Fórum témák
» Több friss téma |
csak nem hagy nyugodni ez a 0,1volt ugyhogy holnap szerzek valami érzékenyebb multimetert aztán méricskélek azal is.
A 9,10 láb feszültség rendben. A bemenetre kötött kábellel is lehet gond. Távolítsd el, és érintsd meg kézzel, vagy fém tárggyal a bementi pontot (nem túl szakszerű, de nagyon bevált módszer), búgást kell hallanod.
Mutterom már elzárta a pákámat, holnap kipróbálom
![]()
Ha nem búg a bevitt parazita feszültségtől, félő IC-t kell cserélni. Az építésben nem látok semmi hibát.
Szia, hát sajnos nem búg... tehát a tda ic a hibás gondollom más ötlet esetleg?
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Merre dobjad a rossz IC-t?
![]() Tápot kap, némítás, készenlét kikapcsolva, jelet kap, kimenet (remélhetőleg működőképes hangsugárzóra kötve) csatlakozik. Innen már nincs tovább ![]()
Remélhetőleg a mute stby össze van kötve és a pozitívra húzva, ja és hűtőbordát nem látok a képeken,ugye nem az nélkül próbáltad ki?Ha nem, akkor ic csere.
Ahhogy mondod nincs tovább kell szerezzek egy másik ic-t, brühühü
![]()
Ja ja össze van kötve a +tápra minda kettő, a bordáról meg a fotózásig vettük le mer az alját máshogy nem tudtam volna fotózni, éllesztéskor se volt gond az izzó szépen parázslott csak ahogy írtam fentebb is, azért köszi a segítségeteket valahonnan intézek egy másik tda ic-t már csak azt kéne kiötleni hogyan forrasszam ki a régit a helyéröl. Ja a hangfal is jó persze, visszakötve a hifire szól mint állat.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
A régi IC-t elemi módszerekkel a fej letörésével/levágásával, a lábak egyenkénti kihúzásával tudod szépen eltávolítani.
Én pillanatpákával forrasztottam ki egy kis baleset után ónszippantó segítségével
![]() Elvileg 7294 et is betehetsz helyette csak akkor kicsit módosítanod kell a panelt össze kell zárni a 12-14 es lábakat.
Hogyez nem jutott eszembe
![]() ![]()
Szépjó estét, itt vagyok és ez csak eggyet jelenthet nem megy a végfok annyi külömbséggel hogy most már meg se nyikkan. Megjött az új ic régit kibányásztam a nyákból újat bele élesztek ahogy kell a 60wattos izzó alig izzik mondok kafa minden, aztán persze jön a feketetleves nemszól hogy vinné el a radai rosseb. Nem tudom má mi baj lehet, ellenállások az értékükön az elkók sértetlennek látszódanak nem púposak a mute és stdby +tápon, szégyen nem szégyen de kezdem feladni
Nem egy szokványos eset. A jel biztosan befut, és életképes a hangszóró?
Fussunk át rajta! Mekkora a feszültség a 2, 3, 14 lábakon testhez képest? Ideális esetben mV nagyságrendbe várjuk az eredményeket.
Szia, hát csak most értem haza eddzésről úgy remegnek a kezeim hogy nem merek nekiállni mérni de holnap adok neki
![]()
Gyanús hogy a jelútban lesz valami gubanc,így a másik ic nek bizti nincs baja,multival ki szoktam sípoltatni az összes lábon a forrpontokat a kezdettől a végpontokig,ezután a bemeneti csatolókondik,és r tagok jönnek,majd a méricskélés.Nálam volt gubanc de saját hibámból,hibás ic t még nem kaptam.
Sziasztok! Joci vagyok, Pityu bátyja. Sajnos szegény tesóm az egyik edzésen megsérült, a térdében elszakadt valami, pár hétig most kórházban lesz meg kezeléseken. Megkért, hogy nézzek be ide. Egyébként is kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert legtöbbször nekem vagy a haverjaimnak segít építeni valamit és az elmúlt néhány napban szentségelt eleget a 7293-as készlet miatt. Egy barátommal zenélünk, ő billentyűzik, én énekelgetek és gitáron pöntyögök, próbán éneket kihangosítani használnám az erősítőt. Olvasva az eddigi írásokat ismét rá kellett jönnöm, hogy az öcsémnek van még mit nyelvtanból, helyesírásból pótolnia
![]()
Hejj gyerekek jelentkezem innen a 42 fokos korházi szobámból, tesómnak megtiltottam hogy bármihez is hozányúljon így aztán nem is csináltt semmit de nekem meg még van itt egy két hetem a gyengélkedőn míg haza nem engednek na de aztán!!! Újra belevetem magam a melóba és jelzek felétek mi a helyzet a kis tda-s végfokkal.
Fő
![]()
Szervusztok!
Ma felkerestek azzal a kéréssel, hogy kellene rendelésre készitsek 2darab párhuzamositott tda7293 erösitöt amiben 3darab ic van párhuzamositva, ehhez keresek rajzot, s ha lehetséges müködö nyáktervet clippel. Köszönöm elörre is
Szia! A témának mindössze 3 és fél oldal képmelléklete van. Átfutnád? Lehet, hogy találkozni fogunk
![]()
Igaz, átfutottam, csak nem tudom, hogy EZ jól van-e megrajzolva.
Ha igen akkor a fenti rajz szerint SprintLayoutba megrajzolom, csatolom.
Amit feltettem dupla master-slave Sprint tervet, abban úgy emlékszem összelakatoltam a slave egységet, csak másolni kell és mellé illeszteni, az a kiforrott változat.
Szép jó estét mindenkinek hát ujra itt vagyok juhé!
![]() Vége a kórháznak már semmi bajom de a focit még egy ideig hannyagolni kell nem baj a tévébe úgy is ez megy éjel nappal. Na de a lényeg emberek, működik a 7293-as kis végfokom! Mivel annyira hiányzott már a fdorrasztás hogy nagyon, gondoltam szétkapom az egészet ki forrasztok minden alkatrészt kivéve az ic-t, annak csak ujra forrasztottam a lábait. Míg odavoltam egy haver privatizálta a multiméterem, így nem tudtam méregetni és ezért gondoltam inkább forrasztok. Arra gondolok, hogy az első alkalommal az ic-m hibás volt, mikor kicseréltem valamely forrpont sérülhetett vagy nem vezetett és ugyi multi nélkül ezt nem tudtam kizárni ezért volt a reinstall. És szól és nem recseg és nem brummog és minden kafa és köszi a segítségeteket! Amúgy meg hajrá Kolumbia és ne lássak többé fehér ruhás embereket ![]()
Üdv, újra páka-közelben!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésen a mellékelt képen látható clip-et, ha én ki akarom vezetni az előlapra egy led-re akkor azt hogyan kell bekötni? ![]()
Szia!
A Clip Detection kimenet nem erre való. Mikroprocesszor vezérlésére használható ez a kimenet, mert itt egy négyszögjel jelenik meg, aminek a kitöltési tényezője változik a torzítás függvényében. Ha mégis LED-es indikációt szeretnél, akkor kiegészítő áramkör kell: Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Szia! Először is köszönöm válaszod.
![]() Az általad linkelt oldal alján található nyákterv az egy működő, kipróbált konstrukció? Csak 25V tápfeszről lehet működtetni?
Szervusz! Ezen a rajzon van egy feszültség stabilizáló 78L05 névre hallgat, ami az áramkörnek 5V ot biztosit, 6-32V ig lehet kötni a bemenetét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |