Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hi általában 100n szoktak zajszűrésre használni, azt hogy miként számolják azt nem tudom.
Hi Mesterek!
A gondom a következő lenne. Adott egy oldal irányú kapcsoló (az ESP része)a kocsiba. Hiba jelenség hogy a "hideg" van kb: 15C° -ig a kütyü nem jó. 15C° és 20C° közt kétszeri indítás azaz gyújtás le és vissza működik, viszont 20C° fok felet mindig üzemmel. Kérdésem mi okozhatja ezt a jelenséget. Kábel kontakt hiba nincs (ellenőrizve), valószínű hogy panelon lesz csak az a kérdés mi lehet ennyire érzékeny a hőmérséklet változásra? Nekem három tippem van: kondi, kristály, vagy pad elválás. Szerintetek mi lehet ez?
Szia!
Mi az ESP? A kérdésed pedig nagyon rossz helyen van. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni..(sürgős lenne ) Aki tud segítsen. Vásároltam egy karaoke készletet ami tartalmazott egy keverőt kábeleket mikrofont. Bővebben: Link Egy kis kertipartyhoz szeretnék zenét szolgáltatni szóval nem nagy dolgokra vágyom... Van egy leptopom és egy hifitornyom azzal már sikerült összekötni a keverő egyik részét (cd felirat alatti rész ). Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom úgy összekötni a hifit a keverőt és a pc-t, hogy az A-B keverő részt is tudjam müködteni és szépen össze tudjam hangolni éles határ nélkül a két zeneszámot . Jelen pillanatban csak a Cd felírat alatt lévő rész működik vagyis a hangerőt tudom szabájozni. Letöltöttem a VirtuálDJ-t azzal raknám be a zenéket de nem tudom, hogy milyen vezeték kellene a keverő A-b részéhez és azt mivel kapcsolom össze. Tehát egy hifi egy pc egy keverő van és a keverőn szeretném a számokat keverni halkítani hangosítani és a mikrofon hangerejét szabájozni úgy hogy a pcről megy a zene, ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm a segítséget
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Mivel kontakt hiba, ezért gondoltam hogy alapvető/kezdő kérdésként megállja a helyét, de igen igazad van autóelektronikáról van szó. Tipp?
Sziasztok!
Kellene nekem egy olyan kapcsolás, ami a PC HDD LED-je helyett egy ledsort villogtat. Ezt pár alkatrészből össze lehetne dobni? Egy 10-12 cm-es SMD-s ledszalag lenne a vezérlendő dolog. Előre is köszönöm!
Táp 5V-os ágáról szolgáltatsz neki fesz osztással áramot, áramot korlátozol, tranyó bázisára kötöd valamennyi ellenállással a HDD LED vezetékét és kész vagy. Lehet, hogy mondanak okosabbat, de ez így szerintem működne.
Sziasztok!
Ha relével szeretnék 230V-ot kapcsolni 2 érintkezővel (0 és fázis ugyebár), akkor azt mindenképpen 1 db. két érintkezős relével csináljam, vagy mehet 2 db. 1 érintkezőssel is? Azért a kérdés, mert nem tudom lehet-e abból baj, ha valami nagyon valószínűtlen hiba folytán csak a fázis, vagy csak a nulla kerülne rá a fogyasztóra. Ugye ennek két érintkezős relénél kicsi az esélye, viszont, ahol venném, nincs 10A-es 2 érintkezős. Nekem meg egy motorra menne, aminek az indulási áramfelvétele 10A (utána beáll 2,6A-re).
Kell hozzá 2 darab hangkártya.
A beépÍtett és egy USB-s. Pl: Bővebben: Link 2darab sztereó 3,5mm jack-RCA kábel. BeépÍtett hangkártya kimenetét összekötöd keverő line 1 bemenetével USB kártya kimenetét LINE 2 re CD-re köthetsz egy harmadik jelforrást pl: rádiót vagy CD lejátszót (nemmuszály) AMP-ot a hifidre kötöd. MIC pan poti állÍtja hogy melyik mikrofont szeretnéd hallgatni, micro pedig a hangerejét Kis kapcsolók kinyomva legyenek a keverőn. Mikrofonokat MICRO L és MICRO R bemenetbe kötöd. Mindkét hangkártyán maxra tekered a hangerőt. Virtual DJ ben External Mixerre kapcsolod a hangbeállÍtásokat és 2+1 card-ra. A "szabájozni"-t ly nal kell Írni. Link javítva. Használd a link gombot! Ne verselj, a mondatok közé ütött üres enternek nincs semmi értelme. -moderátor- A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Szia
Ilyen indulóáramot már célszerűbb mágneskapcsolóval kapcsolni.Ráadásul az háromfázisú, és egyben tudod kapcsolni a fázist és a nullát (plusz marad egy tartalékérintkeződ beégés esetére).
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Vannak még rendes emberek.
![]()
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyre írok, viszont még kezdő vagyok.Van egy Delux 2.1-es hangrendszerem és az lenne a kérdésem, hogy lehetne-e távirányítást építeni bele valahogy?
Szia! Témája. Egy konkrét kapcsolásért sem kell messzire menni.
Tökéletes bármely USB hangkártya. A hozzá való szoftvert (ha van) nem kell feltelepÍteni.
Én 2200 Ft-ért vettem, de csak azért mert ez volt a legolcsóbb. Nem kell hinni az 5.1 meg 7.1gyes két jack csatlakozóval rendelkező csodáknak.
Helló. A keverőből rca-rca kábellel az amp csatiból mész a hifi bemenetére, a line1re pedig jack-rca kàbellele a laptora, a mikrofonokat pedigértelemszerűen bedugod. Azt ne várd, hogy két zene kőzött tudj fade-elni, mert ha mind a két zene egy műsorforráson van, akkor csak a virtualdjben tudod váltogatni. Ha pedig mondjuk a pc és a telefonod között, akkor a telefont pedig a line2re kötöd, és akkor tudod használi az ab fadert.
Sziasztok! Távirányító elemtartójából szeretném eltávolítani a szárazelemből kifolyt elektrolitot. Ugye ez egy nyúlós, gélszerű, ragados gány. Hogyan lehetne a legkönnyebben eltávolítani és a lehető legtisztábbra varázsolni. Nem részletezem, hogy milyen szabálytalan egy ilyen elemtartó rész. Remélem tud valaki, valamilyen okosságot. Köszönöm. Üdv.: Yoe
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
roticsgr! A CCIR nem egy tartomány, hanem egy szabvány.
Ez nem az elemből folyt ki hanem a távirányító gumija izzadta ki magából. Szét kell szedned és alkohollal kilehet mosni.
A CCIR egy nemzetközi tanácsadó testület (volt) amely ajánlásokat dolgoz ki a rádiófrekvenciás spektrum felhasználására. Ma ez a testület az ITU része, feladata továbbra sem változott. Ezeket az ajánlásokat fogadják el a tagországok, ami azután minden országban nem szabvány, hanem törvény (Magyarországon az EHT és mellékletei függelékei ) rögzít.
A köznyelv nevezi (természetesen helytelenül) a 87,5 - 108 MHz URH rádióműsorszóró sávot CCIR sávnak. Az EBU (European Broadcasting Union) döntött úgy, hogy a CCIR ajánlásban szereplő 58 - 108 MHz műsorszóró sáv 87.5 - 108 MHZ részében rádióműsort fog sugározni. Az OIRT pedig úgy, hogy a 63 - 74 MHz sávban fogja tenni ugyanezt. A sáv többi részében TV műsorszórás történik. TV 1 - 4 csatorna. Ez a felhasználás mára már jelentősen megváltozott, és csak az EBU sáv maradt. A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Már szétszedtem és gumi egyáltalán nincsen benne, másrészt csak az egyik elem alatt találtam, harmadrészt az elem + "sapkáján" ott van a kikristályosodás. Ettől még az alkohol jó ötlet lehet.
Ha az 5V-os tápon akarsz zavart szűrni, oda zavarfrekvenciától függően rakj kondit (akár többet is (10nF-100nF- xxxuF).
Ha a jel zavarszűrésére gondolsz, akkor a PIC-ekhez megszokott az 1kOhm - 100nF. Ez aluláteresztő szűrő, vágási frekije ~1,6KHz (fv=1/(2*Pi*R*C)), ha gyorsabban szeretnél mintavételezni csökkentheted a kapacitás értékét.
Sziasztok.
Még Pár éve készítettem egy TDA 2030-as erősítőt, ami első erősítőnek egesz jól szól, viszont nem használom semmire sajnos. Viszont vettem nemrég egy TV-t, aminek a hangja borzalmasan rossz, és szeretném a hangfalamra kivezetni. Sajnos csak HDMI, Fülhallgató és Optikai kimenete van. a fülhallgató kimenetet a TV egy szintnél jobban nem csavarja fel, így kell valami más megoldás. Arra gondoltam, hogy az amúgy sem használt HIFI-t alakitanám át. Tudnék szerezni készre szerelt optikai átalakítót, ami egyből szétszedi a sztereó jelet. Arra gondoltam, hogy kiszedném az erősítőből a bemenet választót és az előerősítő panelt, és az optikai átalkító sztereó jelét direkt a TDA-ra kötném rá. Esetleg tegyek bele azért egy Potit a hangerőhöz? Ez szerintetek életképes lenne? Minél letisztultabb dolgot szeretnék a lakásba. A hangszín, balance, és a többi, amit az előerősítő tudna, arról le tudnék mondani. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Szia!
Scart csatlakozó van rajta? Mert abba be szokták kötni a hangkimenetet is. Nézd meg.
Szia, van rajta SCART de szerintem az bemenet, nem kimenet.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Nézzél rá, ki tudja.
Sajnos csak optikai kimenete van.
Mi a tévé típusa?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |