Fórum témák
» Több friss téma |
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg nem tudja-e valaki milyen 3M-es kétoldalas ragasztót használnak a mobiljavítók kijelzőcserekor?
Amit körül ragasztanak, hogy a por, meg egyéb nem menjen alá, meg gondolom tartja is a kijelzőt valamilyen szinten. Ilyet találtam: Bővebben: Link És az is érdekelne, hogy hol lehet ilyet venni. szerk.: Magyarországon! Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
OBI-ban például. van szőnyegragasztótól a habosítottig minden. De láttam Praktikerben Bauhausban is a pénztáraknál. Montázsragasztóként én is használom a cnc munkadarabok rögzítéséhez.
Sziasztok! Kipróbáltam, de mindössze egy sovány menüt hoz fel, ahonnan nem tudok továbblépni.
Hangerő gombokkal tudsz léptetni, lezárógomb pedig az oké elvileg.
Üdv!
A sim kártyának lehet olyan hibája, amitől a telefon (nokia 6300) gyorsan lemerül?
Nem igazán. Viszont közvetetten lehet köze hozzá, mivel ha bent van a kártya, akkor a telefon próbál hálózatot találni és azon maradni. Ha a telefon esetleg végfok hibás, akkor hamar lemerülhet. Kártya nélkül meg persze a végfok sem megy, így nem is merül annyira.
Lehet antenna hibás is, akkor viszont megy a végfok, mégsem talál.
Azért kérdezem, mert kipróbáltam ez a kártya hamar lemerít másik telefont is. Nem volt baj vele. Nem kapcsoltam ki szinte soha a telefont, 3-4 napot simán elment kevés telefonálás mellett. Most ki kellett vennem, beletettem egy másik készülékbe. Miután visszakerült kb fél óra után, más lett az operátor (t-mobil helyett most telekomot ír) valamint hamar lemerül. Vettem új gyári akkut aminek a lemerítéséhez nem kell neki egy nap sem. Hálózat van stabilan, minden működik. Arra gondoltam esetleg az a másik telefon tett vele valamit. Szerintem kicseréltetem, úgy is már 9 éves ez a sim.
Ismerősömnek hasonló problémája volt pár hete,(gyanúsan hamar merült a telefon), ugyanígy próbáltunk cserebere telefon, sim stb... végül a szolgáltató kicserélte a sim-t. ( az ügyintéző hölgy megsúgta, mostanában egyre több a problémájuk a sim-kártyákkal ..)
![]()
Megerősítem. (Biztos forrásból
![]()
Az én kártyám is van már vagy 7-8 éves, de semmi ilyen merülési gondot nem tapasztaltam vele. Sőt faternak már 10 év körüli, de neki sincs gondja vele.
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint nem egyedi a dolog. Ezek után már érthető az is, hogy a feleségem telefonja miért csinálja szintén ezt a merüléses sztorit. Ott mondjuk a használt telefonra gyanakodtunk. Neki még régebbi, még westeles, 13 éves...(mármint a kártya
![]() Még 1X köszönöm mindenkinek ![]()
Ha ettől rendbe jön le a kalappal
![]() ![]()
Nos, csak, hogy teljes legyen a kép:
Tegnap beballagtam egy t-pontba, és vázoltam a problémát pár szóban. Kérdés nélkül kicserélték egy új SIM-re. (mini simre törhető verzió). A gyári új akkut feltöltöttem, majd beraktam a kártyát. Ez volt 16-17 órája, és az akku jelzője azóta meg sem moccant a teljes töltésről. Mint írtam korábban, a másik kártyával ilyenkor már talán 1/3-ot ha mutatott, vagy ki is kapcsolt. Az ügyfélszolgálatosnak szeme sem rebbent, még csak vissza sem kérdezett. Egyből adta az új kártyát. Szerintem nem én voltam az első ilyen kuncsaft..... Hát ennyi a történet.
Mondtam én, hogy ez a baj
![]()
Sziasztok!
Tegnap leesett a Nokia 6120 Classic -om és darabjaira hullott. Aztán összeraktam és szinte mindene tökéletesen működik, egyedül telefonálni nem lehet vele! (Az SMS funkció sem üzemel). - Beleteszem a SIM kártyát, majd kéri a PIN kódot, be is jelentkezik és mindent lehet vele csinálni, de Nem talál Hálózatot és Térerő sincs! ![]() - Mi sérülhetett meg? Valahol az antenna környékére tippelnék (,de ránézésre nem látok problémát). Valakinek valami ötlete, lehet komolyabb baja van?
Antenna környékén keresgélj,letört réz rugós csatlakozót keress.
Nem látok rajta fizikai eltérést, azért a réz csatlakozókat feljebb hajlítottam.
Sajnos nem javult meg. Mivel van még összefüggésben az, hogy nem talál szolgáltatót (a zuhanás után)? ![]() A telefonáláson kívül minden működik (microsd, zene, bluetooth, 2 kamera stb.)
Ha az összes érintkező rendben van, és mégse jó, akkor az is lehet, hogy az RF vagy a végfok IC forrasztása engedett el.
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni mobil telefon lcd szalagkábel csatlakozó cseréjében? Mellékelt képen látható 25pin-es cif csatlakozóról lenne szó. A készülék Sony xperia tipo St21i Köszi
Szerintem ő úgy értette, hogy a csatlakozót kellene kicserélni és nem a szalagkábelt, ami belemegy. Az már nem olyan egyszerű feladat.
Igen a csatlakozót kellene cserélni nem a kábelt. Tudnátok ajánlani szervízt aki foglalkozik ilyen javítással?
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
Szerintem a szervizek nem vallalnak ilyen cserét. Nagyon macera. Én úgy tudom, hogy a gyártói szervizek sem. Inkább kiajánlanak egy főpanelcserét. Legalábbis nálunk ez a gyakorlat.
Nem egyszerű, de azért nem is lehetetlen...
A régit hőléggel le kell venni, gondolom annak már úgyis mindegy, az újjat meg vékony pákával mikroszkóp alatt felrakni...
Sziasztok
Egy HaiPai i9377 (sams S3 klón) telcsi micro usb csatlakozó csréjét végzem és észrevettem egy asó borítóra ragasztott (talán árnyékoló, de lehet, hogy antenna) öntapadós fém el van szakadva (melléklet) Ennek van valami kulcsfontosságú jelentősége? Üdv
Üdv!
Ha a jobb oldali csatikra kapcsolódott, akkor az bizony antenna.
Szia
Köszi, most már csak azt kellene kideríteni, hogy nézhetett ki eredetileg. Van öntapadós fém fóliám, abból kivágnám a szükséges formát, de gőzöm nincs, hogy pl az a három érintkező összeköttetésbe van, vagy nincs. Na mindegy, egy kicsit guglizok rajta, hátha találok infot. Szerinted elképzelhető, hogy a GPS-antennája? Mert arra mondta a gazdája, hogy már régen nem működik. Üdv
Üdv!
A segítségetekre lenne szükségem pontosabban egy pm fájlra a következő mobiltelefonhoz Nokia C2-05 RM-724 O59M5J6 351674/05/713215/8 08.87 -es T-mobilos firmware van fent rajta! Csak a pm fájl hiányzik azért lenne rá szükségem mert valaki elrontotta a függetlenítését és jelenleg nem indul el pontosabban a T-mobilos kártya behelyezésére vegye fel a kapcsolatot a szervizel kijelentés érkezik angolul fekete betűkkel fehér alapon! Én kerestem hozzá pm fájlt a neten de nem találtam ha valakinek lenne ilyen fájl vagy ki tud menteni egyet ilyen típusú telefonból és elküldené nekem azt nagyon megköszönném! A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Ha ez az antenna a telefon tetején van, akkor valószínűleg a GPS lesz. Viszont nem tudom, hogy fóliából kivágni mennyire lesz jó, mert ezek nagyon pontosan vannak méretezve, nagyon apró eltérések is számítanak. Esetleg az is elképzelhető, hogy még a WiFi is erre az antennára csatlakozik, ami miatt adásban még több probléma is keletkezne. Ezek az antennák mind aranyozott érintkezővel vannak ellátva, sokszor láttam olyat, hogy a nem megfelelő kontakt és a folyamatos teljes kivezérlés miatt a végfog tönkremegy, jó esetben. Rosszabb esetben le is dobja a tetejét és zárlatba megy, aminek az eredménye, hogy nem kapcsol be a telefon. Illetve még az antennához vezető vezetéket szokta szétégetni, az illesztetlenség miatt keleltező nagy áram. Találtam egy képet róla, talán segít valamit Bővebben: Link
Most látom, ez az antenna sajnos a telefon alján van. Ahol inkább a GSM/WCDMA antenna szokott lenni, hozzáteszem, hogy más fajta telefonnál. Ennél lehet bármi, mert nem ismerem és nem is találok róla semmit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |