Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   62 / 170
(#) killbill válasza Massawa hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Erdekes, amit mondasz, mert nekem pont a mai modern peldanyokkal van rossz tapasztalatom. A 16 eves LeCroy-om 10 masodperc alatt felbootol, jol kezelheto, intuitiv. Az elozo munkahelyemen volt egy Tek DPO7104, de annyira kezelhetetlen *ost meg eletemben nem lattam. Csak az XP boot-olt vagy 5 percig (!), es utana meg kb. 2 perc volt, mig a szkop applikacio elindult rajta. Kozben ket darab, minimum 14 centis ventilator teljes fordulaton forgott benne, lefujta a merendo aramkort az asztalrol. A HP tapasztalatom nekem is hasonlo. Bar allitolag a mostani Agilentek jok. 2 eve lattam egyet, az nekem is tetszett. Csak hat az is a 8k AUD, ami kb. 1.6millio Ft.
(#) nagym6 válasza killbill hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Idézet:
„ventilator teljes fordulaton forgott benne, lefujta a merendo aramkort az asztalrol”

Hasonló a gondom, a Tek szkópom ventilátora úgy fújja a levegőt elöl a floppy nyílásán ki az arcomra, hogy biztosan szemproblémát okozna hamar. Pedig a floppy ajtaja zár, a maradék hézagon jön ki. Nekem elviselhetetlen órákon keresztül. Csinálnom kellett egy oda helyezhető takarólemezt. Ezen kívül szuper masina, de ezt azért megoldhatták volna másképpen is, pld. oldalsó levegőkivezetéssel
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
(#) killbill válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Hogyan fujhat elore? Altalaban a ventilator a keszulekbol kifele viszi a levegot, nem? Amugy milyen tipus?

Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a LeCroy-ban az egyetlen dolog, amit elso naptol kezdve nagyon utaltam, a ventilator. Szelet nem csinal, mert a hatuljan van es kifele fuj, de rettento zavaroan hangos.
(#) nagym6 válasza killbill hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Ennek ventilátora hátul kintről szív, és hátul, illetve alul egy-egy darab rácson megy ki a beszívott levegő. De -gondolom- belül kis nyomás keletkezik, ez más réseken is kifúj. Nem csak a floppy-nál, hanem picike -nem zavaró- mértékben a nyomógomboknál is jön a levegő. De a floppy hézagánál szemet bántó mértékű. A rácsok szabadok, az alsó rács is, a lábak felemelik kissé. Halk ventilátor, hangja nem zavaró. Típusa TDS3032. A -régebben volt- Tek465 hátulról szív szűrőn keresztül, és elejénél kétoldalt fúj ki. Annál elöl a frontlapon semmi levegő nem jött.
(#) Massawa válasza killbill hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Olyan müszert én sem vennék meg amibe W bootol. (teljesen mindegy milyen néven fut)...

Sajnos nekem is volt szerencsém olyan @khoz, amiben a ventillátorok darabonkét vagy 60000 fordulattal forogtak (akárcsak a fogorvosnál), és az embereknek azzal kellett dolgozniuk egész nap (füldugo sem igen segit, mert azt a magas hangot nem tudja tompitani). Végül távnézésre kellett átalakitani (azaz a müszer a szomszég helységben volt, a kezelö elött csak a képernyö meg a kezelö szervek)....
(#) Gogo hozzászólása Júl 11, 2014 /
 
Vettem egy 1052E Rigol szkópot. A cursor manual és track módban működik, auto módban nem csinál semmit. Van valakinek ilyen szkópja? Hogyan kéne működjön? Tudnál segíteni? Köszönöm!
(#) szili83 hozzászólása Júl 11, 2014 /
 
Ezek közül vajon melyiket éri meg?
Rigol-DS1052E
Kijelző nagysága: 5,7'
Kijelző felbontása: 320 × 234
Mintavételi sebesség: 1 GSa/s
Sávszélesség: 50 MHz

Owon SDS5032E
Kijelző nagysága: 8'
Kijelző felbontása: 800 × 600
Mintavételi sebesség: 250 MSa/s
Sávszélesség: 30 MHz

Szóval a Rigol kijelzője gyengének tűnik, de belsőre erősebbenk.

Melyik ajánlott? vagy ennyiért mit érdemes venni? (ezek ÁFAval ~300 EUR)
(#) Ge Lee válasza szili83 hozzászólására (») Júl 12, 2014 /
 
Szerintem ennyiért egyiket se. Az ár elég sok ahhoz hogy ha még garis probléma is van vele, akkor postázgasd külföldre. Teszel hozzá egy kicsit, és megkapod itthoni garival, vagy be kell vállalni a kínai rendelést és akkor olcsóbb, cserébe persze nem éri meg visszaküldeni ha tönkremegy. Most már olyat is csinálnak hogy küld hozzá a kínai valami ajándékozási papírt, így nem szórakoznak a vámmal meg az áfával, pontosabb részleteket nem tudok csak egy ismerős így vett telefont a fiának.
De benézhetsz az apróba is, az enyém is jobb vétel az ár/érték arányát tekintve, hazai garanciával.
(#) Chipmunk1960 válasza Gogo hozzászólására (») Júl 12, 2014 /
 
Szia, Én Hantek-et vettem, mert az előző 30 éves végkép beadta a kulcsot. Nem pont az, de szerintem akkor indítja a sugarat csak, mikor van függőleges eltérítés. De próbáld megkeresni a gépkönyvében.
(#) usane hozzászólása Júl 14, 2014 /
 
Hello!

Kapcsitápokhoz kellhet nekem tároló funkció a szkóphoz? Véleményem szerint nem, de okosabbak véleményét szeretném kikérni.

Üdv.
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Júl 14, 2014 /
 
Esetleg mit szóltok a tektronix 2212-höz?
(#) gulyi88 válasza usane hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
Szia!
Munkahelyen ilyennel dolgozok, sokmindenre használom (többekközt kapcsoló üzemű dolgok javítására is), de a tárolós mód csak 20us feletti osztás esetén van, így kapcsüzemű tranziensek tárolására nem alkalmas.
De pl szabályozókörökhöz már elég (kapcsüzemű táp Uki tranziens viselkedésre, stb..)
(#) szili83 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Szia, itthon hol, s milyet érdemes venni? Köszi!

Bocs, csak most olvastam, mert egy hétig nem voltam net közelben.
(#) ZsoltyFM hozzászólása Júl 30, 2014 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni oszcilloszkóp vásárlás ügyben.
Minimum 100MHz-es sávszélességű digitális szkópot keresek 200 ezer ft környékén.
Szükségem lenne némi infóra hogy milyen szempontokra érdemes figyelni, és milyen márkák közül érdemes válogatni. És esetleg tudtok e ajánlani néhány típust.
(#) kadarist válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Júl 30, 2014 /
 
Szia!
Ne sokat válogass: Bővebben: Link.
(#) pluto válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Júl 30, 2014 /
 
(#) kpbendi válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Ha nem kell sok memória, akkor a Hantek 5072p. Ebayről max. 75 ezer körül megvan postával együtt.
Ha kell a nagy memória méret, akkor Hantek 5062B. A nagyobb órajelű típusokat (5102p, 5202B, stb.) nem érdemes megvenni, mert a kisebb típusok percek alatt hackelhetőek nagyobb órajelre.
200 ezer forint körül nagy ugyan a választék, de ennyiért még nem igazán kapsz újonnan márkásat (Tektronix és tsai), a noname kategóriában pedig gyakorlatilag - a nyilvánvaló paramétereken túl - a matrica és - legjobb esetben - a terméktámogatás az eltérés a különböző típusok között.
(#) vzoole válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Talán ez a legjobb ár/érték arányú szkóp a piacon jelenleg.
És a 4 csatorna sokszor jól tud jönni.
Rigol
(#) ZsoltyFM hozzászólása Aug 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Először is köszönöm az eddigi válaszaitokat.
Amióta a bejegyzésemet írtam már egy párat sikerült megnéznem a neten. Részben köztük amit ti is javasoltatok. A vzoole által javasolt jó választásnak tűnne de az már kissé meghaladja a jelenleg rászánt keretemet. A nagyobb memória méret úgy gondolom sosem jöhet rosszul. Minimum 1 mega legyen. Általában több csatornás tárolásnál az is oszlik. Én is hallottam róla hogy bizonyos szkópokat meg lehet hackelni, és azt hiszem nekem sem okozna gondot. Viszont olyasmit is olvastam valahol hogy nem mindegyiket lehet. Bizonyos verziószámú freamware-k esetén lehet csak. És lehet bizonyos pontokon fizikailag is bele kell nyúlni a készülékbe hogy tényleg jól kezelje a szélesebb sávot. Meg hát ott van a garanciavesztés is. És akár hogy is nézzük azért ezek csak kínai csodák. Amiben eleve kevésbé bízik az ember és nem biztos hogy nyugodt lélekkel megkockáztatnám a garanciavesztést.
A Hantek DSO5202B szintén jónak tűnik Még az ára is közelebb áll a rászánt keretemhez, viszont egy kissé zavar hogy 200 megás sávszél ellenére még itt is 1giga a valósidejű letapogatás mint a 60 és 100 megásnál. Szóval nem vagyok biztos benne hogy annyira jobb lenne a 100 megásnál.
De természetesen természetesen megfelelő érvekkel meggyőzhető vagyok. És ha valamit nem jól gondolok nyugodtan javítsatok ki.
Ezek tekintetében azt hiszem 2 tipus maradt amin dilemmások de talán a Hantek lenne a jobb választás.

1. Hantek DSO5102B
2. Rigol DS1102E

Melyik mellet szólhat a legtöbb érv?
Vagy tudtok e még egyéb alternatívát javasolni.
(#) kadarist válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Aug 2, 2014 /
 
Én egy ilyen 60 MHz-es sávszélességűt vettem és több, mint elegendő.
(#) nagym6 válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Aug 2, 2014 /
 
A szkóp határfrekvencia -3dB pontra van megadva. Tehát a 100 Megás szkóp 100MHz-en -3dB szinten adja vissza a jelet. Pontos amplitúdó mérés itt már nincs. Hanem csak kb. 40Mhz-ig. A 200 Megás szkóp 100Mhz-es jel amplitúdót jóval pontosabban mér, mint a 100 megás szkóp. Tehát ha maximum 80-100 MHz jelet mérünk, akkor is van értelme a 200Mhz szkópnak.
200Mhz-re 1Gs/s mintavételi sebesség már jó. Egy szinusz periódust 5 mintavételi pontból előállít jól. Mert 200MHz-es jelnél csak közel szinuszt tud a 200MHz-es szkóp -az itteni -3dB sávkorlátja miatt- produkálni.
Nem akarlak befolyásolni, az egyik fő kérdés, hogy milyen maximális frekvenciára kell a szkóp.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
(#) nagym6 válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Ezt is meg lehet nézni. Az ár nettó ár, plussz áfa. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Szia, Én ezen cikk alapján a Hantek -et vettem pár hete, eddig nem bántam meg. 'nagym6' ajánlását is megnéztem, szinte ugyanaz, csak egy-két gomb van máshol, meg az embléma, gondolom, hogy ne lehessen perelni, hogy ellopta, a lopottat
(#) Ge Lee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
A "minimum 100 megá"-ba az 5072 nem fér bele. Ettől függetlenül szerintem is inkább Hantek mint Rigol, talán olcsóbb is, meg nekem szimpatikusabb a nyújtott kijelző. A belsejük meg ezeknek szinte ugyanaz, a külső más meg a szoftver. És egyik sem az a kategória amiért érdemes túl sok pénzt adni, vannak olyanok is egy két nullával többért.
(#) szili83 hozzászólása Aug 3, 2014 /
 
Én OWON SDS7102V-t veszek holnap. Az sem rossz, nem? Mert az még itt nem került szóba.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Dso- ban megéri a 20e Ft árkülönbség a 100-200 Mhz között. Nkem nem kell most annyi, de kis tuningal, felmegy 100 ig állítólag. A Rigol, talán kicsit drágább. Az 1Gb-t ez is tudja.
(#) Chipmunk1960 válasza szili83 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Reméljük, hogy jó lesz mindegyik, "egy kutya kölykei". Árban jelentősen olcsóbb, de nekem a széles kijelzőben az tetszett, ha kiírja oldalra a menüt, akkor rendesen látszik még a kép.
(#) szili83 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
A
Hantek DSO5072P
tényleg olcsóbb. Most elgondolkodok, hogy megéri-e Magyarországról venni. Ez megáll 65e-ben, amit kinéztem az használtan 110e.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) Kovabe válasza szili83 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Szia
Csak eg tapasztalat:A kintről rendelt cuccok érték függvényében vámktöelesek, ezt vedd figyelembe ha kintröl rendelsz 25eFt felett.
Üdv Kovács G
(#) Chipmunk1960 válasza szili83 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Én Írogszágbsn vettem, nem volt rá sem Vat, sem adó, mert Londoni EU-s a szállító. 218€ volt a vége, és kb egy hét alatt hozta a kocsi.
Következő: »»   62 / 170
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem