Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a másik pad ugyanaz, akkor jó, ha nem ugyanaz, akkor nem jó, ezt innen nem tudhatom, de, ha felszakítottad, jó eséllyel vége is lett a kijelzőnek.
Nincs rá igazán trükk, nem túl magas hőmérséklet és használj folyatószert, hogy minél hamarabb kész legyen a forrasztás. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
Sziasztok!
Légyszi segítsetek "Sziasztok! Van egy grundig 81cm-es vision 3 32-3821 lcd tv-m! Azt szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy a képernyő alsó 2/3-a homályos sötétebb, a képjelenetek lassan váltanak, ha számítógépre kötöm és pl az egeret mozgatom akkor is még látni egy pici ideig ott ahonnan elhúzom tehát mintha le lenne lassulva! Előre is köszönöm a választ!"
Sziasztok.
Segítsetek ebben. Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm.
Vagy ilyen alap dolgok, hogy mi mit vezérel, meg mi miután kapcsol, vagy miért kapcsolja le a reléket. Vagy az STRZ az csak pár másodperc után kap vezérlő jelet? Ha valaki bármi segédletet mondana az nagyon sokat segítene, bármi infó.
Akkor még egy. Gondolom a "power" fesz tűnik el ahogy méregetek és azért engednek el a relék és ez is beleszól a relék kapcsolásába. Mert ahogy elenged a relé akkor kezd el eltűnni a 12 volt az 5 volt mindig meg van fixen, tehát gondolom azt a 3V os power fesz ugrik le amit nem tudom mi ad ki, de nem a táp panelen van oda csak mint vezérlő feszültség jön be. Gondolom ez a vezérlő panelről jöhet.
Vagy lehet, hogy pont azért veszi el a "power" feszt mert nem érkezik meg 24V és a 30V? Vagy az STRZ ic csak akkor indul el, ha megkapja a 22V ot? Viszont Power sig nél 0V van, gondolom ez vezérelné tranyón keresztül az opto kapu ledjét, ami nyitna a másik oldalán? (mármint most egyszerűen leírva) Szóval lehet a power signal hiánya miatt nem ad ki feszt?
Vidd el szervízbe, messze nem a te súlycsoportod.
Nos lehet , hogy Buvarruha társadnak igaza van.Nagyon nagyon csak tapogatózol .
És nehéz lenne , így instrukciókat is adni neked.Annyit tudok esetleg , így segíteni , hogy a táp indulna csak valami megfogja , de ehhez további mérések , és vizsgálat szükséges , hogy miért is nem indul. Egyébként a tápot a Q821 opto indítaná , de mint írtam a fentiek alapján ez menne is , csak tiltás lép fel , ami miatt a táp lekapcsol. Megjegyzem ez a helyes működés hiba esetén. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Ezzel a táppál szenvedtünk mi is, igen sok méregetés és idő elment vele, de a konkrét hiba nem lett meg.
Van egy PIC mikrovezérlő az alaplapon ami a figyeli a tápokat és lehet ott lehet valami, gond. De mi nem fordítottunk rá több időt...
Köszönöm szépen. Elég sok mindent mértem már pedig. És igaz hogy ez már feladta ezért kértem segítséget, viszont már sok mindenen átrágtam magam, csak gondoltam itt tapasztaltabbak vannak és átlátják a sorrendet. Áram alá helyezés után kis idő után a 2 relé meghúz majd kb 2 másodperc után elenged, ahogy a "power" feszültség eltűnik, mert ő nyitja Q8311-et ami meg a Q8310-et ami test re zárja a relé tekercsét a másik pedig fixen az 5V-on van. (Ha rosszul gondolom bocsánat) Szóval még egyszer köszönöm.
Köszönöm, szépen Én is időztem vele már, de tényleg elég összetett.
Amúgy a 24V és a 30V nincs meg amit az STRZ "állít elő" mert nem ő ugye de ő felel érte.
Jó egy viszonylag egyszerű tesztet leírok , de nem biztos , hogy eredményes lesz.Ugyanis van a olyan eset is amikor pont e miatt is tiltás lép fel.
Próbáld meg a háttérvilágítást kiiktatni , vagyis húzd ki a háttérvilágítás kábeleit.Ha szerencséd van , akkor el fog indulni a táp , de ez nem minden esetben jön be , de hátha.
Lehet, hogy rosszat próbáltam, de 2x10 tűs csatik mennek oda szerintem azok azok, ezt még 4 hete próbáltam ha jól emlékszem, sajnos nem változott úgy, me még olyat próbáltam a sok mérés mellett, hogy kihúztam a táp felé menő power szálat és úgy érthetően nem csinált semmit sem. 24V megy és azt pont az strz állítja elő, de az strz meg se mukkan, sem a 30V sem a 24V nem jön elő egy pillanatra sem, szóval az ő védelme nem léphet be mert el sem indul és nem találtam dosiját, hogy mi vezérelné, vagy mi indítaná el csak feltételeztem, hogy Q863-as optó lesz a lényeges és ott semmi fesz nincs a led dióda részén. A Q862-es opto meg gondolom a rövidzárvédelemért felel vagy ha túlságosan megesik a kimeneti feszültség.
Idézet: „24V megy és azt pont az strz állítja elő, de az strz meg se mukkan, sem a 30V sem a 24V nem jön elő egy” Remélem látod az ellentmondást. Ha valamelyik része a tápnak nem megy akkor elég valószínű, hogy azért kapcsol le.
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Az a rész hogy a 24V megy, az az hogy az inverterhez a 24V megy. (Háttérvilágítás) Viszont a 24V és a 30V nincs meg. És ezért az STRZ felel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
A TWP 3567 ... 5, és 7 es lábak között kellene mérned .Tudsz ott mérni valamit ?
És persze az L860 as alkatrészen + DC370 volt kell hogy legyen ez viszont minden esetben ott kell legyen. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
A 370V egyent még délelőtt lemértem az megvolt az IC 1-es lábán. Mindjárt mérem a másikat is.
Szóval a 370V meg van, ahogy meghúz a relé, ahogy elenged természetesen elmegy. A másik a trafó, azon mértem, sajnos csak multival váltó állásban, de nem mutatott semmit. :/
Értem , akkor azt kellene még megmérni a relé meghúzás pillanatában , hogy a D8601 es diódára abban a pillanatban megy e + 22 volt.
Esetleg a tv előéletéről jó lenne tudni valamit közbe közbe. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Bár felülről mértem de ugyanaz opto 4-es lábán tranyó emitterén és a bekapcsoláskor ott van a 22V. A tv előéletéről sajnos annyit tudok hogy németből jött, úgy tűnik javítva még nem volt, csak én cseréltem benne az STRW6765 öt, mert neten nagyon sok mindenkinek az volt erre a hibára a megoldás az ic cseréje ez itt nem segített.
Ok közeledünk lassacskán .
Pedig ott lesz a hiba csak nem az STRW6765 el , hanem a körülötte lévő alkatrészek közt. A Q8801 , vagy Q8802 re tippelnék , illetve ha azok jók , akkor nézelődni tovább abban a körben.
Tesztes mérést végezzek rajtuk kiforrasztva? Csak azért mert belső ellenállásos :/ Amúgy amiért az STRW felel azok a feszültségek meg vannak 20V 12V és 32V nem tudom ez számít-e valamit.
Én még Q861 es optóra gyanakodtam, de azt kiforrasztottam megnéztem adtam 1V ot a led diódájára és a fototranyó zárt benne, de azért kicseréltem biztos ami biztos.
ja hogy megvannak akkor felejtsd el amit irtam ez a része jó akkor , a 6765 öt is , mert akkor ezek a feszültségek amiket irtál nem lennének .Pill nézem tovább a rajzot.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeidet és a kitartásod. Nem tudom, hogy mi lehet én oda jutottam mikor írtam ma ide, hogy azért kapcsol le a táp, mert nincs meg a megfelelő időben a 24V és a 30V és az az STRZ köre. Viszont lehet, hogy az csak később kapcsol és valami más hiba miatt kapcsol le. De az is lehet, hogy a Q863-as opto köre lesz a lényeges. De mivel nem találtam az STRZ hez doksit ezért tapogatózom csak mert nem ismerem ezt az ic-t mert lehet a 22V a vezérlő feszültsége de ahhoz meg vezérleni kell a Q863 opto ledjét és az a másik oldalon zárva adja majd az STRZ nek a feszültséget. Bár nem tudom kifejezni magam, de lehet hogy hülyeséget is írok.
Jól írtad .Ha a két opto indit , ezt megtudod nézni , hogy vezérel a abban a pillanatban amikor a relé húzva van , ha igen , akkor Q8601 , Q8607,Q864 alkatrészeket kellene kimérni.Ha ezek is jók , és az ott lévő alkatrészek is , akkor a Q860 at cserélni kellesz valószínű.
És akkor meg lesz a 24 volt , illetve a 30 volt is. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Ne haragudj már mértem, de azért újra megmértem, hogy a Q863-as optó belső ledjére nem érkezik fesz és nem lustaságból de akkor azt az oldalt nem babrálom, mert nem világít a led benne akkor ugye a fototranyó nem zárja majd azt a kört így a ledes felöli oldalával foglalkoztam egész nap de nem nagyon láttam át a vezérlését. De talán a Q8701 Q8703 és a Q8702 lehet érdekesebb mivel ugye power feszültség van 3V a Q8704 et nem tudom mire való. A Q862-es opto pedig szerintem a védelemért felel, de nincs mit védeni ha nincs fesz a kimeneten egy pillanatra sem Kérlek javíts ha butaságokat írkálok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |