Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv! Az optocsatoló diódáját az íc-k földjére, az emittert a motor földjére kell kötni. ezt azért kell így csinálni, hogy galvanikusan külön legyen a motor több amperes áramköre az íc-k mA-es áramkörétől.
Üdv! Tehát akkor olyan mintha az optóknál 'félbevágnánk' a rajzot,onnantól balra eső rész az 1 föld...onnatól jobbra pedig a motorok földje.Csak azt nem értem hogy az áramköröm tápjának földje az ic-s oldalon lesz,tehát ha leválasztás van akkor a motorom honnan kap földet? :eek2: Jó hogy a fet földjét meg a motor földet meg az optó tranyó földjét összekötöm de ezt az egészet hova kötöm be? Lehet hogy buta kérdés de nem foglalkoztam még ilyen leválasztással...Optóm viszont van,CQY80N típusú,szerintem ezt fogom használni,bár összenézem a 2 adatlapját,miben különböznek.
köszi
Helo
Van egy számítógép tápom(ATX 300W), amit vízbontásra szeretnék használni. Kellene valami áramerősítő/kapcsolás hogy a vízbe dugott vezetékeken ne csak 1 A hanem kb 4-8 A menjen át. Üdv Vermelho
Üdv!
Szerintem meg kellene növelned az elektródák felületét. A táp az többet is le tud adni 1 ampernél.
Köszönöm szépen! Átolvasom! (csak a tranzisztor szóra kerestem rá a keresővel...)
Sziasztok
Ne haragudjatok hogy ide írok, de itt talán az is megnézi aki nem nézne bele, mondjuk egy "egyszerű távirányító készítése" típusú témába... Nos, van egy harman/kardon HD7400 típusú CD lejátszóm, de távirányítóm nincs hozzá... Az egyik barátomnak is egy ugyanilyen készüléke van, és a távirányítójában egy M50560-084FP típusú kóder IC van. Mivel én már körülbelül egy éve keresgélek távirányítót a lejátszómhoz de nem találtam. Ezért gondoltam arra hogy PIC-el leszimulálom a távirányító pár funkcióját -mivel IC-t sem kaptam sehol sem-. De ehhez tudnom kellene a pontos parancsszavakat, amiked kiküld a lejátszó felé az említett IC! Ebben kérem a ti segítségeteket, adatlap, vagy bármilyen infó jól jönne azzal kapcsolatban hogy hogyan lehetne megálapítani a parancsszavakat. Igen tudom használni a google-t! Ott is néztem már, és nem találtam semmi infót, különben nem zavarnálak ilyenekkel titeket. Adatlapot is kerestem, nekem van pár tuti helyem ahonnan szoktam töltögetni, de ott sem volt semmi erről az IC-ről. Bárminemű segítséget szívesen veszek!
Helló!
Nem pontosan az a válaszom amire esetleg vársz, de vannak a tanítható távirányítók, ezt betanítanám a haverod távirányítójáról és megoldódott a probléma.
Nem lehet!
Ez egy harman/kardon... Nem lehet hozzá még csak tanítható távirányítót sem venni... Ha távirányítót akarok hozzá vagy szerzek egy eredetit, vagy építek egyet...
De várj...
Hogy érted azt hogy betanítanád a haverom távirányítójáról??? Ezt írd már le bővebben, mert akkor lehet mégsem fogok építgetni... :o) Hol lehet ilyen kütyüt kapni, és hogyan lehet megtanítani egy másik távirányító alapján???
Hello Hektor itt a kepek
Vagyis a kep. De jol elinteztem de meg egy kis idovel rendbehozom,ez nem gond csak a bekotesek
A dolog úgy működik, hogy az tanítható távirányítót vételre állítod és lenyomod a haverod távirányítóján Pl.: a lejátszás gombot ezután a másikon meghatározod hogy melyik billentyűre adja ki ezt a kódot. Ezt végig kell játszani minden gombra.
Hol lehet kapni :google sokat talál belőle: Bővebben: Link
Köszönöm!
Most megmentettél egy csomó vesződségtől!!!!!!!! :yes:
Brato ha megkerlek ra megnezned a motorrol keszult kepet?Milyen motor?lepteto?Ja en meg plottert csinalnak,meg nem tudom hogy lehetseges e de az egesz ugy lenne megoldva,hogy konnyen at lehetne alakitani folia vagora,nyakfurora meg ilyen kisebb izekre,faktoros lenne,nemgondolod?
az előbbi link hibás lett A jó link.
Kösz a progit is meg a linket is,majd olvasgatok meg átnézegetem.Ha kell valami,ha segithetek csak szólj.Üdv
Üdv.Kezdőként van egy kérdésem. Van egy transzformátorom ami 220v-ról 24v-ra transzformál egyenirányítva.Gyárilag van a kimeneten 10A biztosíék.Hogyan lehet legegyszerűbben 24v-ról 18,12,6v -ra alakítani.Kérem az alkatrész típusát is .
Egy stabilizátor IC-vel, feltéve, hogy elég az 1A-es terhelés. Javaslom az LM317-et.(ha egyszerre kell akkor több darabot köthetsz "sorba" 7818+7812+7806)
Szevasztok! Lenne egy olyan kérésem hogy valaki ránézne a nyákomra,hogy nem terveztem-e el valamit? A ledstrobi.jpg órajelelőállító résézt terveztem meg a tranyók nélkül (előző oldalon a jpg) és hogy megfelelőe,nincs-e elkötés. Nem túl bonyolult de egyszer már megjártam vele :S Tehát csatolok a képet..előre is köszi szépen
A kapcsolási rajzot ugyan nem találtam meg, de így, első ránézésre jónak tűnik.
Üdv! Most nézem,tényleg,az a rajz a bd249c vezérlése c. topicban van. Köszi szépen,én is átnéztem már párszor csak több szem ugye...köszi szépen
sziasztok!
érdekelne engem soros portról müködtethető futófény . 4017-essel gondoltam megvalósítani. de egy darab kevés lene, ezért valahogy össze lehetne kettőt kötni, hogy kcsiit hosszabb legyen? másik kérdés témával kapocslatban melyik láb melyik a mellékelt képen? még 1 kérdés lehet-e olyat, hogy a port figyel egy potit, ha mondjuk a poti magasabb értéket vezs fel, lelassítja a viloogást, ha kisebet, megnöveli a sebességet. Ilyet tudok igy porton kerezstűl, vagy ezt már gépről kellene megoldanom? kössz: uli
Üdv! Hát nemtudom,miért akarsz hozzá szgépet használni? A 4017es ic egy irányban számol,és a 'szabadsági fokod' a sebességállítás / kikapcsolás. Elvileg ha rákötöd gépre,akkor sem tudod megoldani azt hogy találomra kapcsolgatni a ledek meg hasonlók,tehát szerintem felesleges szgép. Kell egy NE555ös időzítő (nyákrajz a fenti HSZemben ) és az órajelet meg a 4017es órajelbemenetére kötöd,adsz neki + tápot meg földet és a megfelelő lábakra mennek a ledek.A sebességet pedig az NE555nél potival szbályzod. Szerintem...
A több ic összekötésvel kapcsolatban nem tudok segíteni,sajnálom...
kössz a választ. CSak gondoltam ha már van olyan port a gépen, kcisit feldobnám de végülis, igaz, minek ehhez gép kössz a választ uli
van egy 1w 8ohmos erősítőm érdeklődtem hogy milyen hangszórót érdemes rátenni azt mondták a W nem számít csak az hogy 8 ohmos legyen.Segítséget szeretnék kérni hogy milyen hangszórót ajánlánátok hozzá, lényeg hogy minnél jobban szóljon .Gondolkodtam 3sávosban de nem nagyon találtam az interneten pedig sokat keresgéltem az lenne jó ha minnél kisebb lenne.Jah és vannak azok az olcso tvs reprok 8ohmosak 5-10Wig az jo lenne hozza?vagy az a fajta nem jo a zenehez??Még véleményeket várnék hogy mivel lehetne felturbózni hogy basszust is adjon meg ilyesmi. A 2. kérdésem:ha szeretném hogy basszusra villogjon egy led akkor elég egyszerűen rákötni a kimenetre a hangszóró elé? ellenállás kell neki?vagy kell külön nyák ahhoz hogy basszusra villogjon?
1W-os erősítő az nagyon gyenge. Arra te hiába teszel akár 50W-os hangszórót is, nem fog hangosabban szólni. Játékra jó ez az erősítő, zenehallgatásra nem használnám...
Ami a LED-es ügyet illeti, ezt már kitárgyaltuk az oldalon párszor, keress rá a keresőben!
játéknak nem mondanám... mp3-hoz tökéletes és elég neki 9V-os elem , nagyon jól tudom hogy nem fog hangosabban szólni de nekem mint irtam nem ez a problemam, hanem h milyen tipusut kossek ra a minőség érdekében
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni az ICL7107 LED-es "feszültségmérő" IC LED meghajtásával kapcsolatban. 3 szegmensdekódere van az IC-be integrálva, ami 4 bitből csinál 7 bites kódot. Na az milyen kód pontosan, ami meghajtja a led kijelzőket? És hogyan tudom visszaalakítani bináris alakba? Valami dekódolóval gondolom. Esetleg van Ennek az ICL71.. szériának olyan tagja ami csak simán bináris alakban küldi ki az adatokat? |
Bejelentkezés
Hirdetés |