Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   317 / 443
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Idézet:
„...csak véletlen találsz rá...”

Pedig itt le van írva hogyan működik (meg egyebek is).
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Szia !

Itt is le van írva valami, a másik manuálban is le van írva valami meg a harmadikban is.
Ha már tudom mit keressek akkor nem annyira bonyolult
Minden beállításnak van normálisnak tűnő logikus kinézete, ahhoz képest ennek az opciónak elég gyatra.

Hála vzoole-nak azért megoldódott.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
(#) holex hozzászólása Júl 8, 2014 /

Azt hogy lehet megoldani, hogy alapból egyoldalú NYÁK-ot tervezzen az EAGLE, de ha kell akkor feljöjjön a felső rétegre és tegyen be egy átkötést?
(#) bbb válasza holex hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Állítsd be, hogy csak egy rétegen tervezzen, aztán amit nem tudott bekötni, azt kézzel huzalozd be, vagy második körben engedd mindkét oldalon tervezni.
(#) elektrorudi válasza holex hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

A költségeknél a Bottom-ot hagyd nullán (0) a Top-ot állítsd 99-re. A Via is legyen 99.
(#) holex hozzászólása Júl 10, 2014 /

Sziasztok, valaki összedrótozná nekem a NYÁK-ot? Középre egy nagy VCC területet akarok, ami összefogja a 4 kondi 1-1 lábát és a VCC kimeneteket, kívülre meg ugyanezt csak GND-vel. De sehogy sem boldogulok, mindig egyberakja a GND-t a VCC-vel, stb. Megcsinálná nekem valaki (összvissz 9 alaktrész van a NYÁK-on, 3 perces munka)?

Szerk: ja és a biztihez menő vezeték is jó vastag legyen már, mert 5A áram lesz ott is.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014

eagle.zip

(#) kaqkk válasza holex hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Tessék , megnyitás után ratsnest....(nem volt 3 perc)
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014

untitled.brd

(#) holex válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Nem tudom hogy csináltad, de köszi Én már a hajam téptem tőle
(#) kaqkk válasza holex hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Egyszerű : vastag vezető sávok + térkitöltés (rect) és csak a gnd hez használtam a "teliföldet"
(#) holex válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

És tényleg, köszi
(#) cross51 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

De a polygon-nak(teliföld) beállítható a prioritása,hogy melyik poligon magasabb rendű.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 12, 2014 /

Sziasztok!
Mire való a Pinswap parancs? Hogyan kell használni? Jó lenne, ha egy IC-n belül levő két vagy több műveleti erősítőt lehetne megcserélni vele gyorsan (nyáktervezési szempontok miatt), vagy legalább az invertáló és nem inv. lábakat (ha rosszul kötöttem be véletlenül), de egyiket sem engedi. Köszi!
(#) GSZRSZT12000VT válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Bármilyen meglepő is, a lábak felcserélésére! (Ha valamelyik láb 0-ás, az nem felcserélhető!) Bal egérgombbal kijelölöd először az egyik, majd a másik lábat.
(#) Kovidivi válasza GSZRSZT12000VT hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Ellenállásnál működik, ott nem sok értelme van. Műveleti erősítőnél aminél próbáltam, ott nem csinál semmit. Diódánál sem engedi. Polarizált kondenzátornál sem. Akkor mi értelme van ennek a parancsnak?
(#) GSZRSZT12000VT válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

7400-nál pl. tökéletesen működik.
(#) Kovidivi válasza GSZRSZT12000VT hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Tehát logikai kapuknál használható, ahol azonosak a lábak, pl. és kapu össze bemenete. Köszi!
(#) GSZRSZT12000VT válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Pontosan! Funkcionálisan azonosak, de ha NYÁK tervezés szempontjából nem mindegy, melyik láb hova kötendő, akkor használatos.
(#) holex hozzászólása Júl 14, 2014 /

Eagle-ben van olyan lehetőség, hogy automatikusan elhelyezze az alkatrészeket a NYÁK-on?
(#) bbb válasza holex hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Nincs.
(#) holex válasza bbb hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Rendben, köszi.
(#) elektrocad hozzászólása Júl 15, 2014 /

Megjelent az EAGLE 7-es verziója.
Innen letölthető.
(#) vzoole válasza elektrocad hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Hát úgy néz ki nem frissítek.
Design helyett inkább funkciókra költöttek volna.
(#) elektrocad válasza vzoole hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Elolvastad, mit újítottak, vagy csak megnyitottad, doc mappában keresd? Ilyen gyorsan nem lehet véleményt mondani. Ami a designet illeti, átkapcsolhatod a régi felhasználói interfészre is - ugyanúgy néz ki, mint eddig.
(#) vzoole válasza elektrocad hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Most megnéztem...
Ha jól értelmezem a modulos dolgot, akkor az egész jól hangzik, de a többivel nem tudnék mit kezdeni.

De ha már fejlesztettek, akkor igazán beletehették volna a nyelv választási lehetőséget.

Másik, hogy a beállításokat mi a francnak köti a HOME paraméterhez??? Miért nem tudja lementeni a saját mappájába. Nekem a HOME másra van, oda nem írhat az eagle. Viszont emiatt nem is jegyzi meg a beállításait (pl, hogy a régi ikonokkal jelenjen meg).

Tehát jelenleg nekem semmi érdemleges újítást nem nyújt.

Valahogy a jobbegér menüt nem lehet kikapcsolni? Mert 4-es verzió után az agyamra megy.
(#) elektrocad válasza vzoole hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Szia!
Egy új autoroutert is kifejlesztettek, ami állítólag nem csak a raszteren routol, ha jól értelmezem a "gridless" kifejezést.
A nyelvválasztásra van mód, le van írva a "Language settings" fejezetben. Igaz, azzal nem lehet munka közben átkapcsolni, de beállíthatod az elérhető nyelvek valamelyikét. Ha az operációs rendszered az elérhető nyelvek egyike, a program automatikusan azon indul, ha az elérhetők közül másikat akarsz, be kell állítanod.
A HOME paramétert, ill. az eagleerc útvonalát állítólag be lehet állítani, nézd meg a manual_en.pdf "The eaglerc File" fejezetét a 119. oldalon. Én nem foglalkoztam vele, megfelel ott, ahová alapból beírja, Windows alatt futtatom.
A jobbegérhez nem tudok mit hozzáfűzni, nem tudom miért zavar, sok jó funkció érhető el vele.
(#) Fidel hozzászólása Júl 21, 2014 /

Sziasztok!

Megcsináltam egy nyáklapot a kapcsolási rajz alapján, de kicsinek érzem a forrszemeket.
Hogyan tudom ezeket megnövelni?

Előre is köszönöm!
(#) niedziela válasza Fidel hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szia !
képen.
(#) Fidel válasza niedziela hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Köszönöm!

Ezt az ablakot próbáltam meg előcsalogatni, de nem találtam meg a módját!

Az nem világos, hogy a meglévő alkatrészek forrszemeit is megváltoztathatom itt, és az a nyákon is változik majd?

Mit jelent a VIA?
(#) niedziela válasza Fidel hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szia !

Milliószor le van már írva, de akkor mégegyszer.
Baloldalt az ikonok között alul DRC ikon.
Az fog csak változni ami a nyákon van, mind egyszerre, tehát nincs szelektivitás ebben az esetben.

VIA = panel rétegek közti galvanikus kapcsolatot biztosító fémezett falú furat.
Három fajtája van, de ez most hagyjuk.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) Fidel válasza niedziela hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Köszönöm!

Biztosan le van már minden írva ezerszer millió fórumban, de nem találtam meg pont azt amit kerestem. Találtam ezer más dolgot, ami érdekes volt a programban, és kipróbáltam azokat is.
De most szeretném mielőbb befejezni a nyákot, mert ez az első, amit a kapcsolási rajzzal együtt csinálok. Eddig csak nyákrajzot gányoltam benne.
Következő: »»   317 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem