Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   255 / 377
(#) Sebi válasza swatch hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Akkor csak valami segéd táp lehet... erre utalhat az is, hogy durván halt.
Mérj a lábak helyén feszültségeket. A bázisra zener szokott menni katóddal, ha NPN tranyó volt.A típusra nem lesz kényes.
(#) sprofan válasza eyess hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szerintem ez nem az ő rajza, a Pioneer egy 2x10W-os kis erősítő, ez meg egy 300 illetve 155-Wos vég rajza.
(#) swatch válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Ok. köszi a segítséget!
(#) swatch válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Jó meglátás, ezzel a rajzzal sehogy sem egyeztethető össze, viszont ehhez a típushoz nem találok rajzot sehol.
(#) szullo hozzászólása Ápr 7, 2014 /

Kedves kollégák!
Siemens HKT 142 Tip. beépÍthető villanysütő nem működik. A kapcsolót jónak mértem,a jelzőlámpa sem működik.Kapcsolási rajzot,vagy segÍtséget kérek a kijavÍtáshoz.Előre is köszönet.
(#) pgazso hozzászólása Ápr 7, 2014 /

Sziasztok! olyan kapcsolást keresek, amivel 2 bejövő mono audió jelet tudok ketté osztani jelveszteség nélkül. Tehát bejön a szerkezetben 2 XLR csatlakozón mono jel és mind a 2 csatlakozót szétbontja 2-2 kimeneti jelre. A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) pgazso válasza pgazso hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Pontosabban egy ilyet szeretnék készíteni, csak nekem nincs szükségem ennyi csatornára: Bővebben: Link
(#) Vuko96 hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Sziasztok!
Egy ütésérzékelős riasztót szeretnék építeni, de sehol sem találom a kapcsolási rajzát... Tudnátok nekem segíteni, hogy a csatolt kép alapján beazonosítsátok, esetleg ajánlanátok egy hasonlót? Egy robogóra szeretném megépíteni. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
UI: Itt van róla egy rövid videó is: https://www.youtube.com/watch?v=HKkcDXPZoi8
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
(#) kugli96 hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Hello mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,lenne egy ilyen VU méterem. De nincs hozzá semmi panel,ami kellene hozzá nekem az egy hangfrekvenciás egyenirányító,tudna valaki ebben segíteni?
(#) gerenk válasza kugli96 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Egy kpl. projekt
Bővebben: Link
(#) kokozo válasza kugli96 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!
Az előző topikban feltett kérdésed ami ugyanez volt, miért nem felelt meg? Itt is csak ugyanazt kaphatod..
(#) Vuko96 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Köszönöm!
(#) borzol hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Autómban van egy GAMMA riasztó,(1994-ben gyártották)Olasz.Ennek a kapcsolási rajzát,bekötési rajzát keresem.Tavaj egy autó szerelő kikötötte,mert nagy gyakorisággal téves riasztásokat produkált.Ezzel volt vezérelhető a központi zár is.Két távirányító van hozzá.Mindegyikkel működött is,csak kb tíz percenként adott vak riasztást.Szeretném javítani(javíttatni)ha lehetséges.A panelon csak az MC1-es jelölés,és a dobozon a GAMMA felírat és más semmi. Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) szikorapéter hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Helló. Ultra320 SCSI merevlemez lábkiosztást keresnék,szerver átalakításhoz. Akárhogyan kerestem nem találtam meg. Remélem valaki tud segíteni. A válaszokat köszönöm előreis.
(#) Csongi_ hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!
Van egy 1A-es ampermerom, amit suntolok 3A-ra. Egy olyan kapcsolas kellene, ami rakapcsolja a meromuszerre a suntot, ha az aramerosseg eleri az 1A-t. Egyszoval merje az aramerosseget, es 1A-nal kapcsoljon.

Koszonom elore.
(#) Sebi válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Azt gondolná az ember, milyen egyszerű: egy ponton kell kapcsolni. De mivel? Ahhoz, hogy a mérés valóban pontos legyen - és a műszer se legyen életveszélyben - nagyon jó kontaktus kell, amit nagyon kevés (és drága) relé tartalmaz. Talán egy jó FET alkalmas lenne a célra - feltéve, hogy egyenáramról van szó.
Amikor nekem kellett ilyesmit építenem, inkább az alapműszerből kivettem a söntöt. A Te esetedben a 3A-est beépíteném az áramkörbe és műveleti erősítővel oldanám meg az átváltást (az erősítés változtatásával). Úgyis kell egy komparátor a döntéshozatalhoz, tehát az IC-s megoldást nehéz megúszni.
(#) Csongi_ válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Komparator tudom, hogy kell, csak nem tudok kapcsolasi rajzot. Es igen egyenaramrol van szo.
(#) proba válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

És mellékesen jelezze, mert egyébként sosem tudod mit mér a műszered.
(#) Csongi_ válasza proba hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Igen jelezze. De ha a egy komparator ad jelet az 1A tullepese utan, akkor azt a jelet rakothetem relere, FET-re, vagy akar LED-re.

A másik fontos kérdés, külön tápról ( elemről) akarod működtetni, vagy egy kapcsolásban van a mérő, és annak a tápját akarod használni? Mellékesen, én is kivenném a műszerből a söntöt,és fixen az áramkörbe tenném, ez után egy ellenállásosztót tennék rá, és ennek a kimenetét kapcsolgatnám.
Ha nem akarsz extra tápot, meg pontos kapcsolgatást, akkor esetleg az index visszajelentő kapcsolást lekoppinthatod (reed cső+ néhány menetes tekercs).

Am ez a labortap az. Az also bekeretezett reszt nem epitettem meg, kihagytam, mivel ragaszkodok az analog meromuszerekhez. ha azt a reszet is megepitenem, es kiszednem a meromuszerem eredeti sontjet, jo lenne az elv? Akkor a kapcsolasi rajzot kellene valtoztassam, ugye?

Idézet:
„Ha nem akarsz extra tápot, meg pontos kapcsolgatást, akkor esetleg az index visszajelentő kapcsolást lekoppinthatod (reed cső+ néhány menetes tekercs).”

Ezt kifejtened kicsit bovebben?

Ha ez a kapcsolásod, akkor az ic 1/3 erősítő részt megismétled teljes egészében, a kimenete viszont a váltó jel lesz. (ekkor természetesen nem az áramkorlátot fogod a potival állítani hanem kapcsoltatni valami relét ami a söntöt váltogatja.Ami probléma , új söntöt is kell beiktatnod, mert ha az eredetihez kapcsolsz bármit is, akkor a tápod áramkorlátja elmászik.
A régi időkben az utánfutóhoz készítettek olyan index visszajelentőt, amiben egy reed cső volt, köré tekerve néhány menet vastag vezeték (ne kérdezd mennyi) ha a tekercsen a megfelelő erősségű áram folyt, a reed zárt.

Ez a reed relés ötlet nagyon tetszik. Majd holnap kísérletezek is vele.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) proba válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Arra vigyázz, a reed csak nagyon kicsi áramot tud szakítani.
(#) Csongi_ válasza proba hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Tudom, koszonom.

Kiserleteztem. 1mm-es drotbol 23 menetes tekercset csinaltam. Beleteve a reed-et 2A korul kapcsol be, es 1.5A-nel kapcsol ki. Esetleg vekonyabb drotbol kellene a tekercs, vagy tobb menet?

DSC_0107.JPG

(#) proli007 válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Hello! A huzal vastagságát, a maximális áramhoz kell megválasztani. A reed gerjesztésre kapcsol be, ami a menetszám és az áram szorzata.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) proba válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Ne mellé tedd, hanem húzd rá. Vagy ez csak a szemléltetés volt ?

Csak szemleltetes.
(#) Bagyula hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Sziasztok ! Egyre több MEV-es hibrid kerül elő a fiókok mélyéről .Nekem is sikerült szert tennem egy típusra : HWA 89 .Akár adatlap ,akár kapcsolási rajz jó lenne . Köszönöm .
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
Következő: »»   255 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem