Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lehet hogy nem tranyó, hanem feszstab van rajta. Az az érdekes, hogy a két érintkezőn kívűl nem kapcsolódik semmi a nyomtató felé és a toner felé sem. Ötletem sincs mit csinálhat ez!
Most megnéztem és nekem is vannak, igaz ibm infoprint kazettáim (lexmark klón) és abba is ilyen két érintkezős chip van, de bele van csavarozva , lehet, szétkapom és megnézem, hátha csak a pic epromját kéne átmásolni és már telit érzékelne.
Az zsír lenne, mert egyébként egy kazetta giga pénz. üdv
Valszeg jó lenne. Ha nincs protectedre állítva a PIC. Egyébként ebay-en árulnak hozzá csippet 2000-3000ft körül.
A pic biztos is, hogy reed protect, de én az eepromjára gondoltam, vagy az se látható ilyenkor? Még nem próbáltam.
Üdv
Sosem probáltam még én sem. De azt hiszem mind a kettőt lehet külön állítani. Mindjárt meglesem az adatlapján.
Igen, jól emlékeztem akkor. Külön lehet állìtani az eeprom és kód védelmet. Na de az én problémámon az sem segítene, ha kiolvasnánk
Nem lehet valami kontakthiba?
Először én is azt hittem, mert ki-be teszegettem a tonert, és elindult. De egyértelműen hűtés után azonnal elindul.
Tudom, ezzel nem leszel előrébb, de találkoztam már olyan kontrollerrel (nem pic) ami meg akkor működött ha hőlégfúvóval melegítettem, amíg meleg volt addig ment, majd miután kihűlt leállt.
Hp2100hoz win7 re tud valaki olyan drivert aminél állítható a papír minőség -a telítettség mert amit találtam (pcl5) látszólag állítható a papírminőség de a nyomaton semmi nem változik.
Rendben! Ezeket még végig zongorázom!
Szevasztok!
Tavasszal töltettem 2 patront, azóta kb. 20-30 lapot nyomtattunk. Az egyik patronra azt mondták, hogy szín-kevert (vagy valami ilyesmit), de azért megtöltötték (ingyen). Ehhez képest a f/f már kifogyott (illetve alig van benne, nem nyomtat már). A színes meg némi világos zöldet nyomtat(ott), már így a vége felé, de érezhetően majdnem tele van. Elvittük töltetni, azt mondták: be vannak száradva. Ezt nem értem, mert a zacskót (meg a kezem)zöldre fogta, amibe tettem. Igaz, hogy néha hetekig nem nyomtattunk. Lehet ezzel valamit csinálni (valahogy kimosni, oldani). Ha jól emlékszem HP, szkennelős nyomtató (nem vagyok most Pesten). Köszönöm: Kálmán
Én egyszer töltettem patront, egy hónapig nem voltam a gép közelében, úgy beszáradtak, mehettek a kukába. Ehhez képest az eredetiek volt, hogy fél év állás után is úgy nyomtattak, mint az újak.
Szevasztok!
Van egy Lexmark T (vagy L) 100-as nyomtatóm, ami üzemből lett kivéve (régebben, korszerűbbre cserélés miatt), és most nem ismeri fel a PC. Mi lehet az oka? Valamint egy másik is, amibe beszáradt a tinta. Itt olvastam, hogy van valami hígítószer, amivel orvosolható. Erről kérek infót. Köszönöm: Kálmán
Sziasztok!
Valaki resetelt már ki EPSON Aculaser M 2300 lézernyomtató "maintenance kit"-et?
Sziasztok Kedves FórumTársak !
Hozzájutottam egy kiselejtezett HP Color LaserJet CP1515n printerhez. Nagynehezen sikerült életre kelteni, de ezt a hibát mi okozza?: A bal szélen függőleges tömör festék-ömleny húzódik végig. Mellékelem a tesztoldal nyomtatott képét. Tud valaki segíteni?
Magenta előhívónál lesz valami gixer, meg kéne nézni a töltőhengerét, nem-e koszos.
Üdv
De nem csak magenta, van abban mindenféle szín 1más hegyén-hátán!
Nem tudom innen, de pl a fekete az jó volna, mivel a szöveg az oké azon a részen.
Kivenném mindegyik dobegységet és megnézném melyik csíkoz. (cyan, magenta sanszos) Ez azt hiszem gyorsabban megvan, mint itt agyalgatni rajta. Üdv A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
Még az jutott az eszembe, mivel írtad, hogy javítottad:
Ugye visszaraktál minden burkolati elemet, mert ha besüt a napocska, az is tud ilyet.
Így van! plusz kinyírja a fényhengert.
Sziasztok!
Valószínűleg olyan hibával állok szemben, amivel nem hiszem, hogy valaki találkozott volna. Vannak ezek a bizonyos Tyvek karszalagok, amiből van itthon 80-90db-om, már nagyon régóta. Amik nekem vannak, azok sima, nyomtatás nélküliek, mert így olcsó volt. Régebben, mikor még tintasugaras nyomtatóm volt, csináltam olyat, hogy a szöveget papírra nyomtattam, majd a karszalagot ráragasztottam, és a szöveget a karszalagra nyomtattam. Ezzel az volt a baj, hogy sokszor elfolyt/lekopott róla. Most, hogy van egy lézernyomtatóm, nyák vasaláshoz, kipróbáltam, hogy működik-e ezzel is. kb 4-5 db-ot sikerült, megcsinálni, az eredmény egész jó, viszont a következőt valahogy rosszul fogattam fel, és útközben elakadt, és mint később kiderült, ez az anyag hőre lágyul, és tulajdonképpn valahova bele szakadt az utolsó 5cm a karszalagból. Nem okozott különösebb bajt, de azóta a nyomtatott oldal közepén kb 4-5 centinként kis foltokat, esetleg karszalag maradványokat vélek felfedezni. Szemmel nem látom, hogy hol maradt benne, de szétkapni még nem mertem. Tudnátok segíteni? Merre keressem, hogy essek neki a szétszedésnek, vagy egyáltalán, dobjam a kukába? A nyomtató egy xerox phaser 3117, ha ez számít. Bármilyen segítséget köszönök.
Valószínűleg a fixálóba akadt el.
A teflonhengert kéne megnézni és acetonnal lemosni a maradványt. Üdv
Ehhez mennyire kell szétszedni?
A tipust nem ismerem, ahol a papír kijön, előtte van a fixáló, én oda kukkantanék be.
Felül ki lehet nyitni, ott látom, már egy pár fordulás után, hogy vannak benne kis maradványok. Kézzel nem bírom fordítani, akkor valszeg szét kell szednem.
Nem úszod meg
Köszi a segítséget, sikerült! Nem adta magát könnyen, de sikerült szétkapni. Ami kiderüld, hogy pont középen van a hengeren egy hőmérőszenzor, és az gyűrte be, mert pont középre tettem a karszalagot. Mindegy, a lényeg, hogy többet nem nyomtatok vele ilyet.
Ha valamikor összefutunk, szólj rám, jövök egy sörrel!
Igazán nincs mit, örülök, hogy sikerült és, hogy visszajeleztél.
Egyébként ne gondold, hogy nem találkoztunk hasonlóval, opc-re ragadt matricától kezdve, a fixálóba olvadt fólián keresztül volt már minden. Lézereknél az a gond, hogy a teflon leválasztókörmök x távolságonként vannak, ha a túl vékony papír közéjük megy, nincs biztosítva a leválasztás, ráadásul a papír szeret meggörbülni a hirtelen hőmérséklet miatt. Neked ezek szerint peched van, mert pont középen nincs leválasztó köröm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |