Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   315 / 443
(#) slogan hozzászólása Jún 28, 2014 /

Sziasztok !

Régóta küzdök ezzel a kérdéssel és most végre megpróbálom megfogalmazni ,hátha valaki tud segíteni.

Az lenne a kérdésem ,hogy meg lehet e valahogy oldani azt ,hogy a Tact láb-láb közti vezetésről tudjon az Eagle.Az első képen berajzoltam ,hogy vezessen a lábak között és ez működik is ,ha manuálisan huzalozok gyszerűen kihagyom,viszont ,ha autoroute -ot használok ,akkor összeköti ott is.Ez természetes is.
A kérdés ,hogy van e valami megoldás erre ?

Magyarul azt szeretném kihasználni ,főleg mátrixoknál ,hogy a tact vezet a lábai között...
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) roticsgr hozzászólása Jún 28, 2014 /

Ezt hogyan tudnám megoldani, hogy a nyákterven is az elemek olyanjól összekapcsolva legyenek, mint a rajzon?

villogó.sch

(#) slogan válasza roticsgr hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Ezmiez ?

Rajzold meg ! És ne használj ékezetes file -neveket!
(#) roticsgr hozzászólása Jún 28, 2014 /

Mégegyszer!
Szóval a problémám az, hogy a kapcsolási rajzon minden jól össze van kötve mégis, amikor a nyákszerkesztőre váltok jóformán semmi sincs meg.
(#) eyess válasza slogan hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

A láb láb közti vezetést is összeköti az eagle , ha te is összekötöd a kapcsolási terven.Vagy pontosan melyik lábra kell most érteni ezt az összekötést ?
(#) slogan válasza roticsgr hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

A piros pöttyel jelzettel vonalazz !
Mert most a Dimension-al rajzolsz....
(#) slogan válasza eyess hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Azt szeretném kihasználni ,hogy a tact belül össze van kötve.Vezet.
De ha ezt nem tudatom az Eagle -vel ,akkor nem köti össze.
És máshova köt.....
(#) Lucifer válasza slogan hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

A v. > 6.X-ben van olyan lehetőség, a pin-pad összerendeléshez, hogy append.
Csinálsz egy olyan szimbólumot aminek két pinje van és hozzáredneled a 4 pades tokozást.

Nem tudom , hogy ilyenre gondolsz e , ha nem , akkor nem tudom , hogy érted.

minta.PNG

(#) niedziela válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Az append jó, csak pont az lenne a lényeg, hogy a két PAD között ne húzza a sávot.
Az append sem teszi ezt meg, és áthúzza a közös lábat is. Persze le lehet routolni, csak pont a lényeg veszik el.

ezt nem értem
ez 2x6 láb

Igen más a nyomgomb típusa .Azért csináltam , mert ahogy én értem a kérdésedet , akkor az az , hogy egy nyomógombhoz tartozó közös lábakat nem köti össze neked az eagle , és ezt kérdezted , hogy kell , ha én nem jól értelmezem , akkor természetesen nem jó a rajz .Egyébként csak szemléltetésképpen csináltam , de lehet nem jól értettem akkor a kérdést.

Na ,megpróbálom még egyszer feltenni

Azt szeretném elérni ,hogy autoroute -kor vegye figyelembe az Eagle ,hogy a tact -ok belül átvezetnek.De ehhez az alábbi kapcs. rajz nem jó ,mert mindehol beköti ,ha kell ,hanem ....

Ezt nem értem
Idézet:
„tact -ok belül átvezetnek”
.
Akkor másképp kérdem .Neked olyan nyomógomb rajz kellene ahol a lábakat az autoroute egyáltalán nem köti össze csak , ha te úgy akarod.

Kérdezem inkább úgy - mert lehet ,hogy csak rossz a sematikom - ,hogy kellene rajzolnom ahhoz ,hogy csak a piris vonalakat kösse autoroute , a kékeket ne ....
A kéket ugyanis felesleges ,mert belül átvezet a tact

Szerintem erre gondoltál.

minta2.PNG

(#) maestro válasza slogan hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Én értem mit akarsz. Van a 4 pad-es nyomógombod ami mint tudjuk csak 1 áramkörű és a két szemközti lába az alkatrészen belül össze van kötve, tehát felesleges a nyákon is összehuzalozni őket. És mind a 4 lábához akarsz vezetősávot húzni, azonban nem szeretnéd összekötni a már az alkatrészen belül amúgy is összekötött lábakat, mivel így nem tudsz pl. egy 5. vezetősávot a két láb közé húzni. Ha meg nem kötöd össze, akkor meg ott maradnak a sárga unrouted vonalak, ami egyrészt csúnya, másrészt hibaellenőrzésnél hibának veszi az Eagle.
Nem régiben nekem is volt hasonló gondom, de végül én inkább eltüntettem az unrouted réteget. Úgyhogy engem is érdekelne a megoldás. Ez az "append" ez hol van?
(#) slogan válasza maestro hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Tökéletesen fogalmaztál ,köszönöm !De ezt nem tudom megtenni autoroute -nál ,ez a bajom !!!

Amit feltettem az imént neked az autorouttal lett csinálva .Próbáld ki .
(#) maestro válasza slogan hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Ja, hogy autoroute! Ezen átsiklottam.

Hogy ne a levegőbe beszéljünk ...
Futtass autoroute ....
(#) maestro válasza eyess hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

De ő beakarja kötni mind a 4 lábat. Úgyis működik?
Mivel mátrixot akar, ezért gondolom a belső átvezetések lennének a függőleges oszlopok.
(#) slogan válasza maestro hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Igen...

Igen szerintem a kapcs rajznál hiba van.Még pedig ahogy írod nem akarod , hogy összekösse , de akkor például miért van a nyomógomboknak az 1 , és 2 es lábai is bekötve mikor a gombon belül úgy is meg van a kötés.

Mert ,ha nem kötöm be mindkettőt ,akkor vagy 1-est ,vagy 2-est....Úgy sem jó
(#) eyess válasza maestro hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

igazából nem lenne mátrix , mer a közös lábak egy potenciált képviselnek .Vagy csak a látszat miatt kellene ?

De ez mátrix ....

Én csak a kettest kötöttem be a másik nyomógomb négyesével , így kaptam a sorosan kötött nyomógombokat amiket , csak egy közös ponton kötött össze az autoroute.

Esetleg , így ?

Az S1 , S9, S17 nyomógombok lettek megcsinálva.

minta3.PNG

(#) holex hozzászólása Jún 28, 2014 /

Eagle-hoz tud valaki olyan magyar nyelvű tutorialt, ahol egy sima egyoldalú NYÁK-ot terveznek meg?
Következő: »»   315 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem