Fórum témák
» Több friss téma |
Egyenlőre azzal próbálkozom, hogy az eredeti kapcsolásban a LED-et egyszerűen áthidalom. Megkapja a 3,7V-os firmware-t és megnézem, működik-e. A kijelző háttérvilágítása úgyis jelzi a működést, így a LED nem annyira fontos.
Nagyjából átolvasgattam a fórumot de 3.7V-os firmwarét nem találtam... persze lehet, hogy átsiklottam rajta.
Na mindegy nem is ez lenne a kérdésem, hanem, hogy 16MHz-es ATmega328-as (esetleg még magyarul is tudó) firmware-t láttatok már? Én egy arduino mini prot szeretnék felhasználni, és macerás lenne rajta kicserélni a qvarcot. Meg csak gyorsabb is
Én úgy látom, hogy ezen az oldalon kell körülnézni. Meg lehet adni a fordításnál, hogy magyar nyelvű legyen a kijelzés:
Bővebben: Link
Igen, meg lehet.
Nem érdemes ezeket már megépíteni, mert 4eFt-ért megvehető kintről, ennyiből meg itthon az alkatrész nem jön ki.
A kérdés engem is érdekelne: ennek a grafikus verziónak is fejlesztik a szoftverét és az nyilvános elérhető?
Ugyanazt a szoftvert erre is lehet fordítani, csak ugye be kell állítani a megjelenítő display típusát.
Köszönöm!
Nem kell hozzá valami karakter tábla? vagy ez valami spéci grafikus kijelző?
Azért had jegyezzem meg, hogy ez így nagyon nem igaz. A grafikus kijelző tök másként működik, a meváben is benn van "PONT-GRAFIKUS".
Most nem igazán kell spéci display. Pl. ilyen
Kell még hozzá egy 74HC4050. A display 3V-os feszültségű erre figyelni kell. Egyébként a forrás tartalmaz minden szükséges állományt, csak a Makefile- ben kell aktiválni a megfelelőket. Bár ezeket a kínai csodákat nem ismerem és nem láttam csak képeken.
Azt ugye senki nem mondta hogy simán rákötöd és készen is van. Tudom mi a különbség a display-ek között.
4 vezetékkel vezérelsz az AVR PD0.....PD3 kimenetről kapod a jelet. Teszel egy pl. 74HC4050. A lényeg erre legyen fordítva a szoftver, ne a 2x16 displayra. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
Csak azért nehogy összevesszetek itt nekem a végén.
Én nem veszekszem senkivel. Ez is jó, bár itt más az IC de lényegében ugyanaz.
Részemről ennyi. Nem kívánok tovább foglalkozni ezzel.
Ok , csak azért, hogy ha mégis megakarja valaki építeni hát legyen meg.
Szoftver nélkül a hardveres rész nem sokat ér.
Akit érdekel az majd biztosan megkeresi a hozzá valókat.
Most azt mondod, hogy ezeket a "kínai csodákat" nem ismered, de azért 3 hozzászólással korábban kijelented, hogy "Ugyanazt a szoftvert erre is lehet fordítani, csak ugye be kell állítani a megjelenítő display típusát."
Ha nem ismered, akkor miért írsz ilyen megtévesztő információkat?
Semmilyen megtévesztő nincs ebben. A kínaiak valamit biztos variáltak vele. De az alapok ugyanazok. A display az benne amit fentebb említettem, akkor most miről beszélünk?
De tudod mit. Úgy csinálod ahogy jónak látod.
Igen,de itt másabb a display lábkiosztása ha jól nézem.
Igen , mert ez a kijelző a -2 es .Tehát ERC 12864-2.
És lényeges az is , hogy adott kijelző meghajtással , vagy csak simán a kijelző van , mert , akkor is más a lábkiosztás. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
Ez is ST7565 igazából. Semmi gond ezekkel, simán lehet rá szoftvert tenni. A kínaiakban is ez a kijelző típus van ha jól láttam képekről.
Én csak azt nem értem, hogy a karakteres kijelzőnél, ugye megadom a pozíciót, meg a karakter kódját.
A grafikusnál, meg ki kell rajzolnom pöttyökből, vagy kell egy kvázi karaktertábla generátor ami ezt elvégzi. Ez is benne lenne a forrásban?
Semmit nem kell rajzolni. Definiálva van benne minden. A forrásban ott van ami kell.
Köszönöm előre is.
Valamikor a hétvégén, jövőhét elején nekiugrok. Van valami grafikus kijelzőm is ilyesmi féle, de végül is a karakteres is jó, inkább a 16MHz a lényeges nekem. Akkor majd kereslek...
A valami ilyesmi az nem teljesen helytálló. Ha nem ilyen a kijelző nem fog menni. Az hogy 16MHz az nem probléma.
Csak azért mondtam, hogy ilyesmi mert az tuti, hogy ilyen felbontású, de az ERC12864, meg az ST7565 csak rémlik...
AVR stúdióval kell bizgerelnem? Én csak arduinoval szoktam bohóckodni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |