Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A lapos tető. De egy kis lejtéssel (~15-20°) se több az anyagigény. Ha nem kell padlás, kúppalát se kell venned. A födémet jól kell hőszigetelni. Fél métert lógjon túl.
Hali. Már egy jóideje keresek egy dolgot, de semmi, gondoltam, hátha majd itt tudnak segíteni. TVben, a VH1en szoktam látni, PRINCEtől, a Purple rain számot. Gondoltam a jutubon biztos rajta van, de én nem találtam azt a klippet, amit a TVben is adnak. Szám van tőle, de abban a klippben a zene kicsit máshogy van. Nekem elég lenne csak a szám is, de nem lelem azt a változatot. Nincs meg valakinek?
Sziasztok!
Találtam egy fura órát. Elvileg fotólabor óra, és ha megvilágítom, utána elég erős zöld fénnyel foszforeszkál a számok festéke. (Annyira nem, mint a képen, mert sokáig nyitva volt a rekesz, sötét szobában fényképezve.) Kérdésem: Hogyan lehet felhúzni az órát, mert nem jöttem rá. A másik hogy lehet-e veszélyes a sugárzás? Mert elvileg izotópot használnak az ilyen órákban. Igaz, csak azután világít, miután megvilágítom valamivel. Gondolom nem, mivel iskolában használták egy fotólaborban, de azért megkérdezem. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Biztosan nem veszélyes.
Gondolom a mutató tengelyéről hiányzik a felhúzó gomb. Feltekered a kívánt időig és visszaszámol. Mint a mikrosütő órája.
Köszi. Azt egy fogóval is fel lehet, megpróbálom. Csak nem akartam feszegetni, nehogy tönkretegyem.
Már működik is. Jó lesz nyáklevilágításkor időmérésre.
YESSSS! Nekem is hasonló van csak LCD-s digitális.
Nekem is van digitális, ez csak amolyan kacatnak jó lesz. Kb. mennyi idős lehet? Ha nagyon öreg, hazaviszem a gimibe, kiállítási célra megkapják.
Hát akkor annyira nem régi, hogy muzeális legyen. Kívülről igen, bár az óraművet nézve tényleg olyan 70-es eleje. Azért elviszem haza, és odaadom a helyi hagyományőrző alapítványnak, mert egyébként is kiállítottak egy csomó fototechnikai cuccot.
Nem véletlenül az egész óratestet kell elfordítani, amíg el nem éri a kívánt időt?
Üdvözletem!
Van egy nagy gondunk itthon. Valahol az utcában, valakinek van egy macsekja, aki mostmár napi rendszerességgel átjárkál a mi udvarunkba, sőt, pofátlan módon, az ablakon éjszaka, van hogy nappal is bejön, és a mi kismacsekjaink kajájának a maradékát megeszi. Elkapni, és valami módon jutalmazni nem tudtuk még, mert kb 5m-ről közelítve elrohan. Olykor névjegykártya híjján székletmintát hagy az ablakpárkányon/konyhában, vagy akárhol. Van valami tuti módszer ennek a "drágának" az elkergetésére? Elsősorban nem valami brutális módszerre gondoltam, csak valahogy elvenni a kedvét az idejárkálástól. Bármi segítséget az itthoniak nevében is előre köszönök.
Állíts a cicnek csapdát, hogy osztatlan figyelmet szenteljen a mondanivalódnak.
Az ötlet nem rossz, csak az a kis baj, hogy itt is van két kisebb macsek, és azokat nem szeretném befogni, de végülis lehet, hogy a kicsiket bezárjuk, a nagyank meg teszünk ki kaját is. Majd napközben körbenézek, hogy miféle csapdát tudnék összetákolni. Egyenlőre köszi, jelentkezem majd a fejleményekkel a napokban.
Az egyik osztálytársam mesélte, hogy úgy kergettek el egy odajáró macskát a kertjükből, hogy egy ugyanilyen csapdával megfogták, mint amit Reloop is mutatott. Ez a módszer télvíz idején használható. Szóval kint a hidegben volt a csapda, befogták a ciccet, és nyakonöntötték egy vödör hideg vízzel. Majd ott hagyták kb. 2 órát fagyoskodni a csapdában a nyakonöntött macsekot, majd kiengedték. A cica úgy elspurizott onnan, hogy csak na. A leckét megtanulta többet nem ment be oda.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
Az akármiben bezárt pld. csapdában lévő macskához egy mérges őrjöngő kutyát kell kb. 1-2 órára engedni. Csak rácson kívülre, macsek rácson belül. Így fizikai baja nem lesz. Kell hozzá egy vad kutya, akár kölcsön.
Annyira nyomorba dönt benneteket az a kis elfogyasztott maradék kaja? Nekünk is van néhány macskánk és jár hozzánk vendég is eszembe sem jutott bántani őket. Arra is gondolj, hogy más udvarán a te macskád a vendég. Nem örülnél gondolom, ha bántanák. A macsek ilyen szabad jószág ott van ahol jól érzi magát.
Így nem lenne nálunk sem gond, ahogy írod. De hozzánk 2 idegen macska úgy járt, hogy a miénket megtámadva, alaposan megtépték minden nap. Majd haza sem mert jönni a mi macskánk. Két hét múlva lesoványodva tért vissza. Addigra a -visszább általam írt- kutyás pszichoterápiával végleg elűztem az agresszív idegeneket magunktól.
Nálunk van három kutya is a háztartásban és azok szelektálnak az udvaron. A házba csak a saját macskáink jutnak be. A vendégeknek maradékot a kertbe szoktam kitenni, hagy éljenek azok is.
Egy másik módszer is eszembe jutott, (esetleg a macskatartók nyithatnak egy új topikot, kiváló hobbi téma lenne ezt megoldani... ) valahol olvastam, hogy lehet olyan nyakörvet kapni a cicceknek amiben van RFID chip, amivel azonosítható lenne a saját macsekunk. Az ajtóra pedig fel kell szerelni egy olyan cicaajtót, ami csak az RFID-s nyakörves cicát engedi be a lakásba, az idegent meg nem. Gondolom úgyis bent kapnak enni, az ajtó meg csukva van, és a saját cicánk meg bátran tud ki-be mászkálni. Ha az idegen cica nem jut be, hogy táplálékhoz jusson, másik forrást keres magának, és elszokik onnan. Így az emésztett anyag kérdéskör problémája is megoldódik egy idő után. A nálunk lévő galambproblémát sem légpuskával oldottam meg, hanem galambtüskével. Nem tudnak leszállni mert nincs nekik felület hagyva, nem is jönnek azóta. Vagy a hangya kérdés is probléma szokott lenni, azt is a táplálékelvonással lehet megszüntetni nem rovarirtóval. Mindent betettünk jól záró befőttes üvegbe és a hangyák egy pillanat alatt eltűntek, mert nem találnak ennivalót nálunk. Szóval ez egy kicsit humánusabb megoldás, kicsit hosszadalmasabb, és költségesebb, de hosszútávon beválik.
Sziasztok! Egy kicsit elektronika, de nem az a része érdekel most. Találtam az ebayen egy ilyet, szerintetek érdemes megvenni?
Ezt én is kinéztem. Ennyiért ajándék.
Na, az jó hír. Már rendelem is.
Írok privátot.
Akkor ezek szerint az RFID-s cicaajtó lett a megoldás?
Ja, nem, ez teljesen máshoz kell. A cicás történet eddig az élvefogó csapda ötletének az itthoniakkal történő elfogadtatásánál tart.
A magasban valóban szeretnek lenni, de megtanulták, miután a polcról levertek valamit, amiben ilyen apró kis műanyag golyók voltak, és az úgy csattogott a konyhakövön, hogy a konyhát is egy pár napig csak a fal mellett közelítették. Egyszer még volt konyhapulton járkálás, de azt két határozottabb rászólás meg is oldotta. A hangos elzavarást mindíg alkalmazom, pl az udvarból is papucsban csattogva kergetem ki. A mieink már ha valami rosszat csinálnak, egy határozott tapsolástól fület-farkat behúzva mennek is el.
Most hűl az ecetes halam. Vasárnapig érik, akkor ebéd lesz belőle. Fényképeztem is, csak nincs kábelem a géphez kapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |