Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Hogy érted hogy gyors tekerésben is? Én csak arrol az egy tekerésröl tudok hogy addig tekeri a zenét ameddig nyomva tartom a gombot.
Sziasztok!
Van egy Kenwood KDC-BT60U fejegység amit végfok nélkül vásároltam, és mivel sikerült bele végfokot szerezni már pótoltam a hiányt, de ennek ellenére továbbra is a "PROTECT" felirat villog a kijelzőn és semmi több. Van valaki akinek lenne ötlete, hogy mi is lehet vele még a probléma? Előre is köszönöm a segítséget! üdv PIXI
Az ic-nek van egy diagnosztika kimenete, itt esetleg kapsz információt arról, hogy téves riasztás-e.
A kimeneteket végig mérném ohm mérővel testhez, táphoz.Eltérés esetén nyomozás.A nagyító is sokat segíthet, ha kétoldalas előfordulhat, egyik oldalt hiába forrasztod be, a másik oldalra vezető átvezetőt a régi ic lábbal eltávolították...
A diagnosztika kimeneten mit lehet megtudni és hogyan? A lábak csak egy oldalon vannak forrasztva, és minden forrasztás jó. USB mikroszkóppal keresgéltem hátha van valahol nyék repedés vagy hasonló, de semmi. Találtam pár SMD diódát azokra is rámértem, de mind jó. Az összes végfok egymással és a testtel sem zárlatos nem melegszik. A gyári IC már nem volt benne így került hozzám.
TDA7851 tettél bele ? Akkor elvileg a 2 lábon 0V nak kellene lenni.
TDA7850A volt benne és azt is tettem bele vissza.
Ha jó rajzot néztem , akkor 7851 volt benne, Ennek van diagnosztikai kimenete (2 láb). Ha ez a te paneleden láthatóan földre van kötve, akkor rossz rajzot néztem, ha egy ellenálláson keresztül megy a processzor felé, akkor ezt a lábát te próbáld földre kötni.
Mi a különbség a két végfok közt? Nekem az eladó mondta, hogy a TDA7850A volt benne. Lehet benézték? Hol találtál hozzá rajzot? Majd megnézem a 2-es láb hova van kötve.
Az elektrotanyán van rajz hozzá (ha jól gondolom.)
Megnéztem a rajzot, és abban is a TDA7850A van a part listában. Azt hiszem valami más ment tönkre benne. Amit sztm én sosem fogok megtalálni!
A PROTECT kijelzés , azt jelenti , hogy hibát érzékel a kimeneten.És letilt tehát védelmi funkciót lát el ez a rész.
A hangszóró kimenetein lévő hibára írja ezt ki. Tehát vagy a hangszórókat , vagy a vezetékeket kell átnézni , mert valahol zárlatot érzékel.Ha nincs sehol zárlat , és egy hangszórót ráhelyezve is jelentkezik a PROTECT felirat , akkor a készülékben van még mindig zárlat a végfok kimeneténél.Próbaképp ha másképp nem megy , akkor forraszd ki vissza a végfokot , és úgy nézd meg , hogy jelentkezik e a hiba jelzés.
Végfok nélkül is protect van kint, és nincs rajt most sem hangszóró, és sehol sem találtam zárlatot sajnos. Azért gondolom, hogy máshol lesz a hiba, mert végfok nélkül nem kellene kint lenni a protect-nek.
Értem , akkor azt kellene megnézni , hogy , ha tápfeszültséget adsz rá mennyit vesz fel .
Illetve , ha rajta marad van e olyan alkatrész , vagy ic ami igen csak melegszik .A végfok ic véletlenül nem melegszik ?
Ha van rajzod, akkor az alapján nézd át a táp részt.
Amikor anno megfeküdt benne a végfok, lehet elvitt valamit a tápban is. Elképzelhető, hogy egy tranyó lesz a ludas...
Kapcsrajz meg van ITT
Ez alapján esetleg meg tudjátok mondani melyik tranyót nézzem meg? Melegedni semmi sem melegszik benne, áramfelvételt nem néztem, de nem lehet sok. Majd arra is rámérek.
Nos , ha a rajzot követed , és a csatlakozótól ami táprész csak megtalálható lefelé a rajzon a körben , azt nem árt mindent kimérni , hogy minden stimmel e.
Ez majd már csak jövőhétre marad sajnos, de köszönöm a képet, sokat segített, és majd megméregetem a feszültségeket is hol mennyi van. Még annyit tudnál segíteni, hogy a TP40-en mennyit kell mérnem?
Közel + 8,2 volt kell legyen mivel a D40 es zéner dióda 8,2 volt os.
A TP50 en kb + 11 volt , és így tovább. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Sziasztok. Adott egy Sony cdx-s2250 autós fejegység. Egyik kolégám autójában volt megkért hogy cseréljem ki neki egy újra beszereltem az újat ezt pedig nekem adta. A gondja az, hogy hiányzik belőle a hangerő + és - gombocska, de a többi gombra se igen reagál, egyedül az off-ra és a cd kiadásra. Ha áramot adok a fejegységre elindul a cd-t játsza is, de se léptetni semmit nem lehet semmire nem reagál csak az off-ra és a cd kiadásra. Namost a hanerő +- hiányzik is és ebben egy 6 lábú kapcsoló kéne ami világít is. Van rá esély hogyha szerzek egy előlapot hozzá fog működni minden funkció vagy más baja lehet?
Leginkább kitört a gomb, és elszakította a fóliát.Az on/off lehet külön részről megy, de ha a lemezkiadás is működik, bízhatsz benne, hogy előlap cserével megoldódik.
Találtam interneten egy olyan infót, hogy ezt zárlatos gomb miatt csinálhatja. Kimértem a gombokat 5-6 gomb zárlatos, szóval meg sem kísérlem a javítást, reménykedem, hogy találok egy ilyen előlapot. Nem leszakadt a gomb, szerelő vette le, csak 15E-ft ot mondott volna a javításra. És így kolégám vett egy újat mert nem érte volna meg.
Főleg ezek nem is sima mikrokapcsolók hanem 6 lábúak 2 maga a kapcsoló és 2 led is van benne ami a gombok világítását szolgálja. A világítás még elhagyható lenne, de nekem sajnos nincs eszközöm ilyen kis SMD alkatrészek forrasztásához. Volna egy másik kérdésem. Én is a napokban cseréltem az autómban fejegységet egy ilyen olcsó USb SD kártya meg 3,5 csatis rádiót vettem. Rádió része príma, 3,5ön is jól működik, viszont SD-ről és USB-ről nagyon zajos a lejátszás. Van egy elég komoly alapzaj, de csak lejátszásnál. Rossz lenne a zene minősége, vagy 9E-ftért ennyit kell várni, és használjam 3,5 csatiról?
Sziasztok!
Van egy Ford 2004-es autórádióm, ami nem reagál semmilyen gombra csak a következő jelenik meg a kijelzőjén: "- - -". És nem tudom, hogy ez most azt jelenti, hogy letiltott hibás kódok miatt, vagy alkatrész hibás? Lehet ezzel még valamit kezdeni? Egyáltalán megéri vele foglalkozni, mennyit érhet egy ilyen régi rádió ha működőképes? (Nekem nem került semmibe mert találtam.)
Szerintem csak a kódot kéri.Azt kellene kideríteni,és akkor működne.
De nem reagál semmire. Van rajta 1,2,3,4 számjegyes kód, de hiába nyomogatom, semmit nem csinál. Egyébként a kód talán 218 kód (internet szerint). Nem volt még dolgom ilyen kódos rádióval.
Egyébként is hogy lehetne beírni a 8-ast 4 számjegy használatával?
A megfelelő helyiértéknél annyiszor nyomod meg a számgombot.A 0 10 lenyomás.
Üdv!
Jól kötötted be? Ezeknek két helyen kell test! Itt nézz körül: bekötések Elvileg az 1-től 4-ig gombokkal lehet a kódot beírni, az 5-össel pedig indul, de ebben nem vagyok biztos. U.I: lehet hülyeséget írtam, most látom hogy 2004-est írsz. Először 4000-t olvastam. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
Így kötöttem be én is, mind a két helyre kötöttem testet.
Holnap az IC-k tápfeszültségét fogom megvizsgálni, bár szerintem az egész rádió nem ér 3 ezer Ft-ot sem. Főleg úgy hogy az egyik végfokon egy gyanús lyuk is található, mintha kiégett volna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |