Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   83 / 262
(#) gyulus48 válasza botesz hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Mosógatogépröl van szó. Zanussirol
(#) botesz válasza gyulus48 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Milyen zanussi?

ZDF211 a gépkönyvet nem találjuk meg

És melyik piros lámpa ég rajta?Mert úgy látom több is van.De szerintem a legjobb az lesz ha hívsz egy szerelőt.

Az a lámpa ég amit be kéne nyomni de ki se lehet kapcsolni azt hiszem szerelő lesz csak azt nem lesz olcsó

Az nem biztos.Lehet hogy csak pár ezer ft os kiadás lesz.

Köszi az infót ,majd a szakszervzet hivom
(#) merla hozzászólása Máj 4, 2014 /

Kedves fórumtársak! Egy Candy CD 112 mosogatógéppel van gondunk. Nem melegít... mi a tapasztalat, relé lehet vajon? Ha igen, akkor az előlapban lévő panelen kéne megkeresni, gondolom. Elektronika, forrasztás, kis csavarozás nem rettent el, de nem tudom, érdemes-e vele foglalkozni egyáltalán. Köszönet!
(#) botesz válasza merla hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Először kezd a fűtőbetéttel.Nézd meg nem e szakadt.Aztán ha van akkor keress benne egy nyomáskapcsolós fűtésvédelmet és nézd meg hogy átad e amikor keringeti a vizet.Utána jöhet az NTC majd végül a panel.Ja és a fűtőszál vezetékein mér feszt hogy egyáltlán kimegy e a lényeg.
(#) zotya 67 hozzászólása Máj 5, 2014 /

Hali van egy ORION OD-007 Mosogató gépem Amit úgy kaptam (előéletéről nem tudok semmit) majdnem Új hátul a szivattyú mellől hiányzik valami 6 db vezeték rádugó véges log Próbáltam fényképezni hátha valaki tudna segíteni Előre is köszi.

Kép 005.jpg

(#) botesz válasza zotya 67 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Szerintem. A fűtőbétét és a hozzátartozó nyomáskapcsoló lesz az
Persze csinàlhatnàl fényképet az aoldaláról is.
(#) zotya 67 hozzászólása Máj 6, 2014 /

Hali. Már tegnap írtam Kaptam is választ Hogy mi hiányozhat.
ORION Od -007 Mosogatógéppel kapcsolatban. Azt írtad Fűtőbetét és a hozzá tartozó nyomáskapcsoló.Meg próbáltam le fotózni Bal oldaldalon egy kék (fűtőbetét) és egy kétszálas rózsaszín ami egyben van abból az egyik szála talán a fűtőbetété. Középen a Kék-Bordó az a motorra megy Jobb oldalon két rózsaszín az a kábel kötegbe megy. Előre is Köszönöm.
(#) merla válasza botesz hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Köszi a választ. Ha nem sikerül, akkor lehet, hogy egy Bosch 3-in-1 silence-szel kéne megküzdenem, aminek ugyanez a problémája. Megy, de nem fűt. Ahogy látom, ahhoz több infó van a neten... régebben volt egy öreg Bosch-unk, és nagyon szerettem.
(#) botesz válasza merla hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Hát én mindent látok csak fűtőbetétet nem.A betáp kábel megvan belül?
(#) Tgyuszi hozzászólása Máj 14, 2014 /

Sziasztok!
Tud-e nekem valaki segíteni a következő gondomba. Van egy Miele G641 mosogatógépünk, kb 12 évig működöt tökéletesen, most viszont a következőt teszi: Bekapcsolom bármelyik programra, ki szivatyúzza a vizet, betölti a tiszta vizet, elindul a mosogatás majd abba a pillanatba le is áll és ki- gyullad a piros led. Szerintetek honnan induljak, milyen hibát keresek?
Előre is köszönöm.
(#) botesz válasza Tgyuszi hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Melyik piros Led gyullad ki?Nyomáskapcsolókat ellenőrizd!
(#) Rivombrosa hozzászólása Máj 16, 2014 /

Sziasztok!
Egy elég régi, de eddig hibátlanul működő Mielle G666 mosogatógépünk van. Nemrég az a hiba jelentkezett, hogy nem szív elegendő vizet, és így nem mos. Tudja valaki, ilyen kevés infó után, hogy mi baja lehet? Előre is köszönöm.
(#) botesz válasza Rivombrosa hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Igen.Valószínűleg el van dugulva az oldalsó víztartàly.Kissé macerás javítás mert nem csavarozva hanem szegecselt az oldala.Természetesen megéri megcsinálni hiszen Miele gépről van szó.Csak legyen aki elvállalja.
(#) Rivombrosa hozzászólása Máj 16, 2014 /

A gép oldalára gondolsz? Mert az mindkettő csavaros, le lehet szedni.
(#) botesz válasza Rivombrosa hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Akkor az már modernebb.A legtöbb az szegecselèssel készült de akkor az jobb.igen valószínűleg a tartály van eldugulva de a szintkapcsolókat is magnézném.
(#) progress hozzászólása Máj 16, 2014 /

Kérem segítsen valaki mert megőrülök.
Van egy kicsivel több mint egy éves "persze, hogy nem garanciális már a tetű" Candy CDPE 6320 mosogatógépem és a következőt csinálja.
Rohadtul az agyamra megy!!
Azonkívül olyat művel a szemét, hogy randomszerűen megáll, villog minden led, szaggatottan sípol és csak a kikapcs-bekapcs kombó marad. Azt vettem észre, hogy amikor ezután elindítom, elkezdi a programot, feltölt/leereszt felváltva kb 4-5x, azután megint síp és villogás halál!
Néha meg úgy túltölt, hogy becsurgat a konyhába!!
Utálom!!
A szép az egészben az, hogy ezt előadta kétszer a gariidő alatt is!
Szerviz kijött, szétszedte, csatlakozókat bizbaszta, összerakta és kész! Megint jó volt pár hónapig! UTÁLOM!
Én is megcsináltam, szétszedtem, csatlakozók lehúz/felhúz "még fel is forrasztó ónoztam a nyák csati lábait hátha" négy mosogatást megcsinált majd megint beszart!
Legszívesebben szétrúgnám!! De nem vagyok olyan gazdag
Kérem valaki segítsen már légyszi!
Mindent meg tudok csinálni de ez a hol van hol nem van hiba engem csinál meg.
Én a vízszint érzékelőre gyanakodok de gyanús, hogy mi a szarért tölt-ereszt 4-5x majd hülyül meg?
Természetesen szűrő tiszta, külön sót, mosogatószert és fényesítő folyadékot kap. Szinte tiszta edényeket mosogat, 5 mikronos előszűrt vizet kap, ami egy elektromos vízlágyítóval is kezelve van. Mindenből a legjobbat kapja a rohadék, mégis bunkó!
Kérem segítsen valaki!
(#) botesz válasza progress hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Ennyire azért ne kiabálj..... de mégis hányat sípol a szerencsétlen????Mert az a hibakód...egyrészt....másrészt pedig szerintem a befolyó víz visszajelzésével van a gond vagyis nincs visszajelzés arról hogy kap vizet.Az oldalában lévő literszámlálót nézd meg nem e kontaktos rendesen visszaküldi e a jelet a panelnak.Persze ha nyomáskapcsoló van benne akkor azt nézd meg.
(#) progress hozzászólása Máj 16, 2014 /

Szia! Annyit sípol amennyit hagyok neki. Kb a végtelenségig ha hagyom. Már gondoltam rá én is, hogy összeszámoljam de kb 20-nál feladtam. Mondasz valamit. Nyomáskapcsoló van benne. Akkor gondolom ez úgy működik, hogy addig tölt, amíg az aljában lévő nyomáskapcsoló eléri a szint szerint kívánt értéket. De ha nem érzékel a befolyó oldalon lévő nyomáskapcsoló, akkor párszor újraindítja a folyamatot, majd megáll. Logikus lenne, de mivel már volt csatlakozómozgatás, szerintem úgy szűrhetném ki, hogy egyszerűen lehúzom a csatlakozót a betápérzékelőről, és ugyanezt produlálja, akkor maga a kapcsoló lesz szar!?
(#) tuzliliom hozzászólása Máj 17, 2014 /

Sziasztok! Van egy SE26A250EU Mosogatógépünk, amikor bekapcsoltam, hogy mosogasson, elkezdte beszívni a vizet, de pár másodperc múlva leállt. Azóta nem reagál a bekapcsolásra, nem világít egyik lámpája sem. A hálózat jó, azzal biztos nincs gond, mert kipróbáltuk. Nagyon nagy lehet a baj?
(#) botesz válasza progress hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Most a kérdés az hogy literszámlálós vagy az analóg nyomáskapcsoló van e benne.Vagy mindkettő.Aliterszámlálót húzd le aztán kiderü hogy mit reagál rá a szerencsétlen.
(#) progress hozzászólása Máj 17, 2014 /

Ahogy néztem analóg nyomáskapcsoló és passz. Onnan tudja hogy mennyi víz van benne hogy van egy vízoszlop kapcsoló az aljába csövezve ami gondolom megállítja a befecskendezést amikor eléri a kívánt légnyomás értéket...
(#) Busz hozzászólása Máj 17, 2014 /

Elin GES4544 -es típusú mosogatógépet kaptam használtan. Vizet bevette de nem indult el illetve ömlött belőle a víz is. Szétszedtem, alul a szennyvízcső el volt törve és pont a motorra folyt a víz belőle.
De a motort is szétszedtem, voltak benne üvegszilánkok, illetve úgy meg volt szorulva hogy kézi erővel sem tudtam átfordítani. De végül nehezen sikerült bejáratni, összeraktam és úgy tűnik működik is. Igaz nagyon hangos de fújja a vizet, bár a propellereket alig tudja megmozdítani pedig nem szorulnak.

Sőt ha kiszivattyúzom a vizet és forgatom a programkapcsolót akkor is elindítja a főmotort. Jól gondolom hogy víz nélkül nem szabadna hogy járjon a szivattyú?

Bocsánat! Literszámláló van benne! Egy kerék forog egy félvezető mellett. Mi lehet a baja? Ja, és amikor lehúzom a csatlakozóját, produkálja a hibát!
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014

DSC_0071.JPG

Azt hiszem a "jó minőségű" sarurendszer volt a probléma okozója! Köszönöm a tippet! A literszámláló kh-s csatlakozója okozta a problémát! Nesze nekem Candy! Kösz mégegyszer!
(#) Hammon hozzászólása Máj 18, 2014 /

Sziasztok!

Van egy 7 éves Whirlpool AGD7555 típusú mosogatógépem. A víz beszivattyúzása után egy darabig néma csend( kb 1 perc) majd kiüríti a vizet. Leellenőriztem a befolyó, kifolyó vezetékeket,nincs dugulás. Egy nagyon rendes szerelő javaslatára néma csendben meghallgattam a víz szivattyúzása után a lenti rész, és kb 4 apro kattanást hallottam. Mintha valami jelet adna valaminek, ami nem indul el. Ezek után kiüríti a vizet, és jelez, hogy vége a programnak. Nincs hibajelzés. 3 rövid, és 1 hosszú síp,majd leáll. Mind ez kb 3 perccel az indulás után. Kiszedtem az elektronikát,nem látok semmit. Leszedtem a burkolatokat, nem látok semmit.
Sajnos nem vagyok egy elektronikus ember, de ha valaki leírná,hogy mit ellenőrizzek le(mintha egy gyereknek magyarázná), akkor leellenőrizném. Esetleg egy robbantott ábrát ha tudna valaki prezentálni(hogy mi micsoda a gép alján) azt is szívesen fogadnám. Nagyjából látom,hogy mi micsoda, de fogalmam sincs róla,hogy mire való.

Előre is köszönöm a segítségeteket! Azért nem szólok egy szerelőnek,mert már presztízs kérdést csinálok belőle

Üdv mindenkinek:
Hammon
Következő: »»   83 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem