Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
A megfelelő kiosztás felirat olvasható szemből, balról jobbra g,s,d, és nincsen bázis, mivel az fet, gate source és drain
Ez nem úgy működik hogy melyiket minek veszed, ha nem tudod hogy hogyan kell bekötni, utána kell nézni mert tönkremehet az alkatrész, és ha tényleg tönkremegy utána meg lehet hibát keresni ami bárhol lehet jóformán.
Ok.de mi a működési elve hogy működik?a rendes tranyó 2 dioda ez?
Nem kell pontosan tudnod hogy hogyan működik, kapcsoló szerepe van a tgsl-nél, ha jól kötöd be, akkor jól is működik.
Igen, innen tettem be egyszer az ábrákat, amire gyorsan meg is cáfolta valaki, Gelee talán.
Ez nagyon alap és nagyon elnagyolt. Pl igaz, nekem FBS gépem van, de a száraz talaj több gondot okoz, mint a vizes. A tárgynméret is egy dolog, mert a tárgy alakja nagyban befolyásol, pl egy nyitott karika, gyenge jelet ad, míg egy zárt nagyon nagyot. Gyakran jelzi a gép a kizárt fémeket, ha zárt karikát képeznek (rövidrezárt menet). Sajna ezt is a kereskedelem, mozgatja, majd ha már csak DD fej lesz, méreg drágán kihozzák a koncentrikust ![]()
Még egy kérdés hogy kötöm be a panelba a TX és RX tekercset ugye mert nem mindegy hogy melyik a kezdet és vég ./TGSL/
A 101 listán rajt van a bekötés ----de kösd be azt ha nem jól van akkor is működik csak gyenge lesz akkor megfordítod a tekercs bekötését elrontani nem tudod így a gépet tekercsek nélkül semmilyen hangot ne várj
A tekercs rajta volt csak nem tudtam hogy jól volt-e kötve.Hol van a 101-es lista?
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Szerintem az sem könnyebb mert van az a harmadik hangolótekercs , sőt én vettem le a MD-1023-G-25 gépem tekercs fedél alját ott átlátszó gyantával van kiöntve azt benne van a kondi és mivel átlátszó látni a hangolótekercset és annak nem kevés maradékát amit úgy gyűrtek bele --kinézetre olyan mint ha lehúztam volna kb 0,1 drótból 5- 6 métert és össze gyűrtem volna ez még a tekercsen felül szerintem induktív kapacitív megoldás ez
Ezt megnyitod ebben benne van
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Csak megcsináltam a cibola modot. Hihetetlen, de tényleg indokolt a 10 fordulatú helipot a pontos geb beállításhoz.
Egy dolgot nem értek, milyen megfontolás késztette a tervezőket, hogy gyors utánhúzó automatát tegyenek bele.
Klassz!
Mi az az utánahúzó automata? Egyébként állítólag ez ugye ugyan az, mint a vaqero csak ebben nincs poti, abban meg van. Egyszerű üzletpolitika, érthetetlen, hogy miért jó 86millióféle detektort csinálni nekik.
Ámberek! Nem zavar senkit, hogy a 2méterre elásott lábos egy dolog, de 1m-re kerítés?
Delta Pulse A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Csak hasonló a vaqero magasabb tápfeszültségen működik.
Az után húzó automata szt. az amit én sem nagyon értettem, pinpoint funkciónál bekapcsolható hogy pár másodperc után kihangoljon fém tárgyakat, gyakorlatilag egy lábos fölé tartva elhalkul, majd megszűnik a hang.
"RX és Tx 12v" ezt nem teljesen értem, a tx még rendben van hogy 12v váltóáram, de az rx erősítő kimenetén nem lehet akkora áram.
Ha a tx-en van 12v váltóáram, akkor ki kell mérni a negatív tápot, ha ez is megvan akkor az rx erősítő kimenetén kell mérni váltóáramot, nem igazán lehetne több egy két voltnál, de inkább pár tíz millivoltnál, addig amíg ez a része nem jó, teljesen feleslegesen próbálsz máshol méricskélni. Próbálj meg csinálni a panelról egy nagy felbontású éles képet.
Itt vannak a képek.Remélem jók.Nézzetek már rá légyszi.Köszi!
Ilyet kellene magammal vinnem az ásó helyett, kíváncsi lennék a terület tulajdonosainak az arcára.
![]()
Rajzom nincs hozzá, de mindkettő 9V elemmel megy
Gondolom, átnézik a TGSL építők a beültetést. Feltennél egy képet a túloldalról!
Egyébként szépen beültetni sem több idő, ha jól fúrod, minden szép egyenesen áll, a lábakat fogóval hajlítod, sokkal jobban áttekinthető, javítható. Nem érdemes kapkodni, hiszen évekre készül. Tudom, hogy már szeretnéd befejezni. Nem fogod oszcilloszkóp nélkül használhatóra csinálni. Ha nincs szkóp, ott a számítógép, de szükséges.
A hátulsó rész sem olyan szép.
Mintha a BF245-ös FET-ek fordítva lennének beforrasztva. Vagy csak rossz szemüveg van rajtam? Nézze meg még valaki(k) nehogy félrevezesselek egy nem túl jó kép miatt ...
Hát nem, de az nem lenne baj. Nem tudom képként menteni és rossz lesz a felbontás, de bele is fáradtam. Kb ilyen volt az a nyák, amire megbeszéltük, hogy csinálsz egy rendes nyákot. Az szerintem olyan, ami nincs javítgatva, átforrasztva, vakargatva és miegyéb. Ha a nagy széles vezetősáv így alámart, milyenek lehetnek a vékonyak?
Tehát ne haragudj, de erre megint csak azt tudom mondani: 1. csinálj egy rendes nyákot (leginkább vasalással, lehet szép és ellenőrizhető és pillanatok alatt meg van) Ha ez vasalva van, akkor vagy kevés volt a festék a papíron vagy nem volt eléggé oxid és zsír mentesítve a lemez esetleg nem vasaltad be eléggé. Vasalásból mindig vagy 3-at érdemes nyomtattatni és ha nem lesz jó, lemosni még maratás előtt, aztán maratás előtt ellenőrizni és kijavítani. Alámart nem lehet. 2. Ültesd be rendesen (párhuzamos, merőleges alkatrészek, fogóval hajlított lábak 3. Forraszd meg rendesen (rengeteg a lyukas, nem kiterül forrasztás, ami leginkább attól lehet, hogy nem jó a pákád, de még valószínűbb, hogy zsíros a panel és nem terül rendesen az ón (vagy rossz az ón) Ezek után legalább át lehetne nézni. Nagyon a célra koncentrálsz talán, nem tudom. Van itt nyák készítő topik, meg minden egyéb. Írj privit és kérdezz ha valamelyik lépés nem világos.
Ahogy Deexter írta, csak nem lehet kikapcsolni, van. Mégpedig pinpointnál csak bajnak. Ha nem lenne, sokkal pontosabban, gyorsabban lehetne pozicionálni, de nem okoz túl nagy gondot. Ha nem lenne pinpoint az se.
Lehet, hogy a menágerük az autóiparban volt előtte. Fapados változat, aztán jönnek az extrás változatok.
Ja, ilyesmi van nekem is, de juszt is az ellenkezőjét csinálja, ha nem kell beáll, ha kéne, visít mint állat. Ritkán használom.
Mondjuk a talajkiegyenlitő nélkül a gépet az indokolja, hogy könnyű rosszul beállítani. Én már rendszeresen azt csinálom, hogy viszek egy próbaérmét, kis pálcára ragasztva. Expin nincs földhatás beállítás sajnos, de van a Noise Cancel, ami a befolyásolja. Ások egy gödröt és a kis próbával beállítom az aktuális talajhoz legérzékenyebbet, a sens-t meg oda teszem, ahol ép csak ki kihagy az alaphang mozgatáskor.
Fordítva is van, a drain megy a 20k ellenállásra, a bekötése mint írtam, felirat felém nézve balról jobbra g,s,d. Így hogy fordítva van, a vevő erősítő kimenetén van a gate, nem csoda hogy nem megy.
Nem tudom hogy melyik verziót csináltad meg, de ki lehet kapcsolni az automata pinpoint funkciót, egy két áramkörös kapcsolónak kell lennie és egy egy áramkörösnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |