Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   86 / 262
(#) Balaton hozzászólása Jún 3, 2014 /

Sziasztok!
Csak megjegyzem, hogy a múltkori motorbekötés nem jött össze!

Egy Zanussi ZDF 201 gép van soron. Bekapcsolom és az ürítő szivattyú dolgozik. Ez oké lenne, de sokáig, leáll, majd megint dolgozik tovább. Szépen ürít, ha vizet öntök a gépbe. Semmi mást nem csinál. Itt nincs habszivacs kapcsoló, a 2 db vízszint érzékelőt ellenőriztem, a csöveiket kifújtam. Szinte nincs is más a gépben a kötelező cuccokon kívül. Szerintem panel hiba, de ha van ötlet szívesen kipróbálom.
(#) Koncsar válasza botesz hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Szia Botond!
Belefutottam egy Whirlpool ADP 6920 6 sense mosogatógép hibába. E1 és F8 hibakódot ír ki a drága. Elöszőr a szürő alatti szenzor koszosságára gondoltam, megtisztítottam ,de a hiba továbbra is megmarad. Program indítása után fél percig megy az ürítő szivattyú vizet már nem enged be. utána hibakódot ír újra. Köszi
(#) botesz válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Szia! Nézd meg gugliba mit jelent a hibakód és a perifériákat ellenőrizd.
(#) Balaton hozzászólása Jún 5, 2014 /

Üdv!
Whirlpool mosogatógép 12x villan. MDV hiba. Mi az? Váltószelep?
(#) Secatt hozzászólása Jún 7, 2014 /

Sziasztok,

Adott egy Haier DW12-TVE3 mosogatógép. A felső szórókart a gép belsejében találta meg a nejem egy mosogatás után. Hogyan kell visszaszerelni? Valósziüleg hiányzik valami alkatrész, mert a gép hátsó oldalán kiálló műanyag csonkhoz nem lehet hozzailleszteni a lejött alkatrészt. Láttatok/ hallottatok mar ilyent?
(#) tibor63 hozzászólása Jún 9, 2014 /

Sziasztok!
Whirpool adp4407 mosogatóhoz keresnék labirintus tartályon levő mágnes kapcsolót.Meg tudná valaki mondani,hogy hol és merre keressem?
(#) botesz válasza tibor63 hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Literszàmlálónak vagy àtfolyàsmérőnel nevezik. Amennyiben minden jó rajta úgy elég csak a Reed relét
cserélni.
(#) dsteve hozzászólása Jún 12, 2014 /

Üdv Szakik!

Sikerült szert tennem egy Indesit IDL 750-es csodára.
Hiba: felveszi a vizet, majd rögtön le is engedi. Literszámlálót lehúzva elindult de nem fűtött, 230-at mértem pedig a fűtésen. A 40 perces progi már egy órája ment. Nagytudású szerelő kihívva, szerinte panel csere.
Külföldről megjött a panel. Beszerel, a helyzet nagyjából ugyanaz, de most már a sóhiány lámpa is villog (persze sóval fel van csurig töltve)
Ötletek? Előre is köszönöm!
(#) botesz válasza dsteve hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Természetesen nem szeretnék senkit se ócsárolni de ha a fűtőbetéten ott a fesz és mégsem fűt az egy kicsit sem feltűnő?
(#) dsteve válasza botesz hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Szóval lehet az egész gond a fűtőbetét miatt van?
(#) zolika60 válasza dsteve hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Az nagyon valószínű.
(#) dsteve hozzászólása Jún 12, 2014 /

Remek. Vkinek esetleg kompatibilis elfekvő fűtőbetéte? Lehet úgy hogy elviszem a gépet, "belepróbáljuk" és ha tényleg meggyógyul a gép csengetném ki? Csak mert már a hócipőm tele van és nem szeretnék már felesleges kiadást.
(#) berfureszes hozzászólása Jún 12, 2014 /

Segitséget kérnék egy Whirpool ADP 4420 mosogatógéppel kapcsolatosan. A hibajelenség a következő. Inditás után sokáig szakaszosan üzemelteti az ürítő szivattyúját, majd beindul a vízfeltöltés. A feltöltést viszont nem állítja le hanem a túlfolyón keresztül folyik már a víz kifelé, és ázik a konyha. Az ürítő szivattyút már kicseréltem, de az újjal is ugyanazt csinálja.A szivattyúházban lévő nyomásérzékelő kapcsolót is megnéztem a membrán mögött, kiszerelt állapotban, de az is jó.Kivülről vezérelve sem indítja a folyamatos az űrítést. Az ürítő szivattyú mindig csak nagyon rövid ideig indul be, még arra sem képes, hogy egy korty vizet kinyomjon.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2014
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Az ürítő szivattyúnak semmi köze a túltöltéshez. A befolyócsövön lévő átfolyásmérőt nézd meg amennyiben digitális a gép.
(#) berfureszes hozzászólása Jún 13, 2014 /

Kedves Botesz !
Elméletileg vízvételkor az átfolyás mérőn forog a lapát, de ennek ellenére lehet, hogy rossz? Hogyan tudom ennek a hibáját kiszűrni. Segítségedet előre is köszönöm.
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Persze.elvileg meg kell szaggatnia az 5 V-ot.lehet hogy rossz a benne lévő Reed cső.

A REED cső kapcsolná a vízbeengedő szelepet, és szabályozná a vízszintet a gépben? A másik probléma még akkor is kérdéses, hogy mért nem megy az ürítő szivattyú rendesen.
(#) dsteve hozzászólása Jún 13, 2014 /

Rámértem az átfolyás mérőre. Nálam fix 2.5 - 2.6V van. Ott 5V-nak kellene lennie?
Szakik! Maglód vagy a közelében nincs egyikőtök sem?

Nem a reed cső szaggatja a feszt.a szaggatások számából pedig tudja az elektronika hogy mennyi víz folyik bele a gépbe.
(#) botesz válasza dsteve hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Igen ott fesz nek kell lennie emit a reed cső szaggat.Hogy mennyi fesz nek kell lennie azt nem tudom(szerintem gépenként eltérő).Én zalai vagyok.Ha helyettesíted egy 100 as izzóval ideiglenesen a betétet közben pedig melegíted a hőérzékelőt(ha olyan helyen van hogy üzem közben is ki lehet venni) akkor végig kell futni a programnak.

Szia Botesz !
A reed cső müküdik kiszerelt állapotban megnéztem multiméter és egy mágnes segítségével. Szépen dolgozik ki-be kapcsol.Újabb tipp ? Normális dolog, hogy indításkor amikor a feltöltés elkezdődik, szakaszosan megy a gépbe a víz ?

Valamennyire igen.Mennyire szakaszosan?

Kb 2-3 mp-ig engedi utánna vár, majd megint megindul. De ezzel egyidőben működtetni próbálja a kiürítő szivattyút, de az egy deka vizet nem bír kipréselni a csövön mert az is csak pulzál.

Ezzel párhuzamosan nem villog az indítógomb?

Igen villog egyfolytában. Az igazság, hogy nem is emlékszem, hogy valaha világított-e folyamatosan.

Csak azért mert ha a szivattyúval egyidőben ritmikusan rángatja akkor az táphiba lesz.

Úgy hogy a Reed végére a 2 vezeték helyére akasztasz egy sípolós szakadásvizsgálót és beindítod a gépet.
(#) berfureszes hozzászólása Jún 14, 2014 /

Milyen táphibára utalsz.Bejövő 220 V ?
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 1

Nem hanem a panel tápfeszère.Ha tényleg az a baja akkor elég az x2es kondit kicserélni a panelen.
(#) berfureszes hozzászólása Jún 14, 2014 /

A panelen a C045 vagy a C003 forrasztási pontba van bekötve ?
Következő: »»   86 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem