Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2340 / 3609
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Ha még van maradék a szétvert tokból, annak mintájára csinálsz másikat, némi palló maradékból. Jobb lesz mint a"gyári".
(#) pjg hozzászólása Aug 18, 2014 /

Ma van az első napom a melóban.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Jó munkát.
(#) Qju válasza pjg hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Vigyázz magadra! Csak semmi hirtelen mozdulat.
(#) usane hozzászólása Aug 18, 2014 /

Üdv!

Szoftveres topicot nem találtam ezért felteszem itt. Nincs itt valami wingyóz nyóc guru?
Azt szeretném megoldani, hogy a windóz a shutdown lenyomásakor sleep-be tegye a gépet ne pedig leállítsa teljesen. Mivel teljesen átírták az energiagazdálkodást, így nem lehet felébreszteni hálózaton keresztül, csak sleep vagy hibernált állapotból. Jó lenne ha nem kellene valami third-party cuccot telepíteni.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) Action2K válasza usane hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Szia! Talán.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

De jó annak, aki ehet.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Én magamtól nem eszem.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

No csak sikerült. Gratulálok hozzá.
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Szia! Ez kenyér, vagy kalács? A receptet elkérhetem, ha kenyér? Köszi!
szerk: Vagy van egy jól bevált házi készítésű magyar kenyér receptetek? Az a jó, ropogós szélű, belül puha, fehér kenyérre gondolok. Mi eddig a krumplis kenyeret próbáltuk ki, az viszont nagyon finom. Krumplit kell főzni, összetörni, és ahhoz kell a lisztet meg a többit adni.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

A második mondat picit bibis, odáig stimmel, hogy 80dg BL55 liszt, de mi az az 5dg?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Gondolom a dg az inkább dkg. De az 5-öt akkor sem értem.
(#) mineral hozzászólása Aug 19, 2014 /

Bocsánat kicsit belerondítok a kenyeres beszélgetésbe. Szerintetek milyen fa ez? Pátyon láttam nagyon érdekes.
(#) Kari55 válasza mineral hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Talán gránátalma?
Bővebben: Link
(#) mineral válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Hasonlít rá. De ezek kis apró termések.

P8190048.JPG

(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

A**or gyorsan teszteljü* is!

*ipp-*opp, *alapács. *icsi *ovács, mit csinálsz? Sárga lovat pat*olo*, Aranyszeggel szegele*. Uccu, pajtás *apj fel rája, Úgyis te vagy a gazdája!
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

A "dg" nekem nem jelentett problémát, sőt, még logikusabb is, mint a "dkg".
Mindössze azt nem tudtam kitalálni, miből kell 5dg.
Összefoglalva, hogy jól értelmezem a kenyérsütés alapjait (hogy megmaradjunk a receptnyelvezetnél):
Idézet:
„Az élesztő 2,5 dkg és 2 dcl langyos vízben feloldom (ha nem oldódik 2-3 percen belül akkor öreg, bele sem teszem) tehát friss élesztő.
80 dkg liszt, szárazon összekeverve 10 dkg másfajta liszttel, 2 tk sóval és 4 tk cukorral. További 5 dkg lisztet kimérünk még a tésztamaradványok eltávolítására, és arra az esetre, ha nem veszi fel a lisztet az alapmennyiség.
Ehhez még jön 5 dcl langyos víz, 3 ek étolaj és ezeket összegyúrom úgy, hogy leváljon az edényről, de közben a kezemről leszedem a ragadványokat a (külön az összmennyiségből meghagyott kevés liszttel) addig teszem hozzá, míg nem ragad már és kézfejjel dagasztható. Az egész 5-7 perc.
Hagyom melegen tartva kelni másfél órát, kb. dupla akkora lesz és lágy tészta, kevés liszttel (a félretett 5 dkg mennyiségből) újra összedagasztom, de mostmár lazán alulról felfelé, mintha hajtogatnám, egy kis levegőt belepasszírozva, max egy perc.
Így még kel fél órát, de nem a tálba teszem vissza, hanem a kézmeleg tepsibe, amit kikenek olajjal és beleszórt lisztet elfutattva, megágyazok neki, a beleégés ellen.
Ha szépen megkelt, bekapcsolom a sütőt, és ha langyos beteszem, kb. egy óra alatt megsül.
A teteje úgy lesz ilyen szép, ha kevés vízzel kevert tojássárgával kenem meg sütés előtt. Ha késznek tekintem, a kivett kenyeret még tűzforrón, megkenem vízzel (ecsettel) így kihűlve szép lesz és ropogós a kérge, pettyet csábító, hogy azonnal beleharapj!

Nem kötözködésből, csak nekem, mivel csak akkor végzek aktív konyhai tevékenységet ha a Távvezérlő nincs itthon, így egyértelműbb.
(#) SzervízMacska válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Azért így ébredés után komoly szellemi tevékenység volt a tk értelmezése. És ha neked logikusabb a dg, akkor a dl helyett minek írsz dcl-t?
(#) nedudgi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Mint említettem az elején, átírtam az egészet receptnyelvezetre, jobb meggyőződésem ellenére. Remélem, nem harapják le a fejemet a pontatlan idézetért.
(#) usane válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Na most ezt megnézve én is éhes lettem, ráadásul ma még nem ettem semmit, le is szaladok a boltba gyorsan valami tízóraiért, bár lassan ebédelni kéne
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Naspolya?
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Én is arra gondoltam, de az meg nagyobb.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Gondolom még nőni fog, az a fagyokra szokott beérni.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Így van. Decemberben szoktam csemegézni belőle. Van a kertünkben.
(#) sooty válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Idézet:
„Előtag Jele Szorzó Használat
hekto- h 102 hl (hektoliter), hPa (hektopascal)
deka- da 101 dag (hétköznapi változat: dkg) (dekagramm)
deci- d 10-1 dl (deciliter), dm (deciméter), dg (decigramm)
centi- c 10 -2 cl (centiliter), cm (centiméter), cg (centigramm)

Akkor a rövidítés szerint a "d" az deci nem deka és akkor "dkg" az deci-kilo-gramm lenne logikusan (10-1*103=102 ) így viszont nem jó mert ez meg 10 dekagramm (100g)
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Aug 19, 2014 /

Sziasztok! Van itt valaki, aki nagyjából ért a 2013-as word-höz? Az alábbi képen vázolt beállításban kéne nyomtatnom, azt kaptam utasításnak, hogy A5 méretben legyen fekve a szöveg középen, és egy A4-es lapon legyen kettő belőle. Ezzel vacakolok egy ideje, de eddig nem jöttem rá, hogy hogy tudnám megoldani. Ja, persze több különböző kellene, vagy 10-15 A5-ös oldal méret, tehát azt mind kirakni egy-egy A4-es oldalra sok lenne. Valaki tud segíteni?
(#) cupika97 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Megszerkeszted A5 méretben, és a nyomtatásnál brossúrá-t vagy valami ilyesmit keressél.
szerk: Bocsi tévedtem, az nekem pdf nyomtatásakor jott be, amikor konyvet nyomtattam.
(#) nedudgi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Én nem értek a Word használatához, de nem lehet a nyomtatókezelőben megoldani?
(#) mikrokapcsolo válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Ha megszerkesztem A5-ben, akkor van olyan lehetőség, hogy egy oldalon két oldal egy lapra, de az fektetve teszi az A4-re is, ahova pedig állítva kéne, egymás alá.
(#) cupika97 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Exportáld ki PDF-be, aztán Adobe Reader segítségével sikerulni fog.
Következő: »»   2340 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem