Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mármint a trafó szakadt? Akkor rendben vagyunk!
Igen , de a biztos az , ha ki lenne véve , és kiméregetni a lábait.
Én kiszedem, csan mond hogy mit mérjek. Pontosan ugyanilyen trafóm nincs, csak ilyen méretü képcsőköz, ha a kivezetések nem is oda esnek áthuzalozom. Mást nemtudok kitalálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Azért nem minden trafó jó minden tévéhez.Ha kivetted akkor a rajzon , illetve csak külön van sortrafókról rajz , hogy melyik láb melyikkel kell , hogy köntaktban legyen .Amelyik lábhoz nem tudsz majd mérni , és a rajzon kellene tudni , akkor az az jelenti , hogy az a lába szakadt a trafón belül. Én a 7 es lábra tippelek.A 7 es láb elvileg majdnem mindegyikkel a primer oldalon kell , hogy mutasson , Tehát a 7 es az 1,3,4,5,6,9 lábbakkal működik.Tehát olyan mint egy közös pont.Ha valamelyikhez nem fogsz tudni mérni , akkor az a trafó kuka.Illetve számítana az is , hogy mennyit mérsz , mert lehet , hogy csak már gyenge a trafó , de első körben ezek lennének a fontosak , hogy nincs e szakadás.
Az 1-es 3-as és 9-es kivezetéseknek multi szerint semmi köze a 7-es lábhoz. Ugye a 7-es a GND, természetes hogy nem fog indúlni.
A többi kivezetés 2-3 ohmot mutat a 7-eshez mérve. 1-3-9 lábak pedig egymással mérve ugyanúgy 2-3ohm. De GND-hez nulla.
Akkor egyértelmű a helyzet számodra is gondolom.
Kell bele egy sorkimenő .Még azért utána néznék jobban .A sorkimenő típusát írd már le légy szíves. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Felteszek kétféle trafó pontjainak összekötését , és kimérhető pontokat segítségképpen.
Be kell azonosítani , hogy melyik felelne meg neki , mert az egyik rajz szerint az 1,3,9 pontok jól együtt vannak.Itt egy FBT teszter lenne most jó neked ami tutira kiméri , hogy a trafó ugyan nem zárlatos , de más gyenge. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Szerintetek hogyan lehet a képet függölegesen eltolni egy Orion ti435mtx készüléken mert a felirat alig látszik alul?
Szerintem nem kellene eltolni ,mert akkor a felső részt nem fogod látni.
Attól , hogy mértél az 1,3,9 pontokat egymáshoz , attól még lehet rossz a trafó , ha már gyenge.
Vagy , azt tudod csinálni , hogy egy hasonló trafód , ha van otthon összehasonlítod mérés által , vagy meg kell keresni , a típus megfelelőjét , és aszerint nézni , és kimérni .
Asszimetrikusan láthatóan csúszott el . 2-3 cm-t. 37 cm-es képnél már sok.
Most ez a felirat nem látszik alul ezt , hogy kell érteni?
Milyen forrásról nézed , illetve a sima tv csatornákon is ez a helyzet.stb stb stb .
Mi van akkor ha tévedünk és a trafó jó.
Hol kell elindúlni, mit nézzek át? Amúgy most nézem, néhány hozzászólással előttünk egy ugyanijen sasszival küszködnek, viszont ott van magasfesz. Megkérem én a csávót hogy mérjen rá a trafó lábaira nekünk. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Azért néztem utána .Most , hogy kivetted a trafót köss egy 230/100w izzót a tápnál lévő trafó 17 es pontjára , ahol +150 voltnak kellene lennie.Ezután kapcsold be a tévét , és mérj meg minden feszültséget a táp szekunder oldalán.Azért kell az izzó , hogy nehogy megfusson a táp , tehát legyen némi terhelés rajta .Hiába , hogy nincs benne a sortrafó , e a táp szekunder oldalán ugyan úgy minden feszültségnek stimmelnie kellene.
A felirat és az alsó futó szövegek épp csak látszanak néha csak félig.
Bocs , de nem kaptam választ a kérdésemre mégpedig arra , hogy milyen jel forrásnákl van ez hiba .
Sziasztok
Ma végre van időm a tv-vel foglalkozni. Ahogy azt tanácsoltad, visszaállítottam a képcsőpanelen az eredeti állapotot és állítottam a potméteren. Sajnos be sem jött a kép, akárhova is tekertem. Illetve sok tekerés után a kép kivilágosodott, de csíkos volt, kékes színű és nagyon homályos, élvezhetetlen. Vagyis a dióda és az ellenállás áthidalása nélkül nincs kép, ezért ismét áthidaltam őket és így állítottam a potméteren. Most bekapcsolás után villog párat, de azután működik rendesen. Eddig. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
SZiasztok, kaptam egy LG 60pk250 plazma tv ,az a baja vele hogy hang van kép nincs ,érdemes meg javitani vagy javithato ?.
A feszűlcségek a következő .5, 15 ,18 ,58 ,205v ,a bistositékok jok ,stby van ,rele kattan ,de a hangon kivűl semmi sötét a kép ,távirányito nincs scart -al probáltam .Mi lehet a baja ?.
Szia! Néhány képet lehetne kérni a belselyéről? Mert így elég nehéz lessz elindúlni.
Szia!
Na rákötöttem az izzót, és az van hogy 220 alá hejezve standby-ban a táp pittyeg, mint mikor a sortranyó zárlatos. De be nem kapcsolt. Ha leveszem az izzót akkor standby-ban ok, de be nem indítottam a megfutás végett. Plussz, kiszedtem a sortranyó előtti BC639-et (Q601) lemérni, és kicsit fúrcsa értékeket kapok. Bázisról, collectorra emitterre rendben, de ha megfordítom emitterről bázisra 1kohm-ot mérek. Kicsitgyanús hogy az emitter oda vissza enged. Megpróbálom valami más BC NPN tranyóval helyettesíteni próbaként. A keresztreferenciák szerint BC337 jó helytte, de olyat nem találok. BC548-ra gondoltam. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
Egy próba erejéig sem? Hogy legalább nyitná e a sortranyót vagy nem.
Akkor az a tranzisztor kuka.
A BD239C jó helyette 100v/2A bőven jó.Persze ha van éppen kéznél , ha nincs , akkor olyat keress ami 100v/1,5 A minimum meg van , és NPN A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
Ez sem igazán idevaló, kicsi a bétája és lassú is szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |