Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Meteorológiai műholdvevő (137Mhz)

Témaindító: banday, idő: Nov 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 97
(#) kadarist válasza pmate95 hozzászólására (») Szept 10, 2013 /

Próbáld ki! Az első beállítással azt lehet megadni, hogy hány sort használjon fel a szinkronizációhoz.
(#) pmate95 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 10, 2013 /

Bármit írok be, nem sok változik. Azzal a reverse cuccal, viszont egyáltalán nem kap szinkront.
(#) pmate95 hozzászólása Szept 28, 2013 /

Sajnos bármit próbálok, nem akar rendesen lejönni. Persze ilyen az SDR, hogy kell neki a gép... 2 géppel egyszerre sem sikerült kiküszöbölni a problémát.

aptfail.jpg

(#) GPeti1977 hozzászólása Jan 6, 2014 /

Lehet még fogni valamit FM tunerrel a 137MHz-en?
Milyen frekvencián, illetve hol találok hozzá dekódoló programot?
(#) kadarist válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Szia!
Olvasd el az elejétől a topikot. Minden kérdésedre választ kapsz.
(#) GPeti1977 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Az 5 év alatt nem változott semmi?
(#) kadarist válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Szinte semmi sem változott. Egyelőre a technika maradt a régi.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
(#) szendi001 hozzászólása Jan 6, 2014 /

Sziasztok! Tudna valaki kölcsön adni egy alkalmas vevőt tárgyhó 25-től egy hétig? Francia Alpokba megyek, küldenék pár vételi jelentést. Természetesen a készülék teljes ára kp-ban az asztalra téve, garantálva hogy vissza is ér. Keresztdipól és laptop, van. Sajnos soha nem készült el a vevőm, de még mindig furdal a kíváncsiság.
(#) GPeti1977 hozzászólása Jan 7, 2014 /

Sikerült új szoftvert írnom egy TEA6848H alapú autórádió tunerhez.
Mivel ez műsorszóró adóhoz készült nem tudom jó lesz-e ugyanis 25kHz frekvencia lépést és 60kHz sávszélességet tudtam beállítani rajta, 0dBuV EMF már van jel.
A doppler hány kHz csúszást okoz, elvileg a KF szűrő center frekvencia offszetjével finoman is tudom hangolni ha kell.
Milyen deemphasis szűrő vagy sáváteresztő szűrő kell a tuner hang kimenetére?
(#) kadarist válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Használj nagyobb KF sávszélességet és akkor nem lesz gondod a Doppler-el még alacsony műholdállásoknál sem. De egy egyszerű AFC áramkör még ezt a kis hibát is képes kiküszöbölni.
(#) GPeti1977 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Az AFC-t digitálisan tudnám csak megoldani.
(#) gtk hozzászólása Máj 14, 2014 /

Sziasztok ! Valaki fejlesztett valami jot a temaban ? Azok a regi szep idok...
(#) szendi001 válasza gtk hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Teljes elakadás részemről. Hátha van valakinek jobb válasza.
(#) Atys67 hozzászólása Jún 2, 2014 /

Üdv mindenkinek

Úgy látom, elég rég volt itt mozgás...
Én nemrégiben kezdtem letöltögetni a műholdképeket. RTLSDR + SDR Console2.0 + WxToImg, előerősítő, (TURNSTILE ) keresztdipól. Nos ilyenek jönnek, még aránylag alacsony műholdállásnál is zajmentes.
(#) kadarist válasza Atys67 hozzászólására (») Jún 2, 2014 / 1

Szia!
Nagyon szép képek! Gratulálok!

Köszönöm. Korábban nem voltak ilyen jók a letöltött képek. A neten található keresztdipólok leírásai kicsit zavarosak... nem térnek ki szinte sehol arra, hogy a keresztdipól táplált elemének meleg pontjától balra, vagy jobbra esik a fáziselem meleg pontja. A méretek sem egyértelműek. Ezért kicsit módosítottam az antennán, illetve építettem egy kis zajú előerősítőt. Kiegészítettem egy reflektor párral, amit szintén nem a leírásoknak megfelelően méreteztem, hanem átszámoltam. Az antenna a padlástérben van, kb két méter magasan. Nos íme a legfrissebbek:
(#) pityi74 válasza Atys67 hozzászólására (») Jún 2, 2014 / 1

Nagyon szép képek! Gratulálok!!!
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014

Náhány jpg, raw, illetve wav utófeldolgozásra az elmúlt pár napból ( hátha valakit érdekel)

APT
(#) Atys67 válasza pmate95 hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia. Szerintem a problémát a háttérben futó valamelyik program okozza. Nálam is jelentkezett néha, ha például letöltés közben bogarásztam a neten....
(#) gtk válasza Atys67 hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Radio epitessel nem kinlodik senki ?
Atys67: Szep kepek. Az erosito milyen tranyoval epult ?
(#) Atys67 válasza gtk hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia. Köszönöm.
Az erősítő kicsit "keverék" Ezt építettem meg, egy BFR91A-val ( ez volt itthon) persze kicsit változtattam a kollektor áram miatt.
De egész jó lett. Kapott egy csinos fémdobozt, távtáplálva felkerült az antenna alá közvetlenül.

Ezt is megépítettem ez majd a repsávos antenna alá kerül. Ez szintén BFR91A-val
(#) Atys67 válasza pmate95 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Itt egy tipikus kép, amit egy háttérben futó alkalmazás csinált:
(#) pmate95 válasza Atys67 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Köszönöm a választ, igazából nálam inkább a gépigény miatt lehet ez, mert nem egy nagy ez a notebook, amit használok, és kevés lehet az sdr-hez...
(#) Atys67 válasza pmate95 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Lehet. Nekem 1.7 Ghz Celeron, 2Gb Ram ( ASUS X51H) Csak összehasonlításként
(#) lagoon44 hozzászólása Jún 5, 2014 /

Sziasztok!
Valami kezelhető méretű "mobil" antennát készitett már valaki erre a célra?
Valahol láttam, igaz giga pénzért, kb 4db, kézirádiohoz való gumantennából összerakott " keresztdipólt". Ilyesmiről rajza, ötlete valakinek?
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
(#) Atys67 válasza lagoon44 hozzászólására (») Jún 5, 2014 / 1

4 darab zsebrádió teleszkópantenna. Összetolva, lehatjva igen kis helyen elfér. Csak a közepét kell megfelelően kialakítani. 50-60 cm-es antennákat simán lehet kapni

Például
(#) pucuka válasza lagoon44 hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Apróka baj az, hogy a meglehetősen kis térerősség miatt nyereséges antennát kellene készítened. Az pedig erre a sávra nem túl kis méretet ad. (a gumi antennából fabrikált sem nyereséges)
Készíthetsz egy HB9CV antennát, úgy, hogy a sugárzókat a gerincbe be lehessen csavarni, így bár nem lesz túl rövid, de széltében nem lesz nagy.
Csinálhatsz viszont két kihúzható antennából (a zsebrádió antenna valószínűleg rövid lesz) egy dipólt, készíthetsz hozzá egy frekvencia centimétert, hogy tudjad meddíg kell kihúzni.
Ez sem nyereséges, de legalább kicsire összecsukhatod.
(#) Atys67 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Háát a körpolarizáció miatt a HB9CV nem lesz jó. Meg ugye a gamma illesztést is igen nehéz úgy megcsinálni, hogy azt ne keljen állítgatni minden szét, és összeszerelés után....
Vagy keresztdipól, vagy QFH, ( quadrifilar helix ) vagy DCA ( Double Cross Antenna )
Építési nehézségek , az antennák sorrendje szerint
A mobilantenna meg persze nem mini teleszkópból, hanem amit a korábbi hsz-ben linkeltem. De a zajmentes vételhez szintén keresztdipól kivitelben elkészítve
(#) lagoon44 hozzászólása Jún 5, 2014 /

köszönöm az 5leteket!
Sajnos ezek a megoldások annyira nem járhatóak az esetemben. Hajora kellene az a mobil antenna. egy rendesebb szelet azok a kuhuzhato antennák nem igazán birnak ki. Az árbocra viszont tul nagyot nem lehet felszerelni, és lent is utban lenne egy nagyobb antenna..
Létezett régebben, valami hawkeye nevű usb s vevő erre a célra, ami teljes egészében a helix antennába volt beleépitve... Viszont az sem volt kicsi, de az még határeset.. Viszont ezt, amit a gumiantennákbol láttam, ezt könnyedén el tudnám helyezni.
(#) Atys67 válasza lagoon44 hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy QFH rézcsőből. Mivel az ég felé néz, inkább hosszú mint széles... Nyereséges, és nagyon strapabíró kivitelben elkészíthető. Ha rákeresel a neten, rengeteg leírás van. Viszont nem szétszedhető.
Íme egy fotó
Következő: »»   78 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem