Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7293 végerősítő
 
Témaindító: m.joco, idő: Szept 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 75
(#) barthaistvan2005 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
csak nem hagy nyugodni ez a 0,1volt ugyhogy holnap szerzek valami érzékenyebb multimetert aztán méricskélek azal is.
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
A 9,10 láb feszültség rendben. A bemenetre kötött kábellel is lehet gond. Távolítsd el, és érintsd meg kézzel, vagy fém tárggyal a bementi pontot (nem túl szakszerű, de nagyon bevált módszer), búgást kell hallanod.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Mutterom már elzárta a pákámat, holnap kipróbálom Van ilyen mikrofonkábelem, fajin árnyékolt, jó vastag is, érdemes kicserélni a jelkábelt erre? Ha nem hallom a búgást az mit jelent?
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Ha nem búg a bevitt parazita feszültségtől, félő IC-t kell cserélni. Az építésben nem látok semmi hibát.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 13, 2014 /
 
Szia, hát sajnos nem búg... tehát a tda ic a hibás gondollom más ötlet esetleg?
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /
 
Merre dobjad a rossz IC-t?
Tápot kap, némítás, készenlét kikapcsolva, jelet kap, kimenet (remélhetőleg működőképes hangsugárzóra kötve) csatlakozik. Innen már nincs tovább
(#) zotya1983 válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /
 
Remélhetőleg a mute stby össze van kötve és a pozitívra húzva, ja és hűtőbordát nem látok a képeken,ugye nem az nélkül próbáltad ki?Ha nem, akkor ic csere.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 14, 2014 /
 
Ahhogy mondod nincs tovább kell szerezzek egy másik ic-t, brühühü
(#) barthaistvan2005 válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /
 
Ja ja össze van kötve a +tápra minda kettő, a bordáról meg a fotózásig vettük le mer az alját máshogy nem tudtam volna fotózni, éllesztéskor se volt gond az izzó szépen parázslott csak ahogy írtam fentebb is, azért köszi a segítségeteket valahonnan intézek egy másik tda ic-t már csak azt kéne kiötleni hogyan forrasszam ki a régit a helyéröl. Ja a hangfal is jó persze, visszakötve a hifire szól mint állat.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /
 
A régi IC-t elemi módszerekkel a fej letörésével/levágásával, a lábak egyenkénti kihúzásával tudod szépen eltávolítani.
(#) zotya1983 válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /
 
Én pillanatpákával forrasztottam ki egy kis baleset után ónszippantó segítségével
Elvileg 7294 et is betehetsz helyette csak akkor kicsit módosítanod kell a panelt össze kell zárni a 12-14 es lábakat.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 15, 2014 /
 
Hogyez nem jutott eszembe Hétfőre lesz meg az új ic, ha gáz lesz véle úgyis jelentkezek
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 19, 2014 /
 
Szépjó estét, itt vagyok és ez csak eggyet jelenthet nem megy a végfok annyi külömbséggel hogy most már meg se nyikkan. Megjött az új ic régit kibányásztam a nyákból újat bele élesztek ahogy kell a 60wattos izzó alig izzik mondok kafa minden, aztán persze jön a feketetleves nemszól hogy vinné el a radai rosseb. Nem tudom má mi baj lehet, ellenállások az értékükön az elkók sértetlennek látszódanak nem púposak a mute és stdby +tápon, szégyen nem szégyen de kezdem feladni
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 19, 2014 /
 
Nem egy szokványos eset. A jel biztosan befut, és életképes a hangszóró?
Fussunk át rajta! Mekkora a feszültség a 2, 3, 14 lábakon testhez képest? Ideális esetben mV nagyságrendbe várjuk az eredményeket.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 20, 2014 /
 
Szia, hát csak most értem haza eddzésről úgy remegnek a kezeim hogy nem merek nekiállni mérni de holnap adok neki amúgy egyébként járte már így valaki közülletek, ahogy én? A hangfal rendbe van mer vissza kötve a kis hifire szól ahogy kell ha sikerül holnap szerválok egy hangszórót is valahonnan próbakép de szerintem azzal se lesz jobb bár nelegyen igazam, egyébként még az jutitt az eszembe hogy tegnap is ahogy próbáltam volna a multkor tanácsolt búgást előhozni hát az se sikerült, amúgy se sercegés-zúgás-zaj-bumm-koppanás,, egyszerűen semmi
(#) zotya1983 válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Gyanús hogy a jelútban lesz valami gubanc,így a másik ic nek bizti nincs baja,multival ki szoktam sípoltatni az összes lábon a forrpontokat a kezdettől a végpontokig,ezután a bemeneti csatolókondik,és r tagok jönnek,majd a méricskélés.Nálam volt gubanc de saját hibámból,hibás ic t még nem kaptam.
(#) barthaistvan2005 válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /
 
Sziasztok! Joci vagyok, Pityu bátyja. Sajnos szegény tesóm az egyik edzésen megsérült, a térdében elszakadt valami, pár hétig most kórházban lesz meg kezeléseken. Megkért, hogy nézzek be ide. Egyébként is kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert legtöbbször nekem vagy a haverjaimnak segít építeni valamit és az elmúlt néhány napban szentségelt eleget a 7293-as készlet miatt. Egy barátommal zenélünk, ő billentyűzik, én énekelgetek és gitáron pöntyögök, próbán éneket kihangosítani használnám az erősítőt. Olvasva az eddigi írásokat ismét rá kellett jönnöm, hogy az öcsémnek van még mit nyelvtanból, helyesírásból pótolnia . Kis kitérő után: tudásom ezen a téren annyit megenged, hogy a Zotya által javasoltakat leellenőrizzem és a Reloop által kért feszültség adatokat lemérjem. ha ezzel készen vagyok jelentkezem.
(#) barthaistvan2005 hozzászólása Jún 10, 2014 /
 
Hejj gyerekek jelentkezem innen a 42 fokos korházi szobámból, tesómnak megtiltottam hogy bármihez is hozányúljon így aztán nem is csináltt semmit de nekem meg még van itt egy két hetem a gyengélkedőn míg haza nem engednek na de aztán!!! Újra belevetem magam a melóba és jelzek felétek mi a helyzet a kis tda-s végfokkal.
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
az egészség.
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Lassú tűzön, időnként megkeverve.
(#) neocska hozzászólása Jún 23, 2014 /
 
Szervusztok!
Ma felkerestek azzal a kéréssel, hogy kellene rendelésre készitsek 2darab párhuzamositott tda7293 erösitöt amiben 3darab ic van párhuzamositva, ehhez keresek rajzot, s ha lehetséges müködö nyáktervet clippel.

Köszönöm elörre is
(#) reloop válasza neocska hozzászólására (») Jún 23, 2014 /
 
Szia! A témának mindössze 3 és fél oldal képmelléklete van. Átfutnád? Lehet, hogy találkozni fogunk
(#) neocska válasza reloop hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
Igaz, átfutottam, csak nem tudom, hogy EZ jól van-e megrajzolva.
Ha igen akkor a fenti rajz szerint SprintLayoutba megrajzolom, csatolom.
(#) reloop válasza neocska hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
Amit feltettem dupla master-slave Sprint tervet, abban úgy emlékszem összelakatoltam a slave egységet, csak másolni kell és mellé illeszteni, az a kiforrott változat.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Szép jó estét mindenkinek hát ujra itt vagyok juhé!
Vége a kórháznak már semmi bajom de a focit még egy ideig hannyagolni kell nem baj a tévébe úgy is ez megy éjel nappal. Na de a lényeg emberek, működik a 7293-as kis végfokom! Mivel annyira hiányzott már a fdorrasztás hogy nagyon, gondoltam szétkapom az egészet ki forrasztok minden alkatrészt kivéve az ic-t, annak csak ujra forrasztottam a lábait. Míg odavoltam egy haver privatizálta a multiméterem, így nem tudtam méregetni és ezért gondoltam inkább forrasztok. Arra gondolok, hogy az első alkalommal az ic-m hibás volt, mikor kicseréltem valamely forrpont sérülhetett vagy nem vezetett és ugyi multi nélkül ezt nem tudtam kizárni ezért volt a reinstall. És szól és nem recseg és nem brummog és minden kafa és köszi a segítségeteket! Amúgy meg hajrá Kolumbia és ne lássak többé fehér ruhás embereket
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Üdv, újra páka-közelben!
(#) Justo hozzászólása Szept 19, 2014 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésen a mellékelt képen látható clip-et, ha én ki akarom vezetni az előlapra egy led-re akkor azt hogyan kell bekötni?
(#) kadarist válasza Justo hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Szia!
A Clip Detection kimenet nem erre való. Mikroprocesszor vezérlésére használható ez a kimenet, mert itt egy négyszögjel jelenik meg, aminek a kitöltési tényezője változik a torzítás függvényében. Ha mégis LED-es indikációt szeretnél, akkor kiegészítő áramkör kell: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
(#) Justo válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Szia! Először is köszönöm válaszod.
Az általad linkelt oldal alján található nyákterv az egy működő, kipróbált konstrukció? Csak 25V tápfeszről lehet működtetni?
(#) neocska válasza Justo hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Szervusz! Ezen a rajzon van egy feszültség stabilizáló 78L05 névre hallgat, ami az áramkörnek 5V ot biztosit, 6-32V ig lehet kötni a bemenetét.
Következő: »»   48 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem