Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A spraytől jobb a dry fólia szerintem, legalábbis nekem jobban tetszik.
A lézernyomtató tintaanyagától döntően függ a vasalásos vagy laminálós eljárás sikere. Hogy mire tapad jól a nyomtatóban, és hogy jól áttapad-e a nyákra, azaz leválik-e megfelelően a nyomtatott hordozóról.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2014
Na megjött a fóliám rekord idő alatt(10nap) kínából. Nagyon büdös . Elég merev a fólia, meg vannak benne kis gyűrődések, nemtudom hogy fog sikerülni fellaminálni szépen.
Hát erre kíváncsi leszek. Amit én vettem az egyáltalán nem merev, olyan mint egy reklámszatyor és sima mint a tükör.
Hmm, ez kb olyan, mint az írásvetítő fólia. Hát most kételyeim támadtak
Majd a gyakorlat megmutatja, hogy mennyire használható.
Még el kell mennem venni laminálót Meg előhívót. Majd talán jövőhéten...
Nekem tökéletesen bevált a műnyomópapír. egy nyomdából szert tettem 100-100 ív 135g-os és 160g-os A4 papírra. A két vastagságot a kísérlet kedvéért kértem. Végül is a 135g-os tökéletesen megfelelt. Igaz eddig 12mil szélességű volt a legkeskenyebb vezeték amivel dolgoztam, de 16mil-es két IC láb között simán átmegy, illetve 300mil szélességű ovál forrszemes IC foglalat belsejében 5 vezeték tisztán átmegy. Xerox lézernyomtatóm van. Viszont csakis eredeti tonerrel ad kielégítő eredményt. Sajnos az utántöltöttel csak elmosódott valamit sikerült átvasalnom.
Biztos, hogy dry fóliát rendeltél Kínából?
Az egyáltalán nem merev, sőt...
Én is jártam már így. Össze volt tekerve, úgy érkezett, alig tudtam használni, nem is lehetett rendesen fellaminálni. Pedig nem a legolcsóbbat vettem meg
Tuti, de nemrég linkeltem is.
Ez is össze van tekerve. Na jól kezdődik akkor a buli
Jól biztatsz, múlt héten én is rendeltem Kínából fóliát. Hogy küldik, csak bedobják egy zacskóba, borítékba és félig előhívódik a fólia, mire ideér?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
Nem értelek titeket. Miért nem rendeltek megbízható forrásból??? Az sem drágább mint ez a kínai...
Már kétszer is rendeltem Kínából.
Mindkét alkalommal 20db A/5 méretet. Egyszer sem volt feltekerve. Kiváló minőségben érkezett meg, bubis borítékban. Nem volt merev és tökéletesen lehetett laminálni. Kivéve a legelső példányt, de az az én bénaságom miatt volt.
Akkor lehet meg kéne osztani a forrást, mert a többiek valószínűleg rossz helyről rendelték.
Itt vettem
Annyi, hogy most 2 dollárral magasabb az ára, de még így is kb. 180 Ft/A5 Meg lehet próbálni az alkudozást. A make offer gombra kattintva írj be 2 dezsővel kevesebbet. Lehet, hogy elfogadja. Nekem két hónappal ezelőtt még 13.69-ért kínálta. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
Akkor most már én is kiteszem: Én itt vettem
Már csak azért is, mert majdnem felébe került mint ahol Te vetted. Bár lejárt az aukció, de én is üzentem az eladónak és felrakta újra, így vettem egy adagot.
Igen ez olcsóbbnak tűnik. Ez 15 db A/5-nek felel meg. De úgy látom a VATERA-n, hogy ez egy egyszeri lehetőség volt. Jelenleg az eladónak semmilyen terméke sincs kínálatban.
Marad tehát a Kína-lat.
Ezt próbáltam íni a végén! Akkor sem volt a kínálatában semmi, az egyik lejárt aukcióhoz írtam neki és felrakta azt amit én vettem meg, aztán emailbe is írta, hogy van neki kék és zöld is, lehet válogatni. Igaz, ez tekercsbe van, de így talán kevesebb a hulladék is.
De távol álljon tőlem, hogy bárkit, bármire rá vagy lebeszéljek.
Nem lehetne létrehozni egy olyan felületet, ahol le van írva, hogy mit honnan érdemes megvenni? Sok fejfájástól is kidobott pénztől kímélnénk meg egymást. Egy nem fórum alapú dologra gondolok, mert ott elveszne az információ. Talán egy Wiki oldal lenne jó
Teliföldet valaki használ vasalásos műnyomó papiros technikával? Mik a vélemények, jól átmegy a NYÁK lemezre?
Igaz én már nem vasalok hanem laminálok, de mikor még vasaltam akkor is szépen átment, maximum a teliföld közepe volt nekem picit hiányos, de azt meg könnyen lehetett pótolni.
Én mindig használok, sose volt gond vele, elég ideig kell vasalni/laminálni
Valaki próbálta már ezt a helyet? Bővebben: Link
Idézet: „Nem értelek titeket. Miért nem rendeltek megbízható forrásból??? Az sem drágább mint ez a kínai...” Azért rendeltem, mert találtam 9$-os kupont ebayre, amit el is fogadott, és ez volt szimpatikus. Így 100 forintomba került volna, ha nem vág át az ebay, mert paypalos fizetés után kiderült, hogy nem is adott kedvezményt! Hogy miért, az nem tudom, de nem is idevaló téma... Idézet: „Jól biztatsz, múlt héten én is rendeltem Kínából fóliát. Hogy küldik, csak bedobják egy zacskóba, borítékba és félig előhívódik a fólia, mire ideér?” Egy kartonba volt belerakva. Körbe volt tekerve bubifóliával, és a fólia maga az feltekert állapotban volt. A karton doboz egyébként úgy összenyomódott, hogy még a postás is megkérdezte, nem-e lett baja, ami benne van. Egyébként a fólia nem sérült, de ez volt a legrosszabb csomagolás, amit idáig láttam Ha nem válik be ez, lehet írok én is a vaterásnak.
Ha NYÁK-ot terveztek, akkor milyen feszültségnél mekkora közt hagytok a két vezető között? Most megint csöves erősítőt fogok csinálni, és ott több helyen akár 400V is lesz. Amúgy 50V alatt 0.3-0,5mm szoktam hagyni. Korábbi csövesemben olyan 280V DC volt, ott 1mm-t tartottam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
Nekem meg rendszeresen az lcd kijelzőimet csomagolják úgy, hogy összekarcolják egymást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |