Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2305 / 3599
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Én hagyományos kaszát használok mostanság. Gyorsabb is mint a damilos és környezet barátabb is. Ráadásul ilyen baleseteket sem okoz.
(#) BarnaPili válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Azzal egy bajom van.Nem tudok vele bánni.Folyton belevágom a hegyét a földbe.Meg kellene tanulni vele kaszálni.Akkor most ihatnám a sörömet.
(#) bajtaig válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Én is, ráadásul alacsony rezsijű , csak reggelizni kell munka előtt!
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Igen, jó lenne ha összejönne, ipari főzőt is építenek!
(#) jani1987 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Kicsit kevésnek találnátok, ha azt mondanám, hogy oda fogok kiköltözni. De helytakarékos leszek: magasított ágy, alatta egy mély fiók a ruháknak. Aztán egy asztal az akváriumnak, meg egy a gépnek. A kályha meg az ajtó mellé. Minimál berendezés, maximális kihasználtság.
(#) zenetom válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Ezt szerintem vedd valami égi jelnek. Költözz panelba!
Egyébként pedig jobbulást!
(#) Norberto válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Ráadásul nem zavarod vele a szomszédokat se, mivelhogy eléggé halk szerkezet. Lehet vele ügyködni már reggeli fél 6-kor is, ha valaki koránkelő típus...
(#) Koree válasza pjg hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Olvastam napközben a topicot és pont ezt akartam írni,hogy itt rohad a nyakamon nekem is már 3 darab.Az elmúlt 3 évben mindig jött egy.A legutóbbinál már több szőr is felhívtak,hogy milyen jó lesz nekem csak aktiváljam április 30-ig.Türelmesen meghallgattam,meg húztam kicsit épp ráértem aztán ágyő.Télen jó kocsi szélvédőt takarítani ha épp nincs kéznél kaparó .
(#) Gery78 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

A fűnyíró-saga-nak nagyon egyszerű megoldása van: Hívj egy hatalmas betonkeverőt, és öntesd ki betonnal ezt a fránya füves részt, és akkor nem kell még kasza sem. A kész betonozásra pedig felállíthatsz egy jó kis sörsátrat, és tehetsz alá egy kényelmes nyugágyat. Ha meleg lenne a beton, akkor csak fellocsolod egy kis hideg vízzel és iszod a jó, hideg, hűsítő söröd a nyugágyban pihenve a sörsátor alatt. Közben mosolyogva gondolhatsz azokra, akik éppen füvet nyírnak.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
(#) nagym6 válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 16, 2014 / 1

Idézet:
„Közben mosolyogva gondolhatsz azokra, akik éppen füvet nyírnak.”

És a fű miatti állandó korholás is megszűnik. Mert -mifelénk- ha nyírom: "már megint búgatja azt a rohadt fűnyíróját". Ha nem nyírom: "de ronda a füve, nem képes lenyírni a lustája".
Valamikor régen nem volt fűnyíró, a természetes fű alacsony maradt, nem kellett bántani. És tele szép mezei virágokkal, szöcskékkel, élettel. Ez volt a természet, és annak szépsége -nekem. Ma utcánként 5000 fűnyíró gondoskodik a sivár szögletes sarkos, természetellenes kihalt kinézetű környezetről, nekem nagyon visszataszító ez a fajta kinézetünk. A valós természet szabálytalan.
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Mivel én sem tudtam bánni vele, kellett egy kis gyakorlás eleinte. De a második alkalommal már könnyebben ment és mostanság már nem probléma vele bánni. Csendes olcsó és környezet kímélő. A damilost, ha tehetném betiltanám. Az a damil amit elhasználsz nem tűnik el csak nem látod. Ugyan ez vonatkozik a benzinre is, ráadásul az is elég nagy környezet szennyezés amíg legyártják a gépet. Arról nem is beszélve, hogy nálunk a faluban egész hétvégén hallani ezeket, mert valaki épp mindig vágja. Nem is könnyebb vele vágni és tetőtől talpig beszór spenóttal, ráadásul a széna sem használható utána. Egyszóval ami ezer éveken keresztül jó volt az jó most is.
(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Sajnos a másikkal is ügyködnek gyakran már akár ötkor is. Le sem sz.....k hogy esetleg van aki még aludna.
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Idézet:
„A valós természet szabálytalan.”

Ezzel tökéletesen egyetértek.
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Sokáig én se tudtam kezelni, de ma már ritka hogy a földbe állítom.
(#) Hp41C válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Nagy melegben kaszálni sem jó. Hogy könnyebben menjen, kora reggel szokták kezdeni. Mindjárt jönnek a kifogások, hogy a kaszaélezés hangja is zavarja az aludni szándékozókat. Gyerekkoromban sokszor ébredtem erre a hangra.
(#) zolika60 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Idézet:
„Gyerekkoromban sokszor ébredtem erre a hangra.”
Azért csak kellemesebb volt mint a fűnyíró.
(#) pjg válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Először meg kell kalapálni az élét.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Azt én tudom, de az sem olyan veszélyes, meg azt csak az aratók csinálták a mezőn, egy házkörül inkább a garázsban vagy a műhelyben történik.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 16, 2014 /

Sosem tudtam megtanulni a rövidebb ritkább füvet vágni. Elhajlik a kasza elől, bármilyen ívben megy, és szuper éle van.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

No de minek a rövid és ritka füvet vágni?
(#) BarnaPili válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Damillal nem lett volna gond,csak acéltárcsa volt rajta.Damil nem viszi az akácot.Föl fogom az egészet szántatni,és hetente rotálom majd.Aztán mehet bele a fűmag.A betont nem szeretem.
Ha elmegyek a szülői házhoz,magamhoz veszem a kaszát,és gyakorolok.De előtte jól kiverem...az élét
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

No! Holnap reggel megyek be, a hazai "ceffrekirályok) egyik képviselőéhez, személyes elbeszélgetésre, a személyes elbeszélgetésünkből nekem az jön le hogy nagyon nagyon nagyon oda akar magához csábítani, ennyire látványos dolgot látott volna a fotóalbumomon? Ennyire jó dolgokat készítek, vagy mi a szösz? Közben ismerősöktől hallottam egy pár háttér infót is, pl: "európai uniós szinten dolgoznak és hogy indokolatlanul precízek". Jó lenne ha pénzben is ilyen jó lenne, azt mondta 9,5 órát kell dolgozni, ami bírható is ha jók a körülmények, de most sürgősebb dolog van, így 12 óráznak ,de rendesen fizeti a túlóra pótlékot stb.. A főnök állítólag 60 év körüli veterán fickó, vele beszéltem én is, elég kedvesnek hangzik így telefonon keresztül. Ha van rá igény, honlap beszámolok hogy mi volt
(#) pjg válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Azt a fotóalbumot megmutatod?
(#) zoly15 válasza pjg hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Persze!
Fotóalbumom
A csávónak ezeket mutatták:
PC foyladékhűtés Ezen nyílt ki a szeme, a réz szerelésen.
Mikro lemezkazán Ez pedig csak egy kis decemberi unalom eredménye!
(#) elektrorudi válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Nem semmi vagy...
Én meg egy olyan fotóalbumot vártam, ahol egy borvirágos orr van minden képen.
(#) elektrorudi válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szóval lakás lesz. Sokan örülnének, ha egy ekkora lakást mondhatnának magukénak. Gyakorlatilag 3 féle tető jöhet szóba:
- nyeregtető
- sátortető
- féltető
Mindegyikre ugyan annyi tetőfedő anyag kell, fából és cserépből egyaránt. Szerintem a legjobban használható a nyeregtető, mert a padlását is tudod használni. A sátortető alatt alig van hely, és bonyolultabb az ácsmunka. A ferde kúpcserepk hátrányáról nem is szólva. A féltető... hűlyén néz ki, sok tégla kell, nagy felület a szélnek. Szóval felejtős.
Fedésnek a legolcsóbb cseréptetőt ajánlanám, mert gondolom, nem egy életre szóló hajlékról van szó.
Nekem volt egy álmom az építkezés előtt: Ráckevén láttam egy házat, aminek a teteje gyakorlatilag egy üvegház volt, télikert, növényekkel stb. Persze semmi nem lett belőle, és már nem is lesz. Nem indítottam meg a fantáziádat?
(#) zoly15 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Köszönöm szépen! Tehát van (volt) oka csodálkozni a csókának?
Most egy számomra is izgi dolgot fogok csinálni, vásároltam használtan (még sajna nem hozta a postás... ) 2Db RC repülő motort, elég "nagynak" számítanak, az egyik 10ccm-es 2 ütemű dízel (izzítógyertyás, nitró nélküli motorok) a másik pedig 6ccm körül lehet, a 10ccm-es bitang nagy kompresszióval bír, így egy eléggé erős, nyomatékos RC autócskám lesz, nagyon várom már a motorokat!
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014
(#) pjg válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Nem csodálom, hogy felfigyeltek rád. Szépek a munkáid.
(#) zoly15 válasza pjg hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Köszönöm szépen! Igyekszem, de ezek sem tökéletesek. Ma a korábban "tuningolt" Erősítőmet rektam be az autómba elég jól szól, az erősítő egy picit nem elég érzékeny, de ideiglenesen jó lesz.
(#) zoly15 hozzászólása Jún 16, 2014 /

Az azért komoly lenne, hogy emiatt figyeltek fel rám, manapság érthet akárki akármihez az a kérdés hogy: "Papír?" Sajna ez számít...
Dicsekszek még ha lehet egy kicsit. Az autónak ugye garázs kell, épül is egy ,arról mutatnék különböző fázisokat, az egész március 16.-án indult, mára ez lett:
Bővebben: Link_1
Bővebben: Link_2
Bővebben: Link_3
Bővebben: Link_4
Bővebben: Link_5
Bővebben: Link_6
Annyit kell tudni, hogy összesen 4 ember dolgozott rajta, Legtöbbet én, a vasszerkezet hegesztése festése összeállítása stb.. Apukám segített betonozni a vasas melóban is, egy barátom betonozni. Egy ács jött segíteni a tetőt csinálni, de csak a léc kiosztás végett kellett, de ha már itt volt fel rakosgatta a cserepeket is.
Következő: »»   2305 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem