Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   216 / 254
(#) kisgeri válasza bbazs hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Gratulálok! Örülök, hogy összejött a garnitúra! Szép látvány lesz, megérte összeszedni!
(#) bbazs válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Köszönöm, biztos látványban ott lesz majd.
Meghajtásra nincs ötlet?
(#) kisgeri válasza bbazs hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Kész, 100%-os bevált megoldás itt a topic keretein belül még nincs. Egy elkezdett verzió van, de jelenleg időhiány miatt nálam is pihen egyelőre a projekt. Ha van kedved beszállni és fejleszteni, tesztelni, (inkább utóbbi) az jó lenne. Jelenleg nálam teljesen szét van szedve, dobozolásra vár az egész, már véglegesre szeretném majd összerakni, akkor tudom folytatni én is a teszteléseket. Addig a kijelző rész sérülékenysége miatt deszkamodellként már nem fogom összerakni. Összefoglalva itt van, a tapasztalatokról tudok majd még írni, de csak akkor van értelme, ha már van is mivel tesztelni. Jó lenne, ha én is tudnám folytatni végre...
(#) kocsgab002 válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Jó lenne, ha folytatódna a projekt, mert akkor én is beszállnék, jó lenne már kezdeni valamit ezekkel a nagy csövekkel, mert 2 éve állnak a polcomon. Bár sajnos nekem csak 4db van
(#) sooty válasza bbazs hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Üdv a klubban... Azért valami modernebb HV sorozatra épülő meghajtást sem lenne hátrányos összehozni Bad nixie
(#) MrBrown válasza bbazs hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Szia,
Ma több mint két év után(!!!) végre dolgoztam a 3015F órán. Este 9-től mostanáig forrasztottam. Ha sikerül mégegy ilyen hosszú műszakot csinálnom kész lesz és kiderül hogy esetleg pontatlan-e tényleg.
A sors fintora, hogy ezt a programot direkt nixiekhez írattam Hp41C-vel és most meg minitronnal látja meg a napvilágot.
Ha beválik ideális lesz neked.
Most már muszály befejeznem a hét végéig.
Üdv.
(#) vicsys válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Idézet:
„Kész, 100%-os bevált megoldás itt a topic keretein belül még nincs.”

Khm. Nekem 2 órám is ketyeg ami non multiplex...
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Jogos! Akkor javítom unmultiplexált-ra.
(#) kocsgab002 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

És melyik publikus Vic Mester?
(#) kocsgab002 hozzászólása Júl 9, 2014 /

Ha már z568m...Ti milyen foglalatba teszitek, tennétek ezeket a nagy csöveket? Én Ezt néztem, de 30e picit sok érte
(#) Pali79 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Nem tudom milyen vastag a lába, de ha vékony akkor precíziós tüskesor belét tenném. Ha vastag akkor esetleg molex csatlakozót.
(#) bbazs válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Ez az olcsóbb megoldás: Bővebben: Link
(#) CIROKL válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Primitiv megoldás de atom biztos és olcsó : Bővebben: Link
(#) sooty válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

A db25 printercsatlakozóból kiszedett hüvelyek jók ehhez is (z560m, z566m, z568m, iv-12 stb.) a molex túl tág (iv-1, lc-516) a pre iziósba nem megy bele (zm1120).Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) MrBrown hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok,
Tetemes ( 3 perc 47 másodperc / nap ) késése miatt egyelöre órának nem- csak valami számlálónak nevezném, mindenesetre több mint három év után végre végleges alakot öltött a 3015F minitronokból felépített mokány kis szerkezet. A dobozát CIROKL készítette 6-os savállóból. Ez jól ellensúlyozza a minitronok törékeny külsejét
A programot Hp41C írta az én kérésemre ami ugyan 2012 novemberében már létezett ebben a formában, de akkor a TIL 311-ekkel felépített breadboardos áramkörön annyira melegedett a 7805, hogy nem tudtam tesztelni a pontosságát csak a menürendszerét.
DS32 szolgáltatja az alopt a pontossághoz
További részletek és fotók majd ha eléri a +-1 másodperc / nap pontosságot.
Üdv.

image.jpg

(#) kisgeri válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Szép lesz, jó lesz! Kíváncsi leszek a részleteire is majd. Talán pont ma érkezik egy újabb adag nekem is ezekből.
(#) vicsys válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

h5:9h:80 ?? Tényleg eléggé pontatlan...
(#) MrBrown válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Részben nekem is ugyan ez a va...... dúló semmiből kirobbant 3015F "hisztéria" adott újabb lendületet a bejefezéshez amiből gondolom neked is csurrant-cseppent és amiből legyünk őszinték én is kivettem a részem 10 darab erejéig abból a megfontolásból hogy ha véletlenül 300 évig élnék akkor sem maradjak tartalék minitron nélkkül
Valamint az összes meglévő de átépítésre váró és jövőbeni nixie projektem motorjának szánom ezt a programot és szeretném már véglegesnek tudni.
(#) MrBrown válasza vicsys hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Hááát igen, ezen a szinten akár már ezt is muathatná...
(#) Pali79 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Nem tükör az csak fejjel lefelé van valamiért, de ha új lapon nyitod akkor jó.

image.jpg

(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Persze-persze leesett elsőre, csak lelomboz a pontatlansága
(#) MrBrown válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Na nekem az jó amit én raktam fel és a tied nem nyitható meg!
(#) Pali79 válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

He-he! Ez érdekes, mert én meg tudom nyitni, de elölnézetben jó, új lapon meg fejjel lefelé van.
(#) mark.budai hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok! Immáron harmadszorra építem meg Tom cikkében közölt kapcsolási rajzát, elég jól testre szabva, azonban most ki akar fogni rajtam. A változtatások: 4 cső van, azaz a másodperc kijelzést elhagytam. Az anódfeszt a Vicsys-féle 555-ös konverterrel állítom elő, és a nyák elő van készítve, hogy áramkimaradás esetén a PIC egy 3.6V-os akksiról kapja a tápot.
A mostani órámnál viszont, az óra 10-es csőben nagyon halványan látni lehet a másodpercek egyesét. Lehet, hogy a többit is, de ez elég feltűnő a viszonylag gyors lépés miatt. Már kicseréltem mindkét MPSA tranzisztort az anódkörben, a nyákot háromszor átmostam denszesszel, átvezetés mérve nincs. Lehet, hogy a kontroller már látja a fehér fényt, és lassan összeforr a Nirvana örök megnyugvásával? Vagy mi lehet a gond? Az az érdekes, hogy a másodperc kimenetek a pictől sehova nem vezetnek tovább, oda fólia sem megy, csak a forrpontok vannak, pont azért, mert nem használom.
(#) kocsgab002 válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Sn74141-et próbáltál cserélni?
(#) mark.budai válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Köszönöm, megpróbálom! Közben eszembe jutott, hogy ott van a kapcsitáp a cső alatt-mögött, csak nem szórja meg a 15K-s előtét ellenállást... Ha igen, akkor fémkalitka lesz, nehogy mást is megzavarjon. Ha egyik sem segít, akkor kipróbálom másik kontrollerrel, bár ezt szeretné legkevésbé a pénztárcám.

Más: bbazs kérdésére, hogy kéne egy multiplex-mentes vezérlés. Én már gondoltam arra, hogy egy 16F877 lehetne a vezérlő, ennek van elég portja, hogy kiadja a 6 karakter BCD kódját, ez 20 port, és kapjon három nyomógombot, vagy egy RTC IC-t, esetleg DCF77-modult.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2014

Kapcsitáp nem nagyon rondít bele, anno én is sokat kísérleteztem vele. Ha pesti lennél, mondanám, hogy ugorj át hozzám, nekem 3 példányban van megépítve.. Szerintem 74141 lesz a ludas. Eredeti, vagy orosz?
(#) mark.budai válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

A másikban nekem sincs vele gond, ezt egy haveromnak építem. Eredeti, TI 74141 van benn, de nem gond ha cserélni kell, van itthon még pár darab.
A vezérlő nekem is 3 példányban van meg, igaz az egyikben 7447 van, és VFD csöveket hajt.

Idézet:
„igaz az egyikben 7447 van, és VFD csöveket hajt.”

Igen azt láttam. Esetleg értekezhetünk róla privátban, vagy a saját topikjában?
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Az a vfd-s verzió engem is érdekelne, főleg ha még a mp kijelzést is tudja.
Következő: »»   216 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem