Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha még van maradék a szétvert tokból, annak mintájára csinálsz másikat, némi palló maradékból. Jobb lesz mint a"gyári".
Vigyázz magadra! Csak semmi hirtelen mozdulat.
Üdv!
Szoftveres topicot nem találtam ezért felteszem itt. Nincs itt valami wingyóz nyóc guru? Azt szeretném megoldani, hogy a windóz a shutdown lenyomásakor sleep-be tegye a gépet ne pedig leállítsa teljesen. Mivel teljesen átírták az energiagazdálkodást, így nem lehet felébreszteni hálózaton keresztül, csak sleep vagy hibernált állapotból. Jó lenne ha nem kellene valami third-party cuccot telepíteni. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
No csak sikerült. Gratulálok hozzá.
Szia! Ez kenyér, vagy kalács? A receptet elkérhetem, ha kenyér? Köszi!
szerk: Vagy van egy jól bevált házi készítésű magyar kenyér receptetek? Az a jó, ropogós szélű, belül puha, fehér kenyérre gondolok. Mi eddig a krumplis kenyeret próbáltuk ki, az viszont nagyon finom. Krumplit kell főzni, összetörni, és ahhoz kell a lisztet meg a többit adni. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
A második mondat picit bibis, odáig stimmel, hogy 80dg BL55 liszt, de mi az az 5dg?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Gondolom a dg az inkább dkg. De az 5-öt akkor sem értem.
Bocsánat kicsit belerondítok a kenyeres beszélgetésbe. Szerintetek milyen fa ez? Pátyon láttam nagyon érdekes.
Hasonlít rá. De ezek kis apró termések.
A**or gyorsan teszteljü* is!
*ipp-*opp, *alapács. *icsi *ovács, mit csinálsz? Sárga lovat pat*olo*, Aranyszeggel szegele*. Uccu, pajtás *apj fel rája, Úgyis te vagy a gazdája!
A "dg" nekem nem jelentett problémát, sőt, még logikusabb is, mint a "dkg".
Mindössze azt nem tudtam kitalálni, miből kell 5dg. Összefoglalva, hogy jól értelmezem a kenyérsütés alapjait (hogy megmaradjunk a receptnyelvezetnél): Idézet: „Az élesztő 2,5 dkg és 2 dcl langyos vízben feloldom (ha nem oldódik 2-3 percen belül akkor öreg, bele sem teszem) tehát friss élesztő. 80 dkg liszt, szárazon összekeverve 10 dkg másfajta liszttel, 2 tk sóval és 4 tk cukorral. További 5 dkg lisztet kimérünk még a tésztamaradványok eltávolítására, és arra az esetre, ha nem veszi fel a lisztet az alapmennyiség. Ehhez még jön 5 dcl langyos víz, 3 ek étolaj és ezeket összegyúrom úgy, hogy leváljon az edényről, de közben a kezemről leszedem a ragadványokat a (külön az összmennyiségből meghagyott kevés liszttel) addig teszem hozzá, míg nem ragad már és kézfejjel dagasztható. Az egész 5-7 perc. Hagyom melegen tartva kelni másfél órát, kb. dupla akkora lesz és lágy tészta, kevés liszttel (a félretett 5 dkg mennyiségből) újra összedagasztom, de mostmár lazán alulról felfelé, mintha hajtogatnám, egy kis levegőt belepasszírozva, max egy perc. Így még kel fél órát, de nem a tálba teszem vissza, hanem a kézmeleg tepsibe, amit kikenek olajjal és beleszórt lisztet elfutattva, megágyazok neki, a beleégés ellen. Ha szépen megkelt, bekapcsolom a sütőt, és ha langyos beteszem, kb. egy óra alatt megsül. A teteje úgy lesz ilyen szép, ha kevés vízzel kevert tojássárgával kenem meg sütés előtt. Ha késznek tekintem, a kivett kenyeret még tűzforrón, megkenem vízzel (ecsettel) így kihűlve szép lesz és ropogós a kérge, pettyet csábító, hogy azonnal beleharapj! ” Nem kötözködésből, csak nekem, mivel csak akkor végzek aktív konyhai tevékenységet ha a Távvezérlő nincs itthon, így egyértelműbb. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Azért így ébredés után komoly szellemi tevékenység volt a tk értelmezése. És ha neked logikusabb a dg, akkor a dl helyett minek írsz dcl-t?
Mint említettem az elején, átírtam az egészet receptnyelvezetre, jobb meggyőződésem ellenére. Remélem, nem harapják le a fejemet a pontatlan idézetért.
Na most ezt megnézve én is éhes lettem, ráadásul ma még nem ettem semmit, le is szaladok a boltba gyorsan valami tízóraiért, bár lassan ebédelni kéne
Naspolya?
Gondolom még nőni fog, az a fagyokra szokott beérni.
Így van. Decemberben szoktam csemegézni belőle. Van a kertünkben.
Idézet: „Előtag Jele Szorzó Használat hekto- h 102 hl (hektoliter), hPa (hektopascal) deka- da 101 dag (hétköznapi változat: dkg) (dekagramm) deci- d 10-1 dl (deciliter), dm (deciméter), dg (decigramm) centi- c 10 -2 cl (centiliter), cm (centiméter), cg (centigramm) ” Akkor a rövidítés szerint a "d" az deci nem deka és akkor "dkg" az deci-kilo-gramm lenne logikusan (10-1*103=102 ) így viszont nem jó mert ez meg 10 dekagramm (100g)
Sziasztok! Van itt valaki, aki nagyjából ért a 2013-as word-höz? Az alábbi képen vázolt beállításban kéne nyomtatnom, azt kaptam utasításnak, hogy A5 méretben legyen fekve a szöveg középen, és egy A4-es lapon legyen kettő belőle. Ezzel vacakolok egy ideje, de eddig nem jöttem rá, hogy hogy tudnám megoldani. Ja, persze több különböző kellene, vagy 10-15 A5-ös oldal méret, tehát azt mind kirakni egy-egy A4-es oldalra sok lenne. Valaki tud segíteni?
Megszerkeszted A5 méretben, és a nyomtatásnál brossúrá-t vagy valami ilyesmit keressél.
szerk: Bocsi tévedtem, az nekem pdf nyomtatásakor jott be, amikor konyvet nyomtattam. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Én nem értek a Word használatához, de nem lehet a nyomtatókezelőben megoldani?
Ha megszerkesztem A5-ben, akkor van olyan lehetőség, hogy egy oldalon két oldal egy lapra, de az fektetve teszi az A4-re is, ahova pedig állítva kéne, egymás alá.
Exportáld ki PDF-be, aztán Adobe Reader segítségével sikerulni fog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |