Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Thomson 21DG170 g hangvan kép nincs Mere keresem a hibát? Üdv ligyakeli
Még hozzáteném,ez csak a szkártcsatlakozon van az rfen semmi . Ki tudna valamit hozzászolni , sos lenne köszi hi süketfülek?
Szia.
A hálózati betáptól mentem végig, a hidegpontig. Biztosítékokat, varisztorokat diódákat, tekercseket, ellenállásokat és tranzisztorokat mértem, ezek mind jók. Ezek után nem nagyon tudom, hogy hol keressek hibát, meg őszintén szólva nem is akartam, mivel már a stand by rész se működik, így mertem feltételezni, hogy ott lesz a hiba. Az igazat megvallva nem értek a TV-khez, és nem is szoktam velük foglalkozni, nem az én világom, csak hát a sajátomról révén szó, gondoltam hátha menni fog, de eddig besültem. ![]()
Nézd csak egy kis segítség neked , hogy nehogy meg izéld magad.
![]()
Uhh... Nagyon szépen Köszönöm! Ez nagy segítség! Így már van mire nézni.
![]()
Feszültségeket is kellene mérni és főleg a sorvégtranzisztort ellenőrizni, hogy nem-e zárlatos.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Holnap ránézek rendesen. Így rajzzal a birtokomban merészebb vagyok mostmár. Meglátjuk mi a nyűge, remélem kiderül mi okozza azt a hangot is.
Tehát RF-en jó aTV-d,csak SCART-on nincs kép? Első körben nézd meg a scart csatlakozó forrsztásait.Ha az jó,akkor lehet menni a fóliák alapján.Jó ha van egy szkóp kéznél.
Rögtön is kérhettél volna rajzot, mert nem feltételezi az ember azt, hogy anélkül ülsz le javítani.
Szia!
Én úgy értelmeztem, hogy kép semmilyen bemenetről sincs, csak hang van, az is scart-on.
Sokan úgy vannak ezzel , hogy fizikailag megtudjuk mondani tutira , hogy hol a hiba .Adott tévében kicserélik az alkatrészt , és már megy is a tévé tovább.De mint mi tudjuk ez korántsem , így van .Ők kevésbé tudják ezt.
Igazad van, kiment a fejemből, hogy rajzot kérjek. Sajnos vagy nem sajnos van egy pár javítani való ketyere amit fel kellene éleszteni mihamarabb és 100 fele jár a fejem.
![]()
Ez most a "hamarabb szólalok meg, mint gondolkodok" tipikus esete.
2 éve nekiugrottam az előző TV-mnek, mert a villám kikapcsolta, de akkor könnyű dolgom volt, mert a betápnál ment ki pár alkatrész, ami mérés és csere után azonnal ment a TV. Rajz nélkül, mert hát a betáp rész nem egy bonyolult rész még.
Nos eljutottam odáig, hogy kimértem a feszültség alatt és az STR X 6750F nevű IC-ig megvan minden feszültség, viszont tovább nincs semmi. Ez kapcsolná a trafót, ami előállítja a szükséges feszültségeket a többi áramköröknek, úgyhogy itt bukik el az egész. Ezért nem is megy semmi úgymond rajta, mert nincsenek meg a feszültségek.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Kértem, hogy nézd meg a sortranzisztort is. Ha zárlatra dolgozik a tápegység, akkor jogos, hogy nincs a szekunder oldalon feszültség. Arra ügyelj, hogy feszültségmérésnél a hálózati oldalon a műszer negatív vezetéke a a nagy pufferkondi negatív sarkán legyen, a szekunder oldalnál pedig célszerű a tuner fémházára helyezni.
Az rfen semmi a szkárton csak hang
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Igen sajnos hallottam már tervezett elavulásról,te még nem?
![]()
Igen tudom, de elfelejtettem olyan szétszórt vagyok. Nos az a helyzet, hogy volt egy zárlatos kondi ami felett elsiklottam és egy kis biztosíték nem messze tőle ami szintén zenész. A sortranzisztor zárlatos volt teljesen, így ezen alkatrészek cseréje után átnéztem mégegyszer az egészet és kipróbáltam. MŰKÖDIK!
![]() Köszönöm Neked és eyess-nek a sok segítséget! Nagyon örülök neki, hogy jó lett és hogy ilyen segítőkészek vagytok! ![]()
Üdv.
Van egy tv ami nem kapcsol be. Bármit nyomok rajta, csak a led villog pirosan, ami amúgy bekapcskor zölden szokott. Többet nem tudok mondani, mert egy használható eszközöm van, ami egy forrasztó, szóval méregetni nem tudtam. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Szia!
Valamit elfelejtettél, ugye tudod, hogy mi az. Viszont egy multimétert szerezz be mert nélküle biztosan sikertelen lesz a javítás.
Szia!
Vagy az izé megszakadt benne, vagy a minekhíllyák égett le. Más baja nem lehet. Bocsi! ![]()
Szia! Én a miafenére gondoltam, vagy még a hoccsijjákni. Na jó befejeztem, de ezt nem lehetett kihagyni. Bocsánat!
![]() ![]()
Szívesen .
És tudod mi má csak ilyen izék ![]() Használjátok egészséggel jó tévézést hozzá . ![]()
Szia. Eddig tartott az öröm.
![]() ![]()
Cseréld ki a kollektorára kötött kondenzátorokat. Ha így is zárlatos lesz a tranyó, akkor a sortrafó betegeskedik.
Rendben van Köszönöm! Amint kerítek tranyót, megcsinálom és írok!
Mégegyszer Köszi! Üdv.: Zoli
De lehetőleg , ha van rá mód ne élesbe indítsd a tévét.Mert ha esetleg van még valami bibi , akkor legalább nem fogja megint kiütni a már kicserélt alkatrészeket.
Most lehet hülyeséget kérdezek, (bocsánat érte!) de az éles alatt mit értesz, vagy hogyan próbáljam ki?
Az éles alatt , azt értem amikor egy az egybe a 230v , és bekapcsolod .
A nem élesbe indítás azt jelenti , hogy használsz egy előtétet a 230v , és a tévé közt ami megvédi a tévét az esetleges további hibáktól. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |