Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. A billentyű meg a monitor feltétlen kell, ugye jól gondolom?
Hali!
Egyesével pakold bele a dolgokat, és billenytűvel kezd, utána pedig fontossági sorrendben.
Indítottam már gépet nélkülük, de vannak gépek amik nem engedik az indulást ha nincsenek csatlakoztatva.(IBM)Próba ha megy, akkor is letudod állítani, ha nem akkor csatlakoztatod .
Táp miféle? Lehet púp nélkül is hervadt a kondi, sőt..
Olyan jelenséget i produkál, hogy amikor kikapcsol a gép, a billentyűzet LEDjei 6-8 szor felvillannak
Ezt légyszives mond el nekem részletesen mert nekem nem világos anyira. És nagyon érdekelne.
Nem látok rajta márkanevet, de valami LC POWER van ráírva, 500 Wattos.
Megnéztem a dobozát, LC500H-12 A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
Ez egy borzalom. Készenléti kör primer oldali segédtáp és szekunder oldali puffereit mindenképpen cserélni érdemes, lehet, hogy ez meg is oldja a problémát.
Kiszárad, csökken a kapacitása, emiatt, vagy korrózió miatt nő az ESR értéke-mindkét esetben púp nélkül.
Na hat szerintem a gpu-z volt a ludas, mert Lavalis Everest Ultimate-ben a GPU annyin jar ami a BIOS-ban van beallitva. Tehat normalisan mukodik csak eppen a gpu-z nem tudja beolvasni az adatokat, gondolom a BIOS frissites miatt valami nem kompatibil vele.
Idézet: „Készenléti kör primer oldali segédtáp és szekunder oldali puffereit” Ezeket hogyan találom meg?
Sziasztok.
Ma kicseréltem a tápegységet egy régebbi 420 Wattosra, és most úgy működik, ahogy kell. Csak az a baj vele, hogy nincs SATA kimenete. Meg éri a rossz táppal küszködni, vagy vegyek egy újat? Ti milyen ajánlanátok, nem túl drágán? Köszönöm a türelmeteket.
A Satához csatlakozott vehetsz mivel rá tudsz a molinex kimenetre csatlakozni. Nem éri meg rossz táppal kinlodni.
Köszönöm szépen a magyarázatot
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem 24 pines, hanem csak 20
Ha újat szeretnél, akkor érdemes ezek közül választani:
CHIEFTEC CTG-400-80P FSP 350-60APN 85+
Nem érdemes a tápon spórolni. CHIEFTEC, FSP, meg drágább széria. Mindenki a tápon akar spórolni, míg egyszer bekövetkezik a baj, a teljes konfig halála.
Nekem ez az LC POWER LC500H-12 500 wattos tápom már 2009 óta jól dolozott, szinte megszakítás nélkül. Én meg voltam vele elégedve.
De ez egyszemélyes tapasztalat. Az, hogy egy tápegység nem jó minőségű, nem azt jelenti, hogy az összes tüzijátékkal elhal két évesen. Hanem azt, hogy szerviztapasztalat alapján van vele baj. Én azt mondom, hogy 5 éven belül x százalékuk elhal (és ez nem kell sok legyen, 20 % már bőven sok), de abból minden második a gépet is viszi, az ócska táp. Én nem mernék nyugodtan meglenni egy olyan táppal, amiből minden tizedik elviszi a gépet pár évesen. Na, ez az LC ez ilyen.
Nekem egyszervolt ilyen problémám, (gyakoriak voltak a pillanatnyi áram kimaradások úgy 10 éve), azóta szünetmentes táp nélkül nem volt a gép bekapcsolva.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Sziasztok,A Fujitsu Siemens Esprimo Edition P2511-es számitogépemre feltettem a windows 8-at.Evel már irtam regebben a forumra,azota nagyon jol ment a gép.
Egy napot nem voltam otthon,és megtörtént a baj: A windows 8-nak amikor beirom a jelszavat,akkor kb.2 percet kiirja, hogy Welcome,és amikor a eltűnt a start menu nem jelenik meg,csak az egér jelenik meg.Aki tudja a megoldást,azt kérem irja le.
Sziasztok, van egy ilyen Bővebben: Link alaplapom úgy kaptam egy ismerőstől mondván nem jó de hátha meg tudom csinálni. Sajnos az előéletéről nem tudok semmit, csak az általam felfedezett hibát ami a következő: bekapcsoláskor nem indul de ha az atx csatlakozót ferdén elkezdem lehúzni akkor felpörög a proci ventillátora. Képet nem ad ebben az állapotban sem, gondolom azért mert a tápcsatlakozó nincs rajta teljesen. Ja és ha teljesen rádugom az atx csatit akkor leáll a táp. Több mindennel próbálkoztam, tápcsere, RAM csere de semmi változás. Túlzott melegedés illetve égésnyom nincs. Ha valaki találkozott már ilyesmi problémával kérem segítsen. Hol mit mérjek, mit cseréljek, mire figyeljek stb. Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv.: balukapitany
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
Szia!
A lapon a tápcsati forrasztását melegítsd át. Ha a lapon valamirövidzáras, attól állhat le a táp. Üdv.
Üdv. Mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni: Asus eee pc-m beépített kamerája feladta. Olyan hibakeresési módszert, illetve beállítást keresek, amellyel működésre lehet bírni, vagy kideríteni, hogy tönkrement. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Olyan problemam van, hogy ketto darab ddr2 800 ram van a gepemben , egy 2 gb-os illetve egy 1 gb-os. Az a gond, hogy ha kulon vannak a lapban akkor mukodnek 400 Mhz-en ha egyutt vannak akkor csak 350 mhz-en jarnak. Mi lehet a gond, csatoltam kepet gpu-z ben es eszre vettem, hogy 800 mhz-en nem egyformak a timing szamok, ez lehet a gond, es ha igen akkor hogyan tudom oket rabirni egyutt a 400 mhz-es mukodesre?
Mit jelent a feladta? Kevés ez a meghatározás hibakereséshez. Van kép, csak hibás? Nincs kép? Eszközkezelőben látszik? Forrógombkezelő látja, ki-be kapcsolja? Ha hw-es baja van, akkor lehet a kamera, az átvezető kábel és az alaplap. Középső a leggyakoribb, első gyakori, utolsó ritka. Kábelt rövidzárkereséssel érdemes mérni, meg a kamerán a tápfesz meglétét.
Sehogy. Lapkakészlet/memóriavezérlő korlátja. Az időzítés nem csak 400 MHz-en tér el, hanem mindegyiken. Ettől nem megy lassabban semmi, a memóriavezérlő a lassabb értéket alkalmazza ilyenkor.
Tehat akkor ez igy normalis mukodes, nem kell aggodjak, es nem lehet rajta valtoztatni! Nagyon koszonom, elvoltam keseredve, hogy valami gond van, de akkor csak kulonboznek a memoriak idozitesei, pedig ugyan azon markabol valoak, Kingmax mindketto.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |