Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Sziasztok, Sprint Layout 5.0 hoz keresek ehhez a csatlakozóhoz makrót. Remélem valaki tud küldeni.
Köszönöm!
Mit lehet csinálni hogy a 6 és a pdf creator együtt tudjon működni ? Nálam a vezetőket mindig éphogycsak láthatóra elvékonyítja az összes vezetőt . Csak ezért van feltelepítve nálam a nézegető ,hogy valamivel tudjak pdf et csinálni a nyomtatáshoz .
Volt már ilyen... Frissítsd a programokat és jó lesz.
Próbáld meg a Bullzip. pdf-printert, még azzal soha nem volt bajom, évek óta használom.
Az SL is frissítetted? Gép újraindítás is megvolt?
Mindkettőből a legfrissebb és már ezerszer volt újraindítva ... de nem kinlódok fenthagyom a nézegetőt és avval nyomtatok , két lépés de működik . Efraim a bollzip et felülbírálja a pdf crator hiába állítom be a lay ban ...
Jól értem, hogy nálad nem az SL6 van telepítve és frissítve, hanem csak annak a nézegetője? Ebben az estben, elképzelhető ugyanaz a hiba, amit a "teljes" programban már a legelején javítottak, de a nézegetőben talán nem (ez csak tipp a részemről).
A teljes program frissített változata, akár a creátorral, akár a Bullzip-pel, sőt minden nálam kipróbált pdf készítővel jól együtt működik. Ha nyomtatónak a Bullzip-et állítod be, akkor azt már nem írja felül semmi. Ha nálad mégis, akkor ott valami huncutság van. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
Nálam csak a nézegető működik jól együtt a creatorral....
Sziasztok!
Az a gondom akadt, hogy nem tudok értelmes Gerber-fájlokat generálni az SL6-tal. A hiba egész pontosan a következő: autoground funkciót használtam, és a generált Gerberben az egész nyákra egy nagy földet rak. Alatta, takarásban megvannak a vezetősávok, de a földpanelből nincs kivágva, aminek ki kéne. Az csak hab a tortán, hogy a fúrófájl meg teljesen el van csúszva. A kész Gerber fájlokat a GC-Prevue programmal is megnéztem, valamint a Sprintbe beimportálva is, de mindkét program ugyanazt mutatja. A hibáról mellékeltem képeket (első kettőn a megtervezett NYÁK, harmadikon a beimportált Gerber). Holnap reggel a gyártónál szeretnék kezdeni, szóval minden segítséget szívesen fogadok. Köszönöm!
Szia !
Tedd fel a *.lay fájlt, mert igy csak találgatni lehet. Az meg időpocsékolás.
Köszönöm a választ, mellékeltem a fájlt.
Nálam nincs vele semmi baj.
Mellékeltem milyen a gerber. Ingyenes, online nézegetőt használtam.
Nézd meg
Érdekes, ez a honlap az általam generált fájlokat is jól jeleníti meg. Ezek szerint a Sprint nem jól kezeli a saját Gerber fájljait?
Niedziela, nálam ezekkel is pont ugyanaz a helyzet. Mindenesetre holnap elviszem a gyártóhoz, és remélem a legjobbakat. Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Nem használtam tervezésre soha , de most próbáltam az alkatrész könyvtár is hiányzik le is töröltem .
Nekem meg sem jeleniti némelyik gerbert az SP6
Van aki kedveli, van aki nem kedveli ezt a programot. Ha egy kicsit lehetek elfogult, akkor szinte biztos vagyok abban, hogy akik nem szeretik, azok nem fordítottak kellő figyelmet az első lépésekre. A fórum tetején találsz egy leírást tőlem, amiben igyekeztem leírni néhány praktikus dolgot a program használatáról. Ez egy nagyon kézenfekvő program, szinte minden lehetőség kínálja magát, és a kezelés elsajátítható néhány óra alatt.
Természetesen nem tud mindent, hiszen nincs kapcsolási rajz készítője, illetve nincs erre alapozott automatikus "tervezés", de azért az amatőr igényeket jelentős részét prímán képes lefedni. Még senkivel nem találkoztam, aki kipróbálás után rossz véleménnyel lett volna róla. Az alkatrész könyvtárakból egy egész kazalnyi van, szinte már több is mint kellene. Én igyekszem magam definiálni az alkatrészeket, de ez csak egy személyes perverzió.
Az online gerber megjelenítő príma eszköz, még nem volt baj vele idáig. Tulajdonképpen én is csak ellenőrzésre használom, és arra a legjobb, mert mindig elérhető.
A gyártónál sem hiszem, hogy gond lenne, de ha személyesen mész, akkor vidd el a munkafájlt is, és majd ők legenerálják ami kell nekik. (Minek kell oda menni? Elküldöd emailben, és már megy is a gyártás. Én rendszeresen gyártatok, de még soseme mentem el egyik gyártóhoz se.)
Hát, én eddig nem ismertem ezt az online nézegetőt, meg nem is gondoltam volna, hogy megbízhatóbb, mint ezek a szoftverek.
A gyártóhoz azért megyek el, mert egyrészt útba esik, másrészt pedig elég sürgős a dolog, és mindenképp szeretném elintézni, hogy kedden már átvehessem a nyákokat. Szóval ha esetleg valamiért visszadobnák a fájlokat, akkor helyben tudjak újakat generálni. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
A layoutot és a pdf creatort is letöröltem újratelepítettem , külön a bullzip-el is próbáltam semmi különbség , a vezetőket mindenképpen cérnavékonyságúra csinálja .... Az eagle ből ps fájlt generálva abból a pdf creator tökéletesen dolgozik .....Már tényleg nem tudom mi lehet a hiba.....
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
Tisztázzunk valamit. A SprintLayout 6 full verzióról van szó? A legfrissebb, 2014.03.10. -i kiadásról?
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
Ez a baj. A program CD-s, és egyéb eredeti verziói éppen a jelzett hibát tartalmazzák. De már az első frissítések során ezt javították.
A telepített programot frissíteni kell, és szinte biztosan megoldódik a probléma.
Frissítés után is megmaradt a hiba , most kaptam egyet amit nemn kell telepíteni ez már jó ...Mindenkinek köszönöm a segítséget
Fura. Éppen tegnap frissítettem a programot, és a felvetésed alapján kipróbáltam a pdf-be nyomtatást (PdfCreatorral). Kifogástalan nálam.
Az a lényeg, hogy megoldódott.
Üdv
a kérdésem az lenne, hogy a sprint layout 6- ban lehet-e több Boardot egyszerre nyomtatni? A választ előre is köszönöm
Lehet. Egy lapra gondoltad?
El kell menteni, mint egy alkatrészmakrót és akkor beilleszthető a munkaterületre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |