Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fluoreszcens kijelzők (VFD) használata

Témaindító: eSDi, idő: Márc 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 51
(#) Beringer 600 válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Igen,ha be van építve,akkor rendben működik.Már akkor is ki világít minden digit,ha még a pc-n nincs is jel,és csak hozzá érintem a kijelző bemenetéhez a bemenő jel kábelt.
Lehet valami meghajtó áramkör kellene hozzá külön,?
(#) gernerakos válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Hát, a meghajtó áramkörök már nem az én pályám. Mindkét esetben ugyanoda kötöd a jelet? Ha nem akkor próbáld meg ugyanoda kötni. Lehet le kellene választani a pc-ről, egy leválasztó trafóval. Próbáltad más jelforrásról?
(#) Csupasz válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Foto, kapcsolási rajz, milyen VFD,csak a VFD, vagy használod a meghajtóáramkörét is....
Valami konkrétumot!
(#) sooty válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Kicsit képzavaros hogy lesz a málnából paradicsom? Van rá példa: Raspberry Pi + HD44780 VFD
(#) Beringer 600 válasza Csupasz hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szia!
Igen van a kijelző modulon egy a kijelző procit meg hajtó egy soros láb elrendezésü ic ő fogadja a bemenő jelet,.
(#) Csupasz válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Az eredeti tápot használod, vagy építettél külön tápot is?
(#) gernerakos válasza sooty hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Egyenlőre én se tudom... Az a gond, hogy nekem valami ezeréves videomagnóból van bontva, aminek a tipusát sem tudom, mert az nem volt mellé rakva a kukánál.
Továbbá, hogy rendes fényerővel fusson, 20-25 volt kell neki, az pedig nincs a málnában...

Itt egy kép,a kijelzőről.

Az eredeti tápot használom.
(#) sooty válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Ez a két dolog, amit írtál nem akadály (erős nézéssel és egy mc34063-as stepuppal megoldható) , viszont az illesztőfelület a raspberry pi GPIO felé, amit a srác megcsinált HD44780 kompatibilisen az már keményebb, lévén tudnom kéne a raspberryt programozni. Viszont a PT6314 itt is segítene, ha lenne...
(#) gernerakos válasza sooty hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

hát, majd ha megtanulom programozni, megoldom a vfd vezérlését is... a villogó pont a számok közt már megy esetleges eredményről beszámolok!
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014

Még annyit vettem észre,ha a bemenetet,és a GND-t össze zárom,akkor is ki világít az összes digit.

mondom, szerintem le kellene választani egy leválasztótrafóval...

Segítenél benne, hogy is kell azt?

Lényegében kell egy transzformátor, a legjobb lenne kifejezetten levásztó, de megteszi egy kisebb, például 230 voltról 9 voltra.
Ha megvan, fogod, és megfordítod, technikailag felcseréled a primer és a szekunder tekercset. Tehát: a 230 voltos rész egyik "kábele" megy a pc valamelyik kimenetére (jobb vagy bal), illetve a pc kimenet földje a 230-voltos rész másik kábelére. A szekunder kivezetései pedig a vfd jelbemenetére. Elvileg így az egyik oldala működni is fog, de nem vagyok 100%-ig biztos. Lehet ezt nem ebben a topikban kéne, ez már nem annyira VFD.

Most jut eszembe hogy még nekem van régi Beag keverőből bemeneti leválasztó trafók.Azok jók lennének?

Köszönöm szépen,ki fogom próbálni!

minden bizonnyal jó lesz, csak ha leválasztó, akkor ne fordítsd meg!

Köszönöm!
(#) eSDi válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Üdv!

Idézet:
„ha a bemenetet,és a GND-t össze zárom,akkor is ki világít az összes digit.”

Itt szerintem más gond lesz, nem pedig az illesztetlenség hiánya. Kiszerelt állapotban minden be van kötve? Az összes GND össze van kötve egymással? (Néha a felfogatás viszi át másik helyre.)
(#) Beringer 600 válasza eSDi hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szia! Már nem foglalkozok vele, kiment a kukába.
(#) Beringer 600 válasza eSDi hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Csak 1 GNd volt ,két bemenetel,és egy +
(#) sooty válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Talán az apróban jobb helyen lett volna
(#) sooty hozzászólása Jún 14, 2014 /

Monster orosz vfd óra: Elektronika-7 (49 vfd csővel)
(#) gernerakos hozzászólása Jún 20, 2014 /

Múltkor már itt írtam Raspberry pi-vel való VFD meghajtás ötletét. Nos, mint az előre látható volt, ez nem fog működni. A próbléma a következő: A raspberry tápja 1A-s ebből kb. 500mA-t meg is eszik a málna, így kb. ugyanennyi marad GPIO kivezetésekre. Ezeken a kivezetéseken a maximum feszültség 5v, de van egy 3,3 voltos kivezetés is. Ez a feszültség és áramerősség édeskevés egy VFD üzemszerű meghajtására, habár a multiplexelést könnyedén le lehetne küzdeni. Tehát akkor kéne mondjuk egy relé, aminek a tekercse 5 voltot igényel, és 30-35 voltot kapcsol. De ez sem fog menni , pont a multiplexelés miatt. Ekkor ugyanis egy digit csak 0.01 másodpercig világít, utána jön a következő, ez pedig a relének túl gyors. Tranzisztorokkal esetleg meg lehetne oldani, oda még nem jutottam el.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
(#) Buvarruha válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Ha nicns más fesz, akkor stepup konverterrel kell 30V-ot csinálni, majd felhúzóellenállásokkal és tranyókkal kapcsolgatni a szegmenseket.
(#) gernerakos válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Amúgy nem lenne egyszerűbb venni egy hd44780 kompatibilis VFD kijezőt, és azt vezérelni? Annak elég lenne az 5v DC?
(#) Buvarruha válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Annak elég lenne az 5V (az is stepup konverteres), de az ára is elég..
(#) gernerakos válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Hát igen. Azt hiszem egyenlőre maradok az lcd-nél...
(#) szebee hozzászólása Júl 4, 2014 /

Sziasztok!

Egy újabb VFD termés. Melyiket tudnám és hogy beüzemelni? Az USB-és és a "kicsi" könnyünek tünhet....
Következő: »»   33 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem