Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Akkor csak valami segéd táp lehet... erre utalhat az is, hogy durván halt.
Mérj a lábak helyén feszültségeket. A bázisra zener szokott menni katóddal, ha NPN tranyó volt.A típusra nem lesz kényes.
Szerintem ez nem az ő rajza, a Pioneer egy 2x10W-os kis erősítő, ez meg egy 300 illetve 155-Wos vég rajza.
Jó meglátás, ezzel a rajzzal sehogy sem egyeztethető össze, viszont ehhez a típushoz nem találok rajzot sehol.
Kedves kollégák!
Siemens HKT 142 Tip. beépÍthető villanysütő nem működik. A kapcsolót jónak mértem,a jelzőlámpa sem működik.Kapcsolási rajzot,vagy segÍtséget kérek a kijavÍtáshoz.Előre is köszönet.
Sziasztok! olyan kapcsolást keresek, amivel 2 bejövő mono audió jelet tudok ketté osztani jelveszteség nélkül. Tehát bejön a szerkezetben 2 XLR csatlakozón mono jel és mind a 2 csatlakozót szétbontja 2-2 kimeneti jelre. A segítségeteket előre is köszönöm!
Pontosabban egy ilyet szeretnék készíteni, csak nekem nincs szükségem ennyi csatornára: Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy ütésérzékelős riasztót szeretnék építeni, de sehol sem találom a kapcsolási rajzát... Tudnátok nekem segíteni, hogy a csatolt kép alapján beazonosítsátok, esetleg ajánlanátok egy hasonlót? Egy robogóra szeretném megépíteni. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv UI: Itt van róla egy rövid videó is: https://www.youtube.com/watch?v=HKkcDXPZoi8 A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Hello mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,lenne egy ilyen VU méterem. De nincs hozzá semmi panel,ami kellene hozzá nekem az egy hangfrekvenciás egyenirányító,tudna valaki ebben segíteni?
Egy kpl. projekt
Bővebben: Link
Szia!
Az előző topikban feltett kérdésed ami ugyanez volt, miért nem felelt meg? Itt is csak ugyanazt kaphatod..
Autómban van egy GAMMA riasztó,(1994-ben gyártották)Olasz.Ennek a kapcsolási rajzát,bekötési rajzát keresem.Tavaj egy autó szerelő kikötötte,mert nagy gyakorisággal téves riasztásokat produkált.Ezzel volt vezérelhető a központi zár is.Két távirányító van hozzá.Mindegyikkel működött is,csak kb tíz percenként adott vak riasztást.Szeretném javítani(javíttatni)ha lehetséges.A panelon csak az MC1-es jelölés,és a dobozon a GAMMA felírat és más semmi. Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
Helló. Ultra320 SCSI merevlemez lábkiosztást keresnék,szerver átalakításhoz. Akárhogyan kerestem nem találtam meg. Remélem valaki tud segíteni. A válaszokat köszönöm előreis.
Sziasztok!
Van egy 1A-es ampermerom, amit suntolok 3A-ra. Egy olyan kapcsolas kellene, ami rakapcsolja a meromuszerre a suntot, ha az aramerosseg eleri az 1A-t. Egyszoval merje az aramerosseget, es 1A-nal kapcsoljon. Koszonom elore.
Azt gondolná az ember, milyen egyszerű: egy ponton kell kapcsolni. De mivel? Ahhoz, hogy a mérés valóban pontos legyen - és a műszer se legyen életveszélyben - nagyon jó kontaktus kell, amit nagyon kevés (és drága) relé tartalmaz. Talán egy jó FET alkalmas lenne a célra - feltéve, hogy egyenáramról van szó.
Amikor nekem kellett ilyesmit építenem, inkább az alapműszerből kivettem a söntöt. A Te esetedben a 3A-est beépíteném az áramkörbe és műveleti erősítővel oldanám meg az átváltást (az erősítés változtatásával). Úgyis kell egy komparátor a döntéshozatalhoz, tehát az IC-s megoldást nehéz megúszni.
Komparator tudom, hogy kell, csak nem tudok kapcsolasi rajzot. Es igen egyenaramrol van szo.
És mellékesen jelezze, mert egyébként sosem tudod mit mér a műszered.
Igen jelezze. De ha a egy komparator ad jelet az 1A tullepese utan, akkor azt a jelet rakothetem relere, FET-re, vagy akar LED-re.
A másik fontos kérdés, külön tápról ( elemről) akarod működtetni, vagy egy kapcsolásban van a mérő, és annak a tápját akarod használni? Mellékesen, én is kivenném a műszerből a söntöt,és fixen az áramkörbe tenném, ez után egy ellenállásosztót tennék rá, és ennek a kimenetét kapcsolgatnám.
Ha nem akarsz extra tápot, meg pontos kapcsolgatást, akkor esetleg az index visszajelentő kapcsolást lekoppinthatod (reed cső+ néhány menetes tekercs).
Am ez a labortap az. Az also bekeretezett reszt nem epitettem meg, kihagytam, mivel ragaszkodok az analog meromuszerekhez. ha azt a reszet is megepitenem, es kiszednem a meromuszerem eredeti sontjet, jo lenne az elv? Akkor a kapcsolasi rajzot kellene valtoztassam, ugye?
Idézet: „Ha nem akarsz extra tápot, meg pontos kapcsolgatást, akkor esetleg az index visszajelentő kapcsolást lekoppinthatod (reed cső+ néhány menetes tekercs).” Ezt kifejtened kicsit bovebben?
Ha ez a kapcsolásod, akkor az ic 1/3 erősítő részt megismétled teljes egészében, a kimenete viszont a váltó jel lesz. (ekkor természetesen nem az áramkorlátot fogod a potival állítani hanem kapcsoltatni valami relét ami a söntöt váltogatja.Ami probléma , új söntöt is kell beiktatnod, mert ha az eredetihez kapcsolsz bármit is, akkor a tápod áramkorlátja elmászik.
A régi időkben az utánfutóhoz készítettek olyan index visszajelentőt, amiben egy reed cső volt, köré tekerve néhány menet vastag vezeték (ne kérdezd mennyi) ha a tekercsen a megfelelő erősségű áram folyt, a reed zárt.
Ez a reed relés ötlet nagyon tetszik. Majd holnap kísérletezek is vele.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
Arra vigyázz, a reed csak nagyon kicsi áramot tud szakítani.
Kiserleteztem. 1mm-es drotbol 23 menetes tekercset csinaltam. Beleteve a reed-et 2A korul kapcsol be, es 1.5A-nel kapcsol ki. Esetleg vekonyabb drotbol kellene a tekercs, vagy tobb menet?
Hello! A huzal vastagságát, a maximális áramhoz kell megválasztani. A reed gerjesztésre kapcsol be, ami a menetszám és az áram szorzata.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
Ne mellé tedd, hanem húzd rá. Vagy ez csak a szemléltetés volt ?
Sziasztok ! Egyre több MEV-es hibrid kerül elő a fiókok mélyéről .Nekem is sikerült szert tennem egy típusra : HWA 89 .Akár adatlap ,akár kapcsolási rajz jó lenne . Köszönöm .
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |