Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok !
Régóta küzdök ezzel a kérdéssel és most végre megpróbálom megfogalmazni ,hátha valaki tud segíteni. Az lenne a kérdésem ,hogy meg lehet e valahogy oldani azt ,hogy a Tact láb-láb közti vezetésről tudjon az Eagle.Az első képen berajzoltam ,hogy vezessen a lábak között és ez működik is ,ha manuálisan huzalozok gyszerűen kihagyom,viszont ,ha autoroute -ot használok ,akkor összeköti ott is.Ez természetes is. A kérdés ,hogy van e valami megoldás erre ? Magyarul azt szeretném kihasználni ,főleg mátrixoknál ,hogy a tact vezet a lábai között... A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Ezt hogyan tudnám megoldani, hogy a nyákterven is az elemek olyanjól összekapcsolva legyenek, mint a rajzon?
Ezmiez ?
![]() Rajzold meg ! És ne használj ékezetes file -neveket!
Mégegyszer!
Szóval a problémám az, hogy a kapcsolási rajzon minden jól össze van kötve mégis, amikor a nyákszerkesztőre váltok jóformán semmi sincs meg.
A láb láb közti vezetést is összeköti az eagle , ha te is összekötöd a kapcsolási terven.Vagy pontosan melyik lábra kell most érteni ezt az összekötést ?
A piros pöttyel jelzettel vonalazz !
Mert most a Dimension-al rajzolsz.... A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Azt szeretném kihasználni ,hogy a tact belül össze van kötve.Vezet.
De ha ezt nem tudatom az Eagle -vel ,akkor nem köti össze. És máshova köt..... A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
A v. > 6.X-ben van olyan lehetőség, a pin-pad összerendeléshez, hogy append.
Csinálsz egy olyan szimbólumot aminek két pinje van és hozzáredneled a 4 pades tokozást.
Nem tudom , hogy ilyenre gondolsz e , ha nem , akkor nem tudom , hogy érted.
Az append jó, csak pont az lenne a lényeg, hogy a két PAD között ne húzza a sávot.
Az append sem teszi ezt meg, és áthúzza a közös lábat is. Persze le lehet routolni, csak pont a lényeg veszik el.
Igen más a nyomgomb típusa .Azért csináltam , mert ahogy én értem a kérdésedet , akkor az az , hogy egy nyomógombhoz tartozó közös lábakat nem köti össze neked az eagle , és ezt kérdezted , hogy kell , ha én nem jól értelmezem , akkor természetesen nem jó a rajz .Egyébként csak szemléltetésképpen csináltam , de lehet nem jól értettem akkor a kérdést.
Na ,megpróbálom még egyszer feltenni
![]() Azt szeretném elérni ,hogy autoroute -kor vegye figyelembe az Eagle ,hogy a tact -ok belül átvezetnek.De ehhez az alábbi kapcs. rajz nem jó ,mert mindehol beköti ,ha kell ,hanem ....
Ezt nem értem
Idézet: .„tact -ok belül átvezetnek” Akkor másképp kérdem .Neked olyan nyomógomb rajz kellene ahol a lábakat az autoroute egyáltalán nem köti össze csak , ha te úgy akarod. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Kérdezem inkább úgy - mert lehet ,hogy csak rossz a sematikom - ,hogy kellene rajzolnom ahhoz ,hogy csak a piris vonalakat kösse autoroute , a kékeket ne ....
A kéket ugyanis felesleges ,mert belül átvezet a tact A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Én értem mit akarsz. Van a 4 pad-es nyomógombod ami mint tudjuk csak 1 áramkörű és a két szemközti lába az alkatrészen belül össze van kötve, tehát felesleges a nyákon is összehuzalozni őket. És mind a 4 lábához akarsz vezetősávot húzni, azonban nem szeretnéd összekötni a már az alkatrészen belül amúgy is összekötött lábakat, mivel így nem tudsz pl. egy 5. vezetősávot a két láb közé húzni. Ha meg nem kötöd össze, akkor meg ott maradnak a sárga unrouted vonalak, ami egyrészt csúnya, másrészt hibaellenőrzésnél hibának veszi az Eagle.
Nem régiben nekem is volt hasonló gondom, de végül én inkább eltüntettem az unrouted réteget. ![]()
Tökéletesen fogalmaztál ,köszönöm !De ezt nem tudom megtenni autoroute -nál ,ez a bajom !!!
Amit feltettem az imént neked az autorouttal lett csinálva .Próbáld ki .
Hogy ne a levegőbe beszéljünk ...
![]() Futtass autoroute .... A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
De ő beakarja kötni mind a 4 lábat. Úgyis működik?
Mivel mátrixot akar, ezért gondolom a belső átvezetések lennének a függőleges oszlopok. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Igen szerintem a kapcs rajznál hiba van.Még pedig ahogy írod nem akarod , hogy összekösse , de akkor például miért van a nyomógomboknak az 1 , és 2 es lábai is bekötve mikor a gombon belül úgy is meg van a kötés.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Mert ,ha nem kötöm be mindkettőt ,akkor vagy 1-est ,vagy 2-est....Úgy sem jó
![]()
igazából nem lenne mátrix , mer a közös lábak egy potenciált képviselnek .Vagy csak a látszat miatt kellene ?
Én csak a kettest kötöttem be a másik nyomógomb négyesével , így kaptam a sorosan kötött nyomógombokat amiket , csak egy közös ponton kötött össze az autoroute.
Esetleg , így ?
Az S1 , S9, S17 nyomógombok lettek megcsinálva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |