Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 298
(#) Bakman válasza thome hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Ha a hőfokszabályzót nullára tekered (legkissebb fokozat), kikapcsol a kompresszor? Ha nem, valószínűleg az a hibás.
(#) thome válasza Bakman hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Szia Bakman!

Köszönöm válaszod!
Igen, 0-ra állítva kikapcsol a kompresszor.
(#) Bakman válasza thome hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Ettől még lehet hibás a termosztát, sőt valószínű, hogy az. Nem imserem a konkrét hűtőgépet, de valószínűleg mechanikus a termosztát amiből elszivárgott a folyadék. Ha nullára tekered, valószínűleg egy második kapcsolóval kikapcsolod a motort, vagy az üres membránt el tudod tekerni addig, hogy nem nyomja a kapcsolót, amit a tágulásával (összehúzódásával) kellene elintéznie.
(#) Moma777 hozzászólása Máj 6, 2014 /

Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Mi lehet a kombi hütőnk problémája, ha a mélyhűtő működik, de az alatta lévő hűtőrész nem igazán? Azt a tanácsot követtük, hogy le kell olvasztani és utána újra indítani, amit megtettünk, de most sem működik rendesen. Lehet, hogy hagyni kellett volna még kikapcsolt állapotban? Tegnap este kapcsoltok ki, elötte mindent kipakoltunk belőle és nyítva hagytuk az ajtókat. Ma reggel kapcsoltuk vissza. LG Cool Express kombi hütőnk van és már jó pár éve megvan, de eddig sosem kellett leolvasztani. Volt aki azt mondta, hogy gázzal kell feltölteni? Amikor a leolvasztás után visszakapcsoltuk, elkezdett hűteni, búg, világít, de a lenti sima hütőrész még mindig nem működik.
(#) zole01 hozzászólása Máj 11, 2014 /

Hali mindenkinek, olyasmi kérdésem lenne aki már látott gyakrabban hütöt szétszedve hátulról, egy 50L-es söröshordót szeretnék beleállítani co2-es palackal együtt vagy nélküle. Na már az a bibi, hogy a sima hütönek az alsó polca mögött van egy lépcsös kiugrás, mögötte bujkál a a motor. Ez végett pont nem fér be a 40cm átméröjü hordó. Abból alulról mennyit lehet kivágni a motorig a hátán a szigetelést kiszedve meg a lemezt körbevágva kihajtogatni mint a leleményes kolléga a 2 19l-es cornelius hordójával. olyan 130L-es hütöben gondolkodnák, mert magaságra tökléetes csapra vert hordóval. Még nem vettem meg a hütöt. Fagyasztós is csak az jöhet szóba aminek lemez a fagyópolca és abban keringteti a gázt, mert az le lehet hajtani. Tudna valaki körülbelül megközelítö méretet mondani a hütö ajtó levágott tartó megbontott szigeteléssel koppra ki a burkolatáig a hütö alsó hátsó kivágott hajtogatott burkolata pontjáig mint a videón is csinálj a a jobb oldali alsó sarkába??? Csak nekem középen kellene egy picit még olyan 15cm. Menyni hely van a hütö háta és a motor közöt még cm-ben?? Fontos lenne. Elöre is köszi. Vagy még olyan jönne szóba, hogy hütüt vennnék ugyan ezt fagyasztó nélküli kivitekben vagy fagyasztóssat és hogy a hütö fölsö fedölapja szenvics eleme között tekereg e valami höcserélö vékony csö. Tehgyük föl kivágnám a tetejét a hütönek és visszapótólnám üvegszállal meg purhabbal, hogy a hordó az elsö polcra kerüljön fel ne a legalsóra. Minden ötlelet szivesen fogadok.nagyobb hütöt nem nagyon tudnák hová tenni sajnos 130L-esnél. Köszönöm.Bővebben: Link

Link javítva! Tényleg nem láttad, az idézet gomb mellett a LINK gombot?!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) blew02 hozzászólása Máj 16, 2014 /

Sziasztok,
Van egy samsung rl36ebms tipusú hűtőm.Hibajelensége az hogy,
Kikapcsolgat csak kézzel tudom be kapcsolni.Ha elindul nem tudok hőfokot beállítani.
Eddig arra jutotta hogy vezérlő vagy kijelző panel hiba lehet.
Valaki találkozott már ilyen hibával?
Vezérlőpanele da41-00022a ilyet nem látok sehol.
Csak da41-00018c vagy da41-00018b. Panelt
Melyik lehet nekem a jó.
A kijelző panelt viszont nem találom sehol.
Valaki tudna nekem segíteni.Megköszönném.
Üdv Csab
(#) krtek hozzászólása Máj 19, 2014 /

Sziasztok!
Most került hozzánk egy elég öregecske Zanussi-Lehel hűtő (zfc 304 nk, de ez talán nem is számít), rendesen hűt, azzal nincs gond, de nagyon hangos. Én kicsit sem értek hozzá, de hallgatóztam és nézelődtem, azt tapasztaltam, hogy maga a motor hangos, nem igazán rezegtet semmit, viszont néha az egész hűtő remeg (kinyitom, és érzem az ajtón, hogy remeg). Mi lehet ennek az oka? Esetleg nem áll vízszintben (ez elképzelhető), vagy egyszerűen csak régi, és ezért ilyen hangos? Köszönöm előre is a választ!
(#) Marcsi02 hozzászólása Máj 21, 2014 /

Sziasztok. Tud nekem valaki segíteni abban hogy honnan tudnám letölteni egy régi típusú Bosch alul fagyasztós hűtőszekrény használati útmutatóját? A gép típusa: SF-31/KGVA vagy még ezt tudtam leolvasni a hűtő belsejében : E-NR KGV31305/01. Sehol nem találom a neten. Ha valaki tud segíteni megköszönném.
(#) Moma777 hozzászólása Máj 22, 2014 /

Üdv mindenkinek,
tudna esetleg valaki tippet adni, hogy mi lehet a problémája a hütőnknek?
Sajnos messzemenőleg nem hűt annyira, mint elötte.
Egy LG Cool Express kombi hűtőnk van, amelynek a fennti része a mélyhűtő és az alsó a sima hűtő.
Kb 1 hónappal ezelött vettem észre, hogy a sima hűtő rész nem hűt annyira, mint elötte.
2 hétig csak "takarékos" üzemmódban működött, ami alatt azt értem, hogy a mélyhűtő kb rendesen működött, de a sima hűtőrész nem.
Akkor azt a tanácsot követtük, hogy le kell engedni. Ezt szakember javasolta.
Leengedtük, visszakapcsoltuk, semmi.
Még 1x leengedtük és csodának határos módjával elkezdett működni, ami nagyon boldoggá tett, mert most sajnos nem vagyunk felkészülve egy extra kiadásra.
A 2.leengedés után elkezdett rendesn működni, de most ugyanazt a problémát kezdte produkálni.
Be van kapcsolva, búg, hűt is, de kevésbé, mint elötte.
A mélyhűtő része sem fagyaszt annyira, mint elötte. Ezt onnan tudom, hogy amikor régebben kinyítottam a mélyhűtő ajtaját, akkor látványos volt a kondenz levegő, amikor kiáramlott belőle.
Most semmi ilyesmit nem tapasztalok és ami ennél is rosszabb, hogy a lennti sima hűtő rész allig működik.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Vagy hogy mit lehetne tenni, hogy megint jobban működjön?
Lehet, hogy túl közel van a falhoz vagy mi lehet a gond vele?
Valaki még azt is mondta, hogy gázt kell beletölteni, mert valószínű, hogy szökik a gáz.
De ha szökött a gáz, akkor hogy lehet, hogy magától 2 hét "vakáció" után megjavult és most megint elment "nyaralni"?
Segítségeteket előre is köszönöm. Mindenkinek szép napot. Üdv Diana
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) zoz11 válasza Moma777 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Üdv
Ez a hibajelenség nem ritka dolog. Leolvasztó fűtés körül lesz a hiba, vagy éppen ami kapcsolná a fűtését.
Ha 100% ba le van olvasztva, akkor a ventilátor könnyen átnyomja a levegőt az elpárologtatón, de egy idő után az szépen lejegesedik, olyan szinten, hogy már nem tudja át forgatni a levegőt. Szerencsétlen kompresszor meg csak megy-megy, és a jég tömböt hűti benne.
(#) ddenes77 hozzászólása Máj 22, 2014 /

Sziasztok!
Nekem egy CandY Futura No frost egykompresszoros kombi hűtőm van!
A probléma vele, hogy a fagyasztó térben minden fiókban a felső tasakok teljes felülete, illetve a fiókok vége egy kisebb foltban a szokottnál jóval deresebb (törni lehet róluk a 0,5, 1cm vastag deret).
Ez kb. két hete figyelhető meg, s azt tapasztalom, hogy az említett dér a fiókokon egyre kisebb, de csak épp észrevehetően csökken.
Ezzel párhuzamosan az a másik probléma, hogy alul a fagyasztó térben csak -4, -5 fok van.
Felül a hűtőtérben pedig nem is mértem, de kb. +15, +20 fok. Valamint azóta nagyon ritkán kapcsol be, van hogy 8-10 óránként! Hasonló felmelegedés volt már kétszer is évekkel ezelőtt, de az csak 24 óráig tartott (feltehetően meleg leves, vagy egyéb okok miatt). Látszik, hogy próbál jégteleníteni (legalábbis a jégréteg nem hízik) de nem igazán boldogul vele s gondolom ezzel is magyarázható, hogy csak annyira hűt, hogy ne olvadjon ki a fagyasztó része.
Tudom, hogy mostanság a sok eső miatt magas a páratartalom, de máskor is volt az elmúlt hat és fél év alatt ennyire párás idő, s egyáltalán nem produkált ilyen jelenséget.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata hogy mit érdemes a tömítéseken kívül átnézni, ellenőrízni nagyon megköszönném, ha megosztaná velem.
(#) Moma777 válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Szia zoz11,
az lenne a kérdésem, hogy mit lehet ebben az esetben tenni?
Mit kell kicserélni? Vagy megint le kell olvasztani?
Segítségedet előre is köszönöm.
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 23, 2014 /

Sziasztok !

Egy kis segítség kellene egy LG no frost hütőhöz amibe tavaly raktam egy vadonat ujj kompresszort mert rákezdett hangosan kattogni, R134a- val müködik amugy, és most pedig ugyan az a baj hogy megint kezd hangos lenni a kompresszor, ami nem tetszik az az, hogy a kopresszor olyan forró hogy a kezem nem bírja. Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet benne eltolva? Ja és még annyit, hogy már nem nagyon akar kifele kapcsolni, gáz van benne.

Kösz mindenkinek előre is. Laci
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) marcusgp hozzászólása Máj 23, 2014 /

Van egy 10 éves Elektrolux 340 literes kombi hűtőm.Megszünt a hűtése, a kompresszor rendben.A szerelő lenyomáspróbázta 10 bárig nyomatta.3óra múlva 9.5-re ment és utána is minimálisat esett.Azt mondta, hogy valahol lyukas ezért nem tölti fel gázzal.Az a gond, hogy le van burkolva a spirál amiben a gáz van így csak megbontással lehet megtalálni a problémás helyet.Viszont azt mondta ha meg is csináltatom valakivel akkor úgysem lesz jó, mégpedig olyan szinten, hogy nem lesz jó a hűtése és állandóan menni fog a kompresszor.Mivelnem fogják tudni jól leszigetelni.Van egy illető aki ilyen problémás hűtőket már javított , csak azt nem tudom milyen eredménnyel.Azt kérdezném, hogy érdemes lenne -e megcsiáltatnom , mert nem tudom ténylegesen jó eredménnyel meg javítható vagy sem.Feleslegesen nem költenék rá ha utána problémásan működne.Várom a hozzá értők tanácsait.
(#) marcusgp válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Szia!Mivel úgy látom otthol vagy a hűtőknél ezért azt kérdezném, hogy az elektrolux kombi egy kompresszoros hűtőmet érdemes e megcsináltatni?Lyuk van a redszerben ezt a nyomáspróba igazolta.Azt mondta a szerelő hogy megbontással meg lehet csinálni de mivel lekell bontani a szigetelést, mivel gyárilag be van szigetelv a spirál így utána nem fog jól hűteni és állandóan menni fog a kompresszor.Igy nem vállalja.Viszont van egy illető aki már csinált meg ilyen problémás hűőket.Cak nem tudom milyen eredménnyel.Meg lehet -e jól csinálni arra lennék kiváncsi vagy sem?Várom a véleményed.
(#) zoz11 válasza marcusgp hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Üdv
Már én is javítottam ilyesmit. Rengeteg csodaszer létezik porózus csövek tömítésére. Nagyon macerás, és drága eljárás, és nem mindig jár sikerrel. Inkább nagyobb méretű hűtőberendezéseknél használatos.
Vagyis meggondolandó, hogy megéri e. egy idő után úgy is tovább rohad az a cső, és eresteni fog.
(#) zoz11 válasza Moma777 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

üdv
Érdemes szakemberre bízni, ki kell méregetni a leolvasztó fűtőjét, az ahhoz tartozó hőérzékelőt, meg esetleg ha mechanikus leolvasztó óra van benne akkor azt is tanácsos ellenőrizni.
Lekéne újra olvasztani teljesen, és utána elindítani, ha szépen hűt, akkor leolvasztós hiba.
Javítása még elfogadható áron van .
(#) zoz11 válasza ddenes77 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Üdv, nálad is nagy valószínűséggel leolvasztós gond lesz. vagy esetleg elvan dugulva a kifolyója, és hiába olvaszt le, a víz nem tud távozni.
(#) zoz11 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Üdv
Általában egy kompresszor meghibásodásnak oka van, csak úgy nem megy tönkre. Először azt az okot kell megkeresni, és csak utána kompresszort cserélni.
Itt is lehet több gond is, leolvasztós, pl jellemző rájuk hogy egyszerre akar hűteni, meg a leolvasztást is csinálni. De akár hőfokszabályzós hiba is lehet. Elég neki egyszer-kétszer túlhűteni, vagy éppen a kondinak túl melegedni, az R134 ből egyből egy használhatatlan gáz lesz.
Miből gondolod, hogy van még benne hűtőközeg?
(#) lukovicsek válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Üdv.

Ezt a hütőt már hibásan vettem, nem hütött aztán szürőt cseréltem és feltöltöttem és ugy ment de egy kicsit már akkor hangos volt és rá két hétre be is adta az unalmast, viszont már akkor feltünt hogy elég forró a kompressor működés közben amit itt a fórumon kérdezgettem is de igazából senki nem tudott normális választ irni, hogy milyen forrónak is szabad lenni neki, vettem bele egy ujjat ,feltöltöttem és ment szép halkan de viszont az ujj is szerintem elég forrón működött. A hűtő kapcsolt rendesen szinte perc pontosan ki meg be olvasztött is rendesen ennek még az elején utánna néztem, mivel töltve volt már ezért van rajta egy szelep és ha megnyomom akkor lehet látni hogy van benne nyomás kb mint ahogy volt töltve.
(#) Moma777 válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Üdv,
nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Ma újból leolvasztottuk és most megint jól működik, de tartok tőle, hogy újra fellép ugyanaz a meghibásodás, hogy 1-2 hétig rendesen hűt és utána megint "szabira" megy. Mindenesetre most még megfigyelem és bízom benne, hogy rendesen fog működni.
(#) latyakosa hozzászólása Máj 23, 2014 1 /

Üdv,
Elektrolux kombi hűtő lenne az alany, 2 kompresszoros, hűtőközeg R600a.
A jelenség, hogy a normál hűtő rész, elfelejt hűteni, a hűtött tér felmelegszik.
Ha hőmérséklet szabályozóját a normál hűtött résznek kikapcsolt állapotba teszem, majd bekapcsolom akkor indul, normálisan hűt is, működése csöndes.
Hőérzékelő vagy motor relé? Elektronikát nem látok benne..
(#) zoz11 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Az még nem azt jelenti, hogy van is benne, használható hűtőközeg.
A hűtő rendesen le lett vákuumolva, és nitrogénnel kiöblítve, és újra vákuum?
A kompresszor túlmelegedését, sokszor ez okozza. Igazából, a megengedett üzemi hő nem lehet nagyobb mint amennyit az adott hűtőközeg max elvisel(vagyis nem bomlik fel). Pl az R134a az 65 fok fölött már nem szeret dolgozni.
Még esetleg a kapilláris cső környékén lehet problémás a dolog, ha forrasztásnál, nagyon meg lett melegítve, mivel akkor le tud szűkülni, az alapból is vékony furata.
(#) zoz11 válasza latyakosa hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Hőfokszabályzó hibánk tűnik.
(#) lukovicsek válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Jgy kivülről csak annyit tudtam megállapítani, hogy van benne gáz, az viszont könnyen meglehet, hogy már nem jó sőtt ha csak 65 fokot bír akkor biztos, hogy nem jó mert a motor mindig is forró volt, több mint 65 fok akkor belül pedig még tobb volt. Az lenne még a kérdésem, hogy lehet ezeket a kompresszorokat javítani ha mondjuk szét vágom akkor valamit tudok benne cserélni, hogy ne legyen ilyen hangos? és aztán vissza össze hegesztetem.
Meg ha cserélem benne akkor csak olyan kompresszor mehet bele amelyik ezzel a gázzal müködik?
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
(#) r20 hozzászólása Máj 24, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Helkama italhűtőm és nem tudom beállítani rajta a hőfokot. A menübe belépve a következő lehetőségeket adja:
P1
P2
P3
Q1
Q2
Q3
C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8
EP

Ezen lehetőségek közül melyik szolgál a hűtés szabályozására?
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
(#) zoz11 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Igazából, hivatalosan nem javítható. De nagyon sokszor azért érdemes szét vágni, és úgy kb. 40%ba javíthatóak. Hegesztés AWI val célszerű, és szigorúan nitrogén öblítés mellett. És új olaj is kell bele, nagyobb értékű kompresszornál simán megéri.
Igazából célszerű olyan kompresszort tenni bele ami benne volt, de pl meg lehet nézni, hogy hűtő teljesítménybe azonos, más közegű kompresszort. De ott is csak az R600a jöhet szóba ami még kényesebb, meg nem beszélve róla hogy tűz és robbanás veszélyes is.
(#) StMiklos válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Szevasz!
Az igaz, hogy az R134a (meg még a többi se igen) "nem szeret" 65C kondenzáció felett dolgozni, de ez inkább csak hatásfokot is figyelembe véve igaz, persze így nem is szerencsés, és nem ez a hőfok az, ami felett már elbomlik.
A szokásos gázok nyomóoldali hőmérséklete, az a hőfok amit a kompresszor nyomószelepénél tudnál mérni, ha tudnád, szinte mindegyiknek (a 134-nek is) 100fok felett van, kb. 120-140 fok.
Ebből a szempontból extra az R22, amelynél a gáz fizikai tulajdonságaiból adódóan felmehet 175C-ra is, és nem bomlik (itt még) és nem károsodik.
A kompresszor tokjának hőmérséklete, ami még normálisnak is mondható, kb. 60-65C, azaz, ha ráteszed a kezed, kb. 3-5 másodperc múlva el fogod venni. Persze emberek és tűrőképességük eltérő.
Üdv: StMiklos
(#) onasi hozzászólása Máj 25, 2014 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy Electrolux hűtőgép problémával kapcsolatban.
2 kompresszoros, alúl fagyasztós (hűtőközeg R600a.), kb. 10 éves. Az alsó fagyasztó jól működik, a felső hűtő nem hűt, a kompresszor nem indul, a visszajelző zöld lámpa állandóan világít és ezzel azt hiszem azt jelzi, hogy feszültség alatt van. Mikor észrevettük, akkor a hűtőben nem volt semmilyen nedvesség, ebből arra következtetek(lehet hibásan?), hogy szépen lassan állt le. Mikor a hőfokszabályzót állítom, egyik pozícióban sem kattan, csak mindig világít a lámpa. Nagyon köszönök minden hozzászólást, mert én sem terveztem most hűtővásárlást.
István
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
(#) zoz11 válasza onasi hozzászólására (») Máj 25, 2014 / 1

Így elsőre ez is hőfokszabályzó hiba.
Következő: »»   130 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem