Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Ez közelebb is van, mint a Hestore, úgy is vonattal fogok menni. Lehet, hogy hülye kérdés, de mekkora biztosítékot tegyek bele? A trafó melyik oldalára? Az IC max áramából induljak ki?
A szekundereket 5A-rel védeném, a primert 630mA-al.
Ha 3 db híd lesz, akkor a primeren 1,8A-es biztosíték?
A szekundernél 15-15A-es biztosítékokat, vagy érdemes minden végfokhoz külön 5-5A-est? Lomha kell vagy gyors? Kicsit jobbak az árak, mint ahol én vásároltam eddig A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2014
Úgy gondoltam egy darab 120VA-es transzformátorod lesz, 2x12V szekunderrel. A csatornák teljesítményét 25W/8ohm, illetve 30W/6ohm teljesítményre taksálom. 6 ohm-os hangsugárzók esetén 20%-kal nagyobb biztosíték kell az előbb említetteknél.
Reloop ahogy kérdet itt folytatom.
Ezt használtam: Bővebben: Link
A NYÁK-on a "reloop" felirat nem önös reklám célú, annak olvashatóságából látszik, hogy az adott nyomtatott áramkör készítési eljárás igényel-e tükrözést.
A PDF fájlnév sem véletlenül tartalmazza a "vasal" szót. Sebaj, most már ezt is tudod. A mellékelt képen láthatod hol is van a hiba. Nem volna kedved a rajzolás helyett valami komolyabbal próbálkozni? A vasalás tényleg nem ördöngősség. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Szívesen vasalnák ,de nincsen lézernyomtatóm csak tintasugaras.
Tehát akkor ez amit készítettem nem ér semmit? Használhatatlan?
Az IC kötött lábkiosztása miatt, sajnos kárba veszett a munkád, vigasztaljon, hogy egy tapasztalattal gazdagabb lettél.
Magam is panelek tucatjait készítettem annak idején rajzolással, fog az úgy is menni. Azért tintasugarassal nyomtasd ki a mellékelt pdf fájt, jelöld át a furatokat a rézre, és gondosan kötögesd őket össze. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Köszönöm!
Most ki van fogyva a tintasugarasom is! Egyébként milyen programmal tudok pdf-et nyomtatni mert ami a gépemen van alap program azzal csak megnyitni tudom. Amég nem tudok nyomtatni addig majd telefonról nézem a tervet.
Nálam a Chrome böngésző felajánlja a nyomtatást, amúgy Foxit Reader-em van az is tudja.
Keress valaki ismerőst, aki tud nyomtatni Mostmár ne kapkodd el!
Észrevettem, nálam is!
De letöltöm a programot is. Csak műnyomó lapon jó vasalni? Mert néha-néha egyik ismerősömmel tudnák nyomtattatni.
Ja még annyit hogy ezeket az alkatrészeket fel tudom még használni nem?
Igen, selymes felületű papír kell, ami nem issza a festéket, bővebben a témájában érdeklődj utána. A vasalóson tükrözve látszódjon a "reloop"!
Az alkatrészeket újra használhatod, az IC-nek rögtönözz valami hűtőlemezt/bordát, hogy a kiforrasztás ne süsse meg!
Fotópapírt próbáld ki kicsit több hibával de átmegy, és vaskloriddal nekem nem szokott alámarni de persze figyelni kell mint mindenütt
Nem túl szép és esztétikus megoldás, de ha a forrasztási oldalról ülteted be az alkatrészeket, még használható a panel.
Annyit nem ér ez a kis panel.
Úgy vagyok vele hogy ha van hozzá anyagom akkor inkább megcsinálom szépre, addig is gyakorlok.
Na megvagyok!
Hogyan tovább? Minden jó?
Alakul! Szomszédos vezetősávok között nincs zárlat ugye?
Mi is lesz a tápegységed? A táp pozitív és a panel bemeneti pozitív közé be kéne tenni egy ellenállást az élesztés alkalmával. Ez lehet 10-22 ohm ellenállás, vagy 1-2 sorba kötött járműizzó a tápegység feszültségének megfelelően. Bármilyen zárlatot rejt a panel így sem a táp sem az IC nem fog sérülni, köszönhetően az áramkorlátozásnak. A bemeneti pontot egy huzaldarabbal egyelőre zárd a testre! Meg kell mérni, hogy az IC 5-ös láb (pozitív táp) testhez képest mért feszültségének nagyjából a fele jelenik-e meg a 4-es lábon (kimenet). Ebből látható, hogy egyenfeszültség szempontjából rendben a kapcsolás. A tápági áramkorlátozót egyelőre bent hagyva, fel lehet szabadítani a bemeneti lezárást, és rákötheted a jelkábelt. A jelforrás és az erősítő bemenete közé remélem terveztél potenciométert. Rákötheted a kimenetre a hangszórót, és halkan meghallgathatod az erősítőt. Azért csak halkan, mert az áramkorlátozó (izzó/ellenállás) leejti a feszültséget erősebb terhelésnél. Amennyiben torzítás mentesen megszólal az erősítő, és nem tapasztalsz egyik alkatrészen sem melegedést a korlátozót kiveheted (cserélheted 1-1,5A biztosítékra) és mehet élesben az erősítő
Hú ez kicsit bonyolultnak tűnik.
A nyákterven be tudnád nekem jelölni a ki/be meneteknél hogy melyik micsoda? Zárlat elvileg nincs, de még egyszer ellenőrzöm. Van néhány bontott potméterem, mérete mindegy? A tápegységem egy akkumulátortöltő lesz. Köszi a sok segítséget.
Remélem szemléletes az ábra.
Teljes mértékben!
Nagyon szépen köszönöm így már biztosan boldogulok!
Mit tudsz tenni áramkorlátozónak a pozitív ágba?
Valószínűleg ellenálást.
Az jó, csak a próba hevében meg ne feledkezz róla!
Remélem nem.
Alig várom a holnapot úgy izgulok. Ez az első "nagyobb" projektem!
Tehát az élesztésnél így kell kinéznie:
Még annyit hogy mekkora hangszórót használjak?
Az ellenállást helyesen rajzoltad be. A hangszóró szinte bármilyen lehet, gondolom van már elképzelésed mit szeretnél rákötni. Mehet rá már a próba alkalmával is.
Igen van.
Kész vagyok! Működik , de nagyon vísszhangosan szól. Mitől?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |