Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2332 / 3611
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

A lapos tető. De egy kis lejtéssel (~15-20°) se több az anyagigény. Ha nem kell padlás, kúppalát se kell venned. A födémet jól kell hőszigetelni. Fél métert lógjon túl.
(#) jdani hozzászólása Júl 29, 2014 /

Hali. Már egy jóideje keresek egy dolgot, de semmi, gondoltam, hátha majd itt tudnak segíteni. TVben, a VH1en szoktam látni, PRINCEtől, a Purple rain számot. Gondoltam a jutubon biztos rajta van, de én nem találtam azt a klippet, amit a TVben is adnak. Szám van tőle, de abban a klippben a zene kicsit máshogy van. Nekem elég lenne csak a szám is, de nem lelem azt a változatot. Nincs meg valakinek?
(#) kérdező hozzászólása Júl 30, 2014 /

Sziasztok!
Találtam egy fura órát. Elvileg fotólabor óra, és ha megvilágítom, utána elég erős zöld fénnyel foszforeszkál a számok festéke. (Annyira nem, mint a képen, mert sokáig nyitva volt a rekesz, sötét szobában fényképezve.) Kérdésem: Hogyan lehet felhúzni az órát, mert nem jöttem rá.
A másik hogy lehet-e veszélyes a sugárzás? Mert elvileg izotópot használnak az ilyen órákban.
Igaz, csak azután világít, miután megvilágítom valamivel. Gondolom nem, mivel iskolában használták egy fotólaborban, de azért megkérdezem.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Biztosan nem veszélyes.
Gondolom a mutató tengelyéről hiányzik a felhúzó gomb. Feltekered a kívánt időig és visszaszámol. Mint a mikrosütő órája.
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Köszi. Azt egy fogóval is fel lehet, megpróbálom. Csak nem akartam feszegetni, nehogy tönkretegyem.

Már működik is. Jó lesz nyáklevilágításkor időmérésre.

YESSSS! Nekem is hasonló van csak LCD-s digitális.

Nekem is van digitális, ez csak amolyan kacatnak jó lesz. Kb. mennyi idős lehet? Ha nagyon öreg, hazaviszem a gimibe, kiállítási célra megkapják.

Sacc/kb. 60-as évek, max a 70-es eleje.

Hát akkor annyira nem régi, hogy muzeális legyen. Kívülről igen, bár az óraművet nézve tényleg olyan 70-es eleje. Azért elviszem haza, és odaadom a helyi hagyományőrző alapítványnak, mert egyébként is kiállítottak egy csomó fototechnikai cuccot.
(#) nedudgi válasza kérdező hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Nem véletlenül az egész óratestet kell elfordítani, amíg el nem éri a kívánt időt?
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Júl 31, 2014 /

Üdvözletem!
Van egy nagy gondunk itthon. Valahol az utcában, valakinek van egy macsekja, aki mostmár napi rendszerességgel átjárkál a mi udvarunkba, sőt, pofátlan módon, az ablakon éjszaka, van hogy nappal is bejön, és a mi kismacsekjaink kajájának a maradékát megeszi. Elkapni, és valami módon jutalmazni nem tudtuk még, mert kb 5m-ről közelítve elrohan. Olykor névjegykártya híjján székletmintát hagy az ablakpárkányon/konyhában, vagy akárhol. Van valami tuti módszer ennek a "drágának" az elkergetésére? Elsősorban nem valami brutális módszerre gondoltam, csak valahogy elvenni a kedvét az idejárkálástól.
Bármi segítséget az itthoniak nevében is előre köszönök.
(#) reloop válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Állíts a cicnek csapdát, hogy osztatlan figyelmet szenteljen a mondanivalódnak.
(#) mikrokapcsolo válasza reloop hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Az ötlet nem rossz, csak az a kis baj, hogy itt is van két kisebb macsek, és azokat nem szeretném befogni, de végülis lehet, hogy a kicsiket bezárjuk, a nagyank meg teszünk ki kaját is. Majd napközben körbenézek, hogy miféle csapdát tudnék összetákolni. Egyenlőre köszi, jelentkezem majd a fejleményekkel a napokban.
(#) Gery78 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Az egyik osztálytársam mesélte, hogy úgy kergettek el egy odajáró macskát a kertjükből, hogy egy ugyanilyen csapdával megfogták, mint amit Reloop is mutatott. Ez a módszer télvíz idején használható. Szóval kint a hidegben volt a csapda, befogták a ciccet, és nyakonöntötték egy vödör hideg vízzel. Majd ott hagyták kb. 2 órát fagyoskodni a csapdában a nyakonöntött macsekot, majd kiengedték. A cica úgy elspurizott onnan, hogy csak na. A leckét megtanulta többet nem ment be oda.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
(#) nagym6 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Az akármiben bezárt pld. csapdában lévő macskához egy mérges őrjöngő kutyát kell kb. 1-2 órára engedni. Csak rácson kívülre, macsek rácson belül. Így fizikai baja nem lesz. Kell hozzá egy vad kutya, akár kölcsön.
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 31, 2014 / 1

Annyira nyomorba dönt benneteket az a kis elfogyasztott maradék kaja? Nekünk is van néhány macskánk és jár hozzánk vendég is eszembe sem jutott bántani őket. Arra is gondolj, hogy más udvarán a te macskád a vendég. Nem örülnél gondolom, ha bántanák. A macsek ilyen szabad jószág ott van ahol jól érzi magát.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Így nem lenne nálunk sem gond, ahogy írod. De hozzánk 2 idegen macska úgy járt, hogy a miénket megtámadva, alaposan megtépték minden nap. Majd haza sem mert jönni a mi macskánk. Két hét múlva lesoványodva tért vissza. Addigra a -visszább általam írt- kutyás pszichoterápiával végleg elűztem az agresszív idegeneket magunktól.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Nálunk van három kutya is a háztartásban és azok szelektálnak az udvaron. A házba csak a saját macskáink jutnak be. A vendégeknek maradékot a kertbe szoktam kitenni, hagy éljenek azok is.
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Egy másik módszer is eszembe jutott, (esetleg a macskatartók nyithatnak egy új topikot, kiváló hobbi téma lenne ezt megoldani... ) valahol olvastam, hogy lehet olyan nyakörvet kapni a cicceknek amiben van RFID chip, amivel azonosítható lenne a saját macsekunk. Az ajtóra pedig fel kell szerelni egy olyan cicaajtót, ami csak az RFID-s nyakörves cicát engedi be a lakásba, az idegent meg nem. Gondolom úgyis bent kapnak enni, az ajtó meg csukva van, és a saját cicánk meg bátran tud ki-be mászkálni. Ha az idegen cica nem jut be, hogy táplálékhoz jusson, másik forrást keres magának, és elszokik onnan. Így az emésztett anyag kérdéskör problémája is megoldódik egy idő után. A nálunk lévő galambproblémát sem légpuskával oldottam meg, hanem galambtüskével. Nem tudnak leszállni mert nincs nekik felület hagyva, nem is jönnek azóta. Vagy a hangya kérdés is probléma szokott lenni, azt is a táplálékelvonással lehet megszüntetni nem rovarirtóval. Mindent betettünk jól záró befőttes üvegbe és a hangyák egy pillanat alatt eltűntek, mert nem találnak ennivalót nálunk. Szóval ez egy kicsit humánusabb megoldás, kicsit hosszadalmasabb, és költségesebb, de hosszútávon beválik.
(#) Schnitt válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

A készen vett megoldások nem illenek ide.
Ez már inkább:
Macsek ajtó

(#) mikrokapcsolo hozzászólása Júl 31, 2014 /

Sziasztok! Egy kicsit elektronika, de nem az a része érdekel most. Találtam az ebayen egy ilyet, szerintetek érdemes megvenni?
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Ezt én is kinéztem. Ennyiért ajándék.
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Na, az jó hír. Már rendelem is.
Írok privátot.
(#) Gery78 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Akkor ezek szerint az RFID-s cicaajtó lett a megoldás?
(#) mikrokapcsolo válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Ja, nem, ez teljesen máshoz kell. A cicás történet eddig az élvefogó csapda ötletének az itthoniakkal történő elfogadtatásánál tart.
(#) mikrokapcsolo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

A magasban valóban szeretnek lenni, de megtanulták, miután a polcról levertek valamit, amiben ilyen apró kis műanyag golyók voltak, és az úgy csattogott a konyhakövön, hogy a konyhát is egy pár napig csak a fal mellett közelítették. Egyszer még volt konyhapulton járkálás, de azt két határozottabb rászólás meg is oldotta. A hangos elzavarást mindíg alkalmazom, pl az udvarból is papucsban csattogva kergetem ki. A mieink már ha valami rosszat csinálnak, egy határozott tapsolástól fület-farkat behúzva mennek is el.
(#) pjg hozzászólása Aug 1, 2014 /

Most hűl az ecetes halam. Vasárnapig érik, akkor ebéd lesz belőle. Fényképeztem is, csak nincs kábelem a géphez kapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) kala1982a válasza pjg hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Tegnap vett feleségem virslit, azt akarom úgy megcsinálni mint a ruszlit, valakinek egy bevált ecetes virsli recept?
Következő: »»   2332 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem