Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 298
(#) yvsmad válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Inkább eladom a hűtőt 20 ezerért, annak is örülök, ha ennyit kapok érte.
Azért köszi a válaszokat, legalább tudom, hogy mik a lehetőségeim.
(#) horvath118 hozzászólása Júl 26, 2014 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy egy ilyen hűtő: Link a képhez, kívülről mitől lehet párás? Elméletileg nem párásodhat, mert ezek úgy vannak kitalálva, de minden nap 2-3 liternyi vizet tőrlünk le az elejéről.
Elhelyezkedése az üzeleten belül: Bal oldalán 35 cm-re van a faltól, a többi oldalt legalább 2 méter van a falig és nincs semmi közben. Tehát lényegében teljesen körbe tudja járni a levegő.
Ahol ezen a hűtőn illesztés van - értsd: két üveglap találkozik - ott legalább 3 mm-es a rés. Ez annyit jelent, hogy folyamatosan keveredik a kinti és a benti levegő. A gyártó által küldött ember azt mondta, hogy ez normális. Ezt a megbeszélést követte egy e-mail is, amire azt kaptuk válaszképp, hogy ez nem garanciális probléma.

Tehát, mitől lehet, hogy egy kimondottan páramentes hűtő, kívülről párásodik?
Előre is köszi.
(#) kaqkk válasza horvath118 hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Egy képet tudnál csinálni a "párás" állapotról ?
(#) StMiklos válasza horvath118 hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szevasz!

Vitára okot adó szituációban elő kell venni a gépkönyvet és megnézni a műszaki adatokat, azon belül is a környezetre vonatkozókat.
Azaz: a belső térre írt hőfokokat milyen külső feltételekhez köti: környezeti hőmérséklet, (és itt ami döntő) páratartalom.
Amennyiben ezen feltételeken belül van, akkor joggal reklamálhatsz, de mindkét fenti adatot precízen kell mérni. Ilyen-olyan olcsó (kínai) hő- és páramérő nem alkalmas a reklamációra, a pára része igencsak pontatlan, de azért első saját mérésnek, gondolatébresztőnek jó lehet.
Azért egy megjegyzés: "kimondottan páramentes hűtő". Hol van ez kimondva? Csak az írás számít.
Így ilyen nincs, mert akkor lehetne "párás" hűtő is, de természetesen ilyen sincs.
Egy hűtőnek adott feltételek betartása mellett nem szabad párásodni. Finoman azért itt-ott megjelenhet, ez szinte nem kerülhető el, de az nem lehet nagy felületű. Fűtött szélű üvegeket szokás kritikus helyeken használni, de ennek persze ára van.
Sokat számit, de erről nem teszel említést, milyen a légjárás a helységen belül, sok múlhat rajta.
Üdv: StMiklos
(#) horvath118 hozzászólása Júl 26, 2014 /

Két képet tudtam készíteni róla. Az egyik, amin a fém rész látszik, az normális, hisz ott kifúj a hideg levegő, a hűtőből. A másik képen a teteje látszik, ahol nem jár abszolút a levegő, mármint nem mozog a hűtő hideg levegője. Erre gondolok, hogy nem normális dolog. Az elejéről sajnos nem sikerült, mert a kolléganőm most takarította körbe és még nem jelent meg rajta semmi. Amint tudok töltök fel képet róla.

Pára mentes hűtő, hogyne létezne, csak nem az otthoni hűtőkről kell beszélni, hanem a süteményes/cukrászhűtőkről. Ami persze 8-900 ezres tétel. Ez is annyiba került. A gépkönyv szerint megfelelően van elhelyezve, saját beépített páramentesítője van, amit már korábban is néztünk és vizsgáltunk, rendesen működik. Belül nem is párás. Az üvegen Külön bevonat van, másabb a légkeringetése (az simában nincs) mint a háztartásinak.

Ami igen érdekes, hogy nem csak nyáron, hanem télen is ugyan ilyen párás. Mert ha arra gondolunk, hogy nyáron sokkal melegebb a levegő és az csapódik rá, de kipróbáltuk, hogy télen egy fűtetlen helyiségben volt és ugyan úgy párásodott. Viszonylag magas a páratartalom 65-70%, de a gépkönyv szerint pára 85% felett jelenhet csak meg.

Hivatalosan bevizsgálták és minden rendben volt vele, 55000 Ft volt a vizsgálat. A páramentesítő jól működik, az elhelyezése megfelelő, a fóliázás megvan és sértetlen, levegő keringető jól működik.

Ha bármi kell még írjatok, próbálok képek készíteni és válaszolni. Csak a mai nap nem dolgozok és ha a főnök meglát akkor befog dolgozni.
(#) StMiklos válasza horvath118 hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szevasz!

Én is "ipari" hűtőkről beszélek.
És nincs "párás", meg "páramentes", nincs ilyen besorolás.
Egy hűtőnek kívülről (majdnem) páramentesnek kell lennie.
Ennek ott alul hiányzik a fűtése, ami lehet elektromos vagy más módon megoldott.
Minden fém rész, ami közel van a hűtött térhez vagy azt határolja és nincs vagy nem megoldható a megfelelő hőszigetelése fűteni kell.
Amit én ott látok az konstrukciós hiba, bár a 65-70% páratartalom az átlagosnál magasabb, de ha a gépkönyv 85%-ot ír, akkor nem kifogásolható.
Nem tudom mit tudnál lépni, mert a gyártó illetve képviselője szerint ez normális és az első "ütésváltás" nem hozott számodra eredményt.
Nem tudom ebben a kategóriában a fogyasztóvédelem képvisel-e, mindenesetre a gyártót illetve képviselőjét mindenképpen ismét fel kell keresni a panasszal.
Azért az érdekes, hogy függőleges tartón nincs igazából pára, pedig ott is lenni kellene, ami van az a "szomszédból" származik.
Tapintsd meg, lehet finoman meleg.
(#) StMiklos válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

A cukrász (süteményes) hűtők egyébként is igen kritikusak, mert a megfelelő hűtéshez kell egy bizonyos légsebesség (ha ventillátoros, de ezt is annak látom), ugyanakkor ez már száritja a süteményeket, úgyhogy nem egyszerű már ezt a két feltételt is teljesíteni, a többiről nem is beszélve.
Itt nagyon fontos a jó láthatóság, ami sok üvegfelületet jelent és a páralecsapódást meg kell (kéne) akadályozni.
Sok kísérlet kell hozzá, amire legalább elfogadható szinten megfelel egy konstrukció.
A belső párásodás a másik, itt már a felhasználó is benne van a dologban, miből (milyen páratartalmú terméket) mennyit és hova rakja, mert ezt nem lehet befolyásolni, legfeljebb utalni rá, de egyértelműen nem írható le.
Amit látok, azért az durva. Érdekes egyébként, hogy a függőleges felületen gyakorlatilag folyik a víz, ugyanakkor annak vízszintes részén mintha nyoma se lenne.
Jobban megnézve, ez talán tolóajtó, ott gyakorlatilag magában az ajtóban nem oldható meg a fűtés.
Nem tudom mennyi ideje van üzembe helyezve, de a legrosszabb verzió az, hogy átázott a szigetelés, így már nem is szigetel.... (Ha eredetileg legalább 1 hétig-hónapig egyáltalán jó volt)
(#) ga-bika hozzászólása Júl 27, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy fagyasztót, ó yee, csak anyi baj van vele hogy nem áll le.
1-en megy -22 van bent, nincs bent semmi.
Ha kevés lenne a gáz akkor gondolom nem hűtene ennyire.
Valami tuti ötlet kéne, nem úgy mint húzd el a faltól, vagy nem jó a gumírozása stb... mert lent van a pincébe 18-20fokon
egy 15 éves zanussi fagyasztóról beszélünk.
üdv!
(#) kaqkk válasza ga-bika hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

A sárga kapcsolót kapcsold ki ....
(#) ga-bika válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Igen nagyon jó gondolat, főképp ha egy 90 éves vén papa lennék!

Ha segítséget kérsz adj információt és ne sértődj meg ha az első tipp (infó hijján!) nem jön be ! Egyébként világít a sárga lámpa? Csak hogy tudd !A zöld a hálózati kapcsoló , a sárga a gyorsfagyasztó az kiiktatja a hőfokszabályzót és nem engedi leállni a gépet,és azt is szeretném az orrodra kötni hogy segíteni szeretnék , nem "szi..." akarlak
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) StMiklos válasza ga-bika hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

SzevaSZ!
"nem hűtene ennyire"
Nehogy azt hidd, hogy az annyira jó. Egy sárga lámpás (nem véletlenül kérdeztek rá), "örökjáró" fagyasztónak mélyebben kéne járnia.
Lehet szigeteléshiba, kompresszor részéről teljesítményhiba, lehet gázhiány (ez kevéssé valószínű) és esetleg termosztát hiba.
Tekerd fel 5-ösre, kigyullad-e a piros lámpa. ha legalább félig jó, akkor égnie kell.
Üdv: Stmiklos
(#) ga-bika válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

3 lámpás, abból 2 világít, a gyorsfagyasztás az nem világít és nincs is benyomva de műszerrel még nem mértem ki, lehet zárlatos, de ha kapcsolgatom akkor felgyullad az izzó. Van bent ránézésre egy hőmérséklet érzékelő feldugva a fagyasztó tér alá ami a hőmérséklet szabályozóból jön ki. Ha jól tudom akkor az is gázzal működik, na most ha abból elszökött a gáz akkor valószínű átb..a a szabályozót. Na én ilyenekbe gondolkodok. Ilyesmit lehet kapni vagy felejtsem el?

Jobban átgondolva a dolgot ha a piros "ég" és nem áll le a gép akkor lehet hőfokszabályzó probléma , de mint StMiklós is írta akkor jobban kéne hűtenie , tehát más baj is van ( lehet hogy a kompresszor szállítási teljesítménye is csökkent ) Sőt ! Az is lehet hogy csak nem vetted észre amikor leállt , ha üres a hűtő csak a levegőt hűti és ha leállt viszonylag gyorsan újra indul (mivel a levegő nagyon jó hőszigetelő ,és nem "raktározza " a hideget... A piros lámpa meg lehet hogy csak halványan "parazsall" az lehet egy érintkező átvezetés következtében .... (de még mindíg csak tapogatózunk .. mint említettem az infóhiány miatt...)
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) pipa54 hozzászólása Júl 28, 2014 /

Segítséget kérek ! SOS!!!
Lakókocsiban van egy Pb gázról és 220 és 12 Voltról üzemelő hűtőszekrényem azonos külső hőmérséklet esetén a 220 voltos üzemben megfagy a víz a fagyasztó részben a hűtőtérben 8-9 C fok van .Ha átkapcsolom gázra akkor kis lángon a víz megfagy a fagyasztó részben a hűtőtérben 13-14 C fok van .Nagy lángon a víz megfagy a hűtőtérben 16-18 C fok van .Mi lehet az oka, és mi a megoldás. Segítségeteket Köszönöm.
(#) arda85 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Még új vagyok itt a fórumon, egy indesít no frost alul fagyasztós hűtő vezérlő paneljén cseréltem a C1- szűrő kondít, kicsit fentebb vannak róla fotók, úgy néz ki megoldotta a problémát már egy hete hibátlanul megy (lekopogom )
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
(#) kaqkk válasza arda85 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Örülök hogy segíthettem
(#) BarnaPili válasza pipa54 hozzászólására (») Júl 28, 2014 / 1

A nagy gázláng visszamelegítheti a normálteret.Esetleg több energiát viszel be a körbe a nagy gázlánggal,mint kellene,a gáz nem tud több energiát elvonni a térből,valószínűleg túlmelegszik.
Ne használt padlógázon.Ez egy abszorpciós rendszer,nem kompresszoros.
István
(#) StMiklos válasza ga-bika hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

"Tekerd fel 5-ösre, kigyullad-e a piros lámpa. ha legalább félig jó, akkor égnie kell."
Ezt kinek írtam? Válasz nincs?
Feleslegesen nem fárasztom magam, ha nem kapok választ. A hibabehatároláshoz információ kéne.
Hogy én abból mit szűrnék le, azt meg hadd ne magyarázzam, annyit írni netán feleslegesen nincs kedvem.
Jó estét, üdv: StMiklos
(#) ga-bika válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Ne haragudj, de nem egész nap ülök a gép előtt. A gyors fagyasztó lámpája is halványan ég, de ha benyomom a gombot akkor ugyan úgy ég mint a másik kettő. Kaqkk -nak igaza lehet a kapcsolóval lehet a baj. Már csak az a kérdés hogy hol lehet egy ilyen kapcsolót beszerezni, meg mennyiért.
(#) laccika77 válasza ga-bika hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Üdv! Nem valószinűsitem szabályzó hibának, inkább öszeségében csökkent teljesítmény miatt a kapcsolás határán van. Ha a szabályzóban nincs vagy kevés a gáz. akkor fordított a helyzet.
(#) StMiklos válasza ga-bika hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Szó sincs haragról, és nem is a gyors választ kifogásoltam. Feltettem egy kérdést, amire nem kaptam választ.
"Tekerd fel 5-ösre, kigyullad-e a piros lámpa. ha legalább félig jó, akkor égnie kell."
Feltettem még egyszer, és még mindig nem kaptam választ.
És nem gombnyomást kértem...
Feladom.
Szép estét, üdv: StMiklos
(#) szanti79 hozzászólása Júl 31, 2014 /

Sziasztok!

Kaptam egy Ariston hotpoint mbl 1922 cv kombi hűtőszekrényt. Annyit tudok róla, hogy egyszerűen leállt. Szeretnék rápróbálni a kompresszorra, hogy egyáltalán műxi-e. Éedemes csak simán ráköni és kipróbálni? Ha igen, hova kössem a fázist, segédfázist és nullát. Van egy rajz is hozzá, csatolom. Van még egy mágneskapcsoló, ami kegyetlenül zörög. Ez mitől lehet?
Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
(#) Maria 2014 hozzászólása Júl 31, 2014 /

Sziasztok! Nagyon szepen megköszönnem,ha valaki tudna nekem segiteni, hogy mi baja lehet a 8 eves, Whirpool Nofrostos hütömnek. Felül fagyasztos, es amikor a melyhütöreszben a cuccok kezdenek kiolvadni, ra 2-3 nap mulva az also resz is felmondja a szolgalatot, ja ! es naponta egyszer elkezd sipolni, mindegy hogy ejszaka vagy nappal van. Mikor mar sehol sem hüt, egy -masfel napra kihuzom az arambol, leolvasztom es olyankor rengeteg viz kifolyik. Ujra inditom es megint elkezd hüteni mint az allat, de kezdödik a sipolas, stb.
Ha valaki meg tudna mondani mi a baja elöre is megköszölnöm.
(#) kaqkk válasza Maria 2014 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

A hűtőd leolvasztó fűtése hibásodott meg , csak a fűtőbetét cseréje segít megoldani a problémát , hívj szerelőt
(#) Maria 2014 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Nagyon köszönöm a gyors valaszt. Azt nem e tudnad megmondani, hogy kb.mennyibe kerül ez a fütöbetet ?
(#) liderces hozzászólása Aug 1, 2014 /

Sziasztok! Kérdésem lenne fagyasztószekrény menyit kellene neki üzemelni napközben ha jól müködik. Gondolok itt arra hogy mondjuk bekapcsol 2órát megy majd 4órát pihen megint kettőt megy 4-et pihen és így tovább. A hűtó no-frost-os elvileg vadi uj de ki tudja nem gyári hibás e? Vagyis kb milyen egy no-frost hűtő napi üzemideje. 170l-es kösz a hozzászólásokat! Lakossági használatban van nincs nyitogatva.
(#) laccika77 válasza liderces hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Üdv! Sok mindentől függ, Milyen meleg van a lakásban, milyen hidegre van beállítva, nyitások száma, mennyi "meleg" étel ital kerül be naponta stb. Nyáron a 18-20 óra naponta még normális lehet. Télen egy 15-20 fokos környezetben, 8-12 óra kb
(#) liderces válasza laccika77 hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Jóó de mint már írtam fagyasztószekrény, lakossági, nincs nyitogatva, nincs meleg kaja berakva. Max naponta egyszer kinyit kivesz betesz pár másodperc az egész. Arra gondoltam ha kevés benne a gáz miről ismerhető fel ok ha már nem hűt, de mondjuk ha hűt de csak nehezen tudja tartani a hőfokot? üdv
(#) kaqkk válasza liderces hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Idézet:
„A hűtó no-frost-os elvileg vadi uj de ki tudja nem gyári hibás e?”
A meós tudja ! nem jött volna ki a gyárból , nyugodj meg és tedd félre a pesszimizmust ! Ne kezdd el szétszedni !
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
Következő: »»   136 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem