Fórum témák
» Több friss téma |
Kifejezetten csini lett :=) Iparos megoldás.
Jól néz ki! Világítás közben is láthatjuk?
Mekkora hullámhosszú a fénye?
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Szia!
Ez nagyon jó lett. A levilágítási idők is felülmúlják azt, amire UV ledek kapcsán számítottam. Van egy használaton kívüli szkennerem, lehet, hogy megépítem én is. Gratulálok, papus51
Köszi! Nekem nagyon bevált eddig. És sem gondoltam, hogy a led szalag ennyivel jobb lesz a közönséges 5milis ledes levilágítómnál.
Ez tényleg tuti lett. A led szalag tekercse 5m-es volt? A fel nem használtra van további elképzelés?
Sziasztok!
Nem egészen a szokásos nyák téma, de én is egy levilágító box megépítésén töröm a fejem, csaképp otthoni szitanyomáshoz használatos sablon levilágításra. Szintén UV csövekkel megoldva. A nyomat 900*200mm-es lenne, az alkalmas box már megvan hozzá. 43,5 cm-es UV csövet néztem bele, duplán rakva. Szerintetek egy kb 950*230-as boxba a megadott cső méretből 2*4 db elég lesz? A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Sziasztok!
Meg szeretnék kérdezni valakit, hogy ez a led is jó lehet, és mennyi kellene ebből max 20x20cm-es nyák levilágításához? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Nekem ebből elég volt 2db az A/4 mérethez de volt vagy 40cm a távolság a paneltól
Szerintem jobban jársz ha Kínából rendelsz UV LED szalagot. Ahogy Kakqkk fórumtársun is írta, ha egy vagy két darab nagyobb teljesítményű LED-del oldod meg a feladatot, akkor eléggé meg kell emelni a levilágítási távolságot, hogy a panelen viszonylag kiegyenlített legyen a megvilágítás értéke.
A LED szalaggal sok, kisebb teljesítményű LED-del kisebb távolságból is egyenletes lesz térben a megvilágítás. Üdv.
Az igaz, de 1 hónap mire ide ér a led szalag. Az miért nem jó ha többet veszek az 1w-os ledből
pl 4 db-ot és 20cm-re teszem a levilágítandó felülettől? 160 fokos sugárzási szöge egy lednek, és max 20x20cm-es nyákokat készítek.
Végül is lehet. Akár egyetlen darabbal is kellő távolságból. A sok LED elosztva akkor játszik, ha lapos kivitelezés a szempont, ahogy mostanság a régi, kiherélt szkennerekbe építkezés a módi.
Nem csak az számít, hogy a LED-ednek 160 fokos a sugárzási szöge. A megvilágítás a távolsággal négyzetesen csökken, és mivel a nyáklemezed nem gömbfelületen helyezkedik el, hanem síkon, ezért kell a megnövelt távolság. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Én leselejtezett digitális kijelzős mikró hullámú sütőbe szeretném be építeni, így a vezérlés időzítő része meg is oldva , remélem. Alulra, és felülre is tervezek 4-4 ledet, ami nekem untig elég.
Én 5mm-es LED-ekből tervezem, A4-es méretre. A LED-ek egymástól 3-3cm-re lennének. A LED és a megvilágított táryg közti távolság körülbelül 5-6cm lenne.
A másik kérdés kialakítással kapcsolatban, hogy hogyan érdemes. Mint a korábban belinkelt scannerek, hogy a megvilágítandó felületet lefelé fordítom, vagy pedig a tetőbe jobb építeni a LED-et, és a levilágító aljában egy üveglappal lesúlyozni a megvilágítandó felületet?
Én anno építettem egyet jó sok LED-ből, hát szerintem nem éri meg a fáradtságot.. Vegyél inkább UV LED-szalagot, darabold fel, kb. fél óra alatt készen is vagy. Alig kerül többe és jobb az eredmény. Szerintem. Én alulról világítok
Már megrendeltem az 5mm-es LED-eket.
De miért? Nekem nem gond, ha pár perccel tovább kell világítani.
Nem a világítási időre értettem, hanem a beültetésre 210 db LED-et beforrasztgatni kicsit tovább tart, mint az szalagot felragasztani, de hát ez is egy megoldás. Nekem amúgy 300 LED van benne, de most cserélem le szalagosra. Van hozzá egy időzítőm, amit itt találtam az oldalon.
Nekem csak ~100db lenne az A4-en.
És így mennyi idő alatt világítja le? Nekem csak solder resisthez kellene... A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Nekem az ilyennek igaz az A5 volt 10centiről a 4 perc jó volt.
Kb. nekem is. Bár én viszonylag nagy távolságból világítottam, mert jó régi szkennert találtam, ami kb. akkora, mint egy PC háza
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Sziasztok!
UV led szalag nem kapható valahol kis hazánkban? Ma kaptam egy mikró hullámú sütőt, és már ki is beleztem, csak a digitális vezérlést hagytam benne, mely szépen dolgozik. Már csak a ledek kellenének.
De lehet, csak szerintem annyival drágább, mint Ebayen, hogy felemlegetem az eladó édesanyját. Keress olyat Ebayen, aki ajánl többféle szállítási lehetőséget, néhány plusz dollárért gyorsabb szállítást is lehet választani.
A5 és 210Db LED? Az aztán sok.
Nekem így lenne: 25 fokos LED 2.7cm-t világít be 6cm-en, azaz így én 2.5cm-re raknám egymástól a LED-eket, és ahogy adja magát a doboz, de 6,5cm-re lenne kb a világítandó felülettől. Nekem az idő az nem érdekes, akár ráér 10-15 percet is bent lenni, havonta 1-2 panelnél nem számít.
Már 2 napja túrom a netet, de nincs kis hazánkban led szalag, vagy én nem találom?
Na ez mondjuk elég jó áron van. Kint 2500 Ft körül jön ki, szóval ennyiért még megéri. Amiket anno én találtam, ott kb. métere volt ennyi.
Bocsika de ez csak lila színü, nem UV led, ilyen van sok a neten, de UV led szalag az nincs kis hazánkban, vagy még mindig nem találom
Nem biztos. Nincs kiírva hullámhossz, szóval simán lehet. Ebayen is néha odaírják, hogy lila, mégis rendes UV LED
most kérdeztem meg az üzletet, de semmi adat a hullám hosszra, ki kellene próbálni, de nekem a posta miatt drága próba lenne
Figyelem, a boltban 3580ft métere, nem az 5m-es tekercs ára annyi.
Szerintetek ez jó lehet? : Bővebben: Link Ez a szalag szerintem jó lenne, mert 120 led méterenként, az nm is jónak néz ki , már csak azt kellene tudni, hogy métere, vagy az 5méter 3800ft. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |