Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép lett következö az legyen körömvég nagyságú
Látom most éppen órán dolgozol. Bizony jóval szebbek a nixi számok a hétszegmensesnél.
Sziasztok ! Jo sok ideje nem irtam ide. Sok szep dolgot lehet itt a topikban latni, Gondoltam megosztom en is legutobbi alkotasom. Ez egy SSB/AM/CW radio szoftveres jelfeldolgozassal. A VCO DDS, az alapsavi kevero Tayloe, a proci az ARM Cortex M4 alapu, 24 bites SigmaDelta ADC, 16 biten hajtott DeltaSigma DAC. 48kHz a mintavetelezesi frekvencia, jelfeldolgozas 8 kHz-en zajlik. Savok: 14, 10, 7, 3.5, 1.8 MHz (vagyis 0..14 MHz-ig barmi)
<<Kepek>>>>Video-1<<>>Video-2<<
Elkészült a 4 digites, multiplex 7 szegmens kijelzésvezérlőm.
Ez az órád is nagyon szép!
Óra fanatikus.
Tényleg, mekkora pazarlás! Elfért volna cca. egy 10x20 mm-es panelen is. Egyoldalasban. Kétoldalas használata esetén még kisebben. Őrület, ez az ablakon kilapátolt pénz!
Javasolnám a vezetékek szigetelését, mert egy óvatlan mozdulattal rövidre zárod, és kijön belőle a működtető füst!
Az ic-ket pedig érdemes egy oldalól olvashatóan tervezni, mert ha cserélni kell a foglalatban valamiért, akkor könnyen fordítva kerülhet be. Mondjuk itt csak a panel látszik, megmutatod majd az egészet? A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Köszönöm az észrevételeket! Az ic feliratokra nem is gondoltam, (elég gyengén látok, a kis bevágást szoktam figyelni, hogy a +V hez kerüljön ) tényleg célszerű úgy tervezni. Ez egy frekvenciamérő (Quartz & tiszta TTL) kijelző része, csak panelok vannak összedrótozva, a dobozolás még hátra van, (de azt még megelőzi a kisfiam gumimotoros repülő felhúzó számláló dobozolása) csak azért tettem fel, mert önállóan is bármilyen alkalmazásban alkalmas négy db számláló (pl.74192) A,B,C,D jeleit kezelni. Ha az egész elkészül lefotózom. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Szia,
Ez nagyon brutál! Minden elismerésem! Szerk.: vicsys: persze ez nem is óra, csak bekötötted fixre a szegmenseket! Egyébként szép, bár én maradok a LED-eknél. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Pár napja volt téma a funkciógenerátor. Elkezdtem építgetni egy kis generátort AD9850-re épülő DDS panelra. Ez kb 1800Ft volt ebay-ről. A meghajtását egy Atmega8 végzi, egy 2X16 soros lcd a kijelző és a bevitelről egy 3X4-es billentyűzet gondoskodik charlieplexing-el. Írtam a kontrollerre egy kis programot, hogy először is tesztelni tudjam a DDS modult. A modul 40MHZ-et tud, amint a képekről kiderül tudja a valóságban is. A későbbiekben kap egy végfokozatot, négyszög és háromszög kimenetet, tervezem az AM és FM modulációt is. Az AM egyszerűen megoldható, mert kívülről lehet vezérelni az amplitúdót, de az FM-el lesznek nehézségek. Akkor jöjjenek a képek.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Gratula!
Ez akár egy NYÁK-ot is megérdemelne!
Majd ha kicsit tovább jutok a teszteléssel, akkor kap nyákot is.
Sziasztok!
Elkészültem az UV LED-es levilágítóval. Kapcsolóüzemű táp hajtja, 468db led van benne, 5m-es led tekercset vettem, 120led/m. Egy régi szkenner dobozába került bele. Később lehet hogy rakok bele egy időzítőt, de jelenleg csak forrmaszk levilágításához kell. Levilágítási idő (a kínai folyékony forrmaszknál) 5-6 perc.
Hát szééép! Én 70-100db között szánok rá. Nekem is massza világításhoz kell....
Mennyi áramot vesz 12V-on?
2,75A körül mértem labortáppal.
2500Ft-ért kaptam meg ebayről a tekercset, másra nagyon nem akartam használni. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Én is épp egy ilyen deszkamodellben való összerakásába kezdtem. Csak kellene találni, vagy kitalálni valami jó kimeneti fokozatot, ami képes állandó kimenő szintet tartani, mert ahogy olvastam, az a freki növekedésével csökken. Én még nem tartok a próbánál, neked mi a tapasztalatod?
Egy komplett effekt gyár veszett el benned kolléga.
Jól néz ki, biztosan jól is szól. Jó zenélést!
Van egy IC-m, pontosan nem tudom a típusát, mert régóta polcon hever, de régebben pont funkciógenerátorhoz lett beszerezve. Ezt fogom előtúrni és megnézni mit tud. Sokat eddig nem teszteltem még, de így elsőre jónak tűnik a kis modul. Mint látható minden tartományban szép a jelalak, pontosan beállítható a frekvencia.
Az, hogy itt nem megengedett a szleng-használat.
Szia. Koszonom. PCM1804 az ADC, a DAC gyengebb tipus CS43L22. Jo sok munka volt vele. Lesz kovetkezo valtozat is amint idom lesz ra, es az mar adovevo lesz, remelem 50 MHz-ig.
Elkészült a sokadik Quad 405. 2x40W-os. Hangfal védelemmel, piros-zöld állapotjelző LED-del.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |