Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   186 / 313
(#) tibike32 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

köszi a gyors választ.
A menü az tényleg jó, itt van a kapcs. rajza, megírnád, hogy melyiket kell resetelni ?

Tibi
(#) Buvarruha válasza tibike32 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Nem látom a rajzokat. I2C interfészűt keress (24C) és figyeld a lábait, amelyik a Bemenetek környékén van, az az edid lesz és nagyon kicsi. Ha van SPI interfészű (25C) azon a FW lesz, azt újraírni szükséges, ha nincs más, de a bemeneteknél is érdemes keresni rövidzáras védődiódát és szakadást. Eljut a jel a processzorig, ellenőrizted?
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

És olyat keress ami I2C-s, de nem az edid adatokat tartja, az lesz a beállítások rom-ja.
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Az IC403 24LC32 lesz a törlendő.

Köszi, akkor az 1,2,3-as lábat kell bekapcsoláskor összekötni ?
(#) Buvarruha válasza tibike32 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

gazából mindegy melyiket, de én az SCL és SDA-t szoktam összekötni. Amint bekapcsolt engedd el a lábakat és lassabban is fog indulni a monitor, de akkor újraatölti a beállításokat.

Köszi, holnap kipróbálom.
(#) Massawa hozzászólása Aug 9, 2014 /

Van egy kis 5" monitorom, ami az éjjel el kezdett villogni. Valoszinü, hogy a ccfl világitás döglött meg. Mit érdemes megnézni? Sajnos ki nem dobhatom, mert benne van a kamera kommunikácios rendszer is, ami müködik. Igy viszont zavar a villogása. Ha felvillan a kép rendben van.

Kösz.
(#) Buvarruha válasza Massawa hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Lehet, hogy csak a kábelek égtek le a csövekről, azokat ellenőrizd.
(#) Massawa válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Kösz, az éjjel megjavult magától. Ugy látszik használt a fenyegetés, hogy kidobom a szemétbe..
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Sajnos ma ujra villog. Megnéztem a csatit, az sajnos nagyon ocska, de ne az a hibája. A világitásra valamilyen impulzusoknak kéne menni. Amikor villan, akkor kb. 12V van a csatlakozon, különben mindössze kb.6 V van. Az egész mintha képtelen volna elindulni. 0 V-rol egyböl felugrik 6-7V-ra, majd visszaugrik egy kicsit kisebb szintre, majd burst-szerüen 12V- ra ugrik. Sajnos nagyon szabálytalanul igy még szinkronizálni sem tudok a jelre. Amikor 12V-ra ugrik akkor valamilyen impulzusok vannak a jelben. Azt hiszem nem ccfl a világitás, mert ahhoz magasabb szint kellene, viszont sima DC-re nem világit (a LED szokott).
(#) spgabor hozzászólása Aug 12, 2014 /

Sziasztok!

Ismét tanácsot kérnék egy monitorral kapcsolatban. Egy Captiva E2202WOD típusú monitorral van az a problémám, hogy úgy került hozzám, hogy nem volt benne az lcd-hez menő szalagkábel, valamint a vezérlőpanelen a csatlakozója el volt törve. A monitor többi funkciója amúgy működik. Ki/bekapcsolható, háttérvilágítás volt, csak a szalagkábel hiánya miatt full fehér a képe. LCD-t egy másik monitorban kipróbáltam, ott működött.
Annyit csináltam, hogy egy rossz vezérlőpanelról levettem a szalagkábel 30 pines csatiját, amit áttettem erre. Szereztem hozzá egy szalagkábelt is. Viszont továbbra is csak fehér kép van rajta.
Mi lehet a problémája?

Előre is köszönöm a választ!
Üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Aug 12, 2014 / 1

Ha ugyanúgy fehér marad, akkor valószínű, hogy tápot sem kap a kijelző.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem voltam benne biztos. Keresek hozzá service manualt és arról visszanézni, hogy hol mit kap.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Látod a nyákon szerintem, hogy hol kap tápfeszt, valószínű, hogy több láb is párhuzamosan van kötve a táp(ok)on.

Hát most nincs előttem. De amikor forrasztottam, akkor emlékszem, hogy két helyen vannak lábak közösítve. Egyik a csatlakozó egyik széle, itt három láb van közösítve. Valamint valamelyik középső lábak, de ebben nem vagyok biztos..
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Majd nézd meg. Fel lehet ismerni a kondikat és a kapcsoló fetet is. IGazából a nyákot is lehet tanulmányozni, mint a kapcsolási rajzot, csak nagyító kell.

Nyákon visszanézem majd a vezetősávot. Manualt nem találtam, de legjobban a kényelem miatt szeretem azt, mert meg tudnám nézni abban napközben is..
(#) holex hozzászólása Aug 22, 2014 /

Sziasztok. Prestigio P1710 monitoron nincs kép. Az előlapi LED világít. Van valakinek ötlete, hogy mit nézzek meg rajta, mi lehet a baja?
(#) Buvarruha válasza holex hozzászólására (») Aug 22, 2014 /

Ha ez az a típus amit sejtek, akkor észre fogod venni a szénnégett invertert és pupos kondikat. Szedd szét előbb.
(#) holex válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 22, 2014 /

Oké, köszi, majd megírom mire jutottam
(#) voci hozzászólása Aug 23, 2014 /

Sziasztok!

Most került hozzám egy Samsung 940N monitor. A hibajelenség annyi, hogy bekapcsoláskor standby módba áll (villog a kék led a gombnál). Tápcsere után egy napig működött (inkább amíg ki nincs kapcsolva és ki nem hűl), aztán ugyan ez. Mindig standbyba áll.
A segítő tanácsokat szívesen venném.

Köszönettel:
Voci
(#) zsoltee0001 válasza voci hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Szia
A cserélt táp kondijait (1000uF) csere, mert gondolom az a táp se új.
Ha ez se jön be, akkor a csövek haldoklanak ill. az inverter trafó.
Üdv
(#) voci válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Szia!
De bizony a táp új (illetve felújított, refurb).
Ha a csövek haldokolnának, akkor nem kellene bevillanni a képnek? Mert annyit sem csinál, hanem egyből standbyba áll.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
(#) zsoltee0001 válasza voci hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Igen, pont a múltkor csináltam egy 940-est, ez úgy néz ki, hogy 4 cső van 2-2 sorba kötve és 1-1 inverter trafóról megy. Nálam az egyik szekundera volt szakadt.
Bekapcs után 1 másodpercre (kb) bejött a kép (4-ból 2 cső dolgozott) érzékelte a hibát majd leállította az invertert.
Nálad ezek szerint más gond van, azért javaslom mérj rá az inverter szekunderéra, kohm fölötti értéket kell kapj, valamint a meghajtó feteket is, hogy nincs-e zárlatba.
Üdv
(#) tml hozzászólása Aug 23, 2014 /

Sziasztok!
Új vagyok itt és most először szedtem szét egy tft monitort (Xerox XA3-17). Az alap baja az volt, hogy se kép, se hang. Miután kicseréltem az elko kondikat a táp panelen, javult a helyzet. Most van kép 2mp-re, majd kialszik a háttérvilágítás, ezután pár mp múlva megint lesz 2mp-re háttérvilágítás, majd kialszik végleg. Persze kikapcs-bekapcs után kezdődik minden elölről. Kép van, mert megvilágítva látszik a tft képe.
Kiszedtem a ccfl lámpákat és úgy tesztelve látszik, hogy mindegyik világít egyforma fényerővel - arra a kis időre...
Égésnyom, egyéb nem látható a panelen. Viszont azt vettem észre, hogy amikor kialszik a lámpa, utána még 1-2mp-re működik mindkét trafó (ennyi hajtja a 4 lámpát). Ez megáll, majd újrainduláskor ugyanez.
A trafókat egy googliban talált megoldással néztem: a multimétert freki állásban a mérőcsúcsokat a tekercs közelébe téve mutatja az indukált frekvenciát. Ez kb. 50 kHz volt.

Az lenne a kérdésem, hogy merre tovább? Mit kellene még megnéznem?
Köszönöm a segítséget!
Üdv!
(#) Buvarruha válasza tml hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Mérd meg a trafók szekunderének ellenállását. Ha azok rendben (egyformák +- pár%), akkor a pár PF-os nagyfeszültségű kondikat ellenőrizd, cseréld.
(#) tml válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Az egyik tekercs 621 ohm, a másik 616. Szerintem ez nem egy akkora eltérés. Viszont a kondikat kiforrasztva és lemérve a következők jöttek ki: 4 db 15pF-os/3kV helyett 12, 14, 15 és 16 pF-ok jöttek ki. A két darab 15pF/6kV esetében, pedig 23pF a mért érték.
Lehet ez a gond?
(#) Buvarruha válasza tml hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Ez az ellenállás eltérés általában belefér, a kondik okozhatják a hibát.
(#) zsoltee0001 válasza tml hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Arra az időre amíg bejön a kép, mind a 4 cső dolgozik?
Üdv
Következő: »»   186 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem