Fórum témák
» Több friss téma |
köszi a gyors választ.
A menü az tényleg jó, itt van a kapcs. rajza, megírnád, hogy melyiket kell resetelni ? Tibi
Nem látom a rajzokat. I2C interfészűt keress (24C) és figyeld a lábait, amelyik a Bemenetek környékén van, az az edid lesz és nagyon kicsi. Ha van SPI interfészű (25C) azon a FW lesz, azt újraírni szükséges, ha nincs más, de a bemeneteknél is érdemes keresni rövidzáras védődiódát és szakadást. Eljut a jel a processzorig, ellenőrizted?
És olyat keress ami I2C-s, de nem az edid adatokat tartja, az lesz a beállítások rom-ja.
Köszi, akkor az 1,2,3-as lábat kell bekapcsoláskor összekötni ?
gazából mindegy melyiket, de én az SCL és SDA-t szoktam összekötni. Amint bekapcsolt engedd el a lábakat és lassabban is fog indulni a monitor, de akkor újraatölti a beállításokat.
Van egy kis 5" monitorom, ami az éjjel el kezdett villogni. Valoszinü, hogy a ccfl világitás döglött meg. Mit érdemes megnézni? Sajnos ki nem dobhatom, mert benne van a kamera kommunikácios rendszer is, ami müködik. Igy viszont zavar a villogása. Ha felvillan a kép rendben van.
Kösz.
Lehet, hogy csak a kábelek égtek le a csövekről, azokat ellenőrizd.
Kösz, az éjjel megjavult magától. Ugy látszik használt a fenyegetés, hogy kidobom a szemétbe..
Sajnos ma ujra villog. Megnéztem a csatit, az sajnos nagyon ocska, de ne az a hibája. A világitásra valamilyen impulzusoknak kéne menni. Amikor villan, akkor kb. 12V van a csatlakozon, különben mindössze kb.6 V van. Az egész mintha képtelen volna elindulni. 0 V-rol egyböl felugrik 6-7V-ra, majd visszaugrik egy kicsit kisebb szintre, majd burst-szerüen 12V- ra ugrik. Sajnos nagyon szabálytalanul igy még szinkronizálni sem tudok a jelre. Amikor 12V-ra ugrik akkor valamilyen impulzusok vannak a jelben. Azt hiszem nem ccfl a világitás, mert ahhoz magasabb szint kellene, viszont sima DC-re nem világit (a LED szokott).
Sziasztok!
Ismét tanácsot kérnék egy monitorral kapcsolatban. Egy Captiva E2202WOD típusú monitorral van az a problémám, hogy úgy került hozzám, hogy nem volt benne az lcd-hez menő szalagkábel, valamint a vezérlőpanelen a csatlakozója el volt törve. A monitor többi funkciója amúgy működik. Ki/bekapcsolható, háttérvilágítás volt, csak a szalagkábel hiánya miatt full fehér a képe. LCD-t egy másik monitorban kipróbáltam, ott működött. Annyit csináltam, hogy egy rossz vezérlőpanelról levettem a szalagkábel 30 pines csatiját, amit áttettem erre. Szereztem hozzá egy szalagkábelt is. Viszont továbbra is csak fehér kép van rajta. Mi lehet a problémája? Előre is köszönöm a választ! Üdv: spgabor
Ha ugyanúgy fehér marad, akkor valószínű, hogy tápot sem kap a kijelző.
Én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem voltam benne biztos. Keresek hozzá service manualt és arról visszanézni, hogy hol mit kap.
Látod a nyákon szerintem, hogy hol kap tápfeszt, valószínű, hogy több láb is párhuzamosan van kötve a táp(ok)on.
Hát most nincs előttem. De amikor forrasztottam, akkor emlékszem, hogy két helyen vannak lábak közösítve. Egyik a csatlakozó egyik széle, itt három láb van közösítve. Valamint valamelyik középső lábak, de ebben nem vagyok biztos..
Majd nézd meg. Fel lehet ismerni a kondikat és a kapcsoló fetet is. IGazából a nyákot is lehet tanulmányozni, mint a kapcsolási rajzot, csak nagyító kell.
Nyákon visszanézem majd a vezetősávot. Manualt nem találtam, de legjobban a kényelem miatt szeretem azt, mert meg tudnám nézni abban napközben is..
Sziasztok. Prestigio P1710 monitoron nincs kép. Az előlapi LED világít. Van valakinek ötlete, hogy mit nézzek meg rajta, mi lehet a baja?
Ha ez az a típus amit sejtek, akkor észre fogod venni a szénnégett invertert és pupos kondikat. Szedd szét előbb.
Oké, köszi, majd megírom mire jutottam
Sziasztok!
Most került hozzám egy Samsung 940N monitor. A hibajelenség annyi, hogy bekapcsoláskor standby módba áll (villog a kék led a gombnál). Tápcsere után egy napig működött (inkább amíg ki nincs kapcsolva és ki nem hűl), aztán ugyan ez. Mindig standbyba áll. A segítő tanácsokat szívesen venném. Köszönettel: Voci
Szia
A cserélt táp kondijait (1000uF) csere, mert gondolom az a táp se új. Ha ez se jön be, akkor a csövek haldoklanak ill. az inverter trafó. Üdv
Szia!
De bizony a táp új (illetve felújított, refurb). Ha a csövek haldokolnának, akkor nem kellene bevillanni a képnek? Mert annyit sem csinál, hanem egyből standbyba áll. Üdv A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
Igen, pont a múltkor csináltam egy 940-est, ez úgy néz ki, hogy 4 cső van 2-2 sorba kötve és 1-1 inverter trafóról megy. Nálam az egyik szekundera volt szakadt.
Bekapcs után 1 másodpercre (kb) bejött a kép (4-ból 2 cső dolgozott) érzékelte a hibát majd leállította az invertert. Nálad ezek szerint más gond van, azért javaslom mérj rá az inverter szekunderéra, kohm fölötti értéket kell kapj, valamint a meghajtó feteket is, hogy nincs-e zárlatba. Üdv
Sziasztok!
Új vagyok itt és most először szedtem szét egy tft monitort (Xerox XA3-17). Az alap baja az volt, hogy se kép, se hang. Miután kicseréltem az elko kondikat a táp panelen, javult a helyzet. Most van kép 2mp-re, majd kialszik a háttérvilágítás, ezután pár mp múlva megint lesz 2mp-re háttérvilágítás, majd kialszik végleg. Persze kikapcs-bekapcs után kezdődik minden elölről. Kép van, mert megvilágítva látszik a tft képe. Kiszedtem a ccfl lámpákat és úgy tesztelve látszik, hogy mindegyik világít egyforma fényerővel - arra a kis időre... Égésnyom, egyéb nem látható a panelen. Viszont azt vettem észre, hogy amikor kialszik a lámpa, utána még 1-2mp-re működik mindkét trafó (ennyi hajtja a 4 lámpát). Ez megáll, majd újrainduláskor ugyanez. A trafókat egy googliban talált megoldással néztem: a multimétert freki állásban a mérőcsúcsokat a tekercs közelébe téve mutatja az indukált frekvenciát. Ez kb. 50 kHz volt. Az lenne a kérdésem, hogy merre tovább? Mit kellene még megnéznem? Köszönöm a segítséget! Üdv!
Mérd meg a trafók szekunderének ellenállását. Ha azok rendben (egyformák +- pár%), akkor a pár PF-os nagyfeszültségű kondikat ellenőrizd, cseréld.
Az egyik tekercs 621 ohm, a másik 616. Szerintem ez nem egy akkora eltérés. Viszont a kondikat kiforrasztva és lemérve a következők jöttek ki: 4 db 15pF-os/3kV helyett 12, 14, 15 és 16 pF-ok jöttek ki. A két darab 15pF/6kV esetében, pedig 23pF a mért érték.
Lehet ez a gond?
Ez az ellenállás eltérés általában belefér, a kondik okozhatják a hibát.
Arra az időre amíg bejön a kép, mind a 4 cső dolgozik?
Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |