Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   112 / 1385
(#) PCB válasza denes44 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Szia !

Megmondom neked pontosan, és egy Bosch kézifúrót használok, de bármilyen fúrógép jó hozzá.

Metróban vettem a fúrókat.

Üdv!
(#) mrex hozzászólása Jan 13, 2008 /
 
Terveztem egy fúróbefogót .Nézzétek meg ha valakinek méretezett rajz kell íjon de ma nincs kedvem.
Nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik.
Működés:
az anya meghúzásakor a kúpokon lefelé mozgó golyók egyrészt egy síkban maradnak másrészt a 2x3 pontos felfekvés igen jó központosítást ad a szerkezetnek. mivel a fúró szára meg fog szorulni a golyók között és egyrészt az anya másrészt a szárrész kúpjában ezért megtörténik a szorítás is. Az összes erőt a közdarab tolja hátra egyenletesen elosztva minden golyóra .
Ha valaki esztergályos vagy van ismerőse akkor nem okoz gondot az elkészítése. Azt is meg fogom nézni milyen csapágyat kell széttörni, hogy golyóhoz jussunk. Ebben a konstukcióban 3mm átmérőjű golyók vannak.Az elvi rajzon rajta van, hogy ez 0,5mm es fúrót még képes megszorítani a maximum 2,5 dehát azt már nagyobb tokmányban is meg lehet fogni. Gyanítom elég lesz majd kézzel meghúzni. ű

jelenleg 1-es fúró van a modellben
Üdv mrex
(#) kaqkk válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Helló nagyon pipec a találmányod, de tedd közzé ha sikerül olyan esztergályost találnod aki legyártja a középső közdarabot !Én is vevő vagyok rá!
(#) mrex válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
én vagyok az . nem egy nagy dobás
köracél furat központfúróval süllyesztés bagatel csak a tokmány ne üssön sokat
mrex
(#) kaqkk válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
És menyiért csinálsz mondjuk 3 mm-es tengelyre?
(#) mex válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Az ötlet nagyon jó! A kivitelezésnél tekintettel kell lenni a felhasznált anyagokra:szerintem réz és egyéb puha fém nem jöhet szóba, a golyók szoritáskor "kigödrösitenék" a fészket,igy elveszne a lényeg:a központos szoritás. Ami a közdarabot illeti,valóban nem egyszerű ilyen méreteknél pontosat gyártani. A kétoldali kúp miatt az alkatrészt meg kell forditani,ezt központosan megfogni.... Az ilyen daraboknak speciális befogópatron kell,amit szintén le kell gyártani....
(#) mrex válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Nem értem a kérdést? A fúró a modellben 1-es a befogó szárrésze most 10-es de sztem le lehet menni 7 ig . de kb 1 órája "találtam fel" nem tudom az anyagi vonatkozásait előbb elkészítem a méretezett rajzokat felteszem ide aztán csinálok egy prototípust arról fényképet azt is felteszem ide majd auztán gondolkodom"üzletről".Csak februárig nem érek rá. De egyébként géptervező vagyok tehát bízom benne hogy működik ez az apróság is. de keress február közepépn és csinálok egyet de 3-as szárral lehetetlen.Mrex
(#) mrex válasza mex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
dehogy kell speciális eszköz hozzá. Minden nem tsz-ben lévő esztergagép pel meg lehet csinálni hiszen akkor hogyan gyártanánk alkatrészeket a gépeinkhez .Az anyagnál igazad van bronz réz nem jóde valami jobb minőségű szerkezeti acél már megteszi mondjuk c45 c60 minden vasas cégnél van ilyen
(#) kaqkk válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Én nem azt mondtam hogy 3 mm es tengellyel csináld meg! Nekem 3 mm es tengelyre kéne fölrakni .
Még a rögzítés is érdekes lesz . Ezt hogy gondoltad megoldani??? A motor tengelyén nincs se menet se morzekúp!12v os kis motor.Vagy csak (szűkítőnek ) gondoltad állványos fúróba?
(#) mex válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
A közdarab hosszára milyen méretek adódnak? Csak mert rövid darabokat jól megfogni egy három,vagy négypofás tokmányban nagyon nem egyszerű. A pontos munkához elengedhetetlen a patron,különben gyártottál egy befogót ami épp arra nem jó amire készült. Pár befogót már én is készitettem azért merem az észt osztani.
(#) mrex válasza mex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Nem gond mondom úgy hívják lágypofa abban visszafogod és kész egyébként én az anyától ódzkodnék inkább de megcsináltam a rajzot gondolkozzatok rajta de igazad van hasított peselyben sem gond megfogni kaggk nak igen én ezt egy szűkítőnek gondoltam mert 3mm es illesztett furatot azt télleg nehéz csinálni deha ennek a másik fele is ilyen csak egy picit nagyobb golyókkal mogjuk 3,5 akkor meg tudja fogni a 3-as motortengelyt. meg lehet oldani.
(#) mrex hozzászólása Jan 13, 2008 /
 
Egyébként mi van ha nincs közdarab? Ha a 6 golyó mármint a 2 sor úgy hogy elfordítva a másik két sorba érintőleg.
Ekkor csak annyi történik, hogy rövidebb szakaszon szorít . Vagy ha a közdarab nem is kúpos hanem sík végű az anya kúpos tehát szorít a szár vége is kúpos az is szirít a közdarab csak a síkba tartásért felel és egyszerű leszúrással egybefogásban elkészíthető.
Hmm... ha van észrevételetek írjatok .
aztán ha kialakult csinálunk ok?
(#) mex válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Pontos hármas furatot dörzsár hiányában úgy készitettem,hogy előfúrtam 2,9 fúróval,majd ezután méretre 3-as csigafúróval. A köszörült tengelyre kottyanásmentesen illesztkedett. a végső rögzitése ragasztással történt.
(#) kaqkk válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Az előbb is írtam jó a kicsi, de ha csak a munkát nézem amit belefektetsz nem fgja megérni hogy másnak is csinálj !olcsóbb lesz venni egy t**kós minidrillt!
(#) mrex válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Figyelj én nem azért tettem fel ide mert másnak akarok csinálni ilyet.Csak ma az ebéd utáni szunyókálásból erre ébredtem hogy golyós befogó, hivatásos "feltaláló" fejlesztő vagyok s volt egy szösszenetem, közzétettem. Hátha kell valakinek .Ez egy megoldás a millióból. Ennél én jóval egyszerűbb megoldást szoktam használni. Egyszerűen szorosan feltekerek a csigafúró szárára 10-15 mm hosszon 1mm es rézhuzalt és azt fogom meg ha nem fogja meg a fúrótokmányom a vékony fúrót. központs is szorit is.
ÜdvMrex
(#) mrex válasza mex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
igen ezt így szoktuk mi is csak új legyen az utánfúró
(#) Peti_85 válasza mrex hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Én pedig zsugorcsövet melegítettem rá, akár többet is, ha kell, tökéletesen középen van az is.
(#) levii hozzászólása Jan 14, 2008 /
 
Sziasztok szeretném megkérdezni hogy ha sósav+hidrogén-peroxidal maratok melyikből kell több hogy gyorsabb legyen. Olvastam 1:3 hoz arányt de most melyikből 1 és melyikből 3?

Üdv!
(#) Moderátor hozzászólása levii hozzászólására (») Jan 14, 2008
 
1000 + n* lett ez leírva, viz kevesebb kell bele, akkor gyorsabb amúgy.

Keress rá..
(#) Vacok válasza levii hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Üdv! Ha egy liter sósavas hidrogén-peroxidos maratót készítesz, akkor 770ml víz, 30ml hidrogén-peroxid, és 200ml sósav kell, a sósav 35% a hidrogén peroxid pedig 30%-os, nem igazán lehet gyorsítani egyik komponens hozzáadásával, esetleg, ha lassul, akkor adhatsz hozzá egy kis hidrogép-peroxidot, de nem túl sokat, mert különben telljesen meg is áll.
(#) levii válasza Vacok hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
kösz
mondjuk én nem raktam vizet hanem
1dl 30% hidrogén-peroxid+3dl 20% sósav
(#) Vacok válasza levii hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Ha ilyen koncentrációkkal dolgozol szerintem az is jó lesz
(#) levii válasza Vacok hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
kb 3 órája van ben a nyák (fotózott) aztán éppen hogy csak kostolgatja
sőt előtte már gyorsmaratóba is volt néhány órát
(#) mrex válasza levii hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
előhívni nem felejtetted el?
(#) PCB válasza levii hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Szia !

Ha 1dl vizhez 30ml sósavat és 30ml hidrogént teszel. vagy követve az árányt többet csinálsz, kizárt hogy 3 órát kelljen benne lenni. Ezzel az aránnyal marok már a középkortól fogva és egy 100cm2 kétoldalas panelt maximum 5 perc alatt mar le.

Üdv!
(#) levii válasza mrex hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
nem
előhívtam bár elég rosszul rajzolódott ki nem feketék hanem ilyen sárgás színűek voltak a vonalak Hosszab ideig kellet volna talán világítani vagy előhívni?
HMLI 160W égővel 19 percig világítottam és után NaoH-s előhívóba tettem.
Hqvideonál vettem gyárilag lakkozott nyáklemez
(#) levii válasza PCB hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
a hidrogént házilag csináltam hiperol tablettával egy dl vízbe 30 db tettem.
A sósav amit írtál hogy 30ml kell hány százalékos legyen?
(#) Vacok válasza levii hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Ha fotózott, akkor nemigazán tudok segíteni, én műnyomópapíros lézernyomtatós vasalásos technikával szoktam dolgozni, egyszerűbb, mert nincs előhívás, se lakk. Amúgy ha jól tudom megvilágításnál az is baj lehet, ha túl sokáig világítod meg, de erről meg kéne kérdezni valakit, aki jobban tudja nálam
(#) Peti_85 válasza levii hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Hát sok választásod nincs a HCl-el, mert forgalomba max 20 % körül kapsz
(#) levii válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Múltkor az inters**r ban vettem háztartási sósav néven ezt az van ráírva hogy 20% +-2 na sztem jó ha van 10 százalékos. Na majd veszek 30% már régebben vettem csak az másra kellet.

Következő: »»   112 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem