Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 84
(#) gabor64 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Köszönöm szépen, csúszott a szíj, tökéletesen megy most!!
(#) steelbird válasza gabor64 hozzászólására (») Júl 29, 2014 / 1

Akkor az első tippem volt a nyerő.
Az a lényeg, hogy megoldódott.
(#) gabor64 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Köszi szépen mégegyszer!
(#) Lalle válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

A dvd illetve divix lejatszasnal nincs gond lemezrol tokeletesen uzemmel, a hdd-re rogzitett felvetelt nem tudom atleptetni masikra.Ami erdekelne hogy ez hiba-e a keszuleknel vagy ilyen gyarilag?
(#) Kari55 hozzászólása Aug 1, 2014 /

Szervusztok.

Adódott egy kis problémám a DVD (Orion 5000HC) és a Tv (JVC LT-24HG35E) összekötésével.
Az a baj, hogy nagyon gyengén lehet hallani, nem tudom hangosítani, azaz megy a jel, hogy hangosodik, de 100%-n is csak éppen hogy szól.

Próbáltam már 2 fajta Scart kábellel, vékony és vastag, RCA csatlakozókkal, másik tv-vel, semmi eredmény.

Ma kölcsön kértem egy másik DVD lejátszót (Magnavox DVD/CD Player 439), és tökéletes hang van a tv-n.

Mit kellene megnéznem a Orion DVD-n, hogy használhassam? A SCART aljzatot már átforrasztottam.

Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Levettem a lejátszó fedelét, és a mellékletben jelölt két IC 50-60°C meleg. Ez még üzemi hőmérséklet?
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014

IMG_3521.JPG

(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Az normális igen, de viszont a scart kábelt nem kellett volna forrasztgatni , ha a másik lejátszóval rendben működik.
Viszont nagyon sok függ attól , hogy adott lemezem milyen hanginformációkkal lett írva a lemez, és pláne , hogy hátul melyik csatlakozóba teszed .
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Csak egy scart csatlakozó aljzat van és ugyan azt a lemezt használtam mind két esetben.
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

De én az audió RCA aljzatokra gondoltam , hogy ott se jó a hang ?
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Ott sem, már minden variációt próbáltam. Tegnap próbáltam erősítőn keresztül hangfalakra dugni, és úgy is csak gyenge, recsegős a hang.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Egyébként lemértem a tápegység kimeneteit: a két +5V = 5,1V ; viszont a -12V és a +12V csak -9,5V és +9,5V.

Ez a különbség megfelelő lehet?
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Nem igazán ott akkor valami bibi van a tápnál.

Gondoltam! Van benne egy nagy dióda SR360, kicseréltem egy SB360-asra, és most 9,5Vollt helyett már 10,5V van.

Most már van hang, de elég recsegős.

Az elektrolit kondenzátorokat cseréld ki , ami a + - 12v ágban van.
Már nem emlékszem pontosan , mert javítottam ilyet , de talán 1000uf/16v , vagy 25 v os kondi is van benne azt sem árt kicserélni.

Köszi, holnap megpróbálom.
Keresek képet vagy rajzot róla, de sehol nem találok.

Heuréka! Találtam róla képet.

DVD táp.JPG

Amiket sárga nyíllal megjelöltem azokat cseréld ki mindenféleképpen .Aztán tehetsz egy próbát , és mérjél is.

DVD táp.JPG

(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Szia.
Cseréltem a két 220µF elkót, de semmi változás. Ha módosítom az értékeket fel vagy le, mit érhetek el vele? A másik kettő 1000uF, de abból csak egy megfelelő méretű van.

Közben csináltam egy fotót az enyémről. A hűtőbordán a tranzisztorról nem találtam semmi adatot, ha esetleg azt is cserélném, mivel lehetne helyettesíteni? F13003B van ráírva.

Köszönöm.

Kép 1.png

(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 3, 2014 1 /

Általában ha eltér az értékektől , azt sosem lefelé szokás .Tehát , ha nincs 1000uf os kondid , akkor csakis felfelé történhet a helyettesítés .És feszültség szinten pedig szintén.
Tehát 1000uf/16v helyett bele tehetsz 1000-2000uf /16- 25v ig
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Közben kiderült mikor kivettem, az egyik volt csak 1000uf, a másik 470uF, de nincs javulás.
Ez "F13003B" mi lehet?
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Szia.

Azt hiszem nem a táppal van a baj. Ma egy ATX tápról indítottam, de ugyan úgy melegszik, és a hang sem változott.
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Akkor a digit panelen kellene tovább folytatni a méregetést.Audió kimenet , és stb.
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Amúgy mit kellene mérnem, feszt, ellenállást, vagy mit. Csak egy multim van.
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Alkatrészek jóságát elsősorban.Az audió kimenettől haladva visszafelé .Tranzisztorok kicsatoló kondik stb.
(#) dani0012 hozzászólása Aug 5, 2014 /

Sziasztok! van nekem egy LG LH-D6235D Lejátszóm és az a baj vele hogy ha belerakom a cd-t akkor azt írja ki hogy disc error és kiadja a lemezt és ha rákötöm Számítógépre akkor a hangfalak se szólnak nem tudom mi baja lehet .
(#) diamik hozzászólása Aug 14, 2014 /

Üdv Kollégák!

Korábban már írtam ide a problémámmal. Azt hiszem valamennyit előbbre jutottam. Van egy Phillips DVD lejátszóm. Firmware frissítés közben elment az áram, a szoftvernek nyekk lett. Azt kell még tudni a lejátszóról, hogy USB-t is képes kezelni.
Találtam egy fórumot, ahol próbálják visszavezetni az usb-t rs232-re. Itt a kép. RS232
Azt viszont nem tudom, hogy ezen keresztül lehetne-e programozni és visszaállítani az eredeti szoftvert.
(#) Massawa válasza diamik hozzászólására (») Aug 14, 2014 / 1

Ha ilyesmit egyáltalán lehet, akkor belül a nyákon van erre egy csatlakozo, vagy ahogy te is gondolod az USB/RS232-n keresztül, de az utobbihoz mindig kell egy hozzáférhetöségi kod, ami a készüléket fogadová teszi a betöltendö kodra. Ha ez neked nincs meg, akkor elég reménytelen a dolog.
(#) diamik válasza Massawa hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Óh szóval itt a turpisság. Akkor mindenképp szervizes lesz a dolog. Köszönöm a segítséged!
(#) diamik válasza Massawa hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Mégse az legyen, írtam egy emailt a magyar forgalmazónak. Ajánlottak egy "szakszervizt" Szombathelyen. Nevet direkt nem mondok. Közölte velem a kolléga, hogy panelcserével javítható a lejátszó. (...) (Nem is értem, hogy minek ehhez szakértelem. Nagy divat lett ez manapság, hogy kiveszem a fél "belét" a szervizelendő dolognak.
Most még jobban foglalkoztat a dolog. Csinálok majd egy soros porti kábelt, és belekukkantok a memóriájába, ha engedi. Az általad említett szervizkódhoz sehogyan se lehet hozzájutni?
Amondó vagyok, ha firmware-t lehet frissíteni, akkor elvileg írható a memória.
(#) steelbird válasza diamik hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Idézet:
„Nem is értem, hogy minek ehhez szakértelem. Nagy divat lett ez manapság, hogy kiveszem a fél "belét" a szervizelendő dolognak.”

Talán azért, mert sem a gyár, sem a forgalmazó nem biztosít más alkatrészt a készülékhez, csak komplett paneleket. Sokszor szervizdokumentáció sincs (főleg nevenincs vackoknál), amiből rendelhető lenne az alkatrész.
Másik eset az, mikor hiába van doksi, csak komplett panelek rendelhetők.
Nem éri meg sem a forgalmazónak, sem a gyártónak ötvenmillió-féle alkatrésszel foglalkozni, komplett egységeket biztosítanak.
Igazad van, ahhoz nem kell sok szakértelem, hogy valaki kicseréljen egy panelt, vagy részegységet, főleg, ha azt utána nem is kell műszeresen beállítani.
Régen volt már az, amikor a legapróbb kütyüig minden alkatrész külön rendelhető volt egy-egy készülékhez, ráadásul 8 évig a forgalomba hozataltól számítva.

Csak egy példa (mai, létező eset), gyártó nevet nem írok. Tönkremegy az LCD kijelzőn egy kis panel, rajta néhány alkatrésszel, ami szakértelem és új alkatrész esetén simán javítható...
Szaki kimér, megállapít, rendel(ne)...
A gyártó meg csak komplett, szerelt kijelzőt küld huszonezer pénzért...
Itt tartunk.
Nem feltétlenül a szervíz, meg a "szaki" a hülye, mert komplett akarja cserélni.
Garanciában nincs probléma, kápés javításnál már igen. Sokszor van az, hogy ilyen esetekben nehezen, vagy egyáltalán nem deríthető ki, hogy milyen alkatrész az, ami hibás, ugyanis sokszor a gyárak olyan alkatrészekkel szerelik a nyákokat, hogy a félvezetőkön nem a tipus van jelölve, hanem egészen más...
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
Következő: »»   68 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem