Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
A mellékelt alkatrészt egy régi labortáp trafójának primer oldaláról vettem ki, ahol is sorosan volt bekötve. Elsőre azt gondoltam, hogy varisztor, de kicserélve egy másik 275V-ossal sem működik, továbbá a varisztort mintha párhuzamosan kellene kötni de ebben nem vagyok biztos. Segítséget kérnék mit néztem el... (Mielőtt: az alkatrészt áthidalva működik a táp...)
Köszi, ez gyors volt
![]() Esetleg a A érték és karakterisztika meghatározásában tudnál segíteni? Nekem sajnos nincs ötletem.
... de lehet, hogy mégis BC Components varistora. Ez jobban passzol rá.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Megnéztem a műszaki leírásában is de ott nincs a rajzon ez a bizti, csak egy 2A-es üvegbiztosíték.
A táp tipusa kimaradt: Fok-Gyem TR-9193 A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Hello! Egy Fok-Gyem tápban szinte biztos hogy nincs PTC bizti, mert amikor az készült a PTC bizti még a világon sem volt. A 275V is VDR-re hajaz, de az biztos hogy nem volt a trafóval sorba, maximum oda "keveredett valamikor"..
Sziasztok.
Csak hogy egy kis tiszta vizet öntsünk a poharunkba - mert nem "Öngyógyuló biztosíték", hanem igen is varisztor - A másik proli007 részére - a P Jani által közölt fényképen lévö elektroncsönek alul ha jól látom kettö kivezetése van, a GU81M-nek pedig a cseh Danyk oldalán lévö fényképen hat kontaktot látok. Ez szerinted megeggyezik ? Nem kötekedésbol írom, távol álljon tölem, csak hogy megfelelö választ adhassunk. Valami olyan érzésem van nem-e egy régi higanygözös egyenirányítócsö esetleg, de a fényképen nem látom a csöben lévö folyékony higanyt. Talán más hozzáértö kollégának segíthetne a csö azonosításában, ha leírná az üvegbúra külsö méreteit is. Részemröl most ennyi. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigieket!
![]() Kicsit gondolkodtam és arra jutottam, hogy: Tutira sorosan volt az áramkörben, mert amikor áthidaltam, beindult a tápegység. De ha varisztor, akkor korábban sem működhetett volna. Ami még a biztis dolgot erősíti, hogy valamikor az 5V 0,5A-s ágat jócskán túlterhelhették mert találtam összeolvad vezetéket is azon a részen. Na a táp azóta nem ment, előtte működött. Beraktak anno valamiért egy döglött varisztort ami valamitől "megjavult"? ![]() Ha van még kedvetek ezzel foglalkozni akkor holnap csinálok képeket, esetleg egy másik topicban találgathatunk továb.
GU48 lesz az...
Egészen jó ára van ![]() Szép "kis" 125W-os csöveskét lehetne belőle faragni Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Jól tippeltem. Ez egy nagyobb teljesítményű adócső. A Magyar Hadsereg is használta.
Idézet: „1942-ben a mikrohullámú kísérlettel egy időben folytak a 2,5m hullámhosszon működő távolsági felderítő lokátor kifejlesztésének munkái Istvánffy Edvin vezetésével. A "Sas" műszert 350km szabadtéri hatótávolságra tervezték. Adócsőként a Tungsramban gyártott "OT-400" jelű ultrarövid hullámú tóriumos katódú triódát alkalmazták.” Ha nem baj nem adom meg hol találtam a szöveget. Több nincs róla írva. Üzleti célú oldalról van szó, nem akarok reklámozni.
Kicsit még utánanézve, 1 kW-os adócső, magyar fejlesztés, direkt mikrohullámú rádióadókba. Csak a Tungsram gyártotta, biztos gyártottak hasonlókat máshol is, de ezt a példányt itt gyártották Magyarországon.
köszi.
én is utánanéztem, amit előzőleg küldtél idézetet én is olvastam. Nem mai darab annyi szent ![]()
Ezek egyenértékűek nagyjából (audióba nem egészen mindegy minőségben) az 833A vagy GU48 és az OT400.
Ha katalógusadatok kellenek, vagy kapcsolási rajz, leginkább 833A néven terjedt el. Sőt a kínaiak ma már FU33 néven is kopirozzák ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Műszereket most rakom rendbe egy kicsit. Az egyik ha minden igaz egy 1958-as EMKSZ műszer, de van még egy Siemens & Halske is. Ezekről még nem sokat sikerült eddig kiderítenem.
Egy kis olvasnivaló a Siemens Halskeről: Bővebben: Link
Ez a példány itthon készült, ha ilyen néven található, de hogy valóban hazai fejlesztés-e, arra nem vennék mérget. Ebből a tipusú csőből Amerikában már 1946-ban 1000W-os adót gyártottak . Bővebben: Link
Nem találom hogy hol olvastam most hirtelen. Arra emlékszek hogy az Egyesült Izzógyár fejlesztette, 1943-ban direkt katonai célokra.
Igen ez az. Eredetileg csak a google-ban olvastam, az oldalon nem jártam. Viszont végig fogom olvasni, érdekelnek ezek a témák.
Köszönöm, érdekelnek ezek a témák, alapból nem vagyok egy katonai szakértő, de érdekelnek a bunkerek, a technika amiket alkalmaztak, rádió adó-vevők, stb.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Hihetetlen hogy háború-időben mekkora ösztönzést kap a technika fejlesztése. Érdekes a cikk!
Sziasztok!
Megtudnátok mondani hogy ez milyen kapcsoló? Köszönöm.
Szia.
Ez egy 3 fázisú, 3 állású váltókapcsoló. A bekötési ábra mutatja a bemenő 3 fázist és a motorok bekötését. 1-es állásban az 1-es motor, 0 állásban fesz. mentes állapotban van míg 2-es állásban a 2-es motor kap feszültséget. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Szebusztok Egy régi 2311(TCA 311) IC hejetitő IC-i keresek. Nekem Sanos nincs ilye katalogusom.
Köszi majorka.
TCA311 még régi katalógusban sem található. A közelében lévő számok küszöbérték-kapcsoló áramkörök.
Talán segítene, ha tudnánk, miben is található, akkor a funkció ismeretében javasolni lehet valamit.
Szia!
Csak ennyit találtam róla:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |