Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   310 / 443
(#) szebee válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Egy kicsit vegyes felvágott. Nem biztos hogy ezen fogom majd alkalmazni, de a későbbiekben szeretném majd.

proba.brd

(#) niedziela válasza szebee hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Néztem a rajzod, a panel körvonala nem 16-os réteg, hanem 20-as réteg (dimension) kell lenni. Azt hogy mire szeretnéd a ratsnest-et használni még nem derült ki.
Teli GND.t szeretnél, vagy csak a sávok között meghagyni a fóliát ?
Kicsit több infót adjál légyszi.
(#) szebee válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Bocsi, még most tanulgatom a programot. Csak a sávok közt szeretném meghagyni a fóliát. A két réteget megtudom változtatni?
(#) Kuzmi1 hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!

Szeretnék az Eagle 6.5-ben létrehozni egy pár új alakatrészt, viszont valamiért nem sikerül.
Az alkatrészkönyvtárak között létrehoztam egy saját könyvtárat, abba dolgozom.
Elkészítettem a Szimbólumot, illetve a tokozás rajzát. A szimbólumon a négy láb a P$1 - 4 nevet kapta, automatikusan. A típusa Pwr-re lett állítva, mivegy egy Graetz-ről lenne szó( KBP305G)
A tokozáson a négy pad szintén P$1 - 4 nevet kapott. El lettek mentve, azonos néven, viszont amikor a szimbólum, és a tokozás lábait próbálnám összekötni, a pinek helye üres.
(mellékelt kép szerint)

Szerintetek mit csinálok rosszul?
(#) VaZso8 válasza Kuzmi1 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!

Számomra kicsit furcsa elrendezésű az ablakrendszer, de jól látom, hogy az alkatrész áramköri rajzát nem vetted fel? Ha jól sejtem, annak kellene a bal felső kis ablakban lennie, és innen hozná elő a pin-eket is.

Add hozzá azt is előbb, akkor meg kell jelenjen.
(#) niedziela válasza szebee hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia !

Szóval akkor a board körvonala 20-as réteg, ezen belül rajzolsz 16-os rétegen egy polygont.
aztán a ratsnest-et megnyomod. mellékleten csak a ratsnest-et nyomd meg.

proba.brd

(#) szebee válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!

Köszönöm! Most már értem hogy kell! Működik is!
(#) Kuzmi1 válasza VaZso8 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Köszönöm szépen, sikerült!
Valahogyan elkerülte a figyelmem az, hogy nincs ott az áramköri rajz, pedig nem egyszer próbáltam.
(#) Koree válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Ez tetszett.
Eddig mindig a "kézzel lábbal" módszert használtam,de akkor kipróbálom ezt az Ulp-t.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
(#) Koree válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Köszönöm a segítséget.
Nagyon szuperül lehet használni ezt az ulp-t.
Segédvonalak és az alkatrész elhelyezés is remekül megoldható vele.
(#) koczka hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Üdv.

Hogyan lehet ilyen keretet varázsolni schematicba.
(#) kiborg válasza koczka hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Szia!

Ugyanúgy hozzá kell adni, mintha egy alkatrészt raknál le, csak a frame libraryból kell kiválasztani.
(#) elektrorudi válasza koczka hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Például, hogy rajzolsz egyet?
Egyébként az elektro\e-elektro-zeichnungsrahmen.lbr könyvtárban van három keret is, de a a német szövegmezők kitöltése igen nyögve-nyelős (nekem).
(#) bancsi15 hozzászólása Ápr 16, 2014 / 1

Sziasztok!
Eagle 6.4-ben melyik könyvtárban találom meg a nyákba forrasztható csúszósarukat? Olyanokat, mint például EZ?
Köszi szépen!
(#) kameleon2 válasza bancsi15 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Faston néven keresd....
(#) bancsi15 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Köszi szépen, megtaláltam!
(#) samsys hozzászólása Ápr 23, 2014 /

Üdv
Board oldalon, hogy lehetséges csoportos mozgatás ? Vezetősávokkal, alkatrészekkel együtt ?
Próbáltam group-->move parancsokkal de nem bírkozott meg vele.
(#) kaqkk válasza samsys hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Először kapcsold be az összes réteget , majd a group parancs után jelőld ki az egész cuccot amit mozgatni akarsz majd mouvie ---
(#) samsys válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Üdv
Köszönöm, ezen már túl vagyok.
Lehet, hogy én vagyok a pancser de nekem nem akaródzik így működni.
(#) bbb válasza samsys hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Próbáltad a ctrl+jobbklikk kombinációt?
(#) samsys válasza bbb hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Még nem, de holnap ki próbálom.
(#) samsys válasza bbb hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Köszönöm, ez így működik.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
(#) pepe36 hozzászólása Ápr 26, 2014 /

Sziasztok Mesterek !

( ...Nem olvastam el az egész fórumot, jelenleg nincs rá időm )

Segítségeteket kérem. Valahogy kijöttem a formából, de szeretném ha valaki (ráérős idejében) tudna nekem segíteni.
Leltem egy kapcsolási rajzot a neten,(lehet hogy innen, bár nem hiszem.) és abból szeretnék egy kompett nyákpanelt készíttetni.

Olvastam hogy mennyien használjátok a fórumon meglelhető tervező programot... én is letöltöttem de valahogy kezdőnek érzem magam, és nem megy.
Szeretném ha valaki elkészítené nekem a nyáktervet, amit a tervező prg. készít, és vissza küldené nekem.
Természetesen csak a tervet... kimaratni, és kifúrni nem kérem, sőt semmi beszerzést nem kérek. Minden alkatrészt hagyományos kivitellel szeretném (nem SMD) és a kondikat álló kivitelben. kivéve , a (c4 -et, 2200uf) .

Előre is köszönöm.

Ui .:Nekem az (EAGLE 6.5.0 van meg.) sajnos nem magyar a controll panelben a megnevezések... ( a menü magyar de az alkatrészek megnevezése nem az.) nem tudja valaki, hogy azt hogyan lehet teljesen Magyarítani ?
(#) Bari- hozzászólása Ápr 26, 2014 /

Sziasztok!

Egy olyan problémába futottam bele, ami eddig nem jött elő. Egy az import_bmp.ulp által a nyáktervre tett képet kellene szögben elforgatnom (kb 20°-ban). A rotate parancs működik, de csak 90°-os lépésben lehet vele forgatni. Az egyedi alkatrészeknél működik, hogy az alkatrész tulajdonságát megnyitva az Angle sorban átírom a kívánt szögre, itt akár tized fok pontossággal is meg tudom adni, de ez nem működik az importált kép esetén, mert kismillió vonalból épül fel. A csoportos forgatásnál meg csak a 90°-os forgatásokat engedi a program. Valahol mintha láttam volna, hogy a 90° helyett akár kisebb szöget is be lehetne állítani, de egyszerűen nem találom, sem a drc-ben sem a felhasználói felület beállításainál, sem az opciók/beállítások ablakban nincs ilyenre lehetőség. Egy kör nyákra szeretnék elforgatva feltenni a megszokott bari emblémámat. Ha esetleg tud valaki erre megoldás, szívesen venném ha megosztaná velünk.
Előre is köszönöm
Bari
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
(#) eyess válasza pepe36 hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Szia .
Majd ha megint itt jársz , és esetleg megfelel , akkor ilyen lesz kb.De egyébként lehet ezt, másképp is ki ,hogy s miként akarja. A lehetőségek tárháza a széles.

DC mot.PNG

(#) Bari- válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Úgy néz ki sikerült megoldást találni.
A cmd_draw.ulp-vel. A "Group" kijelöléssel ugyan az egész nyákot is elfordítja, de a képet az elforgatott állásban az ollóval kivágtam, majd visszavontam a műveletet és az ecsettel beillesztve már a kívánt szögben van a birka rajzocska. Az elforgatás szöge végül 33°lett.
Bari
(#) eyess válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

A Grid értékét vedd lejjebb .Ha mondjuk mm er ben vagy , akkor 0,07 mondjuk , és akkor oda forgatod ahová csak szeretnéd.

Közbe látom megint írtál , na csak sikerült akkor csak másképp .
(#) Bari- válasza eyess hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Sajnos a gridet hiába vettem a legfinomabbra, magát a forgatás szögét nem befolyásolta, csak finomabban lehet tőle odébb tenni. Eagle verzió 5.6.0
(#) niedziela válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Mi lett volna, ha elforgatod a képet, és illeszted be eaglebe ?
(#) samsys válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Szia
Esetleg próbáltad ott ahol a szöget kell be állítani? Pl.2 fok és nyomsz egy entert. Az objektum elforgatásánál mükődik, az import bmp-re meg ki kell próbálni.
Következő: »»   310 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem