy ha egyszer az egyik szerelő (az általam felkért) azt mondja (nyomáspróba után), hogy a hiba a szekrénytest hátsó szigetelésének megbontása nélkül nem javítható (mert akkor valószínű ott van a lyuk), akkor miért mondja nekem az üzlet szervizese, hogy kijavítható a hiba úgy, hogy alul a kompresszor műanyag burkolatát leveszik és onnan javítanak. Onnan mit lehet javítani? Vagy le lehet venni úgy a hűtő hátlapját (szigeteléstől-mindenestől), hogy az nem észrevehető? Az általam felkért szerelő úgy hozta vissza a hűtőt, hogy nyomáspróba után, tehát nem volt gázzal feltöltve, így került az üzlet szervizébe. Ma azt mondták az üzletben, hogy megjavították a hűtőt, nem bontották meg a hátfalat, a héten tesztelik és utána szólnak, hogy ha rendben van. Na ezek után mire számíthatok?
(#) StMiklos válasza Evicus hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Ugyan ritkán szólok hozzá, de naponta "járok" erre.
Ehhez a történethez csak egy kérdésem van, mert tulajdonképpen nem értem.
(Sok éven keresztül hűtöt gyártó cégnél naponta foglakoztam szigeteléssel, habosítással, javítással, ipari anyagokkal).
Miért súlyponti kérdés az, hogy megbontják a hűtőt hátulról és esetleg annak akár látható nyoma marad, akkor, ha szigetelés tökéletesen, az eredeti tulajdonságokkal egyezően helyre van állítva?? Mert annak semmiféle akadálya nincs.
A hűtőm hátulját egy évben legfeljebb kétszer maximum fél órát látom kifordítva némi karbantartás, tisztogatás címszó keretében. Utána már csak a fal nézegeti.
És ezt a kérdést nem biztos, hogy csak én teszem fel.
Elnézést, hogy megszólaltam, üdv: StMiklos
(#) molnarf válasza Evicus hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Szerintem két megoldás van a hiba elhárítására talán ezert kaptál két eltérő ajánlást.Az első , hogy megbontják a szigetelést, kicserélik a szivárgó csőrészt a második, hogy befecskendeznek egy folyadékot a szigetelés megbontása nélkül amely betömi a keletkezett lyukat (pórust).A csodafolyadék neve Errecom Extreme.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) Evicus válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Félreértés ne essék, nem nekem központi kérdés a hűtő hátlapja, hanem az általam kihívott szerelőnek, ugyanis ő nem ajánlotta megbontani, aztán hogy miért, azt gondolom, hogy ő is meg tudná szakmailag magyarázni. Én meg - laikus lévén - hittem neki, mert úgy gondolom, hogy amit egyszer megbontanak, az már nem lehet olyan, mint eredeti állapotában, ...és a szigetelés nem esztétikai kérdés.
(#) Evicus válasza molnarf hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Köszönöm, ez egy egyértelmű válasz. Az általam kihívott szerelő is értelmesen elmagyarázta a jelenséget, sőt szakmai véleményt is adott írásban, az üzlet szervize pedig egyik nap ezt mondja, a másik nap azt mondja, és sokszor a két vélemény üti egymást. A válasz alapján az lenne a kérdésem, hogy a csodafolyadék mennyire eredményez tartós megoldást?
(#) molnarf válasza Evicus hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Azt írja a szakirodalom, hogy megbízható, én megvásároltam ezt a folyadékot de meg nem használtam tehát nem tudok ilyen információval szolgálni.Mostanában nagyon sok hűtő jelenik meg szivárgásos hibával és ilyenkor kényelmesebb használni mint megbontani a szigetelést.
(#) Evicus válasza molnarf hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Csoda történt, ma megkaptam az üzletben a szervizes telefonszámát, tehát tudtam személyesen is érdeklődni a hűtő iránt, ahol azt mondták, hogy az elpárologtató cső volt lyukas (az általam kihívott szerelő is ezt mondta, csak ő nem vállalta a javítást, mert a szekrénytest szigetelésének megbontása nélkül az szerinte nem javítható). Az üzlet szervize pedig azt mondta, hogy kicserélték az elpárologtatót úgy, hogy nem bontották meg a szigetelést. Kíváncsi vagyok melyik az igaz. Melyik az igaz????
(#) dobko hozzászólása Márc 21, 2014 /

Üdv

Van egy samsung syde by syde hűtőm.a fagyóban a beállított pl. -20 fok van,de a sima része túlhűt,7 helyett 0 és -2 fokra.
A kompresszor nem áll le.Termosztát gond lehet,vagy sok minden más is?Tipus :rs21klal
köszi előre is.
(#) xgabox válasza dobko hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Ha kinyitod a normál tér ajtaját, megáll a hideg levegő befúvása?
(#) xgabox válasza dobko hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Így nehéz lesz tanácsot adni, ha nem válaszolsz.
(#) dejodio válasza molnarf hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

(#) molnarf válasza dejodio hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Igen, a Soós honlapján van leírás magyarul, mivel én kételkedtem benne utánaolvastam és csak ott fejti ki hatását ahol a levegővel érintkezik.A kapilláris csövet nem tömíti el!
(#) dejodio válasza molnarf hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

TR1063.R1 ERRECOM erre gondolsz.

Jó kérdés, kénytelenek leszünk kipróbálni egy kicsit nagyobb gépen(olyan 2,5 tonna súlyún). Bele kell küldeni 15 dobozzal a szerből.

Csak reménykedni tudok, hogy tényleg jó.

A leíréást magyarul nem találom viszont ha megkérhetlek egy privát üzenetben küldd el a linket.
Köszönöm szépen
(#) Adorei hozzászólása Márc 27, 2014 /

Sziasztok! Tegnap este megnyomtam a tekerő közepén a piros gombot Leállt. Csupa víz minden, de nem kapcsol vissza. A piros gomb rugós belül, szóval lehet nyomkodni, de nincs "benyomott" meg "nembenyomott" állapota. A tekerőtárcsát lehet kijjebb húzni esetleg, bár nemhiszem hogy sok értelme van. Áramot kihúztam visszadugtam, semmi. Tekergettem a tekerőt, hátha nagyobbra teszem elindul, semmi. Egész éjszaka zárva volt és nem ment, tele van kajával, nem tudom máshova tenni. Régi hűtő, márkajelzést sehol se találni rajta. Közben keresgetek a neten, de ha valaki hamarabb tud megoldást, nagyon megköszönném!

(azt hallottam, hogy magától visszakapcsol ha úgy gondolja hogy eléggé összevizezett már mindent, szóval kinyitottam az ajtaját, nem tudom ez jó ötlet volt-e vagy sem)
(#) tibibalogh520 válasza Adorei hozzászólására (») Márc 27, 2014 / 1

Szia! A hűtőd "fél automata" leolvasztású. Ezzel a gomb benyomással indítottad el a leolvasztási folyamatot.
A teendőd annyi, hogy kipakolsz belőle, és hagyod teljesen leolvadni. Egyúttal ki is takaríthatod.
A mélyhűtőrészben lévő jég mennyiségétől függően, akár 1,5 napba is telhet, mire leolvad.
Természetesen az ajtót jó, hogy nyitva hagytad, így hamarabb olvad le.
Üdv Tibi.
(#) Adorei válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Szia! Köszönöm a gyors választ!
Kipakoltam, kitakarítottam aztán mosogatás közben hallottam meg, hogy bekapcsolt! \o/
Mégegyszer köszönöm Tibi!
(#) tibibalogh520 válasza Adorei hozzászólására (») Márc 27, 2014 / 1

Nagyon szívesen.
(#) kaqkk válasza Adorei hozzászólására (») Márc 27, 2014 / 1

Ha máskor ilyen történik , és nem akarsz másfél napot várni, akkor tekerd 0 ra a hőfokszabályzót (kattanásig) majd 15 perc várakozás után kapcsold be újra...
(#) Adorei válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Köszönöm szépen Neked is!
(#) Blaetc hozzászólása Márc 30, 2014 /

Üdv, sziasztok!
Van egy öreg Philips Whirlpool ARG 637-es, egy kompresszoros kombi hűtőnk (felső fagyasztós), ami tegnap megállt. Motorhang nincs, áramot kap, mert világít de leolvadt teljesen. Nem szereltem még hűtőt, de sok más dolgot már igen. Van valamilyen ötletetek esetleg, hogyan érdemes a hibakeresésnek nekiállni, mit nézzek meg és milyen sorrendben? Bármilyen kapcsolódó információért hálás vagyok.
(#) kaqkk válasza Blaetc hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Valószínűleg a hőfokszabályzó halálozott el .. Ha lebontod és a rajta lévő két vezetéket összekötöd . Akkor a konnektorba bedugva a dugvillát el kell indulni a motornak..
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
(#) Blaetc válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Nagyon köszi, tényleg ez a helyzet! Köszönöm!
(#) csapo1002 hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok. Lenne egy Philips (Whirlpool) NO FROST hűtő-fagyasztó kombi ami jó pár hónapig nem volt használva. Múltkor bekapcsoltam és igen érdekes hangja volt a kompresszornak indításkor. Ment a hűtő folyamatosan kb. 2 napig kikapcsolás nélkül viszont hideget nem éreztem benne! Mi lehet a probléma?
(#) Szebence hozzászólása Ápr 6, 2014 /

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy mennyire okoz problémát a hűtőknek a pillanatnyi áramkimaradás? Két esetre gondolok, az egyik olyan "hosszú" áramkimaradás, ami 1-2 másodperc és a kompresszor már nem indul újra, a másik eset, az olyan rövid ideig tartó, hogy a kompresszor tovább megy. Egyik vagy másik károsíthatja a hűtőt?
(#) StMiklos válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szevasz!
Ha a kompresszor nem tud újraindulni, azt nem szereti a hűtő(komprsszor), előbb utóbb károsodik ha ez gyakori, ha megy tovább, meg se áll, semmi gond, ez a jobbik verzió.
Üdv: StMiklos
(#) Szebence válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Köszönöm a választ!
Következő: »»   128 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem