Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
A mellékelt alkatrészt egy régi labortáp trafójának primer oldaláról vettem ki, ahol is sorosan volt bekötve. Elsőre azt gondoltam, hogy varisztor, de kicserélve egy másik 275V-ossal sem működik, továbbá a varisztort mintha párhuzamosan kellene kötni de ebben nem vagyok biztos. Segítséget kérnék mit néztem el... (Mielőtt: az alkatrészt áthidalva működik a táp...)
Köszi, ez gyors volt
Esetleg a A érték és karakterisztika meghatározásában tudnál segíteni? Nekem sajnos nincs ötletem.
... de lehet, hogy mégis BC Components varistora. Ez jobban passzol rá.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Megnéztem a műszaki leírásában is de ott nincs a rajzon ez a bizti, csak egy 2A-es üvegbiztosíték.
A táp tipusa kimaradt: Fok-Gyem TR-9193 A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Hello! Egy Fok-Gyem tápban szinte biztos hogy nincs PTC bizti, mert amikor az készült a PTC bizti még a világon sem volt. A 275V is VDR-re hajaz, de az biztos hogy nem volt a trafóval sorba, maximum oda "keveredett valamikor"..
Sziasztok.
Csak hogy egy kis tiszta vizet öntsünk a poharunkba - mert nem "Öngyógyuló biztosíték", hanem igen is varisztor - A másik proli007 részére - a P Jani által közölt fényképen lévö elektroncsönek alul ha jól látom kettö kivezetése van, a GU81M-nek pedig a cseh Danyk oldalán lévö fényképen hat kontaktot látok. Ez szerinted megeggyezik ? Nem kötekedésbol írom, távol álljon tölem, csak hogy megfelelö választ adhassunk. Valami olyan érzésem van nem-e egy régi higanygözös egyenirányítócsö esetleg, de a fényképen nem látom a csöben lévö folyékony higanyt. Talán más hozzáértö kollégának segíthetne a csö azonosításában, ha leírná az üvegbúra külsö méreteit is. Részemröl most ennyi. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigieket!
Kicsit gondolkodtam és arra jutottam, hogy: Tutira sorosan volt az áramkörben, mert amikor áthidaltam, beindult a tápegység. De ha varisztor, akkor korábban sem működhetett volna. Ami még a biztis dolgot erősíti, hogy valamikor az 5V 0,5A-s ágat jócskán túlterhelhették mert találtam összeolvad vezetéket is azon a részen. Na a táp azóta nem ment, előtte működött. Beraktak anno valamiért egy döglött varisztort ami valamitől "megjavult"? Ha van még kedvetek ezzel foglalkozni akkor holnap csinálok képeket, esetleg egy másik topicban találgathatunk továb.
GU48 lesz az...
Egészen jó ára van Szép "kis" 125W-os csöveskét lehetne belőle faragni Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Jól tippeltem. Ez egy nagyobb teljesítményű adócső. A Magyar Hadsereg is használta.
Idézet: „1942-ben a mikrohullámú kísérlettel egy időben folytak a 2,5m hullámhosszon működő távolsági felderítő lokátor kifejlesztésének munkái Istvánffy Edvin vezetésével. A "Sas" műszert 350km szabadtéri hatótávolságra tervezték. Adócsőként a Tungsramban gyártott "OT-400" jelű ultrarövid hullámú tóriumos katódú triódát alkalmazták.” Ha nem baj nem adom meg hol találtam a szöveget. Több nincs róla írva. Üzleti célú oldalról van szó, nem akarok reklámozni.
Kicsit még utánanézve, 1 kW-os adócső, magyar fejlesztés, direkt mikrohullámú rádióadókba. Csak a Tungsram gyártotta, biztos gyártottak hasonlókat máshol is, de ezt a példányt itt gyártották Magyarországon.
köszi.
én is utánanéztem, amit előzőleg küldtél idézetet én is olvastam. Nem mai darab annyi szent
Ezek egyenértékűek nagyjából (audióba nem egészen mindegy minőségben) az 833A vagy GU48 és az OT400.
Ha katalógusadatok kellenek, vagy kapcsolási rajz, leginkább 833A néven terjedt el. Sőt a kínaiak ma már FU33 néven is kopirozzák A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Műszereket most rakom rendbe egy kicsit. Az egyik ha minden igaz egy 1958-as EMKSZ műszer, de van még egy Siemens & Halske is. Ezekről még nem sokat sikerült eddig kiderítenem.
Egy kis olvasnivaló a Siemens Halskeről: Bővebben: Link
Ez a példány itthon készült, ha ilyen néven található, de hogy valóban hazai fejlesztés-e, arra nem vennék mérget. Ebből a tipusú csőből Amerikában már 1946-ban 1000W-os adót gyártottak . Bővebben: Link
Nem találom hogy hol olvastam most hirtelen. Arra emlékszek hogy az Egyesült Izzógyár fejlesztette, 1943-ban direkt katonai célokra.
Igen ez az. Eredetileg csak a google-ban olvastam, az oldalon nem jártam. Viszont végig fogom olvasni, érdekelnek ezek a témák.
Köszönöm, érdekelnek ezek a témák, alapból nem vagyok egy katonai szakértő, de érdekelnek a bunkerek, a technika amiket alkalmaztak, rádió adó-vevők, stb.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Hihetetlen hogy háború-időben mekkora ösztönzést kap a technika fejlesztése. Érdekes a cikk!
Sziasztok!
Megtudnátok mondani hogy ez milyen kapcsoló? Köszönöm.
Szia.
Ez egy 3 fázisú, 3 állású váltókapcsoló. A bekötési ábra mutatja a bemenő 3 fázist és a motorok bekötését. 1-es állásban az 1-es motor, 0 állásban fesz. mentes állapotban van míg 2-es állásban a 2-es motor kap feszültséget. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Szebusztok Egy régi 2311(TCA 311) IC hejetitő IC-i keresek. Nekem Sanos nincs ilye katalogusom.
Köszi majorka.
TCA311 még régi katalógusban sem található. A közelében lévő számok küszöbérték-kapcsoló áramkörök.
Talán segítene, ha tudnánk, miben is található, akkor a funkció ismeretében javasolni lehet valamit.
Szia!
Csak ennyit találtam róla:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |