Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pakurával megy szegény, de a meglévő pakurás gőzösöket most szépen visszaalakítják szénre, mivel nem forgalmaznak pakurát. PB-vel szép tisztán menne, de nem lenn füstje, szaga, és mivel ez nosztalgia Kft, törekednek az eredetiségre.
Ez lenne a környezetkímélőbb. : Villanygőzmozdony (A hatásfokot meg inkább hagyjuk. )
Erről a villanygőzösről már hallottam. Ha jól tudom a két háború környékén használták, amikor szénhiány volt.
ennyit tudtam kivenni:
Idézet: „maybe one day will be united and our love will be divided” ford.:talán egy napon majd egyesülünk, és a szeretetünk eloszlik(?)
Sziasztok! Parázslik a vita Fórum » Fejlesztési ötletek topic alatt. Mivel nem akarok oda OFF-olni ezért itt jegyzem meg hogy jól jött volna egy kis infó arról; ki merre található. A múltkor Sz.Fehérvárott és a velencei tónál jártunk. Szívesen ellátogattam volna egy pihenő pákáshoz, vagy megszállott rádiógyűjtőhöz egy kis beszélgetésre. Persze enélkül is eltelt az idő... meg az sem biztos, hogy szívesen láttak volna.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
Sziasztok! A múltkorában Szombathely - Kőszeg volt a kirándulásunk célpontja. Az időképet sokat nézegettem közben (persze el is áztunk becsülettel) Akkor tűnt fel egy időképes észlelő kollega "eyes" becenévvel. Nagyon szép képet töltött fel.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
Az időkép számítógéppel generált egy az egybe kirakott harminc napos előréjét nem szabad komolyan venni. Sajnos a tudomány jelenlegi állása szerint még a holnapi időjárást se lehet teljességgel "megjósolni", 30 napra meg teljességgel lehetetlen, hiába számolgatnak a szuperszámítógépek. Sokan meg ezért hülyézik a meteorológusokat mert "26. ára napsütést mutatott az előrejelzés, azt közbe meg esik az eső, ezért kapják ezek a pénzüket???"
Hali. Van egy pár e-mail cím, melyikekre egyszerre szeretnék küldeni egy mailt.
Én kaptam már olyan mailt, ahol több címzett volt, és én láttam, kik voltak még a címzettek. Hogy lehet azt megoldani, hogy egyszerre küldjem el mindenkinek a mailt, de a címzettnek ne mutassa, hogy kinek küldtem még?
Titkos másolat, vagy Bcc. Az ide felsorolt címzettek nem jelennek meg felsorolásként és mindenki külön, külön címzett levelet kap.
Nekem az időkép radar térképe volt eddig a leghasznosabb. Azon mindig ki tudom számítani, hogy mehetek-e biciklivel vagy sem. Persze megázni akkor is tudok, mert a fedélzeti szofverem bármit képes felülbírálni
.. Gmailban ez hogy kivitelezhető? Nemigen értem, mit és hogyan..
Nem használom a Gmailt, de ide kell írni a címzetteket.
Igen, persze, ami zápor vagy zivatar kialakult, azt látod a radaron, hogy merre megy és milyen sebességgel. De ha épp fölötted alakul ki egy biciklizés közben, akkor megázol, hiába nem volt semmi a radaron, mikor elindultál. Irányt is válthat akár egy addig másfelé tartó zivatar. Amúgy az időkép saját radarja tényleg hasznos cucc, jó nagy felbontású. Ide még a szlovák és a román radart szoktam nézni, na meg a blitzortungot. Mondjuk én zivatarb... vagyok, én nem a megázást akarom elkerülni hanem épp ellenkezőleg. Na jó megázni én se szeretek de a villámok, a felhőstruktúra látványát igen.
Ez az a szűk látókörű típus. Aki engem sosem vesz észre.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Hiába. Ha egyszer van ízlésük. Meg szemük.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Sziasztok!Külső winchestert szeretnék vásárolni max. 15 e Ft-ig.Érdeklődnék hogy van e valakinek elfekvőben és hogy melyek azok a márkák amiket érdemes megvenni illetve kerülni.500GB vagy a feletti kellene.
Előre is köszi!
Az origon olvastam, hogy a marsjáró eddig megtett 9Km-t, ettől egyik kereke már nagyon elkopott. Akármilyen sziklán sem kopik el a leggyatrább fémkerék, főleg ilyen lassú tempónál. Meg az UFO-k sem állnak neki reszelgetni a kereket. Miközben csúcstechnika, a kerékre nincs rendes anyag. Nem értem ezt.
Azt nem tudom, de nem számolok utána az biztos.
Száz millióig utána számoltam Most single thread-en fut az egy milliárdos
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Nem feltétlenül a futófelület kopására kell gondolni, mivel az eredeti NASA által kiadott cikkben azt írják hogy "a jobb első kerék áramfelvétele annyira megnőtt, hogy a marsjáró épségének megőrzése miatt ki kellett azt kapcsolni". Egyébként nem sokkal ezután egy másik kereket is kikapcsoltak, a hosszú marsi tél után azonban már nem kapcsolt be a marsjáró. Ennek már 4 éve, a társa az Opportunity azonban még most is működik közel 38 megtett kilométer van már mögötte a Marson. Ezek tudatában én inkább valami kivitelezési hibára gondolnék, vagy csak egyszerűen nem bírta a terepet, mert míg a Spirit "hegyeket mászott" az Opportunity inkább csak lankákon közlekedik.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Régebben láttam itt, hogy valaki, sajnos nem tudom ki, rakott fel RC "nitro" motorokról képeket, melyeket felújított.
Én most kaptam egy Kyosho DBX buggy-t, elég ramaty állapotban (főtengely beállt a motorban, a karburátor tönkrement, az első lengőkarok eltörtek és összedrótozták, amivel sikerült újabb két törést csinálniuk, stb.). Egy kicsit "felújítottam": Kyosho DBX A motor most "szépen muzsikál" kb 30 ezres fordulaton (Kyosho GXR 18).
A Curiosity marsjáróról írták a kerék futófelület kopást. Nem ismerem a témát, ha jól olvastam a Spirit és az Opportunity kb. 10 éves körüliek, a Curiosity 2 éves lehet. Vagy tévedek.
Hali! A Dell laptopokkal van valakinek bármilyen tapasztalata? Szám.gépet akarok venni,és ezek tűnnek a legjobb ár/érték arányúnak. Vagy esetleg tudtok valami jobb, de nem drágább lehetőleg laptop márkát, amivel jobb tapasztalataitok vannak?
Válaszokat köszönöm!
Üdvözletem!
Van itt, aki tud szemre megtippelni egy acélsodronynál szakítószilárdságot? Van egy sodronyom, kb 35m, és akitől kaptam, nem tudja, hogy mennyit bír. A felépítése: 19 vékonyka, kb 0,2mm átmérőjű szál, azak alkotnak egy sodratot. Ezekből van 6, amik egy 2,5mm átmérőjű műanyagfonatot fognak közre, így a legkülseje az egy 4mm-es sodrony. Csatoltam egy képet lentre. Esetleg meg tudja valaki mondani, hogy nagyjából mennyit bír? |
Bejelentkezés
Hirdetés |