Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 218
(#) Buvarruha válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Ha a másik pad ugyanaz, akkor jó, ha nem ugyanaz, akkor nem jó, ezt innen nem tudhatom, de, ha felszakítottad, jó eséllyel vége is lett a kijelzőnek.

Nincs rá igazán trükk, nem túl magas hőmérséklet és használj folyatószert, hogy minél hamarabb kész legyen a forrasztás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) bdpetya hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Sziasztok!
Légyszi segítsetek

"Sziasztok!

Van egy grundig 81cm-es vision 3 32-3821 lcd tv-m!
Azt szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy a képernyő alsó 2/3-a homályos sötétebb, a képjelenetek lassan váltanak, ha számítógépre kötöm és pl az egeret mozgatom akkor is még látni egy pici ideig ott ahonnan elhúzom tehát mintha le lenne lassulva!

Előre is köszönöm a választ!"
(#) Buvarruha válasza bdpetya hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Meghalt a T-con, vagy a kijelző.
(#) matyusz hozzászólása Ápr 19, 2014 /

Sziasztok.
Segítsetek ebben. Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Vagy ilyen alap dolgok, hogy mi mit vezérel, meg mi miután kapcsol, vagy miért kapcsolja le a reléket. Vagy az STRZ az csak pár másodperc után kap vezérlő jelet? Ha valaki bármi segédletet mondana az nagyon sokat segítene, bármi infó.

Akkor még egy. Gondolom a "power" fesz tűnik el ahogy méregetek és azért engednek el a relék és ez is beleszól a relék kapcsolásába. Mert ahogy elenged a relé akkor kezd el eltűnni a 12 volt az 5 volt mindig meg van fixen, tehát gondolom azt a 3V os power fesz ugrik le amit nem tudom mi ad ki, de nem a táp panelen van oda csak mint vezérlő feszültség jön be. Gondolom ez a vezérlő panelről jöhet.

Vagy lehet, hogy pont azért veszi el a "power" feszt mert nem érkezik meg 24V és a 30V? Vagy az STRZ ic csak akkor indul el, ha megkapja a 22V ot? Viszont Power sig nél 0V van, gondolom ez vezérelné tranyón keresztül az opto kapu ledjét, ami nyitna a másik oldalán? (mármint most egyszerűen leírva) Szóval lehet a power signal hiánya miatt nem ad ki feszt?
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Vidd el szervízbe, messze nem a te súlycsoportod.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Nos lehet , hogy Buvarruha társadnak igaza van.Nagyon nagyon csak tapogatózol .
És nehéz lenne , így instrukciókat is adni neked.Annyit tudok esetleg , így segíteni , hogy a táp indulna csak valami megfogja , de ehhez további mérések , és vizsgálat szükséges , hogy miért is nem indul.
Egyébként a tápot a Q821 opto indítaná , de mint írtam a fentiek alapján ez menne is , csak tiltás lép fel , ami miatt a táp lekapcsol. Megjegyzem ez a helyes működés hiba esetén.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) Andr3wJ válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Ezzel a táppál szenvedtünk mi is, igen sok méregetés és idő elment vele, de a konkrét hiba nem lett meg.
Van egy PIC mikrovezérlő az alaplapon ami a figyeli a tápokat és lehet ott lehet valami, gond.
De mi nem fordítottunk rá több időt...
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Köszönöm szépen. Elég sok mindent mértem már pedig. És igaz hogy ez már feladta ezért kértem segítséget, viszont már sok mindenen átrágtam magam, csak gondoltam itt tapasztaltabbak vannak és átlátják a sorrendet. Áram alá helyezés után kis idő után a 2 relé meghúz majd kb 2 másodperc után elenged, ahogy a "power" feszültség eltűnik, mert ő nyitja Q8311-et ami meg a Q8310-et ami test re zárja a relé tekercsét a másik pedig fixen az 5V-on van. (Ha rosszul gondolom bocsánat) Szóval még egyszer köszönöm.
(#) matyusz válasza Andr3wJ hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Köszönöm, szépen Én is időztem vele már, de tényleg elég összetett.

Amúgy a 24V és a 30V nincs meg amit az STRZ "állít elő" mert nem ő ugye de ő felel érte.

Jó egy viszonylag egyszerű tesztet leírok , de nem biztos , hogy eredményes lesz.Ugyanis van a olyan eset is amikor pont e miatt is tiltás lép fel.
Próbáld meg a háttérvilágítást kiiktatni , vagyis húzd ki a háttérvilágítás kábeleit.Ha szerencséd van , akkor el fog indulni a táp , de ez nem minden esetben jön be , de hátha.

Lehet, hogy rosszat próbáltam, de 2x10 tűs csatik mennek oda szerintem azok azok, ezt még 4 hete próbáltam ha jól emlékszem, sajnos nem változott úgy, me még olyat próbáltam a sok mérés mellett, hogy kihúztam a táp felé menő power szálat és úgy érthetően nem csinált semmit sem. 24V megy és azt pont az strz állítja elő, de az strz meg se mukkan, sem a 30V sem a 24V nem jön elő egy pillanatra sem, szóval az ő védelme nem léphet be mert el sem indul és nem találtam dosiját, hogy mi vezérelné, vagy mi indítaná el csak feltételeztem, hogy Q863-as optó lesz a lényeges és ott semmi fesz nincs a led dióda részén. A Q862-es opto meg gondolom a rövidzárvédelemért felel vagy ha túlságosan megesik a kimeneti feszültség.
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Idézet:
„24V megy és azt pont az strz állítja elő, de az strz meg se mukkan, sem a 30V sem a 24V nem jön elő egy”

Remélem látod az ellentmondást. Ha valamelyik része a tápnak nem megy akkor elég valószínű, hogy azért kapcsol le.
(#) matyusz válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Az a rész hogy a 24V megy, az az hogy az inverterhez a 24V megy. (Háttérvilágítás) Viszont a 24V és a 30V nincs meg. És ezért az STRZ felel.

A TWP 3567 ... 5, és 7 es lábak között kellene mérned .Tudsz ott mérni valamit ?
És persze az L860 as alkatrészen + DC370 volt kell hogy legyen ez viszont minden esetben ott kell legyen.

A 370V egyent még délelőtt lemértem az megvolt az IC 1-es lábán. Mindjárt mérem a másikat is.

Szóval a 370V meg van, ahogy meghúz a relé, ahogy elenged természetesen elmegy. A másik a trafó, azon mértem, sajnos csak multival váltó állásban, de nem mutatott semmit. :/

Értem , akkor azt kellene még megmérni a relé meghúzás pillanatában , hogy a D8601 es diódára abban a pillanatban megy e + 22 volt.
Esetleg a tv előéletéről jó lenne tudni valamit közbe közbe.

Bár felülről mértem de ugyanaz opto 4-es lábán tranyó emitterén és a bekapcsoláskor ott van a 22V. A tv előéletéről sajnos annyit tudok hogy németből jött, úgy tűnik javítva még nem volt, csak én cseréltem benne az STRW6765 öt, mert neten nagyon sok mindenkinek az volt erre a hibára a megoldás az ic cseréje ez itt nem segített.

Ok közeledünk lassacskán .
Pedig ott lesz a hiba csak nem az STRW6765 el , hanem a körülötte lévő alkatrészek közt.
A Q8801 , vagy Q8802 re tippelnék , illetve ha azok jók , akkor nézelődni tovább abban a körben.

Tesztes mérést végezzek rajtuk kiforrasztva? Csak azért mert belső ellenállásos :/ Amúgy amiért az STRW felel azok a feszültségek meg vannak 20V 12V és 32V nem tudom ez számít-e valamit.

Én még Q861 es optóra gyanakodtam, de azt kiforrasztottam megnéztem adtam 1V ot a led diódájára és a fototranyó zárt benne, de azért kicseréltem biztos ami biztos.

ja hogy megvannak akkor felejtsd el amit irtam ez a része jó akkor , a 6765 öt is , mert akkor ezek a feszültségek amiket irtál nem lennének .Pill nézem tovább a rajzot.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeidet és a kitartásod. Nem tudom, hogy mi lehet én oda jutottam mikor írtam ma ide, hogy azért kapcsol le a táp, mert nincs meg a megfelelő időben a 24V és a 30V és az az STRZ köre. Viszont lehet, hogy az csak később kapcsol és valami más hiba miatt kapcsol le. De az is lehet, hogy a Q863-as opto köre lesz a lényeges. De mivel nem találtam az STRZ hez doksit ezért tapogatózom csak mert nem ismerem ezt az ic-t mert lehet a 22V a vezérlő feszültsége de ahhoz meg vezérleni kell a Q863 opto ledjét és az a másik oldalon zárva adja majd az STRZ nek a feszültséget. Bár nem tudom kifejezni magam, de lehet hogy hülyeséget is írok.

Jól írtad .Ha a két opto indit , ezt megtudod nézni , hogy vezérel a abban a pillanatban amikor a relé húzva van , ha igen , akkor Q8601 , Q8607,Q864 alkatrészeket kellene kimérni.Ha ezek is jók , és az ott lévő alkatrészek is , akkor a Q860 at cserélni kellesz valószínű.
És akkor meg lesz a 24 volt , illetve a 30 volt is.

Ne haragudj már mértem, de azért újra megmértem, hogy a Q863-as optó belső ledjére nem érkezik fesz és nem lustaságból de akkor azt az oldalt nem babrálom, mert nem világít a led benne akkor ugye a fototranyó nem zárja majd azt a kört így a ledes felöli oldalával foglalkoztam egész nap de nem nagyon láttam át a vezérlését. De talán a Q8701 Q8703 és a Q8702 lehet érdekesebb mivel ugye power feszültség van 3V a Q8704 et nem tudom mire való. A Q862-es opto pedig szerintem a védelemért felel, de nincs mit védeni ha nincs fesz a kimeneten egy pillanatra sem Kérlek javíts ha butaságokat írkálok.

És az 5,1 v meg van az R8716 on ?
Következő: »»   31 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem