Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én hagyományos kaszát használok mostanság. Gyorsabb is mint a damilos és környezet barátabb is. Ráadásul ilyen baleseteket sem okoz.
Azzal egy bajom van.Nem tudok vele bánni.Folyton belevágom a hegyét a földbe.Meg kellene tanulni vele kaszálni.Akkor most ihatnám a sörömet.
Én is, ráadásul alacsony rezsijű , csak reggelizni kell munka előtt!
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014
Igen, jó lenne ha összejönne, ipari főzőt is építenek!
Kicsit kevésnek találnátok, ha azt mondanám, hogy oda fogok kiköltözni. De helytakarékos leszek: magasított ágy, alatta egy mély fiók a ruháknak. Aztán egy asztal az akváriumnak, meg egy a gépnek. A kályha meg az ajtó mellé. Minimál berendezés, maximális kihasználtság.
Ezt szerintem vedd valami égi jelnek. Költözz panelba!
Egyébként pedig jobbulást!
Ráadásul nem zavarod vele a szomszédokat se, mivelhogy eléggé halk szerkezet. Lehet vele ügyködni már reggeli fél 6-kor is, ha valaki koránkelő típus...
Olvastam napközben a topicot és pont ezt akartam írni,hogy itt rohad a nyakamon nekem is már 3 darab.Az elmúlt 3 évben mindig jött egy.A legutóbbinál már több szőr is felhívtak,hogy milyen jó lesz nekem csak aktiváljam április 30-ig.Türelmesen meghallgattam,meg húztam kicsit épp ráértem aztán ágyő.Télen jó kocsi szélvédőt takarítani ha épp nincs kéznél kaparó .
A fűnyíró-saga-nak nagyon egyszerű megoldása van: Hívj egy hatalmas betonkeverőt, és öntesd ki betonnal ezt a fránya füves részt, és akkor nem kell még kasza sem. A kész betonozásra pedig felállíthatsz egy jó kis sörsátrat, és tehetsz alá egy kényelmes nyugágyat. Ha meleg lenne a beton, akkor csak fellocsolod egy kis hideg vízzel és iszod a jó, hideg, hűsítő söröd a nyugágyban pihenve a sörsátor alatt. Közben mosolyogva gondolhatsz azokra, akik éppen füvet nyírnak.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
Idézet: „Közben mosolyogva gondolhatsz azokra, akik éppen füvet nyírnak.” És a fű miatti állandó korholás is megszűnik. Mert -mifelénk- ha nyírom: "már megint búgatja azt a rohadt fűnyíróját". Ha nem nyírom: "de ronda a füve, nem képes lenyírni a lustája". Valamikor régen nem volt fűnyíró, a természetes fű alacsony maradt, nem kellett bántani. És tele szép mezei virágokkal, szöcskékkel, élettel. Ez volt a természet, és annak szépsége -nekem. Ma utcánként 5000 fűnyíró gondoskodik a sivár szögletes sarkos, természetellenes kihalt kinézetű környezetről, nekem nagyon visszataszító ez a fajta kinézetünk. A valós természet szabálytalan. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
Mivel én sem tudtam bánni vele, kellett egy kis gyakorlás eleinte. De a második alkalommal már könnyebben ment és mostanság már nem probléma vele bánni. Csendes olcsó és környezet kímélő. A damilost, ha tehetném betiltanám. Az a damil amit elhasználsz nem tűnik el csak nem látod. Ugyan ez vonatkozik a benzinre is, ráadásul az is elég nagy környezet szennyezés amíg legyártják a gépet. Arról nem is beszélve, hogy nálunk a faluban egész hétvégén hallani ezeket, mert valaki épp mindig vágja. Nem is könnyebb vele vágni és tetőtől talpig beszór spenóttal, ráadásul a széna sem használható utána. Egyszóval ami ezer éveken keresztül jó volt az jó most is.
Sajnos a másikkal is ügyködnek gyakran már akár ötkor is. Le sem sz.....k hogy esetleg van aki még aludna.
Idézet: „A valós természet szabálytalan.” Ezzel tökéletesen egyetértek.
Sokáig én se tudtam kezelni, de ma már ritka hogy a földbe állítom.
Nagy melegben kaszálni sem jó. Hogy könnyebben menjen, kora reggel szokták kezdeni. Mindjárt jönnek a kifogások, hogy a kaszaélezés hangja is zavarja az aludni szándékozókat. Gyerekkoromban sokszor ébredtem erre a hangra.
Idézet: Azért csak kellemesebb volt mint a fűnyíró. „Gyerekkoromban sokszor ébredtem erre a hangra.”
Azt én tudom, de az sem olyan veszélyes, meg azt csak az aratók csinálták a mezőn, egy házkörül inkább a garázsban vagy a műhelyben történik.
Sosem tudtam megtanulni a rövidebb ritkább füvet vágni. Elhajlik a kasza elől, bármilyen ívben megy, és szuper éle van.
No de minek a rövid és ritka füvet vágni?
Damillal nem lett volna gond,csak acéltárcsa volt rajta.Damil nem viszi az akácot.Föl fogom az egészet szántatni,és hetente rotálom majd.Aztán mehet bele a fűmag.A betont nem szeretem.
Ha elmegyek a szülői házhoz,magamhoz veszem a kaszát,és gyakorolok.De előtte jól kiverem...az élét
No! Holnap reggel megyek be, a hazai "ceffrekirályok) egyik képviselőéhez, személyes elbeszélgetésre, a személyes elbeszélgetésünkből nekem az jön le hogy nagyon nagyon nagyon oda akar magához csábítani, ennyire látványos dolgot látott volna a fotóalbumomon? Ennyire jó dolgokat készítek, vagy mi a szösz? Közben ismerősöktől hallottam egy pár háttér infót is, pl: "európai uniós szinten dolgoznak és hogy indokolatlanul precízek". Jó lenne ha pénzben is ilyen jó lenne, azt mondta 9,5 órát kell dolgozni, ami bírható is ha jók a körülmények, de most sürgősebb dolog van, így 12 óráznak ,de rendesen fizeti a túlóra pótlékot stb.. A főnök állítólag 60 év körüli veterán fickó, vele beszéltem én is, elég kedvesnek hangzik így telefonon keresztül. Ha van rá igény, honlap beszámolok hogy mi volt
Persze!
Fotóalbumom A csávónak ezeket mutatták: PC foyladékhűtés Ezen nyílt ki a szeme, a réz szerelésen. Mikro lemezkazán Ez pedig csak egy kis decemberi unalom eredménye!
Nem semmi vagy...
Én meg egy olyan fotóalbumot vártam, ahol egy borvirágos orr van minden képen. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
Szóval lakás lesz. Sokan örülnének, ha egy ekkora lakást mondhatnának magukénak. Gyakorlatilag 3 féle tető jöhet szóba:
- nyeregtető - sátortető - féltető Mindegyikre ugyan annyi tetőfedő anyag kell, fából és cserépből egyaránt. Szerintem a legjobban használható a nyeregtető, mert a padlását is tudod használni. A sátortető alatt alig van hely, és bonyolultabb az ácsmunka. A ferde kúpcserepk hátrányáról nem is szólva. A féltető... hűlyén néz ki, sok tégla kell, nagy felület a szélnek. Szóval felejtős. Fedésnek a legolcsóbb cseréptetőt ajánlanám, mert gondolom, nem egy életre szóló hajlékról van szó. Nekem volt egy álmom az építkezés előtt: Ráckevén láttam egy házat, aminek a teteje gyakorlatilag egy üvegház volt, télikert, növényekkel stb. Persze semmi nem lett belőle, és már nem is lesz. Nem indítottam meg a fantáziádat? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
Köszönöm szépen! Tehát van (volt) oka csodálkozni a csókának?
Most egy számomra is izgi dolgot fogok csinálni, vásároltam használtan (még sajna nem hozta a postás... ) 2Db RC repülő motort, elég "nagynak" számítanak, az egyik 10ccm-es 2 ütemű dízel (izzítógyertyás, nitró nélküli motorok) a másik pedig 6ccm körül lehet, a 10ccm-es bitang nagy kompresszióval bír, így egy eléggé erős, nyomatékos RC autócskám lesz, nagyon várom már a motorokat! A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014
Nem csodálom, hogy felfigyeltek rád. Szépek a munkáid.
Köszönöm szépen! Igyekszem, de ezek sem tökéletesek. Ma a korábban "tuningolt" Erősítőmet rektam be az autómba elég jól szól, az erősítő egy picit nem elég érzékeny, de ideiglenesen jó lesz.
Az azért komoly lenne, hogy emiatt figyeltek fel rám, manapság érthet akárki akármihez az a kérdés hogy: "Papír?" Sajna ez számít...
Dicsekszek még ha lehet egy kicsit. Az autónak ugye garázs kell, épül is egy ,arról mutatnék különböző fázisokat, az egész március 16.-án indult, mára ez lett: Bővebben: Link_1 Bővebben: Link_2 Bővebben: Link_3 Bővebben: Link_4 Bővebben: Link_5 Bővebben: Link_6 Annyit kell tudni, hogy összesen 4 ember dolgozott rajta, Legtöbbet én, a vasszerkezet hegesztése festése összeállítása stb.. Apukám segített betonozni a vasas melóban is, egy barátom betonozni. Egy ács jött segíteni a tetőt csinálni, de csak a léc kiosztás végett kellett, de ha már itt volt fel rakosgatta a cserepeket is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |