Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   111 / 214
(#) proba válasza robee89 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Volt talán audi, vagy valamely blaupunktnál típushiba,Mivel EEPROMba mentette mindig a hangerőt, a cella elunta,és csak processzorcserével javítható (illetve inkább nem javítható).Bár azt nem tudom a tiéd ilyen-e, vagy ez e a hibája. Ha a ballansztot és a többit is ugyan az a gomb állítja,és azok működnek, akkor a gombhiba valószínűtlen.(esetleg valamelyik másik gomb ragad be.)
(#) ElEkTroMoKuS hozzászólása Márc 26, 2014 /

Sziasztok!
Adott egy autó rádió egy 12V trafóval és egy egyenirányító graetz híddal. Amikor föl kapcsolom a lámpát, vagy valamit csatlakoztatok a hálózatba akkor halszik hogy kattan egyet. Miért van ez? Azt halottam pufferkondival meg lehet ezt szüntetni.Utána olvastam a dolognak és kiderült hogy ezzel meg nő a feszültség.Ki is próbáltam egy 4700µF elektrolit kondenzátort köttem a híd egyenáramú pólusaira párhuzamosan, de semmi változás.
Segítsetek kérlek!!!
(#) szabo.eduard hozzászólása Márc 26, 2014 /

helló mindenkinek nemtud nekem senki sem segíteni a gondomba fontos lenne!!??
(#) proba válasza ElEkTroMoKuS hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Ha magnót hallgatsz .akkor is? Lehet rádiót zavarja , nagyfrekvenciásan.
(#) robee89 válasza proba hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Proba igen pont audim van és a gyári fejegység csinálja ezt. akkor jobb ha inkább veszek bele egy normális fejegységet !?
(#) ElEkTroMoKuS válasza proba hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Van rajta egy 3.5 jack bemenet azon keresztül kapja a jelet!
(#) zenebolond válasza braunv hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Szia!

Elvitték szervizbe. Egy évig volt oda, de épp a minap jött vissza hozzám. A végfokot kicserélték, de még mindig nem jó. A diódához(UF) hozzá sem nyúltak amit meg beleraktam az csak egy próbálkozás volt, amihez szintén nem nyúltak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
(#) Rascal11 hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!!
Lenne egy olyan problémám van 1 pioneer DEH 2900MP tipusu fejegységem,ma kihuztam az iso csatlakozóról a fejegységet,és visszadugtam anélkül h. akármit is bántottam volna,és furcsamódon nem kapcsolbe a fejegység,megse nyekken,1 pár rca-t dugtam rá vissza és ennyi,de ha kihuzom belőle akk sincs semmi változás,nem kapcsol be egyszerüen:/ ha valakivel történt ilyesmi és van tapasztalata az pls help!
(#) BarnaPili válasza Rascal11 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

A 2 db 12V megvan a csatlakozóban?A rádió hátuljában(ha van) biztosíték nem égett ki?
(#) oregtamas0202 válasza Rascal11 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

A rádió csatlakozó , rádión belüll , a panel forrasztási hibás.
Idővel megreped.
Öreg Tom
(#) SzervízMacska válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Ráadásul ez már az ólmos időkben is állandó tipus hibája volt a Pioneer rádióknak...
(#) bercy9305 hozzászólása Ápr 19, 2014 /

Sziasztok!
Vettem egy uj, pen driveos autos radiot. De az a problema, hogy az eredetit nem tudom kiszedni.
Tesom regi fiatjaba olyan volt, hogy egy kart kellett lehuzni, es mint egy taska, kihuzni.
Kepet mellekelek, 99-es vw polo 1.4.
(#) zenebolond válasza bercy9305 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Két vékony lemezt(kb1cm széles) kell elvileg a két oldalán becsúsztatni, és ezután ki lehet húzni. Van egy másik fajta kiszedési módszer, ez meg úgy működik, hogy ha van két kis borítás az előlapon a szélen, ezt lepattintjuk, ott találunk két lyukat oda egy-egy U alakban meghajtott acélos drótot bedugunk, és ki lehet húzni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) bercy9305 válasza zenebolond hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Arra a 2 szelso gombnak tuno valamire gondolsz?
Egyebkent minden fajta autoradio belemegy ugye?
(#) Inhouse válasza bercy9305 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Szabvány 1DIN méret, elvileg igen, belemegy.
Nem arra gondolt. Itt látszik, hogy két oldalt szokott lenni, egymás felett 2 luk, ehhez kell az U alakú pálca a végein kis kampóval. Aztán vannak a lemezcsíkkal (a végein szintén kampós) kiszedhetőek, és vannak még a csak a műszerfal szétbontásával kiszedhetőek...
A VW-nnél szerették a 2 lukkal ellátott fejegységeket, ez nem olyan. Próbáld meg azt a 2 vak gombot kipattintani, de lehet, hogy ez is a műszerfal bontásával, vagy legalábbis a hátulján levő csavar oldásával szedhető ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) bercy9305 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Rendben. Probalkozok majd
Azt mondtak az egyik autosboltba, hogy a 2 vak gombok melle (szeleihez) dugjak be egy kis lemezt, pl szamitogep hatuljaba levo vekony kis lemezcsikot.
(#) bercy9305 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Leszedtem a 2 szelso vakgombot. Mindegyik oldalon 2 pici lyuk. Hajlitottam drotbol U alakba de nemtudom mi a trukk.
(#) Lacika1110 hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Sziasztok!
A nemrég vásárolt autómba (Audi A6, 2002) Navi Plus van beépítve gyárilag.
A problémám az, hogy nem tudom megszólaltatni a cd-lemezeket.
A rádió, tv minden szépen szól, a cd-tárban lévő, elindított lemeznél a lejátszási időt szépen írja (szóval tudja "olvasni" a lemezt), de azt írja ki, hogy az audio forrás elnémítva (Die Audioquellen sind stumm geschalten).
Én már nyomkodtam rajta mindent, sajnos eredménytelenül.
Van a cd-nél (az audio menüben) egy olyan, hogy "audio ein-aus". Ezt sehogy sem tudom átállítani "ein"-re és nem tudom, hogy miért.
Olyan is van, hogy nem szólnak az első hangszórók. A hangszórók jók, mert a Navi-beállítások menüjében a telefon résznél csak azok szólnak, hátul nem. Viszont nem tudok állítani rajta.
Mit csinálok rosszul? Mi lehet a hiba?
Hogy lehet "Reset"-elni a cuccot?
(#) Sword hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Sziasztok!

Az egyik barátom autójába kéne betenni egy fejegységet, csak elég hiányos a kábelezés. Az ISO tápcsatlakozóról a narancssárga (világítás vezeték) le van vágva. Majd kicsit jobban lebontom a műszerfal alját, hogy előkerítsem a vezetéket, viszont mi a teendő, ha nincs meg? Honnan kéne levenni a rádió világításhoz a feszültséget? Lámpakapcsoló? Műszerfal világítás?
Elég érdekes a dolog, mert a fejegység gombjai világítanak gyújtás nélkül is, viszont a kijelzője nem, bár hozzáteszem, hogy valami nagyon gagyi dzsunka fejegységről van szó.
(#) baderoli hozzászólása Ápr 21, 2014 /

Sziasztok! Segítségetek szeretném kérni. Adott egy kenwood kdc-3080r tipusú fejegység. Az lcd világítás nem megy. Ma kaptam kézhez, szét is szedtem, és láttam hogy a két izzó ki van égve.
Próbáltam rámérni a lábaira, de sajnos nem mutatott pontos értéket, 3.5 volt körül ugrált. . Esetleg valami ötlet, hány voltosak lehetnek? Úgy próbáltam hogy a képeken lévő állapotban csatlakoztattam.

Képek: Link
(#) proba válasza baderoli hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Ohm méréssel könnyen kiderítheted, sorba vagy párhuzamosan voltak kapcsolva.Egyébként lehet csak egyik égett ki, és a soros kapcsolás miatt besötétült mindkettő.(6V) ha párhuzamosan vannak akkor meg 12V.
(#) baderoli válasza proba hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Biztos mindkettő ki van égve, dióda mérővel próbáltam rá. De az biztos hogy sorba vannak kötve.
(#) proba válasza baderoli hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Akkor kizárásos alapon 6V os.
(#) baderoli válasza proba hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Köszi a segítséget, már ki is cseréltem!
(#) skodabali hozzászólása Ápr 23, 2014 /

Hello!

Egy kis segitsegre lenne szuksegem. I-es octimhoz vettem cd tarat, olvassa is a lemezt, jatsza le, de nem nagyon tisztan, mint ha valami zavarna a radio adast ugy sistereg a dolog. A tortenethez hozza tartozik, hogy mikor uzembe volt helyezve a tar es csavartam a helyere az oldal falra, akkor kicsit szikrazott a csavarnal, valami test problema lehet??? Van meg kihangositom az autoba parrot ck 3100. Zavarhat o esetleg? Radio szepen szol tisztan azzal nincs baj. Kiprobaltunk meg 3 tarat de mindnel ezt csinalta 6 lemezzel. A kabelnel van egz fekete vezetek ami nincs sehova kotva, csak ugy log. Ezt a cd tar kabele. Lehet o valami test kabel akar lenni?

Balazs
(#) SzervízMacska válasza skodabali hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Szevasz! Egy cd-tárnak természetesen kell testelés. Többnyire a belsejében lévő elektronika nincs masszívan a házához földelve, esetleg csak egy ellenálláson keresztül. Ha nincsen dedikáltan bekötve a test kábele, bizonytalan, honnan veszi az éltető villamos energiát. A többnyire festett/porszórt felfogató konzolok amúgy sem biztosítanak jó elektromos kontaktust, ha innen táplálkozik, tuti alacsonyabb feszültséget kap. A másik lehetséges áramút a jelkábelen át vezet, ami szintén nem arra lett kitalálva. Ez is minimum tápfeszültség csökkenéshez vezet, vagy a fejegység meghibásodásához. Ugyanis a "gyári" rendszereket nem szokták user-biztos védelmekkel ellátni - főleg nem egy bemeneti csatlakozónál. Ezért meg kellene mérni, van-e rendes tápja azon az áramerősségen, amit a tár saccra kívánhat. Én így vakon 2A környékére saccolom...

Egyébként nem kell telemásolni az összes topicot ezzel a kérdéssel pláne, hogy a fórumszabályzat kifejezetten tiltja!
(#) skodabali válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Rendben. Es tudsz nekem segiteni? Lehet irni telepulest, email cimet?

udv:Balazs
(#) SpeaK hozzászólása Máj 6, 2014 /

Sziasztok! Nem rég vettem az autóba egy Hyundai fejegységet használtan. Semmi bajom vele makulátlan, müködik minden rajta csak egy problémám van vele. Ha CD ha Pendrive van benne, nem tudom tekerni a zenét, nyomom hosszan a gombot elengedem (elvileg rögtön abba kéne hagynia a tekerést) Erre csak teker tovább jön a következő zeneszám azt is tekeri megállítani sem tudom, közbe a kijelzőn villog hogy "pause" ha nyomom a visszafelé tekerést akkor is ugyan ezt csinálja. Ilyenkor átkell váltanom rádióra majd vissza és utána játsza tovább a zenét. De ha csak simán léptetem a következő zenére akkor semmi gond nincs vele. Valaki tud nekem segíteni? Nagyon hálás lennék érte, köszönöm előre is.
(#) SpeaK hozzászólása Máj 6, 2014 / 1

Sziasztok! Nem rég vettem az autóba egy Hyundai fejegységet használtan. Semmi bajom vele makulátlan, müködik minden rajta csak egy problémám van vele. Ha CD ha Pendrive van benne, nem tudom tekerni a zenét, nyomom hosszan a gombot elengedem (elvileg rögtön abba kéne hagynia a tekerést) Erre csak teker tovább jön a következő zeneszám azt is tekeri megállítani sem tudom, közbe a kijelzőn villog hogy "pause" ha nyomom a visszafelé tekerést akkor is ugyan ezt csinálja. Ilyenkor átkell váltanom rádióra majd vissza és utána játsza tovább a zenét. De ha csak simán léptetem a következő zenére akkor semmi gond nincs vele. Valaki tud nekem segíteni? Nagyon hálás lennék érte, köszönöm előre is.
(#) zolika60 válasza SpeaK hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Ha még egyszer megnyomod a gombot nem hagyja abba?
Következő: »»   111 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem