Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2335 / 3610
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Pakurával megy szegény, de a meglévő pakurás gőzösöket most szépen visszaalakítják szénre, mivel nem forgalmaznak pakurát. PB-vel szép tisztán menne, de nem lenn füstje, szaga, és mivel ez nosztalgia Kft, törekednek az eredetiségre.
Ez lenne a környezetkímélőbb. : Villanygőzmozdony
(A hatásfokot meg inkább hagyjuk. )
(#) elektroncso válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Erről a villanygőzösről már hallottam. Ha jól tudom a két háború környékén használták, amikor szénhiány volt.
(#) gernerakos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

ennyit tudtam kivenni:
Idézet:
„maybe one day will be united and our love will be divided”

ford.:talán egy napon majd egyesülünk, és a szeretetünk eloszlik(?)
(#) Qju hozzászólása Aug 3, 2014 /

Sziasztok! Parázslik a vita Fórum » Fejlesztési ötletek topic alatt. Mivel nem akarok oda OFF-olni ezért itt jegyzem meg hogy jól jött volna egy kis infó arról; ki merre található. A múltkor Sz.Fehérvárott és a velencei tónál jártunk. Szívesen ellátogattam volna egy pihenő pákáshoz, vagy megszállott rádiógyűjtőhöz egy kis beszélgetésre. Persze enélkül is eltelt az idő... meg az sem biztos, hogy szívesen láttak volna.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) Qju válasza Qju hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Sziasztok! A múltkorában Szombathely - Kőszeg volt a kirándulásunk célpontja. Az időképet sokat nézegettem közben (persze el is áztunk becsülettel) Akkor tűnt fel egy időképes észlelő kollega "eyes" becenévvel. Nagyon szép képet töltött fel.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) szamóca hozzászólása Aug 3, 2014 /

(#) moltam válasza Qju hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Az időkép számítógéppel generált egy az egybe kirakott harminc napos előréjét nem szabad komolyan venni. Sajnos a tudomány jelenlegi állása szerint még a holnapi időjárást se lehet teljességgel "megjósolni", 30 napra meg teljességgel lehetetlen, hiába számolgatnak a szuperszámítógépek. Sokan meg ezért hülyézik a meteorológusokat mert "26. ára napsütést mutatott az előrejelzés, azt közbe meg esik az eső, ezért kapják ezek a pénzüket???"
(#) jdani hozzászólása Aug 4, 2014 /

Hali. Van egy pár e-mail cím, melyikekre egyszerre szeretnék küldeni egy mailt.
Én kaptam már olyan mailt, ahol több címzett volt, és én láttam, kik voltak még a címzettek. Hogy lehet azt megoldani, hogy egyszerre küldjem el mindenkinek a mailt, de a címzettnek ne mutassa, hogy kinek küldtem még?
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Titkos másolat, vagy Bcc. Az ide felsorolt címzettek nem jelennek meg felsorolásként és mindenki külön, külön címzett levelet kap.
(#) Qju válasza moltam hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Nekem az időkép radar térképe volt eddig a leghasznosabb. Azon mindig ki tudom számítani, hogy mehetek-e biciklivel vagy sem. Persze megázni akkor is tudok, mert a fedélzeti szofverem bármit képes felülbírálni
(#) jdani válasza pjg hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

.. Gmailban ez hogy kivitelezhető? Nemigen értem, mit és hogyan..
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Nem használom a Gmailt, de ide kell írni a címzetteket.

titkos.png

(#) moltam válasza Qju hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Igen, persze, ami zápor vagy zivatar kialakult, azt látod a radaron, hogy merre megy és milyen sebességgel. De ha épp fölötted alakul ki egy biciklizés közben, akkor megázol, hiába nem volt semmi a radaron, mikor elindultál. Irányt is válthat akár egy addig másfelé tartó zivatar. Amúgy az időkép saját radarja tényleg hasznos cucc, jó nagy felbontású. Ide még a szlovák és a román radart szoktam nézni, na meg a blitzortungot. Mondjuk én zivatarb... vagyok, én nem a megázást akarom elkerülni hanem épp ellenkezőleg. Na jó megázni én se szeretek de a villámok, a felhőstruktúra látványát igen.
(#) pjg válasza moltam hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

A román radarnak mi a címe?
(#) moltam válasza pjg hozzászólására (») Aug 4, 2014 / 1

(#) pjg válasza moltam hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Köszönöm!
(#) pjg hozzászólása Aug 5, 2014 / 1

(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Ez az a szűk látókörű típus. Aki engem sosem vesz észre.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Tedd oda magad! Ne hunyászkodj meg!
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Hiába. Ha egyszer van ízlésük. Meg szemük.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
(#) botesz hozzászólása Aug 5, 2014 /

Sziasztok!Külső winchestert szeretnék vásárolni max. 15 e Ft-ig.Érdeklődnék hogy van e valakinek elfekvőben és hogy melyek azok a márkák amiket érdemes megvenni illetve kerülni.500GB vagy a feletti kellene.

Előre is köszi!
(#) minicooper hozzászólása Aug 5, 2014 /

Üdv.!
Sok okos ember van errefelé hát rákérdek
Megerősítették már ezt?
(#) nagym6 hozzászólása Aug 6, 2014 /

Az origon olvastam, hogy a marsjáró eddig megtett 9Km-t, ettől egyik kereke már nagyon elkopott. Akármilyen sziklán sem kopik el a leggyatrább fémkerék, főleg ilyen lassú tempónál. Meg az UFO-k sem állnak neki reszelgetni a kereket. Miközben csúcstechnika, a kerékre nincs rendes anyag. Nem értem ezt.
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Azt nem tudom, de nem számolok utána az biztos.
(#) minicooper válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Száz millióig utána számoltam Most single thread-en fut az egy milliárdos
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) sprofan válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Nem feltétlenül a futófelület kopására kell gondolni, mivel az eredeti NASA által kiadott cikkben azt írják hogy "a jobb első kerék áramfelvétele annyira megnőtt, hogy a marsjáró épségének megőrzése miatt ki kellett azt kapcsolni". Egyébként nem sokkal ezután egy másik kereket is kikapcsoltak, a hosszú marsi tél után azonban már nem kapcsolt be a marsjáró. Ennek már 4 éve, a társa az Opportunity azonban még most is működik közel 38 megtett kilométer van már mögötte a Marson. Ezek tudatában én inkább valami kivitelezési hibára gondolnék, vagy csak egyszerűen nem bírta a terepet, mert míg a Spirit "hegyeket mászott" az Opportunity inkább csak lankákon közlekedik.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) szitko hozzászólása Aug 6, 2014 /

Régebben láttam itt, hogy valaki, sajnos nem tudom ki, rakott fel RC "nitro" motorokról képeket, melyeket felújított.
Én most kaptam egy Kyosho DBX buggy-t, elég ramaty állapotban (főtengely beállt a motorban, a karburátor tönkrement, az első lengőkarok eltörtek és összedrótozták, amivel sikerült újabb két törést csinálniuk, stb.).
Egy kicsit "felújítottam": Kyosho DBX
A motor most "szépen muzsikál" kb 30 ezres fordulaton (Kyosho GXR 18).
(#) nagym6 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

A Curiosity marsjáróról írták a kerék futófelület kopást. Nem ismerem a témát, ha jól olvastam a Spirit és az Opportunity kb. 10 éves körüliek, a Curiosity 2 éves lehet. Vagy tévedek.
(#) gernerakos hozzászólása Aug 6, 2014 /

Hali! A Dell laptopokkal van valakinek bármilyen tapasztalata? Szám.gépet akarok venni,és ezek tűnnek a legjobb ár/érték arányúnak. Vagy esetleg tudtok valami jobb, de nem drágább lehetőleg laptop márkát, amivel jobb tapasztalataitok vannak?
Válaszokat köszönöm!
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Aug 6, 2014 /

Üdvözletem!
Van itt, aki tud szemre megtippelni egy acélsodronynál szakítószilárdságot?
Van egy sodronyom, kb 35m, és akitől kaptam, nem tudja, hogy mennyit bír. A felépítése: 19 vékonyka, kb 0,2mm átmérőjű szál, azak alkotnak egy sodratot. Ezekből van 6, amik egy 2,5mm átmérőjű műanyagfonatot fognak közre, így a legkülseje az egy 4mm-es sodrony. Csatoltam egy képet lentre. Esetleg meg tudja valaki mondani, hogy nagyjából mennyit bír?
Következő: »»   2335 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem